- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Dell notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Most az a baj, hogy egy általuk implementált fícsőr csak a saját kártyájukon működik? (Furcsa lenne azt várni, hogy az Nvidia kártyáin is teszteljék - mert ha ott nem működik rendesen, jönnének a panaszok.)
Implementálja az Nvidia is, akkor ott is elérhető lesz.
-
atti_2010
nagyúr
-
törölt tag
válasz atti_2010 #17 üzenetére
A két csatorna is bőven elég neki amíg a CPU-n kersztül éri el a RAM-ot. Ezen talán változtatni fog egy kicsit az egységes címtér a Kaveri-nél, de ezt majd akkor tudjuk meg. Jelenleg tesztek szerint DDR3-1866 felett elhanyagolható a gyorsulás.
Egyébként meg eddig az nV csinálta ugyan ezt a CUDA-val. Most annyi változik, hogy egy nyílt rendszerre átállnak, ami legalább alapszinten minden hw-rel megy majd, nem kell hozzá mindenképpen AMD VGA, mint nV a CUDA-hoz. Szóval még így is nyitottabb lesz a környezet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Eddig is AMD VGA-kkal tudtam konfigolni MacProt, bármikor néztem USA és német oldalakat, vagyis e téren nem befolyásoló az új Macpro. Azt állítani, hogy kizárólag az új MacPro okozza az openCL programok terjedését elég meredek. Ahogy annyit mondtam, az sem igaz, hogy nem lehet megtenni a lemaradást a MacProról, hisz eddig is jelentős piaci területek szartak a komplett aplle vonalra, s most sem ugrálnak rá. Pl. CAD, CAE.
-
atti_2010
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ők is kapnak OpenCL 1.2-t a Maverickben. Mindenki jól jár. Még az Apple is, hogy végre a saját "gyerekét" használják a fejlesztők.
(#22) Kopi31415: Ez abszolút látszik. Én is úgy gondolom, hogy nem a Mac Pro miatt, hanem Rory két szép szeméért lett 60-ból 170 OpenCL alkalmazás pár hónap alatt, és a fejlesztők egy része pedig egy tibicsokit kapott az AMD-től (és esetleg az Inteltől), hogy leállítsák a CUDA vonalat.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
atti_2010
nagyúr
Professzionális piacról beszélünk nem a maszatolós fészbukozósról, teljesen másak az árak és az elvárások.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mondják azt. Megírom, hogy az NV szerint a 170 OpenCL szoftver az csökkenés a 60-hoz képest.
A viccet félretéve ma már minden fejlesztés OpenCL-re történik a professzionális szoftverek piacán. Egyszerűen jön az új Mac Pro és ott semmit sem ér a CUDA támogatás. Aki nem áll át az nem Mac Pro ready, ami ezen a piacon elég nagy baj.(#5) Kopi31415: Ez így van. Nettó baromság ez az exkluzivitás. Semmivel sem jobb a nyílt szabvány, ha a funkciókat lezárják. A piac ebből a szempontból még csak picit lépet előre. Remélhetőleg ez később teljesen eltűnik, és akkor csak a hardver képességeivel küzdenek majd a cégek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
MCBASSTION
aktív tag
válasz ermisukrám #15 üzenetére
ez konkretan azert van mert az AMD-s driverek nem kepesek leforditani a Blender Cycles OpenCL kerneljeit, mert olyan bonyolultak/hosszuak. Illetve le tudjak forditani, de nagyon sok ram kell hozza sajnos. Elvileg dolgoznak vele, majd csak megoldjak.
windows7sins.org
-
addikt
Azért elég jelentős programok vannak felsorolva, amik "áttértek" és az Adobe cuccok meg sincsenek említve mondjuk lehet azért mert nem működik még jól
Szerintem ez nem csak bemondás, hanem nyugodtan kezelheted tényként
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
smkb
őstag
"A vállalat szerint a piac áttért OpenCL-re, "
Láthatnánk erre egy hiteles felmérési eredményt? Az Nv biztos azt mondaná, hogy nem tért át. Ennyi. Ennyi egy ilyen állítás, kb ennyi is a hiteltérdemlő valóságtartalma. Sanyi bácsi meg azt mondta, hogy a szomszédja lop, mert nem Suzuki Swifttel jár.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Ez a CPU részre igaz viszont az APU részen segítene a több csatorna, csak akkor a 7xxx vagy hasonló szériát nyírnák ki ami valószínű hogy meg fog történni de még most nem akarják.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Fiery
veterán
válasz ermisukrám #10 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem lenne ertelme. Az AMD egyszeruen nem akar feljebb lepni a Richland szintjenel, nem akarnak egy palyan focizni az LGA2011-es platformokkal, mert nem latjak a lehetoseget annak, hogy utolerjek a konkurens megoldasokat (pl. Ivy Bridge-E).
-
ermisukrám
tag
értem. én mondjuk Blendert használok a mindennapokban, és ott az AMD kártyái/open CL teljesen ki vannak lőve renderelésnél mivel a készítők szerint a CUDA ami alatt igazán stabil és hasít, és így az uccsó 3 revben ki is vették az opencl támogatást. én elhiszem hogy mekkora király az opencl meg az AMD de pl a legújabb after effect is mást mond.: (adobe) de persze tuti királyság.
[ Szerkesztve ]
Aki másnak izébizé annak nyelve szabadlapos
-
LordX
veterán
válasz ermisukrám #1 üzenetére
Új fejlesztésekben én azt látom, hogy majdnem minden OpenCL-en történik, viszont ettől még a jelenlegi CUDA programok nem szűnnek meg..
-
lenox
veterán
a piac nagyon nyitott volt az OpenCL-re, ami érthető, hiszen egy gyártótól független felületre átállva versenyhelyzetet teremtenek
Szerintem meg a legtobb esetben mac-en (is) futnak a programok, ahol a mac pron mar mindjart nem lesz nv, ugyhogy kevesbe a versenyhelyzet miatt, mint inkabb kenyszerusegbol portolnak opencl-re.
-
addikt
Premieren is van még mit csiszolni opencl fronton, de már nagyon jó az irány, csak így tovább
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Fiery
veterán
válasz E.Kaufmann #3 üzenetére
Atcimkezett Trinity letezik FirePro A300/A320 neven (Lenox linkelte fentebb), de nem igazan kinal tobbet, mint a "sima" Trinity. 2-nel tobb memoriacsatorna felejtos, Kaveri alapon is, sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz E.Kaufmann #3 üzenetére
http://www.amd.com/us/products/workstation/graphics/ati-firepro-3d/APU/Pages/APU.aspx
-
törölt tag
"Az exkluzivitás abból a szempontból érdekes, hogy az AMD pont az OpenCL függetlensége mellett tör lándzsát, de az értékes funkciókat azért lezárják a professzionális szoftverekben."
És ez a baj, sokan fognak e miatt morogni a felhasználók között. Könnyű is átesni a párosujjú patás marján. Ha túlságosan sokat zárnak magukhoz, a végén úgy sem fogják a gyakorlatban használni, aztán a fejlesztők meg kiveszik a programjaikból. Átlátszóságot számoltatni a GPU-val jó ötlet, de az OIT a kép alapján nem fog értelmes újítás lenni, nem segíti az áttekinthetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
TűzApu nem lesz belépő szintű tervezői munkaállomásokhoz? 4 csatornás ECC memó támogatással fasza kis munkaállomás lehetne Kaveri alapon
mcwolf79: Lehet kevesebb dolog történik NV fronton. Én amiket olvastam azok is inkább Shield-es és ARM-os hírek voltak, más oldalakon is.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
mcwolf79
veterán
válasz ermisukrám #1 üzenetére
Ezt már megszokhattuk Abutól.
Minden ami AMD-s hír ki van tapétázva a PH-ra, meg amúgy is AMD az IstenIntel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
ermisukrám
tag
én nem tudom, de szerintem a CUDA támogatottabb még mindíg, legalábbis érzésre, bármennyire is mást szeretne a tisztelt cikkíró (jujj ez eretnekség volt itt, meg troll)
Aki másnak izébizé annak nyelve szabadlapos
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 11
- Napelem
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...