- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
garfield545
tag
Sziasztok nem tudom hogy jó helyre írom de lenne egy olyan gondom hogy van egy Kenwood ka-501esem és gyakran olyat csinál hogy lehalkul + össze vissza jár a Bal+Jobb dB merőm olyan is van hogy a különböző csatornák nem szólnak meg néha eltünik a basszus a zenébe meg recsegnek a hangfalak (Hangfalak tökéletesek tesztelve egy másik erősítővel ). Ha valaki tudna erre meg oldást aszt meg köszönném Minden meg oldás érdekel..
-
eclipse006
őstag
Ja, azért belinkelnék egy Kenwood erősítőt a 70-es évekből, csak azért hogy lehessen látni, hogy régen is ott volt már ez a márka...
-
LetItBurn
csendes tag
Azért egy pontmátrixos kijelző elfért volna rajta... ennyi pénzért ... ezt sosem értettem miért ilyenen spórol mindenki, ezerszer esztétikusabb lenne, mint a |-| |) |\/| | felirat.
-
akkér én kérek elnézést mindenkitől. azt hittem, hogy a kenwoodot fényezitek.
kenwood autóba sem gyárt túl jó lomokat. abból próbáltam néhányat az évek alatt. 2 fejegységben is medöglött a cd lejátszó. ugrált és még csak döccenni sem kellett. pioneer fejegységgel nem veszi fel a versenyt. közel sem szól olyan tisztán és az 3 éves intenzív használat után sem akadozik, meg nem kell a lemezt 30x belepróbálni mire beveszi.
ja, és nem csak a milliós kategóriában kapható erősítők szólhatnak jól. sőt, nem is biztos, hogy sok szebben szól az 90-200e ft-os kategóriától. ott is legtöbbször a nevet kell megfizetni. bár a tesztek ebben a kategóriában is nagyon szubjektívek, mint pl a vinyók meg a ventilátorok zavaró hangja. hangfalaknál szintén ez helyzet.
-
tdd587
őstag
Természetesen a beszólás a Kenwoodra vonatkozott, ami cuccot utoljára láttam tőlük az 2 hónap alatt ment vissza a gyárba, ilyen aiwa minőség kb... (de most általánosítottam)
Ez a NAD egy érdekes kérdés, mivel éveket töltöttem sztereó fórumon, így utólag (és már akkor sem) hiszem, hogy beégnék a véleményemmel. Éppen átlag feletti márka, hangban éppen átlag feletti cuccokkal, éppen átlag feletti árakkal, tehát jobbat csinálnak, mint a denon meg a többi félévente fél kilóval könnyebb az erősítő márka, de pont annyival többet is kérnek érte.
Tipp: sztereó fórumon ismert márkákkal amúgy sem foglalkozunk... bár ez relatív, mert egy idő után a wadia is ismert márkának fog tűnni, pedig azért is adnak egy suzukit.
Tipp2: Ne vedd sértésnek, de az összegeken meg jót nevettem, ugye nem hiszed, hogy 90e forintért adnak egy rendes erősítőt...? Ha annyiból meg lehetne oldani a hifizést, akkor senki nem hifizne, mert mire elkezdenénk, már vége is lenne...
Na mindegy, ez nem az a fórum. Ha nem lennének ilyen röhejesek a cikknek álcázott fizetett hirdetések itt a legújabb full kommersz 9 HDMI, nulla hang eszközökről, akkor én sem rombolnám itt a hangulatot.
-
eclipse006
őstag
-
Ez elég szájhúzós szerintem... Én maradnék a jól bevállt márkáknál, amellyek csak erre specializálódtak az évek során. Gondolok én itt H/K, NAD, Marantz, Denon, Pioneer, Onkyo... Kenwood maradjon meg az autorádióknál, mert abban viszont tényleg jó.
-
eclipse006
őstag
Szerintem a Kenwood azért nem egy elveszett márka, és nem lehet mondani rájuk, hogy rossz minőséget képviselnek, ráadásul régóta ott vannak már a hifi piacon.
tdd587: Ha a NAD-ra gondoltál, szerintem a kérdés feltevése felesleges. Nagyon jó erősítőket, és CD-játszókat gyárt...
-
nem magát a kenwoodot akartam bántani, hanem a túlmarketingelt wattokat, amire az "átlagember" szeret ráugrani.
a NAD márka magyarországon nem divatos, mert nem gyárt komersz eszközöket. ha kicsit utánanézel, akkor láthatod, hogy igen jó értékeléseket kap világszinten is. a hangerejére sem és a hangminőségére sem lehet panasz. igazi vájtfülűeknek való sztereo erősítő, mint kollégám, aki hajlandó egy kategóriájában alapnak mondható erősítőért kiadni 90e forintot+74e-t cd lejátszóért+ kábelekért is 10ezreket.
nekem tökéletesen megfelel a z5500-am, úgy, hogy egy JBL scs178 hangszóróit hajtom vele.ha egy ilyen "a NAD-ot jegyzik-e valahol" kérdéssel igencsak beégetnéd magad, ha stereo fórumon lennénk... amúgy én is lenéztem, pont a 2x50 miatt, de az már elég régen volt.
amúgy szívesen kipróbálnék egy ilyen erőlködőt, hogy szól a dts-hd filmeknél.
-
osztraksajt
őstag
Ha ugye nem tud videójelet felskálázni, akkor valóban elég drága ennyiért. Onkyo, Maranz is beszerezhető ennyiért akár kishazánkban is.
Persze ha ez egy listaár (pl amazonon sokszor listaár felén hirdetik a cuccokat lásd Yamaha, Kenwoodnál nem tudom hogy van) , akkor ez az ár sokat módosulhat lefelé.
-
Sajnos a Kenwood mostahagyerek magyarországon.Szinte senki sem foglalkozik vele,pedig nem egy második vonalbeli gyártó.
-
Peter13
senior tag
Na ja, viszont a dobozok érzékenységét mégsem lehet ráírni az erősítőre...
Arról nem is beszélve hogy a megadott hangnyomás értékek is ugye egy elég szűk, és finoman szólva sem realisztikus tartományra vonatkoznak...szóval jobb híján maradnak a wattok. Az élelmesebbje meg megnézi hogy mekkor benne a trafó (vagy hogy mennyit vesz fel a hátlap szerint), és akkor már olyan nagy meglepik nem érhetik.Visszatérve a hírben szereplő áldozatra: nekem tetszik, semmi extra, de teszi a dolgát. Az árát viszont éppen ezért kicsit sokallom...
-
Srodney
senior tag
ka-1010 óta szeretem ezt a márkát....
-
szp1
addikt
@rva jó ez a wattháború.
A hangdoboz érzékenységén múlik, hogy milyen hangnyomás jön létre adott teljesítmény leadása mellet, tehát mekkora a szubjektív hangosság érzet.
Egy jobb sztereo erősítő a hozzávaló hangdobozokkal ideális körülmények között kb. 5-10 W teljesítménnyel produkál szobahangerőt, 0,01 alatti torzítással. Például egy NAD - Mission rendszer.
Innentől tök mindegy, hogy 80 vagy 150 W-ot ad le max. csatornánként az erősítő. -
osztraksajt
őstag
Nem szólnak olyan rosszul a kenwood cuccok mint ahogy az ember a loudnesses autórádió időkből emlékszik rá.
Amúgy a kollégának szinte teljesen igaza van, nekem is a Harman Kardon AVR-255 közel max teljesítményen a szobában hallgatható, de mondjuk 2-vel odébb lévő(kertesház) udvarán is tisztán hallható olyan a hangereje. Ami hangosnak tűnik az bizony simán lehet csak simán torz. A fül sok esetben mint a szem konpenzál. Fénymérővel megdöbbentő különbségeket lehet látni, pl a kamera is simán bevakul, a szemünk meg lazán kezelei a fénykülönbséget, a fülünk is van ilyen jó. Engem például a gyerek 10 wattos aktívhangszórója is tud felettébb idegesíteni, míg a HK-t gyakorlatilag csak a gipszkarton mennyezet miatt nincs jobban meghajtva.
-
Sicilian
addikt
nice..
-
törölt tag
Ezt úgy szokták (sajnos) megadni,hogy egyetlenegyy csatornát meghajtva,és a többit kikötve érhető el a 150 Watt vagyis ha egyetlenegy hangfal kap jelet (pl a center,de ez nagyon ritka) akkor ekkora terhelést kell elviselnie.
Tehát ezek tükrében nézd a dolgokat,ne csodálkozz a tapaszatalataidon,az emlitett Pioneer jó ha egyszerre 5 hangfalat meghajtva talán 35 Wattot adhat le.De ha 40 watttos hanffalakat kötnél rá akkor az első robbanás pl.a jobb oldalról szétnyirná a hangfaladat.
Amugy ez a példány nem lenne rossz erősitő csak idehaza késéssel érkeznek vagy csak a kommersz gyártmányaik vannak a piacon. -
tdd587
őstag
OMG. Ha ezzel most a NAD-ot akartad fényezni, akkor nem sikerült. Ha feltekered as hangerőt és valami nagyon hangosnak tűnik, az azt jelenti, hogy szar, mert torzít, a torzítás bántja a füledet, hallgathatatlanná teszi nagy hangerőnél az egészet. Mértem már 90dBA-t úgy, hogy nem tűnt hangosnak, de amikor beszélni próbáltunk mellette, akkor derült ki, hogy kiabálva sem lehetne.
A többivel amúgy egyetértek, a teljesítményt nyilván úgy értik, hogy 20ms-ig van benne kakaó, a torzítás 1W-on mérőjelre igaz 2.0-ban, ha minden biz-basz off és különben is a lényeg, hogy a legújabb űrtechnológiának köszönhetően már 8 HDMI csatlakozó van rajta, mert az mind kell.
Amúgy ezt a márkát jegyzi valaki egyáltalán?
-
ez ha csatornánként leadja azt a 150w-ot, akkor én leopok egy ménest. hallottam egy NAD erősítőt, ami "csak" 2x50W-ot tud leadni és gyakorlatilag felénél feljebb nem volt szabad tekerni a potiját, mert ott már olyan szinten volt hangos tőle a 2 JBL Northridge E90, hogy nem bírtál mellette megmaradni, fájt a füled, meg majd kilökték magukból a membránt a hangfalak.
van kollégámnak alatta egy Pioneer, ami elvileg 7x100w-ot tud leadni, de közel sem szól úgy, mint a NAD. gyakorlatilag fele hangereje sincs, még akkor sem, ha csak stereo módban van.
tehát ez annyit ér, mint a kismilliárd:1 kontrasztarány a tv-ken.
persze ettől függetlenül még lehet nagyon jó erősítő, meg szólhat is szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az RV-7000 október közepétől lesz elérhető.
- Google Pixel topik
- Automata kávégépek
- Last Epoch
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest