Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Silentfrog #48 üzenetére
120 - Corsair Force GT SATA3 - 53k volt, most 43k.
A 60 kevés, pontosabban az lehet, ezért túlméreteztem 120-ra.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Munyos
csendes tag
Nem mintha én bele látnék a jövőbe, de én megmondtam hogy az SSD 2-3 éven belül kinyírja a HDD-t. Mert ha jobban belegondolunk 1TB nál az átlag embernek nincs szüksége több
tárhelyre és már most lehet kapni 512 Gb-osat. Ha a kapacitása megduplázódik az ára pedig lefeleződik 2 éven belül akkor a HDD-nek reszeltek !!! -
válasz Silentfrog #45 üzenetére
Ez igaz. Kinek mire van szüksége.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Csökkent, nem fog. 13k-val olcsóbb az SSD-m mint amikor vettem, pár hónapos.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Kari1
aktív tag
Hiszem ha látom...
Utálom az ilyen bullshit szövegeket, előbb lesz ötösöm a lottón minthogy év végén
20-25Ft-ért vegyek rendes 128-250GB-os ssd-t. -
aram01
nagyúr
mikor? és mennyire? ezek érdekelnek mindenkit.a tények nem a jóslatok
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
kaller1
veterán
Hát ehhez nem nagy jóstehetség kellett, ezt itt kb. mindenki megmondta volna. Így volt ez annó a memóriakártyákkal (pl. microSD) is, de ez amúgy minden tech kütyüre igaz.
.::> <::.
-
Srodney
senior tag
jót tenne az mindenkinek ha olcsobb lenne az ssd,ha árban nem is de teljesítményben tuti nyerő...egyenlőre.kár hogy a tlc annyira nem megbízható és rövidebb az üzemideje...
-
RyanGiggs
őstag
válasz Angel1981 #32 üzenetére
Na igen, már utánanéztem és egy helyen láttam 37k-ért.
Nem is tudtam, hogy így kihalt. Pedig nem olyan régi, ha jól tudom?!
Viszont így sajnos nem fogjuk megtudni mennyi lesz/lenne az év végére!
Na nem mintha nekünk annyira fontos téma ez az SSD ár kérdés!
Én teljesen elégedett vagyok ezzel, minden progi rajta van, Win7, +5 játék.
Még így is van 20Gb helyem. Kell ennél nagyobb és gyorsabb SSD?!
Majd ha bedöglik cserélek!![ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz djculture #35 üzenetére
Most komolyan gondold át, és mondd el, hogy mit kell mégjobban gyorsítani egy zeneszám lejátszásán. És egy filmét? Szimpla vinyókkal is *azonnal* indulnak; teljesen fölösleges SSD-re tenni őket, márpedig a filmek foglalnak sok helyet.
Santiagain igaz.
Make Love not war!
-
djculture
félisten
Én 10000-nél többet eleve nem adok egy flashchippes pár gigás cuccért.
25-30 ezreket minimum 500gigásért fizetnék ki.
Fene se kínlódik az ilyen miniatűr méretű nyavajákkal.
Nem csak a rendszert kellene gyorsítani, hanem jó lenne ha a háttértár minden eleme gyors lenne.
De ez még ma gyémánt áron lehetséges csak. De szerintem mire ez kialakul addigra már rég más technológia lesz.[ Szerkesztve ]
-
Apika
addikt
Ez egy igazán jó hír! Remélem a próféta szól belőlük...
-
.:LoMAX:.
aktív tag
Jó olvasni, hogy alakul a piac
Samsung Galaxy Note 3 || OnePlus 2 ||
-
Balage76
senior tag
őőő... Internet, film, zene, képek és az ezek köré épülő dolgok. Egyszer majd összeér a személyi adattárolás a közösségi adattárolással és mindent a netről fogunk "beszerezni", de addig is kell még a személyes tárhely.
Amúgy nagyon jó kérdés, át is passzolnám .mf -nek, ő akarja a mostani vasat használni 10 év múlva
-
fesii
aktív tag
Már legalább két éve hallom ezt a nagy ssd árcsökkenést... azóta is csak várom de nem jön meg... Parasztvakítás megy rendesen sajnos
-
Balage76
senior tag
Mond meg kérlek hogy mit is szeretnél pontosan csinálni 5 év múlva egy 30GB-os SSD-vel? Csak mert annyira aggódsz az élettartam miatt... A jelenlegi 2x nm-es MLC chipesek várható élettartama is 6-10 év körül van. Ha ezt lefelezed, akkor sincs semmi gond, bőven előbb cseréled majd a szűkös kapacitás és a gyorsaság miatt, minthogy elfáradna.
-
Valamit valamiért,ez a világ van sajnos.Nekem azért is jó hír mert nem rendszerlemez lenne,hanem másodlagos tároló,nem írok annyi adatot ami indokolná a rengeteg irás ciklust.De ettől tény,hogy meg lesz csonkítva rendesen és aki rendszernek veszi annál bizony tényleg rövidke életűnek ígérkezik.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
.mf
veterán
Jó hír?!? Elolvastad, hogy hogyan, milyen áron fogják elérni a gyártási költség csökkenését? Az egyik út a csíkszélesség-csökkentés, a másik a TLC. Egyik drasztikusabban csökkenti az újraírhatóságot, mint a másik (az 5xnm 10000-s MLC-ihez képest már a 25nm is csak 3000 ha jól emlékszem, a TLC pedig mindössze 1000...) Olcsó lesz, de szinte egyszer-használatos...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
CyDoN
senior tag
Szerintem Samunál van esély arra, hogy lenyomja az árakat, mert egyenlőre nem produkál hasonló eladásokat mint HDD-ből! Most ezt pici országunkra értem! HDD-be nagyon erős volt itthon a Samu! Várom mi lesz!
(_._)
-
kisslion
csendes tag
No és persze a forint árfolyama sem lényegtelen tényező a hazai végfelhasználói árképzésben...
-
raper
senior tag
Ezt legutóljára tavaly ősszel hallotam, hogy idén tavasszal jelentősen esnek az SSD árak. 2012 második felében megint tolódik? De a reményhal meg utoljára........
-
tdd587
őstag
válasz Silentfrog #5 üzenetére
+1.
Drasztikusan stagnálnak az árak, pedig már egy éve figyelek.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Male
nagyúr
"pörgős rendszerlemezként"
SSD mint pörgős rendszerlemez a HDD-vel szemben... ez jó lett
-
Findzs
addikt
20 ezer környékén egy 128 gb -os tisztességes ssd nagyon jó lenne
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
pip
aktív tag
válasz RyanGiggs #14 üzenetére
Az nem ér, nekem is olyan van, az hülyére olcsó széria volt, azóta sem talalni hasonló árban ssd-t
@Tigerclaw: a 96 GB is egészen jól élhető már, csak kellett mellé egy Wiin7 "light", ami 10 GB alatt elvan rajta, a többi marad alkalmazásoknak. Persze minel tobb, annal jobb
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
idén ha tényleg sikerül beújítanom akkor lesz ssd is a rendszernek mert már vicc h kerreg a vinyó ha 1 firefox-ot nyitok meg például...
don't tell me what i can't do!
-
RyanGiggs
őstag
Én az enyémet még (Kingston SSDNow V+100 96GB) 31k-ért vettem.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel lesz olcsóbb!! -
banhammer
veterán
Az elemzők felvágták egy béka hasát, turkáltak benne egy jót, hümmögtek felette és megjósolták az amúgy is látható jövőt.
Gratula?
[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Thunderdome
csendes tag
Ha ez tényleg igaz akkor örömmel várom, úgyis idén szándékoztam beruházni egy teljesen új konfigba,és így már alaptartozék lehet(ne) az SSD is.
It's nice to be important,but it's more important to be nice.
-
Daywalker
addikt
De igen, csak az ár jelentős részét valószínűleg nem ezek alkotják az SSD-k esetében. Plusz muszáj csökkenteni, ha növelni akarják az eladásokat vagy feljebb tolni az átlagos tárkapacitás határát.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Angel1981
veterán
válasz Silentfrog #5 üzenetére
Egyetértek!
-
mallee
tag
"növekvő munkaerő költségek és a ritkafém árak"
Nem azért, de ssd-hez ezek nem kellenek?
-
bocsika
aktív tag
Jó hír. Én is nagyon gondolkozok rajta hogy a notebook mostani 320 as hddját berakom a dvd meghajtó helyére adatátolónak és veszek rendszernek egy 40 es ssd-t. Jócskán megdobná a gép sebességét.
-
nagyúr
Így március elején már megvan a news of the year cím nyertese.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Silentfrog
veterán
Félévente van egy hir miszerint csökkeni fog drasztikusan az ssd -k ára.
A drasztikus szót én inkább " mérsékelten stabilan csökkenő" szóra cserélném az összes hirben![ Szerkesztve ]
-
CyDoN
senior tag
érdekes lesz az biztos! Samsungnál el tudom képzelni, hogy drasztikusan csökkentik az árat, mert a HDD-k miatti rést be kell tömniük! Kérdés, hogy azok a SSD-t gyártó/összeszerelő márkák mit fognak csinálni!
Hajrá győzőn az ár!....Hdd-t meg a levesbe
(_._)
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, az lesz egy lélektani határ, amikor az többség már nem csak a 40-60GB -os SSD-kben fog gondolkodni, hanem a jóval nagyobb 256GB környékére is bemerészkedik. Ezt viszont csak drasztikus árcsökkentéssel lehet elérni. Persze lehet hogy a gyártóknak a jelenlegi állapot is megfelel, hiszen szépen keresnek.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Azt hiszem akkor még várok a vásárlással, pedig tervben volt.
<< Heimdal >>
-
Ez egy igen jó hír,remélem így is lesz és akkor benevezek egy nagyobb kapacitású ssd-be...reméljük a magyar piac is követi az áresést és nem akkor szeretnének a legnagyobbat kaszálni.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest