Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvileg lehetséges, de egy külső busz, akkor is büntetés a késleltetésben. Ez csak integrálással tűnik el. Szerintem az AMD is csak próbálkozik valamit alkotni, de nem hiszem, hogy túl nagy reményeket fűznek ehhez. Az NV-hez hasonlóan ők sem számolnak hosszútávon a VGA-kkal. Próbálják életben tartani az egészet, amíg lehet, de előbb-utóbb vége lesz.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A programozókat felesleges szidni. Ők egyszerű megoldásokat keresnek. A kétmagos CPU-kra való átállás sem volt gyors. Azt mindenki tudta, hogy ez a következő lépcső, csak mondhatni nem akarták. De amikor egy magon a skálázódás megszűnt, akkor az egyetlen úttá vált, és ez versenyt gerjesztett a programozóknál is. Amelyik szoftver megfelelt az új igényeknek, fennmaradt, amelyik pedig nem. Hát lemorzsolódott.
Most is ugyanez van. Mindenki tudja, hogy a fizika korlátot szab a homogén többmagos processzorok skálázásának. Ezzel szükséges az új elv. Arra pedig át fog állni minden szoftverfejlesztő, mert a verseny megindul. Aki nem használja az új fejlődési lehetőséget lemorzsolódik, ahogy ez az egymagos éra végén történt. Erre a helyzetre még rátesz a fene nagy mobil irányvonal, vagyis minden sokkal gyorsabban történik mint korábban, mert a mobil igények még kisebb fogyasztást követelnek, és az emberek elvárják, hogy legyen teljesítményben is előrelépés. A gyártóknak egyszerűen nem adnak választási lehetőséget a vásárlók, a heterogén éra az egyetlen megoldás az igények kielégítésére.Az Intel ugyanúgy beáll a sorba. Hiba lenne önfejűen újra a fizika törvényeinek legyőzésére törni, mint a Pentium 4 idején. Egyszer már megtapasztalták, hogy ez lehetetlen. Még egyszer megpróbálni szerintem nem érdemes. Működésre kell bírni a Larrabee-t, és az az Intel fegyvere itt. Akkor lesz gáz, ha nem fog működni. Ha nagyon agresszív a stratégia, akkor már a Broadwellbe be kell rakni. Kockázatos, de a Skylake-ig várni még nagyobb kockázat, hiszen akkor az AMD és az NV közül az Intel lesz az integrációs versenyben a legutolsó, ez az SDK-k terjesztésénél katasztrófával ér fel. Az Intel a legkevésbé sem akarja, hogy az AMD vagy az NV SDK-jával készüljenek az új programok. Az AMD-t időben valszeg már nem lehet verni, mert a Kaveri 2013-ra van tervezve, de a 2014-re készülő NV Maxwell még elkapható.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
julius666
addikt
Figyelembe kellene venni, hogy az GPGPU-s téma nem tegnap indult, az eleinte elég kezdetleges CUDA-val, az OpenCL-lel és az első, már valamilyen szinten GPGPU-képes GPU-kkal együtt.
Olyannyira nem hogy már a shader nyelvek idején is voltak próbálkozások.
Egyébként a linkelt demóid meg amiket említettél is jellemzően fizikai/pénzügyi/képalkotásos számítások. Ezekről beszéltem én is, hogy ezekre valóban jó már most is a téma.
Azok az algoritmusok, amik párhuzamosíthatók és SIMD-esíthetők, többnyire "GPU-síthatók" is.
Igen, elméletben. Gyakorlatban ha nem elég nagy az a számítási igény amire szükséged van, nem éri meg. Egyrészt a késleltetés miatt (a CPU-s SIMD egységek ugye ott vannak kéznél rögtön, míg a GPU-hoz kinyúlni így tippre még a mostani APU-knál is legalább a memóriaelérés ideje). Ez az említett fizikai/stb. számításoknál meg van, egyéb területeken már nem feltétlenül.
Nem jól párhuzamosítható esetben meg hát ugye bikmakk.
Itt inkább a programozók hajlandóságáról van szó, hogy nekiálljanak átírni a teljesítményigényesebb programokat OpenCL-re.
Ó, azok a fránya programozók.
Nem tudom mennyi dolgod volt szoftverfejlesztéssel meg mennyi GPGPU fejlesztővel beszéltél, mert ez így nem kicsit meredek.[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Igazából nem a GPGPU létjogosultságát tagadtam, csupán hogy ez a "heterogén számítás kora" még mindig piszok messze van.
Az hogy pár kirakatalkalmazást aminél a célfeladatok éppen jól feküdtek a GPU-k architektúrájának és ezért megérte vesződni vele nem nevezném még annak. Jelenlegi formájában nagyon szutyok a dolog, az idétlen modell és a korlátok miatt pár speciális erre a fajta számítási problémára kihegyezett területen kívül vagy nem is implementálható rendesen a célalgoritmus, vagy nem lesz gyorsulás, de cserébe bekapsz egy rakat lehetséges bug- és sérülékenységi forrást a programodba. Na meg amennyire hallottam a CSUDÁ-ban meg OpenCL-ben sem velejéig tejfel az élet amint valami trükkösebbet akarsz (tehát nem tankönyvi példaprogramról van szó). A sokezer-csilliárd teraflopsos értékek a marketinganyagokban marha jól mutatnak de ha nem lebegőpontos műveletek ezreit akarom daráltatni a GPU-n, szart sem érnek.
Majd ezt a HSA-t meglátjuk mit fog tudni, az mindenesetre látszik az AMD nyilatkozataiból hogy 2014 előtt nem kapunk teljes támogatást bíró lapkát. És akkor még mindig ott vagy hogy alig lesz ilyen a piacon.
Elnézést hogy csak most válaszoltam, remélem még elolvasod.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én nem védem a pc-s játékokat,de nem hiszem,hogy szemernyi pozitív előnye lenne minőségben a konzol gémeknek.Jellemzően bármilyen next gen konzolra annak a teljes élettartalma,kifutási ideje alatt megjelenik pár darab értékelhető játék.Ezeknek a mai 3-4 óra alatt végigvihető,agyat ,gondolkozást nem igénylő förmedvényeknek aztán teljesen mindegy ,hogy APU vagy DGPU van alattuk.Természetesen ez vonatkozik a pc only megjelenésekre is.Az általad megfogalmazott jelzősor ( "számítógépes", művies, élettelen, rideg, stb.) kis átfogalmazással minden további nélkül érvényes a konzol generációra is.
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
Igen, igen, csak kerdem en, hogy kinek?
Az egyeszeru felhasznalo - akik a legtobb szamitogepet veszik - nem jatszik (neha ilyen-olyan ville stb, de semmi uj jatek, vagy ha igen, nem hiszem, h extra mod zavarna a real time ray-tracing hianya)
Ral time ray tracing, radiosity, fizika, ai? kinek?
Gyakorlatilag azt irod, hogy foleg a jatekosok hasznalnak ki az uj platform adta elonyoket, ami pedig csak egy elenyeszo reteg a gepvasarlok koreben - legalabbis ezt olvasom szinte minden cikkben.
UI - hm, am legyen, lehet, h a hangfelismeresben sokat segitenek a masszivan parhuzamostithato feladatok - nem latok bele, de legyen - persze mar ha a hangvezerles a jovo.
Egy gesztusalapu vezerlessel meg azer csak elbir ez "mezei" cpu is.Ezek a rovid tavu dolgok - ezeket latom en is, csak az ertelmet nem nagyon, a hosszabb tavukhoz meg nincs fantaziam - ezert irtam a hozzaszolasomat
Atok
[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
Az a baj, hogy ezek mind elképzelések és könnyedén a technológiai-temetőben végezhetik, ezek csak _koncepciók_.
Athlon64, erre emlékszik valaki? Jött és ütött. Vagy a Radeon9000/HD4000 sorozat, az újszerű felépítés miatt egyszerűen átrendezte a piacot. Ezek jelenleg hiányoznak, minden területről.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Mozsa
tag
"Nem troll, inkább erősen alulinformált, bizonyos más portálok által..."
Édekes, hogy külföldi portálok is hasonló véleményen vannak, mint más portálok: [link]
Fordíttasd le webfordítóval ha gondot okoz az angol.szerk: a mercurynews-ról Abu is szokott hírt hozni, persze "indokolt" esetben
[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
Valóban az AMD innovál leginkább
Nem.. nem és nem. Sem CPU és sem GPU fronton N.E.M. innovatív (egy ideje). APU az egyetlen igazán jó megoldásuk, ezt elismerem, de igazából pár év és az Intel ott lehet a nyakukon. (szvsz)
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Toninho13
aktív tag
"Nem megfutamodás, hanem előre menekülés: miután bekerül szorosan a CPU mellé (nem csak fizikailag) az a rengeteg számolóegység (az IGP nagy részét azok teszik ki), a számításigényes feladatokat a korábbiaknál sokkal egyszerűbben és optimálisabban át lehet adni nekik nagyon sok szoftverben."
Én itt látom a problémát. Az APU-k egyszerűsítik az optimalizálást, viszont, ameddig a diszkrét VGA-k is piacon vannak, addig ez csak egy plusz lehetőség lesz a játékfejlesztőknek, amit be kell kalkulálni. Hétköznapi használatban ez előnyt jelent, viszont a "gamer" rétegnek nem. Az AMD érdeke, hogy olyan játékok készüljenek, amik kiaknázzák a diszkrét VGA-k hatalmas teljesítményét, és egy 500+ dolláros kártyán jóval nagyobb hasznuk van, mint 100 dolláros APU-kon. Lehet, hogy hibás a gondolatmenetem, de az új 7xxx-es szériás VGA-k is ezt támasztják számomra alá. A várható legkisebb VGA ára is 140 dollár lesz, ami több, mint a jelenlegi csúcs A8-3850-es ára, ami FullHD-n alkalmatlan a játékra.
-
Segal
veterán
Fenét akarja kitúrni az intel az AMD-t már rég megtehette volna ha csak egyetlen évig "akciósan" árulta volna a procijait de neki pont a jelenlegi helyzet a jó hogy nvidia meg amd is létezik csak rövidpórázon mert ha erősebbek lennének akkor az profit munusz ha gyengébbek akkor meg trösztellenes vizsgálat az intelnél. Nekik egyik sem jó.
Mindenesetre nekem azért fontos lenne a gamer rész is tehát mindenképp szükségem lenne dedikált videókártyára de előbb hiába kérdeztem hogy szerinted intelt kéne az amd vga-hoz venni vagy legyen full amd a gép tereltél. Szóval szerinted összhangba tud lenni az intel apu a dedikált amd videókarival? Mert szerintem nem akkor meg kénytelen lennék a kevesebbet tudó és többet fogyasztó amd apu-t venni de garancia ottsincs hogy mindenél működni fog hamem max elképzelhető....
Na ezért nem tetszik nekem ez mert pl jön valami új fejlesztés legyen az játék vagy program és pl nvidia (de lehet akár az intel is) kis hálapénzel kiegészíti a fejlesztést hogy elsősorba az ő apujukon (esetleg csak az övéken) fusson akkor b*szhatom a full amd gépem. Persze ez fordítva is megtőrténhet (valószinüleg a "legjobb" változat lesz tehát oda vissza...) akkor meg teljesen mindegy melyik gyártó mellett voksolok csak szopni lehet."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
Ez tény hogy vannak előnyei de könyörgöm kapitalisba világba élünk a gyártók egymást fogják gáncsolni...
Én most tervezek pl új gépet venni. Ha teljesítményt és fogyasztást is figyelembe veszek akkor mindenképp intelt lenne érdemes vennem. Jelen esetbe mivel az nvidia hatos sorozata még sehol sincs egyelőre úgy néz ki hogy hetes amd videókártya menne mellé most az tulajdonképpen teljesen mindegy hogy melyik de elősorba a 7950 vagy 7870 van tervbevéve főleg árfüggő mennyibe fog áprilisba kerülni. Kérdezem én ezek hogy fognak összedolgozni????? Mert az biztosra vehető hogy az intel is meg az amd is mindent meg fog tenni hogy csak akkor szuperáljon minden ha csak az ő alkatrészei vannak a gépbe. Tudom várjam meg a trinitit. Bull ugye kilőve eleve nincs benne gpu meg amugy sem lett egy nagy durranás a liano harmat gyenge. Ha meg is várnám a trinitit az akkor is 32 nanós tutira gyengébb is mint az ivy és ráadásul többet fogyaszt de legalább az amd dolgai jól mennének. Persze cuda sehol meg ha az nvidia kitalál valamit amit már csak a poén kedvéért is a saját (menjünk kicsit előre az időbe) apujához köt akkor megint beszoptam akár a full amd rendszeremmel is. Márpedig manapság is látjuk hogy egymást szopatják a cégek miért is változna ez a jövőbe?
Tehát logikusan még mindig az ivy plusz 7950 párosítás hangzik a legjobban de mivel (szerintem) kizárt hogy ezek össze fognak tudni dolgozni hiába heterogén majd szoftveresen tiltja az intel meg az amd is tök fölölegesen lesz a "proci" mellett a gpu. A másik nagy kavarásnak az arm "windowsosodását" látom ott is vagy az "összes" új programba orrlesz fölöslegesen több sor arm kód (vagy fordítva az x86 lesz fölöslegesen) vagy minimum 2 féle verzió fog kijönni mindenből...
Nekem annyira nem tetszik ez a jövőkép de kiváncsi vagyok a véleményedre fejtsd ki légyszives."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
RyanGiggs
őstag
Az utolsó bekezdésedhez csak annyit....
hogy ugye hamarosan érkeznek az új konzolok....
"Ez a mostani, hogy elmennek a játékok egy Llanón, csak átmeneti állapot."De azt nem tudjuk hogy milyen teljesítménnyel, és hogy az mire lesz elég?!
Tehát ha csak annyira, hogy a játékokat onnantól 1080p-be,
és max grafikán tudjuk élvezni a konzolon, akkor még elég sokáig jó lehet
egy mostani felső-középkategóriás PC is!
Nem? -
lujó55
addikt
Nem biztos, hogy egy dologra gondoltatok
Mindazonáltal a véleményem az ilyen 2013-as előrejelzésekről annyi, hogy semmit sem ér. Ugyanolyan, mint a meterológia. Vagy úgy lesz, vagy nem, mindenesetre sokat lehet róla beszélgetni. Inkább a konkurenciának szól, nagy hangzatos félremagyarázás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest