- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Hővezető paszták
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
strohmann #41 üzenetére
Igen, valóban itt most nem a DNS lánc adattárolási képességei a fontosak, csak megemlítettem, hogy többek közt miért egyedülálló a világon a DNS molekula.
Valóban elég tágan fogalmaztam mikor azt mondtam, hogy tárol mindent a DNS, végülis a DNS lánc azt a genetikai kódot tárolja, ami az aminosavakból történő fehérjék megépítéséhez kellenek, a fehérjék pedig ugye a legfőbb alkotóelemei a sejteknek, majd a sejtek a szerveknek, azok pedig élőlényeknek, és így tovább, de az információ DNS láncról indul mindenképpen. Ezért mondtam azt, amit mondtam, ugyebár onnét indul ki ez a folyamat, csak nem fogalmaztam meg elég érthetően.
Kb talán 50000 féle ismert fehérje létezhet, és mindössze 20 féle aminosavból épülhetnek fel ezek. A DNS láncon elhelyezkedő kódsor határozza meg (akár a betűk az emberi nyelvben vagy a számok a matematikában), hogy a létező 20 féle aminosav milyen sorrendben kapcsolódjon egymáshoz, ezeknek a variációja alapján születik meg a területre szükséges fehérje, amely fehérje valami sejtnek az egyik alkotóeleme lesz sok másféle fehérjével együtt.
A helyzet az, hogy még a leg egyszerűbb egysejtű élőlényeket alkotó fehérjék megépítéséhez szükséges genetikai parancsok is több száz oldalnyi nyomtatott szöveget tennének ki, ha lefordítanánk őket. (Ezeket mind könyvekben olvastam, vagy dokumentumfilmekben láttam, mert mindig is érdekelt a téma.)Ezek a rendszerek végül elképesztően bonyolult élőlények alkotóelemeivé válnak, tehát érdemes is figyelnünk ezeket és technológiai fejlődés céljából felhasználni, úgy például ahogy az ember mikor megalkotta a repülőgépeket, sok mindent a már régóta létező madarakról lesett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Haditechnika, harcászat
- Tőzsde és gazdaság
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Turtle Beach Atlas Air - újszerű állapotban- eladó
- Montech King 95 Pro házikó egy halom ventivel, esetleg Thermalright AIO-val
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- Eladó egyben 17 db HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest