Asus VivoTab Note 8: windowsos tablet

Hirdetés

Megjelenés

Nemrég mutattuk be a Transformer Book T100-at, az Asus első olyan készülékét, amiben az Intel új Atom processzora és a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 8.1 dolgozik, de máris itt a második ilyen megoldás. A VivoTab Note 8 nem átalakítható, nem convertible, hanem vérbeli táblagép. Olyannyira, hogy kijelzőből is a tapicskolósok jelenleg legdivatosabb méretét, a nyolchüvelykeset kapta, bár nem az iPad mini által definiált 4:3 oldalarányút, hanem 16:10-es szélesvásznút.

Semmi szokatlan – ez volt az első gondolat, ami eszünkbe jutott a VivoTab Note 8-at forgatva. Ha nem lett volna rajta az Asus logó, simán összekevertük volna valamelyik konkurensével, például a Dell Venue 8 Próval vagy valami nyolchüvelykes androidossal, mert előlapján nincs Windows gomb. Korábban ez elengedhetetlen kelléke volt a windowsos tableteknek, de úgy tűnik, ma már nem kötelező elem. A VivoTab Note 8 esetében egy Asus felirat vette át a helyét, amit az ilyen kis tabletekre jellemzően álló használathoz igazítottak, ahogyan a vele átellenes rövid oldal közepén ülő előlapi kamerát is.

Jó hír, hogy a Transformer Book T100-zal ellentétben a VivoTab Note 8 matt felületű hátlapot kapott, amin az ujjlenyomatok és a karcok sem olyan látványosak, mint a fényes megoldásokon. Nekünk az egyszerű, fekete színnel sincs bajunk, de egyesek unalmasnak találhatják. Van hátlapi kamera – ez is függőleges álláshoz igazítva – illetve két hangszórónyílás – amit viszont vízszintesen orientáltak –, továbbá a burkolat alól egy érintőtoll varázsolható elő. Borítékolható, hogy az e-pennának óriási haszna lesz a klasszikus Windows munkaasztal nyolchüvelykes képernyőn megjelenő, miniatűr elemeinek nyomogatása során. És nem is akármilyen megoldásról van szó, hanem a piacvezető Wacom több mint ezer nyomási szintet kezelő digitális tolláról!

Csatlakozók tekintetáben nem kényeztet el minket ez a tablet: kapunk az egyik rövid oldalra micro USB-t meg hangkimenetet, és ennyi. Dokkolócsatlakozót vagy mondjuk HDMI-t hiába keresnénk, pedig ezekkel jól feldobható egy teljes értékű Windowst futtató eszköz értéke. Szerencsére a microSD kártyahelyet nem hagyták el, a mellette lévő, elég sután használható gombról pedig kiderült, hogy a korábban előlapon trónoló Windows logó szerepét látja el: a Start felület hívható elő vele. Függőleges állásban a bal kezünkhöz, vízszintesben az alsó élre kerül, megnyomni sem egyszerű.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés