- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faustin
csendes tag
Sziasztok,
egy kis videós szösszenet az Asus P8P67-ről.
-
baraksumoron
csendes tag
Tudom nem a témához tartozik, de tudja valaki, hogy mikor fog már végre megjelenni a VIA 4 portos usb 3.0 vezérlője alaplapokon mert már a VIA elég rég bejelentette, hallottam volt valami kompatibilitási gebasz a vezérlővel, de azért engem mégiscsak érdekelne kb mikor fognak megjelenni az ezzel a vezérlővel felszerelt alaplapok?
-
Oliverda
félisten
Nem estem túlzásokba csak leírtam a tapasztalataimat. Én örülnék a legjobban ha nem ezeket tapasztaltam volna. Ráadásul ezzel nem vagyok egyedül.
"Az Asus és a Giga a két legnagyobb gyártó, tőlük lehet értelmes lapokat venni."
Számomra egyáltalán nem evidens (sőt) az, hogyha egy gyártó nagy akkor a termékei is jók. Az említett Epox, abit, DFI trió jóval kisebb gyártó (volt) mint a két említett nagyobb mégis értelmesebb és ötletesebb termékeket tudtak kiadni a kezeik közül. Sajnos BIOS tekintetében is vérszegény az Asus. Egy 200 dollár feletti csúcslap BIOS támogatására magasról tesznek. MSI-nél ilyen nem volt és ahogy néztem most sincs. Én pedig személy szerint nem azért veszek alaplapot, hogy tuningversenyre vigyem vagy otthon locsoljam LN2-vel hanem, hogy egy normálisan beállítható és stabil gépet tudjak belőle építeni otthonra, magamnak.
Létezik MSI tuningverseny de valószínűleg kevesebbet költenek ilyen jellegű marketingre mint a másik két nagy gyártó. Mondjuk inkább költsék fejlesztésekre mert annak legalább az is hasznát láthatja aki kifizeti a nem éppen kis összegeket a termékeikért.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Chosen
addikt
Azért túlzásokba nem kell esni. Fikázni könnyű mindent, de mit vegyen az ember ha nincs más? Az Asus és a Giga a két legnagyobb gyártó, tőlük lehet értelmes lapokat venni. (+ pár Asrock) Az MSI PWM fejlesztését meg a hajamra kenhetem ha nem tudnak épkézláb biost és egyéb szolgáltatásokat mellétenni. Nézzük meg pl egy OC versenyen mennyien tuningolnak Asus és Giga lapokkal és mennyien MSI-vel
más: Abit-ot és DFI-t sajnálom, hogy kiestek volt Abit lapom, szerettem is nagyon.(talán az egyik legjobb lapom volt, tette a dolgát) DFI-t akartam venni utódként, de addigra már leépültek ők is.
[ Szerkesztve ]
-
ZIL
tag
Egyébként nagyon furcsállom, hogy senkinek nem szúrt szemet, hogy az állítólagos hővédő pajzs egy szimpla fröccsöntött műanyag lemez!!!
A nagyobb felbontású képeken tökéletesen látszik is. A termoplasztikus polimerekről asszem mindannyian tudjuk (legalábbis tudni kéne) hogy se nem jó hővezetők (igazság szerint messze a legjobb hőszigetelők a habosított anyagokat leszámítva), se nem hőállóak. Bár a hőpajzs akkora hőmérsékletet még valószímű elvisel (~130c), amin szinte bármilyen félvezető alkatrész képes maradandó károsodást szenvedni, miközben védi a gépház belsejét az alaplap hőjétől. LLOOOOOOLL[ Szerkesztve ]
-
ZIL
tag
Akkor hadd fájdítsam egy kicsit a szíved!
Nekem biosban 1,338V van beállítva ez a valóságban 1,35V-os üresjárati feszt ad ki. Ebben furcsamód a P45-ös AsRock-om is pontosan így viselkedett. De ami az extra, terhelésre, nemhogy V-drop nincs, hanem a rendszer követi a proci teljesítményigényét és a hőmérséklet emelkedésével szépen lassan követi a feszültséggel (gondolom, mert nagyobb hőmérsékleten csökken az ellenállása), és ez így megy amíg kb 3 perc múlva beáll ~57c-on kb. 75W fogyasztásnál 1,376V-ra. Na ilyen intelligens tápellátást mutasson nekem bárki Asus terméken (pedig elméletileg messzemenően kézenfekvő lenne, hogy nekik semmivel se legyen rosszabb, sőt! ) !![ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Az AsRock-ok elég jó ár/teljesítménnyel rendelkeznek és vannak érdekes megoldásaik. Az anyacéget sok tekintetben verik.
A jelenlegi Asus csúcslapok feszültség vezérléséről meg csak annyit, hogy a Crosshair IV Formula LLC nélkül majdnem 0.1 voltot képes visszaesni terhelés hatására. Egészen pontosan ha, 1,390625V-ot állítok be akkor Prime mellett ez kimérve 1,300V és 1,312V között ugrál. LLC-vel meg túlfeszel ugyanilyen beállítás mellett. Idle-ben 1,410V terhelve meg 1,432V és 1,440V közöt ugrál. Egy laza 0.05 voltos túlfeszelés. Vicc az egész. Van itt olyan is akinek a jó kis LLC egy Rampage III Extreme-ben kinyírt egy i7-980X-et annyira megdobta a már amúgy is megemelt feszt egy pillanatra. LLC helyett inkább csinálhatnának egy normális PWM-et ami minden esetben képes stabilan tartani a feszültséget. A DFI-nek ez már évekkel ezelőtt sikerült az Asus-nak még mindig nem. Náluk fontosabb a mézes-mázos, csillogós parasztvakítós külső mint a normális funkcionalitás. Bár (sajnos) úgy látszik, hogy ez kell a népnek. Legalábbis a többségnek.
Taky: Igen, sajnos ők is elhullottak. Pedig a DFI és az abit mellett az Epox is sokszor tudott villantani. Ők sem a külsőre meg a hangzatos marketing rizsára helyezték a hangsúlyt hanem arra, hogy az alap funkciók tisztességesen működjenek. Gyanítom, hogy nekik is ez lett a vesztük.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Zso2
őstag
gondolom megértetted, hogy mire gondoltam... szerintem pl a Ph 80% buherál
[ Szerkesztve ]
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Zso2
őstag
pl a csavarhúzó beejtése, vagy ami velem már megtörtént becseppent egy kis paszta, vagy elnyomorítottam kicsit a diódát , mert vannak véletlenek.Persze tegyük hozzá ezt a lapot nem az fogja használni, aki akkor látta belülről a szg-et mikor összeszerelték neki .. inkább olyanok akiknek szerverszerűen mszinte mindig nyitva az oldala és csereberélik a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Zso2
őstag
A SABERTOOTH pont erre van kitalálva. Az nem csicsás,hanem a biztonságra ment rá..
fizikai behatások ( csavarhúzó , vagy több ponton mért hőmérséklet). Mi kell még?
A többi alaplap sem szenved kárt attól ,hogy csicsás, semmivel nem rosszabb ,mint elődei, az meg csak+ hogy egyre szebbek. Engem nem zavarna ,hogy szép alaplap van a házban .[ Szerkesztve ]
-
ZIL
tag
Szerintem az ésszerű árkategóriákban az AsRock is az erősen megfontolandó gyártók közé emelkedett. Persze nem minden termékük tökéletes de mindig van a palettájukban olyan termék, ami szolgáltatásaiban, és minőségében is kiemelkedik. Le kell guglizni. De a márkásabbakat sem árt.
A PWM-el kapcsolatban meg igen, sajnos általában ez megint egy sarkallatos pontja a parasztvakításnak. TizenX fázis, hőcsöves hűtés +bla-bla. Baromság az egész, ha hatékonyan van megoldva 4-5 fázis bármilyen procinak elég, és újra ha hatékony akkor hűteni sem kell, mert ugye nincs rajta jelentős hőveszteség. A jelenlegi lapomon M3A785GXH/128M nincs semmilyen hűtés a PWM-en, pedig 140W-ra van hitelesítve. Ráadásul a tesztek alapján tudhatjuk azt is, hogy mindemellett a kategóriája legjobb tuningosai közé tartozik, szóval tényleg erős lehet az a tápellátás. Kipróbáltam a saját procimmal is, és 90W-ig tudtam terhelni (utána már eldobta magát a proci mégiscsak egy visszamagosított X2 ) és a kíváncsiság kedvéért megnéztem a PWM hőmérsékletét közben precíziós kézrátételes módszerrel. Tapintásra nem lehetett több 45c-50-nál (rajta tudtam volna tartani a kezem akármeddig) a 25 fokos szobához képest.
Azt meg erősen kétlem, hogy a SB procik bármelyike is képes lenne ezt a fogyasztást egyáltalán megközelíteni...[ Szerkesztve ]
-
Taky
senior tag
"Nagy kár, hogy az abit és a DFI már kiszállt a játékból mert még ők is képesek voltak a felhasználó számára is hasznos fejlesztések implementálására."
Én még megemlíteném az Epox-ot is...
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
-
veterán
Túlságosan csicsás alaplapok,semmi haszna ráadásul még nem is látszik,csak az árát dobja meg.
Lehetne csinálni olyan alaplapot ami csicsamentes viszont stabil?Lehetne,de a gyártok azt hiszik így könnyebb eladni,mert a látványra utazik mindenki inkábbduree54
-
Oliverda
félisten
Szerintem jelenleg talán az MSI utazik a legkevésbé a csicsára. Elég letisztult alaplapjaik vannak (és jönnek) logikus, átlátható elrendezéssel:[link] Ráadásul ők legalább hozzányúlnak ahhoz amire még tényleg ráfér a fejlesztés nevezetesen a PWM-hez. Az ASUS meg a Gigabyte ezzel szemben már évek óta ugyanazt az PWM megoldást erőlteti csak éppen már 46 (kamu)fázissal. Az MSI most fogja kiadni a "Military Class II" címkével ellátott komponensekből összeállított PWM-et, amiben nyilván szintén van egy adag marketing de legalább nem az egészet csak az tölti ki. Úgy értem, hogy ennek legalább gyakorlati haszna is lehet szemben az ilyen hőpajzs szerű vakításokkal.
Nagy kár, hogy az abit és a DFI már kiszállt a játékból mert még ők is képesek voltak a felhasználó számára is hasznos fejlesztések implementálására. Az Asus-nál ott merül ki a nagy innováció, hogy bluetooth-on keresztül egy windows-os mobillal tudod tuningolni a gépet. Gondolom ez minden második embernek szükséges.
ZIL: Sajnos azt tapasztaltam, hogy a csúcskategóriába nevező termékeik sem igazán jók. A stabilan belőhető CPU feszültséget el lehet felejteni és negyedévente képesek kidobni egy BIOS-t amiben nem javítanak ebből szinte semmit. Tucatmárka egy variációra helyenként meglehetősen gyenge terméktámogatással. Nem csodálom, hogy kiábrándultál belőle.
-
Svájcinéger
őstag
Hali ! Szerintetek mennyire érdemes várni erre a platforma ha az ember össze akar állítani egy játékos konfigot ?
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
moha21
veterán
"A termék képéről rögtön felfedezhető egy speciális, Tactical Vest névre hallgató borítás, mely a nyomtatott áramkört védi a különböző behatásoktól"
Most komolyan egy rugástól nem védené meg, amúgy meg milyen behatások vannak?
Fentebb már írták valószínűleg jó lesz porfogónak.
Megvédi a lapot a hőtől... Nem tudom milyen alkatrészeket kell megvédeni a hőtől.
Lesz sok hőérzékelő...Elég lenne 1 is jó helyen aztán az feljebb tekeri a ventit.
Már látom a sok csillogó villogó házban ezt a lapot.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Dyno
veterán
Beszarok szépen szólva de beszarok, végülis a buszórajel emelése tényleg a PCIE órajel fixálásáak a hiánya miatt instabil?
Komolyan mint a korai VIA csipkészletek a K8-as korszakba, vicc...... -
capulet75
addikt
Nekem volt maxius és rampage extreme. Az Asus lapjait akkor kell megvenni amikor egy extreme-t már az eredeti ár feléért lehet kapni.Akkor még bőven elég a legújabb perifériákhoz és gémekhez. Féláron. Jó az Asus.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
ZIL
tag
Nekem egy P5K-hoz volt szerencsétlenségem. Hál istennek, már régen volt, de még így is nagyon hosszan tudnám sorolni a szarságait... Legugliztam, panaszkodtam miatta a boltban stb. aztán csak kiderült, hogy nincs az elromolva, szimplán ilyen. A kettő legdurvábbra azért még emlékszem. Az egyik, hogy egy viszonylag szolid tuning hatására (3GHz-et nem sikerült elérni) a VRM megadta magát, pedig csak egy E7200-as volt benne. Teljesen mindegy mekkora feszt álítottam be, terhelésre akkora volt a V-drop, hogy eldobta magát a rendszer (persze az nonszensz, hogy üresjáratban 1,38V-ot adjak neki, csak azért, hogy terhelésre ne essen 1,23V alá). Pedig az E7200-as még a legtakarékosabb procik közé tartozott!
A másik a power-cycling. Ez kb azt jelenti, hogy ha kifagy a gép, nem lehet normálisan újraindítani, mert folyton újraindítgatja magát kb 3 másodpercente. Ha kihúztam a tápellátást, és vártam legalább negyed órát ( !!!!!!!!!! ), akkor volt hajlandó újraindulni. De akkor még nem volt biztos, hogy megmaradtak-e a bios beállítások.
Zárójelben jegyezném meg, hogy bármilyen beállításon, barmikor képes volt kifagyni.
Aztán lecseréltem egy AsRock P45XE-re, és lám ég- és föld a különbség. Sebességben stabilitásban, kompatibilitásban össze se lehetett hasonlítani. Tuningban Q9300-asat 3,4GHz-en vitt, szinte V-drop nélkül (~0,03V). -
Zso2
őstag
Tudjuk Oliverda , egyetlen baja van ezeknek , mégpedig , hogy nem AMd platform..
máskülönben nagyon állat lenne szerinted is
Nekem pl nagyon bejön ez a letisztult színkombó is..[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
Nekem viszont egyáltalán nem tetszik az a "hőpajzs"
Inkább a legelső lap. Na, az tetszik!''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
BemAnyó
senior tag
-
ZIL
tag
Márpedig pont az Asus az aki leginkább a normál árazású termékeik minőségén spórol csakazért, hogy lehessen nekik egy 26. Crosshair Extreme ROG Über-Multikill-Headshot-DieBitch alaplapjuk is. Elismerem, hogy a csúcskategóriába nevező termékeik igen impresszívek, csak az a baj, hogy ennek az az ára, hogy a normál árkategóriákban szemét minőségű cuccokkal képviseltetik magukat.
-
BemAnyó
senior tag
Én pont annak őrülnék ha lenne végre egy olyan márka ahol a csicsán spórolnak nem pedig a minőségen, persze ezzel nem azt akarom mondani hogy az asus azon spórol mert egyáltalán nem, csak pl szívesen megvenném ugyan ezt a sabbertooth minőséget egyszerűen kinéző akár ocsmány kivitelben sima védő fóliás csomagolásban akár xtra softverek nélkül, egy tízessel olcsóbban, szerintem lenne ilyenre is igény manapság,
ui. ez az uefi egyre szimpatikusabb cucc már nagyon kíváncsi vagyok rá milyen lesz a gyakorlatban
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Szépek és hasznosak, tele vannak extrákkal, olyannal is ami tök fölös.
De mutatósak."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Góliát
őstag
Ezek az ASUS-os fiúk már megint kitaláltak valamit, de az UEFI naon bejövős
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
ZIL
tag
Hőpajzs+ bla-bla... Akárcsak a csökkentett sugárzású alaplapok, meg a többi szar parasztvakítás. Miért van az, hogy bizonyos gyártók bármit is csinálnak annak automatikusan címlapos hírértéke van (Asus, Corsair, Logitech...). Miután nekem már volt Asus alaplapom, az tuti, hogy engem ez a gyártó soha semmivel nem tud meggyőzni, hogy mégegyszer őket válasszam.
-
Bluegene
addikt
miért szomorú, ha nincs (sok) vevő, nincs termelés, nincs fejlesztés, nincs munkahely, nincs pénz, beüt a crach, tanultál makrot? gondolom hogy nem
igenis vásárolni kell!!! ez a modern piacgazdaság alapja, ettől még nem kötelező vásárolni neked, én is bőven elvagyok az E5200-ammal, minden játékot maxon visz, a 4850-el karöltve
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
keIdor
titán
Meg jó drága is...
House M.D: Azért nem fél év. LGA1366 2008. végén jött ki és 2011. közepén jön más a helyére. Ez két és fél év. Ennek meg az elődje 2009. őszén jött és 2011. elején jön ez, ami 15-16 hónap.
De egyébként nem, nem ez kell a népnek, de a fogyasztói társadalom mindenevő lesz lassan, teljesen mindegy mit csinálnak, megveszik.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Angel1981
veterán
Na végre! UEFI támogatás!
-
capulet75
addikt
De unalmas hogy évente gépet kell cserélni. És kell, mert jön majd az xxxx ami már csak azon fut el, meg kell a szendibridzs mert az meg sokkal jobb a xxxx-ben.Fosztogatnak minket keményen.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
mrhitoshi
veterán
Éljen!! váltottak a BIOS-ról épp ideje volt már... szóval hajrá UEFI!! a többi meg csak vakítás szerintem....
PS4
-
Male
nagyúr
válasz pottyantós #16 üzenetére
Ez jutott nekem is az eszembe... oké, szigeteli a többi hőforrástól... de maga az alaplap is melegszik, és eddig hűtötti is a légmozgás... de így? (bár gondolom csináltak azért valami normális hőelvezetést rajta, mert különben nem bírná sokáig)
-
Móci
addikt
válasz pottyantós #16 üzenetére
Szerintem nem. Ha viszont mégis annyira melegedne, elég jó palacsintasütő lenne belőle...
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
pottyantós
aktív tag
A sabertooth az állat, de nem fog megfőni??
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
House M.D
tag
Remélhetőleg nemlesznek méregdrágák
Elég butaság minden félévben az új tokozás de ha ez kell a népnek"A zenészek nem mennek nyugdíjba, egyszerűen abbahagyják, ha már nincs bennük több zene." /Louis Amstrong/
-
toldy
őstag
válasz baraksumoron #1 üzenetére
Az hogy innentől a "P" chipsetes lapokba lehet rakni a "K" procikat ha tuningolni is akarsz ( máskülönben elvileg nem lesz tudning csak ezzel a chipset-proci párossal)
Abu, a P8H67 itx lap miért nincs benne a hírben?
Az élet nem habostorta.
-
keIdor
titán
Nekem elég lenne a Pro is, az összes többi fölösleges extrákkal van tele. Nem tudnak már mit kitalálni.
A BIOS-t ideje lesz lecserélni.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Воланд
titán
Remélem nem volt még: Intel Core i5 Penguin Commercial
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
smkb
őstag
Tactical Vest, Thermal Radar... nemsemmi hangzatos elnevezések... az esetlegesen bejutó port, szöszt meg végérvényesen maga alatt tartja? Vagy egy mozdulattal levehető?
-
kenwood3
addikt
Az uccsó vmi brutális kinézetű lett !
Mi az az ekezet dragasag??
-
Oliverda
félisten
Nagyon nem tudnak már mit kitalálni. Hőpajzs meg hasonló parasztvakítások helyett inkább csinálnának normális PWM-et. Amúgy elég egy kaptafa az összes Asus manapság. Színek, elrendezés, stb. Kicsit variálnak a bordák formáján én már kész is a vadiúj alaplap.
Azért remélem, hogy legalább lehet más háttérképet berakni ebbe az UEFI-be. Persze nyilván csak akkor ha DX11-es VGA van a gépben.
[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
Érdekes a Sabertooth hőpajzsa. Nekem legalábbis tetszik, bár hogy mennyi gyakorlati haszna lesz, az már egy másik történet.
Az ötlet amúgy annyiból jó még, hogy szerelésnél nehéz elferdíteni/letörni bármit is így."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
shteer
titán
válasz baraksumoron #1 üzenetére
mert a H kezdőjelű chip-ek használják ki az IGP-t
kíváncsi vok a Sabertooth "hőpajzsát" idővel átveszi-e másik gyártó + mennyivel lesz drágább a Deluxe ill Pro lapnál - szép
szerintem jónak tűnik..
-
baraksumoron
csendes tag
Valaki magyarázza már meg, hogy mi értelme a "P" kezdőjelű chipszetnek ha nem tudják kihasználni a processzorba integrált videóvezérlőt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Canon MILC: EOS R és M topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Horgász topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON! Alkuképes!
- KINGSTON FURY BEAST - 32 GB (2X16) Kit. DDR5 5200 MHz AMD EXPO
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest