- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Ugyanez megtörténik DirectX és OpenGL alatt is a shader-kódokkal, hiszen más a hardver... Csak ezeknél az alacsony szintű fordító a videokártya driverében van (ha jól tudom), és a játékszoftver szépen lefordíttatja a DirectX közvetítésével a shadereket. (Adott esetben arra is oda kellhet figyelni, hogy más shader kódokat használjon a játék GF és Radeon kártyákhoz.)
Nem is biztos, hogy ez nincs hasonlóan megoldva az OpenCL-lel is...Tehát, hogy az OpenCL keretrendszer, vagy akármi nem adja-e át magát a fordítást az aktuális videokártya OpenCL driverének, úgy, hogy te ebből nem veszel észre semmit.
-
arty
veterán
ok, tételezzük fel, hogy játékfejlesztő vagyok és szeretnék fizikát (opencl alapokon) a gpun számoltatni
mit kell tennem? tegyük fel, azt szeretném, ha MINDEN opencl képes hardveren futna a kód. tegyük fel, h ez a kod megvan egy txt fájlban
az én értelmezésemben ezt a kodot az AMD forditojával le kell forditanom, ami aztán majd CSAK az amd vga-in fog futni
utána a kodot az nvidia forditojával(?) is le kell forditanom? vagy mitől fog menni geforce-n?
és mondjuk S3-on vagy bármilyen más, jövőbeli kártyán?
azt vártam, hogy az opencl olyan lesz, mint az ogl, irsz kodot az API-ra és az fut a hardveren amihez van ogl driver
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
tehát a fejlesztőnek ugyan ugy kétszer kell dolgoznia, mint eddig? külön opencl program ATI-ra és külön nvidiára?? (esetleg s3? ennyit az "open"cl-ről )
ez olyan, mintha az intel c compilerja által készitett "exe" nem futna AMD-n
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
kicsit aggasztó, hogy ezen fejlesztőkörnyezettel csak amd/ati hardveren futhatnak az opencl programok nem ugy volt, h az platofrmfüggetlen? most akkor ez olyan kodot fordit, ami nvidia kártya esetén nem fut?
azaz ez a CUDA atis megfelelője?!
-
vegyszer
addikt
Ez az újítás azt is jelenheti, hogy az ATI kártyák is nemsokára képesek lehtenek madj a nem DXVA videókat IS gyorsítani? mint ahogy ez a CUDA esetében van?
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Oliverda
félisten
Ez benne van már a 3000es szériában is csak sutyiban biztos letiltották.
Az SSE4A kemény négy darab műveletet jelent amit nem tudom hogy használ-e egyáltalán valami említésre méltó alkalmazás. Mondjuk az SSE4A egyik utasítását tartalmazza az Intel féle SSE4.2.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Jim Tonic #15 üzenetére
A HD 5000 támogat atomi műveletet és helyi adatmegosztást. Ez fontos a programok szempontjából. A sebességre főleg a helyi adatmegosztás hiánya lesz negatív hatással. Az atomi művelet hiánya inkább a programozóknak szívás.
aDamker: Hivatalos megerősítés nincs, de várhatóan csak olyan programoknak kell komplett AMD platform, amelyek SSE4A utasításkészletet használnak.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Sanyix
őstag
az amd-nek is jár egy "hazudtunk éjjel hazudtunk nappal" szöveg...
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
petXYZW
tag
Annyit módosítanék, hogy csak a windows verzióra értem a linux verzióért köszönet az AMD-nek, hogy egyáltalán létezik.
Supported compilers:
Microsoft® Visual Studio® (MSVS) 2008 Professional EditionEzt elég nagy problémának tartom, egy teljesen ingyenes OpenCL API esetében.
Ugyan mi vezérelte a programozókat amikor nem az ingyenes Expresst választották.Főleg, hogy nekem csak az Express van.
És nekem felhasználónak miért kell vacakolni ezzel:
========== Rebuild All: 3 succeeded, 26 failed, 0 skipped ==========
buhera után:
========== Rebuild All: 29 succeeded, 0 failed, 0 skipped ==========
Debug módban.
Ja és a Beta verzióval semmi probléma sem volt.
De még mutogathatnám a sehovásem mutató lib referenciákat a mit a programozók benne hagytak....
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
-
gV
őstag
bár azt terveztem h a végleges januári catát megvárom a hivatalos driveres támogatás miatt, ennek az infonak hatására mégis feltttem ezt a sz@r 9.12 hotfixet h letudjam tesztelni DirectComputeBenchmark-al a 4770 OpenCL alatti teljesítményét + összehasolíthattam volna az 5700 250xxx eredményével, de a progi szerint még mindig nincs támogatva, még jó h írják az oldalon is h ez kell hozzá h mennyen
-
- = Zk = -
félisten
őő, nagyvonalakban ez nekem, mint átlag júzernek, mire is jó ez most?....
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Oliverda
félisten
"Az ATI Stream SDK v2.0 platformszintű támogatást is biztosít, így a program párhuzamosan felhasználhatja a központi és a grafikus processzor erejét is az erőforrások lehető legjobb kihasználása érdekében. Arról egyelőre nincs információ, hogy ezt a szolgáltatást az AMD mennyire köti a saját platformjaihoz, de jó esély van rá, hogy Intel processzor mellett dolgozó Radeon kártyával is futtatható a program úgynevezett heterogén módban."
Miért hol alapkövetelmény hogy a gép AMD prockós legyen?
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
aDamker
aktív tag
Jah es masik kerdes:
Itt is alapkovetelmeny, hogy a gep AMD prockos legyen, vagy mehet mar vegre az Intel is? -
petXYZW
tag
Volt szerencsém a AMD Develooper fórumon ezt olvasni sajnos...
Nekem az jött le, hogy az AMD az 5xxx sorozatra koncentrál az OpenCL API-val.Ugyanakkor szánalmasnak tartom a kiadott SDK minőségét. Persze ez az én véleményem.
Nekem Phenom és 5770 van még mielőtt valaki flame-nak veszi, a fentieket.
-
Vassili
tag
Boldog karácsonyt az nVidia-nak!
ATi -
Translator
tag
:: Az AMD a CUDA platformra írt programok gyors portolására is kínál útmutatót a fejlesztőknek
Segítőkészek, muhaha
Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin
-
gV
őstag
azért került az örömbe 1 kis üröm is:
AMD spokesperson Micah Villmow said that the HD4000 series were designed before OpenCL was fully specced, so its OpenCL performance will be limited. He said that AMD didn't have any sort of plan to improve the HD4000 series performance in OpenCL. forrás
azért remélem nem olyan rossz a helyzet
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tudsz OpenCL (és DirectCompute) alatt programot írni. Ehhez kapsz egy komplett fejlesztőkörnyezetet, tucatnyi funkcióval. Persze az SDK támogatja még az ATI saját Brook+ nyelvét is, de szerintem a gyártófüggetlen platformok mellett ennek nincs jelentősége.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
fdisk
őstag
Én lenni egyszerű mezei user.(és kicsit törni magyart)
Nos ha én ezt a sdk-t felteszem a gépre akkor mi az amit tudok ezzel a progival csinálni?
Mondjuk br ripp v dvd ripp gyorsabban készül el?
Vagy ez csak egy bizonyos célközönségnek készült?(pl. CAD-nek,3D-s tervezőknek stb...)A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
MODERÁTOR
Örülök, hogy nem csak a Windows felhasználókra gondoltak. Csak lehetnének kicsit naprakészebbek is, és nem csak ennél a szoftvernél.
Mindenkinek Boldog Karácsonyt! -
aram01
nagyúr
tud élni ez az AMD
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Pekkk
aktív tag
Kíváncsi vagyok erre mit lép az NV.
Majd megbuherálja a CUDA-t, hogy ne tudja konvertálni az ATI Stream.
Nesze neked NV! Kellett itt szórakozni az AMD-vel! -
nagyúr
Jó lett volna 3xxx szériára is, de ez van.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Tom5
addikt
Szerény a tudásom ilyen szinten de nagyon jó úton halad az ATI/AMD. Csak gratulálni tudok nekik. Kíváncsian várom a fejleményeket. Szimpatikusak nagyon.
-
gyiku
nagyúr
a hazigizdaknak is
hüllő
-
Bluegene
addikt
nesze neked CsUDA
Ja és Boldog Karácsonyt mindenkinek, még a moderátoroknak is !
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!