Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kokov

tag

válasz bambano #100 üzenetére

Ez magyarázd meg egy pici gyereknek, aki nem beszél. Nem kommunikál veled, nem mondja el, hogy mi a baja. Két éves elmúlt, mire egyáltalán beszélni kezdett és rettenetesen sejpített ami miatt mindenki nevetett rajta és nem szeretett beszélni később sem.
    Van egy nagy tört. Nevezőben is, számlálóban is alapműveletek zárójelekkel tarkítva és rettenetesen élvezi, hogy látja, kirakja a képet, hogy az egy hatos. Az az egész egy hatos. Majd felrobban belül, hogy valakinek elmondhassa: az ott hat. Miért kell leírnia, hogy hat egyenlő hattal, tovább egyenlő hattal és csak utána azt, hogy az hat, amikor a hülye is tudja, hogy a hat az egyenlő hattal, de nem szólal meg. Nem mondja azt a tanárnak, amikor azt mondja, hogy "igen hat, de miért hat?" hogy azért te fax, mert az egy hatos amit felírtál és nem kell egyszerűsíteni, ezen nem kell gondolkodni, ezen látszik, hogy ez egy hatos, csak ki kell rakni a képet. Ezt nem számolni kell, mert ezt látni lehet és nincs tovább, ez hat. Ezzel nem kell foglalkozni. Miért kell a hatot felírni másképpen mellé? Az mitől egyszerűbb? Azon is látni, meg ezen is. Az már unalmas, hogy az hat, amit melléírsz. Ez így nem unalmas, ilyeneket írjál még én meg megmondom, hogy az mennyi.
    Csináljad már, imádom, írjad a következőt!
    Ezt kellett volna mondanom, amikor ez így ment akkor ott annyi idősen, de nem szólaltam meg, csak duzzogva elslattyogtam a helyemre.

Ehhez kell a jó pedagógus, hogy felismerjen, hogy foglalkozzon veled, ha kell másképpen. Rávezessen, vagy kitaláljon valami trükköt vagy mit tudom én, de ne vegye el a kedved. Lehet, hogy ez teljesen fals megközelítése a matematikának és az alapműveletek begyakorlásán kívül semmire nem jó, de akkor is, legalább szerettem megoldani a példát. Nem gyakoroltam miután nem jött a hatra a válasz a felnőttől akire felnéztem, hogy kiváló, elfelejtettem az automatikus válaszaimat, valahogy szétesett az egész. Nem láttam át már, vége lett az egésznek 1-2 év alatt és miért? Egy másik módszerért amivel átlagos hülyeként végigültem a többi között az egész rendszert és meg sem próbáltam tényleg tanulni a matematikát. Abból éltem amit az órán hallottam. A házit mindig a szünetben másoltam. Semmit nem dolgoztam egész középsuli alatt, utána meg már nem is volt matek. Ennyi.
    Most a rendszer a fontos, vagy az eredmény?
    Tudod mi a fontos? A jó pedagógus. Az összes többi csak sallang. Egy gyerek meg egy tanár. Ennyi kell a tanításhoz.

• kokov

tag

válasz bambano #94 üzenetére

"máris van egy okod, hogy utáld a waldorfot"

Nyilván, amikor felsőfokon a levezetés felét kihagyja a prof és 10 emberből 9 emiatt veszíti el a fonalat. Engem meg kellett keményen büntetni, mert nem írtam le az ilyen alapműveletes szarok levezetését. Nem is értettem, hogy mit akarnak tőlem. Mi úgy tudtuk a szorzótáblát, mint a verset. Én azon a feladaton nem gondolkodtam, csak a mondatokat fejeztem már be. Nekem ezek mondatok voltak. Egyszerűen tudtam, mint a verset, hogy a hatszor öt mondatnak az a vége, hogy 30 és nem gondolkodtam már semmin és ezek a mondatok már kezdtek valahogy képek lenni vagy az ég tudja, de nem gondolkodtam már. Imádtam, hogy akárhogy kombinálhatom megy. Így ránéztem és ment. Emlékszem hogy a versenyen az zavart, hogy hátráltat a kézírásom gyorsasága, mert egy-két számot javítanom kellett, hogy olvasható legyen, mert túl gyorsan írtam le és csúnya lett.
    A feladat számomra annyi volt ott, abban a dolgozatban amire karót kaptam, hogy meg tudok e jegyezni kettő vagy max 3 részeredményt, hogy tudjam hogyan kezdődik a következő mondat, amit gondolkodás nélkül fejeztem be, sőt volt hogy már el sem mondtam. Egy kép volt, vagy nem tudom hogy mondjam neked, de ránéztem és tudtam. Fú de imádtam. Non-stop gyakoroltam, az is játék volt. Autótologatás közben játékból számoltam. Szerettem na.

Vicc könnyű volt, mert nem voltak nagy, milliós nagyságrendű számok a közelemben sem és akkor egyes érted? Nem értettem. Miért egyes? Azon viszont később már gondolkodtam, hogy mit kell leírnom a levezetésben. Érdekes, de komolyan. Szenvedtem tőle. Nem értettem, hogy mit akarnak tőlem és hogy ez miért kell. Soha nem voltam kimagasló többet matematikából. Ötös voltam még nyolcadikban, de az már nem ugyanaz volt. áááh, semmi köze nem volt ahhoz, már utáltam.

• kokov

tag

válasz bambano #74 üzenetére

Marhaság. Nem értek egyet. Én felnőttképzésben vettem részt és szereztem diplomát. Ezer körülmény játszott abban szerepet, hogy nem voltak jók a tanulmányi eredményeim. Kezdtem az általánost waldorf rendszerű suliban, mert az volt közel.
    Másodikban nyertem egy matematika versenyt ott (igen, képzeld a pedagóguson múlik, nem a waldorf a rossz), majd költöztünk és az új iskolában elégtelent kaptam a dolgozatomra, pedig az összes eredményem helyes volt, csak nem vezettem le egyik feladatot sem papíron. Az az elégtelen elképzelni nem tudod mekkora törés volt 8 évesen úgy, hogy az osztályban csak nekem lett egyes és a faxkalap pedagógus az új osztályom nyilvánossága előtt csalással vádolt, hogy lestem másról és stb. és meg sem próbálta ellenőrizni amit állítok egy másik feladattal. Ez volt a harmadikban. A negyediket végigszenvedtem a másik módszerre való átállással, hogy nekem le kell írni azt és úgy, mert az eredmény nem elég, miközben igen nehezen illeszkedtem be az új osztályba, én a címeres csaló ugye. Majd ötödikben átkerültünk egy másik épületbe, ahol a "felsősöket" újrakeverték tagozat szerint. Megint új osztályom lett. A harmadik ahová be kellett volna illeszkedni, barátokat szerezni. Mivel nem tudtam/akartam énekelni benyomtak egy olyan osztályba ahol kettes volt az osztályátlag, mert más tagozat nem volt, csak az ének-zene a hülye igazgató miatt. A szüleim kimentettek, másik iskola. A negyedik osztályom, ahová be kellett illeszkedni. Én már csináltam mindent, csak egy haverom legyen. Tökmindegy volt. A szakközép egy átlagos szar, az összes haverom csibész. Rajtam bőrkabát és bakancs. A szakiskola kisujjból kirázós, de a felsőfokú képzés a jegyeim miatt nem volt elérhető. Igen, nem tanultam. Ittam és cigiztem. És? Kinőttem. Elmúlt.
    Röhögve szereztem diplomát munka mellett pedig 36-an tettünk záróvizsgát a 100-ból és tudod mit? Áldja meg az Isten azt, aki kitalálta, hogy ne legyen felvételi az önköltségen és ne az legyen a döntő, hogy közepes az érettségi vagy jeles és kapja be az, aki nyelvvizsgához köti a diploma kiadását, mert amiatt volt a szekrényben a papírom majdnem 3 évig.

• kokov

tag

válasz sztanozs #49 üzenetére

Nem kérek a közismeretből és a közbeszédből, köszi.
    Egy olyan országban, ahol végzett jogászokból lett politikusok következetesen (az ellenzék is, a teljes politikai elit) visszamenőlegest mondanak visszaható hatály helyett, majd azt a velük kooperáló sajtó visszaböfögi dettó hibásan, hogyha rákeresel a neten a visszamenőleges hatályra -ami egy nettó marhaság-, akkor csak a segg politikusok nyilatkozatait találd meg. A visszaható hatály jelentése, célja és értelme, alkotmányos tilalma stb. érdemi tudás helyett. Felesleges a közbeszéddel foglalkozni.
    Főleg úgy, ha a HírTV-ben még meg is beszélik mellé a jogbiztonság elvét, hogy az azt jelenti, hogy biztonságosan visszafizethesd a kölcsönt, -ugye nemtom milyen névre keresztelt jezsuita atya, címeres segg megmondta, civil kaszinó- véletlenül láttam a műsort annó.
    Nem kérek a közismeretből és a közbeszédből, köszi.

Fogalmam sincs, hogy mit értenek disznófejű nagyúron, de nem is érdekel. Már nem.

Nekem ne magyarázza meg közszereplő, hogy mi mit jelent. Se az iq-tornász celebből, se a politikusból nem kérek. Amit a magyar TV-ben láthatok zusammen összes magyar ajkú csatornán az vagy a politikai bulvárt -amit belpolitikának csúfolnak- szolgálja ki, vagy a mellé generált magyar bulvárt ami nem elég hogy szintén marhaság még egy hányás is. Látni nem tudom egyiket se. Gyűlölöm őket, mindet. Ahogy egymást hívogatják meg egymás műsoraiba egyszerűen nem érzem magam korlátoltabbnak az életemben soha annál, mint amikor képes vagyok 1 percet is azzal eltölteni, hogy én ezeket nézem.
    Mindenki képernyő előtt poshad. Mobil/pc/tv. Ezek a nyomorultak képezik a közbeszédet. Inkább wikizzenek a gyerekek. Bármit, csak ezt ne. Ezeket fel kéne lőni a napba.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés