- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Házi hangfal építés
- Milyen házat vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ujvszabi
csendes tag
Sziasztok! Sokan mondták, hogy gyenge a 2 GB RAM meg hol a FHD meg milyen rossz a win 8.1 és soha nem ér uton egy IPadat vagy egy Androidos tabot. Véleményem szerint simán ringbe lép mindkét termékkel.
Játékok terén is bőven meghaladja egy átlag tab képességeit, itt van róla néhány PC-s nagy cím működése közben:https: [link]
Viszont rendes asztali PCm-re soha nem raknék win 8-at, jobban szeretem a jó öreg win 7 Ultimate x64 bit-et. -
mark7474
csendes tag
Hali
Megéri emagról venni? -
shunter
aktív tag
Sziasztok. Olvastam két tesztet erről a tabletről. Az egyikbe az irják, h van benne GPS a másikba azt írják, h nincs benne. Akkor most mi az igazság?
-
Rickazoid
addikt
És natív a támogatás? Értsd: a gyártó tervezte úgy a gépet, hogy stabilan ellásson árammal egy egy darab USB 3.0 portról működő HDD-t vagy csak véletlenül lead annyi áramot, ami a gyári értékekhez képest kevesebbel is beérő külső merevlemezeknek elég a működéshez?
Nem mindegy, utóbbi nem rendeltetésszerű használat. -
spy14
csendes tag
Valakinek van ötlete, hogy hol lehetne kipróbálni a tabletet Budapesten?
-
válasz
malnabokor #52 üzenetére
Magyar kiosztásút nem igen fogsz találni. Ha igen linkeld be!
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok, még egy kérdésem lenne, miszerint milyen billentyűzetes tokot ajánlotok hozzá? Előnyben van a minőség, és a magyar kiosztás
-
atesz999
tag
ÜDV!
Az egyik magyar webshopban már kapható a termék, a kiírás szerint van nekik raktáron. Azt kérdezném,hogy magyarországi hivatalos megjenésről beszélhetünk ilyen termék esetében? Vagy nyugodtan rendeljem meg, és ugynúgy megkapom hozzá a hivatalos gyártói garanciát? Nincs jelentősége annak, hogy esetleg máshonnan (más országból) hozzák be, és a garanciával probléma lesz? Mert pl a TV-k esetében is problémás szokott lenni ez bizonyos webshopoknál.
-
tjb007
nagyúr
válasz
malnabokor #49 üzenetére
Igen, megy.
-
malnabokor
senior tag
Mivel ilyen tab vásárlásán gondolkodom, (ha jól sejtem, akkor a válasz igen, de azért megkérdezném
), hogy USB OTG megy? Tehát megfelelő atalakítóval tudok pendrive-ot, hdd-t kötni rá?
-
ppp78
csendes tag
Ez nem ér egy vasat sem, nemhogy egy teljes értékű 4 magos laptopnál is többet... Vicc egy cucc
-
smkb
őstag
Hát pont ezaz, hogy a kutya sem ír appot a modern felületre, ezért ez így abben a formában jelenleg versenyképtelen az ios/androiddal. Nem véletlen, hogy az Intel is az Androidra helyezte a hangsúlyt mobil fejlesztés fronton, és oda jön a több újdonság, nem x86 win8 tabok alá.
-
Baldrick
csendes tag
nem kell jósnak lenni, hogy kitaláljuk nem fogja letarolni ez a cucc a piacot
-
zsola32
őstag
tartalom fogyasztásra tényleg jó, és itt vége a sornak.
mint írtam, T100-at használok, az ugye 10 colos, 8 colon szerintem szenvedés lenne a win.
a market szerintem is nagyon gyenge, 2 havi böngészés után, kb. 4 játékot sikerült összevadásznom, és relatíve az összes alkalmazás drágább androidos barátainál.engem zavar pl. ha érintőképernyős módban szeretnék beírni valamit, nem ugrik autómatikusan fel a billentyű (lehet hogy csak nincs beállítva), aztán a billentyű eltakarja az oldal nagy részét, és miután felugrott ismét oda kell pöckölnöm egyet a kívánt mezőre, ahova akarok írni.
a mozaikos elrendezés nem lenne rossz, de alapból onnan nagyon kevés progit indítok.
a posta viszont tetszik, hogy pozitívumot is írjak.az android pár éven belül ledarálja a win-es tabokat, illetve notikat.
viszonítási alapom annyi: hogy használok egy asus memopad hd7-et is, azt egyszerűbb kezelni.a T100 mellett csak az szól hogy usb-n bővíthető, illetve a hdmi csati.
a vivotab ugye nincsen ennyire eleresztve csatikkal...a hardvere rendben van, gördülékenyen működik, ennél a gépnél sem lesz ez probléma.
-
pzstm
titán
pedig szerintem nem teljesen van igazad...tartalomfogyasztásra teljesen jó, s mikor Tablet módról van szó akkor a desktopot pont nem kell használni. Twitter, facebook, chat, mail írás, böngészés, youtube, videó, zene, hír vagy könyvolvasás...ezek mind amik hirtelen eszembe jutnak és tökéletesen mennek
-
smkb
őstag
Pedig igaza van.Nekem van droidos 8 colos tabom, 5 colos telóm, (nexus 7, tab2 a családban) és egy toshiba encore is. Amint tabként akarja az ember használni a win8 as tabot, durván elvérzik a droidos mellett. Az ms áruháza szó szoros értelmében nulla a play markethez képest. Egyszerűen sem játék sem egyéb appból nincs választék. Játék az nulla. Amennyiben desktop alkalmazásokat akar használni az ember az meg borzalmasan körülményes és frusztráló az érintőképernyőn. Pl hosszan nyomvatartott jobb egérgomb? Hosszan nyomvatartott bal egérgomb? Egérgomb lenyomása nélküli képernyőszélére húzott egérrel képernyőgörgetés? Virtuális billentyűzet kitakarja beviteli mezőt? Ezek mind csak egér billel megoldhatók,onnantól meg nem tab. Egy szó mint száz jelen pillanatban a win 8.1alkalmatlan igazi tabos os élményt nyújtani, (totál skizofrén os) mivel ezt a módját kb nulla alkalmazás használja. Egyszer talán évek múlva alkalmas lehet, de addig egy ipad után pilanatok múlva rohan vissza az ipadhoz, mert annyira frusztrálni fogja a körülményes win 8. Ha meg desktop alkalmazás kell, akkor ott egy acer v5 171 kaliberű 11,6os kis noti, ami jobban kiszolgálja.
-
pzstm
titán
Aki viszont csak tartalomfogyasztásra (internetezés, filmnézés, játék) keres magának tabletet és nem akar lemaradni a legújabb app-trendekről, egyelőre válassza inkább az Androidot vagy az iOS-t.
app-trendekben egyet tudok érteni a mondattal, csak tartalomfogyazstás esetében már nem igazán...
-
atesz999
tag
Én eddig minden külföldi tesztoldalon, video tesztekben, meg fórumokon azt olvastam, hogy van benne GPS, pontosabban A-GPS, meg hogy támogatja a Nokia Here maps-ot is.
-
wolruf
őstag
Tegnap vettem T100-at 64+500GB variációval ilyesmi árban. Nagyon tetszik a dolog, de 10"-nál kisebb méretben már el sem tudnám képzelni a Win8-at. Nem vagyok túl öreg, de az én szememnek már ez a 10" is so-so, valahogy az Android és az iOS jobban van igazítva erre a méretre.
-
Ringman
félisten
nyilván meg tudja vásárolni (nyereségét csökkentve), csak bosszantó, hogy vásárolsz egy tabletet, aminek egy szolgáltatását (amit kötelező megvenned - vagy van olcsóbb, office home and student nélküli változat is?) tilos (!) használnod munkavégzésre.
tehát egy (használható) office csomaggal felszerelt gép nem 109.900 Ft, hanem 169.900 Ft.
nagyon sok mindenkienk elég, diáknak beadandókra, pár hivatalos levélre, kis költségvetés táblázatra, ilyenekre.
arra a libreoffice is elég. (sok cégnek is persze elég lenne, csak néha a partnerek miatt van szükség ms office-ra)
-
rudi
nagyúr
Hát, nem tudom... teszteltem már sok mindenféle tabletet, de nekem az az érzésem, hogy a felbontás felsrófolása ugyanúgy csak egy reklámfogás mint a fényképezőgépeknél a megapixelek nyomása. Egy olyan paraméter, amit könnyen értelmezni lehet, relatíve könnyen fejleszthető, jól lehet vele villogtatni és a fogyasztók egy része rá is harapott, viszont a gyakorlati előnye (különösen Windows alatt) valahogy nem igazán alátámasztott.
-
ddaydome
senior tag
Én nem értem Windowsékat. Tudom, hogy nem 2 fillér előállítani meg eladni, de ha nem tudják annyival olcsóbban adni, hogy Android helyett ezt vegyék (legyen ez irodai vagy otthoni felhasználásra szánt készülék), akár próbaképpen, akkor sosem fognak labdába rúgni. Pedig jót tenne a piacnak, ha nem csak az Android lenne jelentősen elterjedve.
-
rudi
nagyúr
A dolgok jelenlegi állása szerint csak a Windows 8 és az Office értéke 40 000 Ft, a kijelző funkció nélküli Wacom digitalizáló táblákat meg 20 000 forint körül adják. És még idézem a cikk neked szóló részét:
Aki viszont csak tartalomfogyasztásra (internetezés, filmnézés, játék) keres magának tabletet és nem akar lemaradni a legújabb app-trendekről, egyelőre válassza inkább az Androidot vagy az iOS-t.
-
rudi
nagyúr
válasz
Kronos3000 #24 üzenetére
Ha nem olyan sürgős, várd meg a "következő eresztést" az Intel nagyon teret akar nyerni a kisebb tabletek vonalán. Nekem az a tippem, hogy nyáron, a Computexen fognak megjelenni azok a Win 8.1 tabletek, amiket már az aktuális modellekkel szerzett tapasztalatok alapján csinálnak majd agresszívebb árazással. Ezek a modellek várhatólag ősszel érkeznek majd meg hozzánk és nem lepődnék meg különösebben, ha az Asus VivoTab Note 8 szintű, de GPS+LTE-s modelleket bőven 100 000 Ft alatt adnák.
-
Kronos3000
senior tag
Pont az idén vennék egy új gépet,és ez megfelelne,még az ára is.DE!Pont az hiányzik belőle amire szükség lenne ,GPS+LTE.Így értéktelen a számomra.Nem akarok több droidos gépet,így várok tovább,talán egy ubuntusra,vagy egy normális áru,és tudású windowsos-ra,vagy ki tudja mi lesz még az idén....
-
Alexios
veterán
-
Vicoo
senior tag
Ez kinek készült? 8" olvasgatni jó neten, otthon. De ha otthoni, akkor nem ártott volna egy HDMI , hogy rá lehessen nyomni egy nagy tévére pl. Előlapi kamera egy gyász gondolom videochatnél. Viszont játszani kb lehetetlen rajta, és a kis játékok amik WP/iOS/Android esetében vannak, azok itt nincsenek, a rendes PC játékokhoz meg kevés.
Üzleti felhasználásra a Win miatt okés, de 8" esetén szöveget szerkeszteni nem lehet, HDMI hiányában nem lehet prezentációnál használni, nem dokkolható .
Akkor kinek jó ? Ennyi pénzért van iPad mini, meg Galaxy 8.0, és LG is stb stb, amik otthonra jobbak. Munkára meg ennyiért... hát semmi kb, de az mindig is drága volt.
-
solaris17
aktív tag
Rammal egy kicsit felpumpálhatták volna még a srácok ennyiért, amúgy jó cucc.
-
psylocke
csendes tag
nem azért de ez 110.000 ??? 40...
-
prolad
addikt
Jöhetne már egy ilyen tablet,csak normál usb-vel,hdmi-vel+4gb rammal (tehát ebből következően a csúcs atommal) ilyen áron.
-
zsola32
őstag
A T100 120 rugóért ajándék volt, ez most már biztos.
A hardver rendben van, én T100-at használok.
Erre a gépre nem cserélmém el, sőt drágának tartom.
Amivrl több lehetne androifos társainál, ott lett megnyírbálva.
Ezek pedig a csatlakozók. -
fri
tag
Csak félreolvastam ??? "A 32 GB-os változat esetében minden bizonnyal lassabb működésre lehet számítani, mert a beépített adattárból jó 30 GB-ot emésztenek fel az előtelepített szoftverek és az operációs rendszer," Mennyi is marad nekem ?!?!? Basszus ez aztán az igazi átba....ás !!!
Ma HDMI nélkül az átlag felhasználónak nem kell semmi. Ne abból indulj ki aki irodai alkalmazások futtatására használja. A legtöbb júzer azt sem tudja mi az az Office, tisztelet a kivételnek-akik a cikket olvasók között is vannak elegen és nem magatokból induljatok ki mert azok jönnek ide olvasgatni és hozzá is mernek szólni akik le tudják írni helyesen a wörd nevét !
Ennyiért és ilyen kiépítésben...hát szerintem kicsit mintha túl lenne árazva... -
Bogyó bá'
nagyúr
Nem lenne szabad 2GB memóriával, és 32GB tárhellyel gyártani. 4/64GB-tal már egész használható lehetne.
Jelen összeállításban viszont szerintem egyszerűen drága is... -
Jonesy84
tag
Én viszont ilyenben látom a jövőt, csak egy usb3-as csati kellene rá, vagy valami dokkoló. A legtöbb embernek ez a teljesítmény már bőven elégséges, ha otthon akarná használni akkor dokkolóban egy monitorral tökéletes, ha pedig elmegy valahová akkor tudja vinni a kompakt tabletjét.
-
gianni85
veterán
HDMI hiányzik, és +2GB RAM elfért volna még. Egyébként korrekt
-
Jó cucc, tetszik, de...
1, 32GB háttértárral nem tudom, egyáltalán minek adnak ki ilyen W8-as gépeket?
2, Kicsit két szék között a pad alá esésnek érzem ezt a szegmenst: munkára / játszani min. 10"-os W8 tablet kéne (T100), multimédiára / szórakozásra meg valami 8"-os droid, feleennyiért.
A cikkért köszi!
-
Csak én gondolom drágának? Legalább GPS és 3G lehetne benne ezért az árért. De mondom ezt úgy, hogy nem vagyok otthon a windowsos tabletek között.
-
toldy
őstag
Nem rossz, tetszik, de könyörgöm, kukázzák már a hátlapi kamerát és legyen egy normális előlapi, meg egy hdmi azért igazán elférne rajta...
Szerintem végül az acer megoldása mellett fogok dönteni.
-
LordX
veterán
Civ V vajon játszható sebességgel megy rajta?
-
szlovibuki
tag
Ha fhd lenne a kijelző szerintem még olyan 50K-el megdobná az árát.
-
bteebi
veterán
Nem rossz, de azért nem ájultam el tőle. Amúgy nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor fognak eljutni az átlag tabokba a FHD felbontású panelek. Mondjuk ez nem 16:9-es, hanem 16:10-es, de egye fene, legyen 1920×1200-as a felbontása
. Mindenesetre szerintem elég nevetséges, hogy míg 4,5-5"-on a HD felbontás már majdhogynem kicsinek számít, addig tableteknél simán van, hogy a 10"-oshoz is csak XGA/WXGA felbontású panel van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Posta, csomagküldés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Házi hangfal építés
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest