Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo
tag
Tetszik ez az Ultrabook-os dolog, de szerintem kell még némi idő (mondjuk 2013-ra tippelek) amíg beérik a kategória. Én beruháznék egyre, matt kijelzővel és komolyabb aksi idővel, mondjuk 8 órát menjen már szerencsétlen, azzal elégedett lennék. Melegedésről/zajról meg annyi, hogy legyen benne "totál kuss" üzemmód - ha az ember zenét hallgat róla otthon - amikor kikapcsol a hűtés és az SSD miatt is csendes kis masinák lennének. Ha meg hajtani kell valamiért, akkor a jelenlegi gépemhez is van egy hűtőpad, ha ara rátéve a throtling effekt elmarad úgy ki is lehetne hajtani mindent a prociból. Jó lesz ez csak még várni kell.
-
bdlackoo
tag
"fapadosan" se all meg 300k alatt
dinosaurs are jesus ponies
-
CocooN-z
őstag
Sokszor láttam már ezt a -1% CPU use-t. Ez Bug vagy tényleg co-processzor?
[ Szerkesztve ]
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
toldy
őstag
Nem rossz gép, de engem nem fogott meg. Kár hogy fényes a kijelzője.
Szavazásnál miért nincs olyan hogy "más ultrabookot várok" ? Én személy szerint a Lenovo U300 és U300s-t gépeket várom.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
titán
Összedobott vacak. Ami nem látszik és nem leírható a paraméterek között, azt mindent elcsesztek. Az lényegtelen és értelmetlen műszaki paraméterek alapján jobb, mint egy Air, de használhatóságban közelben sincs. A fő gond az, hogy ezt a kategóriát nem Ifj. Veér Istvánok vásárolják megahertzeket és gigabájtokat vadászva. A hülye Ultrabookoktól pont ilyenre számítottam.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
WiZARD
addikt
már az első pár bekezdésnél is ellentmondás van az ultrabook névvel:
"Ezek mellett voltak megkötések a háttértárra (SSD), a felépítésre (unibody ház) és a kijelzőméretre (12,5-15,6 hüvelyk között), illetve az árra is (legfeljebb 1000 dollár)"<<>>
"Ma pedig itt áll előttünk az Asus ZENBOOK UX21E, mely nagyon vékony, nagyon könnyű, 11,6 hüvelykes, egy szóval olyan, mint a MacBook Air, és mellesleg hivatalosan Ultrabooknak nevezhető"
most akkor mekkora kijelző kell?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Cyberpunk
félisten
Még mindig azt mondom hogy Air
Hope was the right choice, and it always will be.
-
pzstm
titán
380-ért láttam már UX31-et 13" 1600x900 core i7-el és 256os SSD-vel 380-ért......amin egész komolyna elgondolkodtam...most hogy SGS2-m van és xbox 360-om
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
haris
őstag
"Szavazásnál miért nincs olyan hogy "más ultrabookot várok" ? "
Magam sem mondhattam volna szebben...
Így nem szavaztam, ha lenne rá ennyim, akkor sem ezek közül választanék.
Mindkettő kompromisszumokat követel, de könyörgöm 300+ ezerért ne már...Mondjuk ha minden reggel borotválkoznék, akkor egy üzleti úton nagyon jó szolgálatot tehetne ez kijelző....
de mint mondtam nem borotválkozok minden nap, amikor igen akkor meg van tükör a fürdőszobában. -
tothmaxy182
őstag
Sziasztok!
Bocsi, h nem a témához szólok hozzá, de lenne egy kérdésem! Új munkát kaptam, és szükségem lenne egy notebook-ra! Mivel ezen a téren nem nagyon vagyok jártas, ezért kérném a tanácsotokat! Én egy Samsung QX511-est néztem mi magamnak, ez a típus körülbelül mindenre elég is lenne nekem (pl: mivel mérnök vagyok, ezért 3D-s modellezésre használnám, egyszerű irodai feladatokra, illetve néha játszogatnék is vele, bár ezen a téren nincsenek túl nagy elvárásaim). Hasonló árban nem nagyon találtam ilyen norebookot (i5 proci, GeForce GT 525M, 4 giga RAM, illetve alumínium ház). Mi a véleményetek róla, és esetleg hasonló árban tudtok-e jobbat mondani!
Köszi szépen, és még egyszer bocs az offért!Minden szavam magánvélemény!
-
Cyberpunk
félisten
válasz tothmaxy182 #11 üzenetére
Ezt itt tedd fel [link]. Amúgy én munkára csakis üzleti gépet vennék.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
rudi
nagyúr
Írás helyett tovább olvashattad volna a szöveget:
"Így az SSD-t elvetették, inkább a rendszer bootidejét szabták meg 40 másodpercre, csak a legolcsóbb modellnek kell beleférnie a kiszabott árba, a kijelző méretére és a gépház kialakítására vonatkozó megkötés sorsáról pedig nem tudunk biztosat."
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Azért nincs, mert arra voltunk kíváncsiak, hogy ez az Asus vagy inkább az Air. Az U300-at és a többieket egyelőre hanyagoljuk, egyelőre pár képen és specifikáción kívül nem sokat tudni róluk (kivétel az S3, ami már nézegetünk és a Series 9-es Samsung, ami már járt nálunk). Majd ha lesz már több ilyen gépről teszt, akkor csinálunk nagyobb szavazást.
-
.mf
veterán
"Szavazásnál miért nincs olyan hogy "más ultrabookot várok" ?"
Így van. S erre "tetszett" plecsni? Nekem nagyon nem. Vicc-számba menő akku, kevés csatlakozó -- még olyanokat is lehagytak, amik elférnének; fényes kijelző; ULV procival is tűzforró; stb. Ez nagyon gyenge volt.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
a három-négyszázezer forintos, ultrasikkes notebookok világától eléggé távol ál a reális szó, innentől kezdve pedig nem feltétlenül állják meg a helyüket az észérvek
Észérvek? Azok nem is voltak kb. Egy 300K-s laposban nincs pl. 3G modem? Két nyomorék usb port? Nincs kártyaolvasó? 2011-et írunk vagy mi... És ezek egyáltalán nem a power user eszközei lennének...
Pofára tetszik, de sokkal többet/jobbat vártam az előzetes hírek alapján...Sent from my keyBoard
-
M3Ny3'T
senior tag
Iszonyat jó kis gép, főleg kivitelre tetszik.
Köszi a tesztet!Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
StoneBridge
senior tag
Az a lötyögő zsanér elég kiábrándító. Nekem nem tűnik annyira masszívnak, mint az Air.
Nem tudom hány mp alatt bootol a rendszer, de nekem az altatásból 1-2 másodperces bekapcsolás már nagyon megszokott az Air-nél.
A hosszabb gari jó dolog, ez azért sokakat elcsábíthat.Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
cadeyrn
aktív tag
Most komolyan... fényes kijelző, nincs semmilyen kártyaolvasó, szar billentyűzet, lötyögő zsanér, mégis ki a célközönség?
-
Remus389
veterán
én azért a Macbook Air-t venném, ha közel azonos áron van
bár ennyiért inkább az Asus-t [link]
mondjuk az ultrabook feltételeihez raknám még(hogy jobb legyen mint az Air):
lehetne a kijelző nagyfelbontású IPS panel(full HD)
és az SSD-t se ártana erőltetnide azért nem rossz
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
rudi
nagyúr
Azt kell észrevenni, hogy az ultrabook dolog most indul ezek itt az első lépések. Gondoljatok bele, hogy az Apple már évek óta dolgozik az Airen, most az Asus kvázi a semmiből alaposan megközelítette, ami azért elég erős dolog, mert eddig ilyen gépet még nem csináltak. Most pedig indul egy többéves fejlesztés, amibe az Intel 300 millió dolcsit beletesz és biztos, hogy lesz eredménye. Egy-két-három éves távlatban igen durva dolgokkal kell itt előjönnie a x86 frontnak, mert az AMR erősödik, lehet az Apple az Airrel át is áll saját ARM alapra. De most a fúziós processzorokkal és a Windows 8-cal elég sok potenciált látok az x86 vonalban, messze többet, mint 1-2 éve.
És még valami! Jópár dolog (csatlakozók, melegedés, zaj, ház stabilitása, akku mérete, fényes kijelző) ami miatt az UX21-et szapuljátok, általános könnyű és vékony notebook jelenség - még - az Air ugyanúgy szenved tőlük, és 99.9% hogy a Lenovo vagy más gyártó sem tudja most megkerülni őket. Majd talán egy takarékosabb platformmal...
-
hemaka
nagyúr
Inkább az air, és főleg az op rendszer miatt.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Agyasima
őstag
Én csak itt tudok szavazni: egyik se kéne.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
-
Gusztáv
addikt
A két USB-t még el tudom fogadni, de hogy nincs kártyaolvasó az érthetetlen . Mondjuk ebbe i7-et belerakni, több mint felesleges. Nem lett rossz, de én is csatlakoznék a nekem semmilyen ultrabook nem kell szavazáshoz. Ha már Apple, akkor egy 13".os pro, ha ingyen adják .
Laci
-
ColoradoKid
csendes tag
Senki nem fog kiadni ennyit egy asusért, ha airt is vehet, inkább találnának ki valami újat a copy helyett..
----LEGO-t veszek, ömlesztve, dobozosat, hiányosat is, Star Wars, Kalóz témájú előnyben, de igazából jöhet bármi ami System vagy Technic írd meg hogy mid van, azonnal fizetek készpénzben! ----
-
ddekany
veterán
Látom a dedikált home/end és mellékesen a dedikált page up/down gombokat itt is sikerült elhagyni úgy, hogy közben kapásból ott van két hely a fel billentyű mellett. Air-nál van ugyan ez. Furcsa, mert odaférne.
-
ddekany
veterán
A felmérés kapcsán, az Air vasa nyilván sokkal jobban megérné, a nem-TN kijelző és a jobb beviteli eszközök miatt, és magasabb függőleges felbontás miatt... DE a legtöbb embernél csak akkor jöhetne szóba, ha egyrészt Win fut rajta OS X helyett (tudtommal megoldható, na de átlag vásárlónak...), másrészt ha bolti áron bele lehetne dugni még 2G RAM-ot (+4e Ft, és ez már a bruttó kisker ár).
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
"az Asus kvázi a semmiből alaposan megközelítette, ami azért elég erős dolog, mert eddig ilyen gépet még nem csináltak."
Bocs, de evvel nem értek egyet. Az Asusnak is voltak már 11.1" és 12.1" szubnotijai, ezek közül egy-kettő ennél csak kicsivel volt vastagabb. Tehát nekik is több éves tapasztalatuk van evvel a területtel. Mégis a régiek kivitelezésben minden tekintetben köröket vernek erre.
-
tuctuc
aktív tag
"...Annyit tudni most, hogy Ultrabooknak nevezhető az a notebook, ami legfeljebb 20 milliméter vastag, legfeljebb 1,4 kilogrammot nyom, képes legalább öt órát menni akkumulátorról, valamint második generációs Core i processzora van.
Ezek mellett voltak megkötések a háttértárra (SSD), a felépítésre (unibody ház) és a kijelzőméretre (12,5-15,6 hüvelyk között), illetve az árra is (legfeljebb 1000 dollár), azonban a gyártópartnerek tiltakoztak, hogy ezek az elvárások ezer dollár alatt csak nagyon alacsony haszonkulcs mellett teljesíthetőek..."
Magyarul ki lehetne hozni mindennel együtt 1000 dollár körül, csak a gyártóknak (az alku pillanatában) nem érte meg. Így most inkább adják 1200 körül az amazonon a fapadosat, de mivel megkapta az "Ultrabook" minősítést, így venni fogják.
Hát kéremszépen, ezek ennyire érik meg az árukat, tökéletesen lemásolták az Apple-t.
22 éve a PH-n
-
lujó55
addikt
a fényes megjelenítőig jutottam, aztán már nem is olvastam tovább
-
rudi
nagyúr
Nem-nem! Egy kétszer ilyen vastag subnoti az ég és föld, hidd el. Ott lehet a konvencionális dolgok elhelyezésével játszani, itt viszont a hűtés, szellőzőnyílás, mSATA jellegű SSD elhelyezése és ultravékony ház mind teljesen új, abszolút más kögközelítést igényel mint a sima subnoti, amilyenek a korábbi U és UX-ek voltak, vagy a netbookok.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Asus, ecer és társai ha elkezdenek másolni, akkor sikeresek lesznek a dologban 3-4 próbálkozásra, ahogy én látom, és hajlandóak kiadni 3 havonta új gépet ugyanabban a kategóriában. Ilyen tempóval beérik húsvétra az apple szintjét, nyár végén pedig remélem jobb cuccaik lesznek olcsóbban, mert ha nem akkor nem fogok venni
-
ttt1
őstag
A toshiba portege r5-600as szériája akor mi?Subnotebook v ultrabook?20 mm vékony 1,1 kg ssd van benne 12-es kijelző, de hírből sem ismeri ai i5-i7 "vonalat2 ..
-
arty
veterán
megláttam a tükörkijelzőt és abbahagytam a teszt olvasását - ugyse venném SOHA meg
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Ringman
nagyúr
ezt a tendenciát el kéne felejteni, vagy ezeket a gombokat csak power-userek használnák?
a szigetes billentyűzet meg előírás, vagy már búcsút lehet mondani a normális billentyűzeteknek? 2x3-as insert-del blokk is csak a thinkpad-eknél van.
most nézem, a billentyűzet vicc, ilyen merevséggel.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nincsisbéla
aktív tag
Szép-jó-minőségi, de ennyi pénzből inkább Air!
Mentalita'
-
Rhino666
addikt
- nincs kártyaolvasó és 3G modem
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
.mf
veterán
Szerintem nagyon találó az oldal címe
"http://www.marco.org/2011/11/09/the-assbook-air"Rudi: részben egyetértek, részben nem. Ez a vékonysági verseny egy önmaguk által generált nehezítés. Ha nem lenne elől ilyen pengevékony, akkor az akkuk jobban elférnének (előrébb lehetne tolni, vagy két sorban egymás fölött), több hely maradna az alaplapnak és a hűtésnek, és csatlakozót is többet tudnának az oldalára tenni.
Ez a teszt csak erősíti a véleményem: az ultrabook egy vakvágány. Nem a vékonyság a hangsúlyos fícsör egy notinál, inkább csak problémákat okoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
- Acer Aspire 3 A315 Ryzen 3 Laptop
- Dell 5570 Intel core i7 6820hq 2,7ghz 8gb ram 500gb ssd
- Kiváló HP ProBook 440 G4-7.Generációs-Core i3,14"FHD,8G DDR4.256G SSD,Magyar,Mesés ár,garival.
- Clevo P775DM3-G, i7-6700K, NVIDIA GTX 1070 Mobile 8GB, 8GB DDR4, 250GB SSD, 17,3" IPS, legál Win
- Dokkoló Dell WD19S USB-C 180W
- Dell PR03X laptop dokkoló, tesztelt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest