- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Vezeték nélküli, láncba kapcsolható ventilátorok jöttek a Lian Litől
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
balintka
addikt
Épp most vettem 32 GB G.Skill Ripjaws V-öt. Ha tényleg ilyen soká jön a DDR5 (alapesetben is 2 év), akkor jól gondoltam, h érdemes még 32 GB-ra váltani.
-
thedioda
tag
Sajnos ki kel ábrándítsalak, hiába vanak 5GHz körüli órajelek mivel rettenetesen elszállt az időzítés, az első 1-2 évben még egy mostani jobb 2400MHz-es is gyorsabb lesz nála. Megjenést illetően meg 2020-21 ben kezdik gyártani és 21-22 be jönnek ki vele első körben szerverek, majd 23-ra várható hogy lecsurog a consumer piacra de még mindig alacsony választékkal és nem a legjobb tulajdonságok mellet. Végeredménybe kb 2024 lesz az első év amikora már othonra érdemes lehet foglakozni vele, így elég hosszú várakozásnak nézel elébe úgy hiszem
-
-
-
-
-
-
Dani_kp
addikt
De mikor jön, illetve minden lesz jobb mint a 4? Itthoni netezős, filmnézős gépnek szerintem bőven jó még a 2x8 gb ddr4, fasza kis ryzen 5 2400g cpu-val. Akkor abba még 1-2 régebbi játék is belefér, ha ahhoz van kedvem és időm.
Mondjuk erre a jelenlegi konfigom is jó Linux mint-tel, de 3-5 évente azért szeretek fejleszteni.
-
ATi GAMES
tag
Nem semmi. Bár nem tudom otthonra minek ennyi ram, de már akinek kell az pakolhatja 😆
-
Puma K
nagyúr
Csak itt egy LGA 1151-es foglalatba illeszkedő CPU-ról volt szó nem a csúcsról.
Intelnél az otthoni felhasználóknak szánt jelenlegi csúcs foglalat az a LGA 2066 amibe meg kezdésnek egy Xeon W-2195-t rakva 512 GB RAM-ot tud használni.
Az Asus már tavaly bejelentette és megcsinálta:
G.Skill and ASUS develop Double Capacity DIMM technology, built for 32GB RAM modules
-
törölt tag
Az intel ark. szerint a 9700K max.: 64GB-ot támogat. Ezért a mutatványért amit a bios-szal csinálnak, nem fogja a nagy kék cég asus-t +b@szni?
-
beef
őstag
Megmondom a titkos kulcsszót: IMDISK
Ami nem olyan béna mint a legtöbb, ez dinamikusan is tud működni, azaz befoglalsz mondjuk 16GB RAM-ból 8-at, de ha csak 1GB-ot használsz el belőle, akkor 15GB szabad RAM területed van minden másra. Folyamatosan megy rajta a GCC, ha teleírod és utána törlöd a tartalmat újra visszaadja szabadon felhasználhatónak.
És a leglényegesebb, ingyenes.
Emellett tud iso, vhd, nrg, stb. image-ket is betölteni. -
tibaimp
nagyúr
válasz
eppogabber #2 üzenetére
És melyik programmal valósítod meg, mert én az AMD féle Radeon RAMDisk Configuration Utility-n kívül nem találtam olyat, amelyik 4GB-t enged még ingyenes verzióban. Ez fölött mind fizetőssé válik.
-
Akkor ugyanezt konzumerebb, olcsóbb vonalon is kérnénk...
Nekem pl. nem kell csúcsdeszka.
-
Amerigo57
őstag
Még mindig túl vannak árazva az Asus alaplapok,
amellett , hogy jók.
De a ramok ára sem akar szinte semmit csökkenni.....
+1 bpx
-
enginev3.0
félisten
Ezt meg lehet majd tölteni a visszaesett ram árakkal
-
bpx
őstag
Na végre, alakul ez. Threadripper mellé pedig 256 GB memória: [link]
-
eppogabber
csendes tag
A 100GB-os RAMdrive szelleme ragyogott fel előttem...
(pl. temp-nek)
-
MrSealRD
veterán
A cím ebben a formában kicsit megtévesztő, mert ez így a modulonkénti kapacitásra utal.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Kompakt vízhűtés
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PlayStation 5
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Router gondok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest