- Bluetooth hangszórók
- Op3n Dott tablet mélyvíz
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATi89
csendes tag
Sziasztok
Nekem B85M-G van.
Viszont a hivatalos oldalról letöltött chipset driver nem megy fel rá.
Telepítés kezdeténél "Művelet nem végrehajtható"-val le áll.
Több helyről is próbáltam le szedni se semmi.Win10 64bit egy 4690K van benne ha az érdekes lehet.
Előre is köszönöm a választ.
-
jbl
senior tag
BIOS
Verzió 3601 Béta-verzió
2018/01/02 5 MBytesB85M-G Beta BIOS 3601
1. Update CPU microcode to 0x23.
[link] -
dali75
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni , a számitógép időzitett bekapcsolásához!
Alaplap: ASUS B85M-G
Bios: 2501
Rendszer: windows 10 64 bit pro.
A nap, óra , perc be van állítva és nem kapcsol be a gép!
( azt olvastam valahol, hogy win 8 al és 10 el nem müködik )
A win 10 uefi módban van telepítve, de próbáltam hagyományos módon is , úgy sem működött )
Ezt az infót találtam róla. [link]
Köszönöm, és várom a tanácsokat, megoldásokat!
-
Szilard7
csendes tag
Most látom csak...Az "ájpon.hu-n", mióta van "Gamer" fülecske a kategóriáknál?
-
törölt tag
Sziasztok,
Vettem egy ilyen lapot a hétvégén, a PRO4 verziót.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a ventillátorokat beállítani automatikusra?
Most a BIOSban standard módban vannak. Ha átállítom Performance-ra, akkor fogja automatikusan szabályozni a fordulatszámot?
Nem találtam erről infót még.
A CPU venti maxon pörög, a ház ventijei nem, de általában ugyanazon a fordulaton mennek mindig. -
Sanya200
csendes tag
Nem ártana vmi pénztárcabarát lap mostmár,tetszik a ROG széria de durva árakon nyomatják,jóformán 40 alatt nincs is.Ideje lenne kiadni egy szerényebb ROG-t ami felszereltségben ugyanaz mármint chipset..stb de felesleges 2-3 pci-e x16 meg tonnányi sata..stb ezeknek a számán lehetne spórolni.Vmi ilyesmi lap érdekelne ami új de nincs telebaszva mindennel.Az életbe nem veszek 2 vga-t..stb vinyóból se lesz több 2-3db-nál szóval nem kell 15 sata meg 15 usb csati se.20-25 körül jó lenne egy ilyen esetleg egy ilyen armor-os megoldással az nagyon tetszik de egy armoros lap 50 alatt nincs kb.Vagy adhatnának ki külön kiegészitőt,lehet venni armort rá de csak 1 lapra jó asszem.
[link]
Ilyen jó lenne csak többféle tipushoz. -
ncsicso
tag
Az ipon honlapján találtam egy Asus H81 Gamer (!!!) alaplapot, más egyéb gamer lapok között. Ezek az árak azt hiszem eléggé egyértelműsítik a kérdést. Alsó kategóriás chipkészletek gamer alaplapokon, felső kategóriás árakon? Hülye, aki ilyet vesz...
-
Dilikutya
félisten
válasz
Outsiderman #91 üzenetére
Olvasd el az előzményt, és rakd össze! Ki mondta, hogy a D-Sub és a HDMI ugyanaz? Most jól megtudtam tőled az igazságot! Simán a DVI nem viszi át, ha mindkét végén az van.
-
Outsiderman
tag
válasz
Dilikutya #88 üzenetére
A D-sub és a DVI/HDMI? Nem csak csatlakozásban tér el, nagyon más ám. Analóg vs digitális.
Hát, hogy a DVI egyáltalán nem visz át hangot azért az túlzás.
Ha van DVI-HDMI kábeled és ATI 3000nél újabb, Nvidia 200nél újabb vagy Intel HD sorozatú VGA-d amin van HD audio hangeszköz akkor DVI-n is tudsz hangot kiküldeni. -
Dilikutya
félisten
válasz
#19617792 #86 üzenetére
Az a nyomorult D-SUB kiirthatatlan.
Egyébként HDMI-vel is visz mindent, mivel a kettő ugyanaz, csak más a csatlakozó, de az adatátviteli szabvány azonos. Van is HDMI-DVI kábel, azon sincs semmiféle átalakító. Ellenben a HDMI többet is tud, de a hang és 3D már inkább csak akkor érdekes, ha megfelelő TV-re van kötve. Hangot a DVI egyáltalán nem visz át, a 3D-ben sem vagyok egészen biztos. Monitornak tökéletesen elég a DVI, de ha csak HDMI van, az is ugyanúgy jó. Azt nem szeretem a HDMI-ben, hogy a csatlakozót nem fogja semmi, úgy mint D-SUB vagy DVI esetében, bár ez egy asztalra rakott, nem mozgatott gépnél nem probléma. -
Ren Hoek
veterán
válasz
#19617792 #86 üzenetére
Jah én is ezt néztem... 3 csatlakozó kényelmetlen lehet ha mikrofont is szeretnénk használni, és valami 5.1-es cuccot.
A 3 PCI-e foglalatból gyakorlatilag egy sem használható fel.
2 a VGA-nak, a harmadik meg takarni fogja a VGA ventiket bármilyen nagy kártya is. Szóval bővítésre csak kompromisszumos lehetőség van.Ja és a sima verzión van két lefordult SATA!44!!!!4 Jól is jön, mert a VGA alatt pont kényelmesen bedugható.
Erről lehagyták -
törölt tag
mATX alaplap és csak három bővítőkártya fogalalat? egyre gyakoribb, nehéz lett volna az USB-ket átpakolni máshova? meg miért D-Sub, egy DL DVI-I és ~mindent vinne, elfért volna a helyére. azok a SATA-k igazán berúghattak és kifordulhattak volna oldalra.
"NYÁK-on szokásos módszerrel elszeparált, fejhallgató erősítővel és ELNA kondenzátorokkal kiegészített nyolccsatornás SupremeFX (Realtek ALC1150) hangvezérlő kivezetései is."
ez mind szép és jó, de hol van a 8 csatornás kivezetés, mikor hátul csak 3 jack van és 2 az csatorna/jack van?
-
Ren Hoek
veterán
Azért egy minőségi hangkártya 100x szebben szól, mint bármelyik alaplapi... bár nem próbáltam ki ezen mit tud, de pl az előző ASUS Via hipermenő HD-s alaplapi kártyájával úgy szólt a Superlux fejesem mint egy Sokol rádió. Nem tudta meghajtani.Ezen a PCI hangkártyán legalább van rendes fejhallgató erősítő...
-
Ren Hoek
veterán
23 fokos szobában, GPU stressz teszttel és Heaven benchmarkkal sem találtam semmi különbséget a hőfok és RPM között... hangkártya ki-be.
Lehet nyáron számít majd....
...de azért kapják be, hogy nem tudják lejjebb rakni. Főleg egy "gamer" lapon, amibe tuti vesz az ember valami rendes hangkártyát.
-
Ren Hoek
veterán
Nekem a sima verzió van, kicsit nehézkesen de elférek rajta. az ATX csatlakotó borzasztó helyen van, le kell szedni a Mugen II ventijét, hogy ki-be húzzam.
A 4 PIN-es házventi csatlakozó is a leggenyább helyen van, a procihűtő és a VGA között, ki kell kapni a VGA-t, hogy bedugjamPersze ez mind nem probléma, ha kis procihűtője van az embernek
Mellesleg a PCI 16-os tényleg nagyon közel van a kis PCI-hoz... konkrétan kb 5 mm-es van az MSI 270x-től egy Asus hangkártya, ami kb 30%-ban eltakarja a VGA ventijét... Egyelőre nem mértem hőfokkülönbséget, de nyáron melegben lehet már érezhető lenne nagyobb RPM-en.
Ha egyel lejjebb rakják a PCI-eket akkor lenne is értelme kb...így minek rá kettő?
-
Arra akartam utalni, hogy az alaplapi ventiszabályozás egy halom kaki a Giga lapjain - már ahol van egyáltalán, mert egyes típusoknál beszüntette az ilyen irányú szoftvertámogatást a gyártó. Konkrétan az én lapomhoz is.
Ezért az egyért vagyok k* pipa a Giga-ra, mivel egyébként teljesen jó, stabil lapokat adnak ki, de elb*ák ilyen linkeskedéssel.
Bár, ahogy nézem, frissítettek, lehet hogy teszek egy próbát.
-
TeeJay
félisten
válasz
AxBattler #69 üzenetére
annyit tudok mondani hogy 4 venti csatlakozó van rajta (CPU+3Ház) és mindegyik PWM-es
meg ha felraknám a Gigabyte szoftvereket akkor biztos lehet win alatt is buzerálni de én nem szoktam
gyári Intel hűtőm van, halk módra van téve a proci meg a 12centis Coolink házventi is és nem is hallom a hangját meg hűvös is mellé. számomra tökéletes, ha melegszik a helyzet akkor meg finoman emeli a sebességét és szépen hűt
június elején 16ezer volt a lap most sajnos jó pár ezerrel fentebb ment -
ALBY
senior tag
+1 PS2- haszontalan, de az optikai (cagy coax) kimenetet kár lehagyni.
És persze usb-ből sosem elég.Elmúlt két hónapban 3 haveromnál futtunk ebbe a problémába,
megvették nemrég a kb legolcsóbb alaplapot, spórolak is egy ezrest legalább a béna választással,
aztán jön bármi változás, és drága befektetéseket ránt magával, össze kéne dugni erősítővel a gépet, de nincs mivel, és lehet egyből hangkártyáért futkosni sokezerért.Amúgy pedig pont jó ez az alaplap, még az említett stricibarokk elemeket kéne lehagyni róla, azok árából kijönne egy toshlik aljzat is és minden happy. (Mondjuk nem zavar csak másra tenném a pénzt az árán belül.)
Hasonlókra lehet mondani hogy átlag usernek pont jó, picit olcsóbbra nem érdemes elgagyizni, de vad tuningos háttérért sem érdemes dupla árakat adni ha nem cél/opció a tuningolás. -
Móci
addikt
Teszkó gazdaságos gémer lap? Bakker...
-
Ja, viszont elkésett az Asus: már rég létezik Giga GA-B85M-Gaming 3, csak nálunk nem lehet még kapni.
-
banhammer
veterán
A Core i7-et is tamogatja az alaplap.
Nekem meg jol jonne, csak az a franya "Gamer" szo minek van a neveben. -
-
sb
veterán
Tudom. Másik topicban is kioktattak, hogy 12e-es H81 lapot mertem ajánlani egy sz*ros i3 vagy i5 alá.
Meg leírtam, hogy én is azzal nyomom G3420-szal kis gépben.
Nagy gépemben meg H67+i5-2500 volt indulásra, az istenkáromlás szinte (gyári Intel lappal is). Most Z77 van a lightos tuning miatt, de az is egy 20k-s deszka, nem 40.
Majd biztos kinyíródik 3.4GHz helyett 3.8GHz-en, alapfesz alatt és a gyári TDP-10W-tal.De kedvencem egy másik topicból régebbről a 30-40k-s lap + G3220, mert i5-re még gyűjteni kell pár hónapot. Addig átmenetileg elég a Pentium.
Itt is az volt a fura, hogy nulla indoklással van benyögve, hogy nincs értelme. Konfigjában meg látszik, hogy még a B85 felét se használná ki.
-
Már az integráltat is integrálják. Nem semmi.
Ugyanitt látható el a szintén integrált integrált...
Ez a deszka miben nyújt többet egy Asrock B85M Pro4 lapnál? Vagy esetleg sokkal olcsóbb lesz?
-
worxland
addikt
[link]
Gépvásárlás előtt sok nyafogást hallottam H81-es alaplapokról, egyiknél a SATA 3 (pláne a Marvell-es csodák), másiknál az USB 3.0 vacakolt, hol a Haswell-eket nem támogatták. Egyszerűbb volt egy-két ezerrel többért venni egy B85-öt, aminek (kopp-kopp) egyikkel se gyűlt meg a baja. Főleg a 4 RAM-slot piszkálta a csőrömet, már két korábbi gépnél is megszívtam, hogy amikor kezdett kevés lenni a memó, nem tudtam könnyen bővíteni. -
-
lenox
veterán
Szerintem ami alkalmas a legujabb jatekok futtatasara, szemben az irodaival, ami nem. Ezen kivul biztos van meg egy tuning kategoria, de a gamernek szerintem eleg, ha bele tudod rakni az i5-ot ssd-vel es gtx 980-nal pl. Szoval szerintem a haswell lapok nagy resze gamer, az a kisebbseg, ami nem.
-
sb
veterán
Mert a procid (1150-es megfelelőjét), vga-d és ramod áthelyezve egy B85-be vajon milyen különbséget vennél észre a mostani lapodhoz képest? Lassabb lenne a Win? Egy Adia teszt? Vagy a Crysis? Füstölne? Hangos lenne?
Tényleg érdekelne miért nem érdemes, főleg "alap", nem tuning konfiggal...
-
shiftac
aktív tag
válasz
Outsiderman #48 üzenetére
.
-
shiftac
aktív tag
válasz
Outsiderman #48 üzenetére
21K
Sajátomat még 17-ért vettem a nyáron. -
Outsiderman
tag
Nem rossz kis alaplap, átlagnál jobb hangvezérlő és tápellátás. Minden 1150-es procit fogad és 4 mem slot van rajta. Alapnak tökéletes, de az ára nagyon kérdéses. Az ASUS B85M-G 21.000Ft ami majdnem ugyan ezt tudja, csak van még rajta 2 USB és egy DVI. Ami egyedül zavar az a memória modulok körüli zsúfoltság és, hogy csak 1FAN+1CPU csati van rajta.
-
shiftac
aktív tag
Lényegében olyan, mint az én Asus B85M-G alaplapom, csak menőbben néz ki és drágább. Ebbe i7-4790K+gt 640 4GB és egy M-Tech 800W és már kész is Pistike gamer gépe pff...
Egyébként van ezen kívül egyéb értelmes Asus gamer csoda is. -
ncsicso
tag
Szerintem nagyon korrekt cucc. Nincs telepakolva felesleges dolgokkal, de tudja, amit kell.
A B85 - a H81-gyel ellentétben - támogatja a csatornánként két memóriamodult, egy bővíthetőnek szánt konfig esetén pedig ez már alap. Meg is van mind a négy memóriafoglalat. A CPU tápellátása 4 fázisú, ami a stabilitás szempontjából jobb, mint egy egyszerűbb B85, a H81-ről nem is beszélve, ráadásul 8 pines csatlakozót tettek az alaplapra is.Egy alap "gamer" gépbe szvsz kell egy ssd, egy hdd, esetleg egy odd, ez 2-3 SATA. Itt van összesen 6. Egy PCI-E 16x, egy 1x a hangkártyának (ízlések és pofonok), esetleg wifi kártyának. Nekem van egy usb a nyomtatónak, kettő az egér-bill párosnak, két szabadon levő USB3 az egy kompatibilis pendrive-omnak, és hátul még van 5 üres, elöl kettő a telefonnak-tabletnek-pendivenak. Ennyi.
Ennek hátul van 4, azaz nekem még mindig maradna egy üres az USB3 pendrivenak. Plusz szükség esetén előre-hátra 4 USB2 és 2 USB3 csatival bővíthető. Ez inkább sok mint kevés egy egyszerű konfig esetén.A PS/2 pedig, igaz, régi csatlakozó, de alapvetően más, mint az USB. Ugyan már nem nagyon emlékszem a specifikációkra, de úgy rémlik, hogy a mindenféle anti-ghosting meg egyéb "különleges, speciális" varázslatok, amik az USB-billentyűzetekre jellemzők, a PS/2-n egyszerűen feleslegesek, mert amíg az egyszerű USB billek esetén az egyidejűleg érzékelhető gombok száma 6, addig a PS/2 esetén 20. Ha jól emlékszem.... Plusz ott van a megszakítás-lekérdezés-jeltovábbítás különbsége is. A gamer USB billentyűzetek nagy előnye viszont a makrózhatóság, programozhatóság, saját memória, stb, ami a PS/2 esetén nem lehetséges, mert a csati szabványa nem támogatja.
-
Archer
őstag
Vannak komoly tuningos lapok egy szűk réteg érdeklődési körének, a gamerezés meg bohóckodás.. Mi az, hogy gamer alaplap...
Régen pl. a DFI LanParty, egyes Abitok, mostanában meg a full-ATX RoG lapok, az MSI GD széria magasabb tagjai, meg Gigánál is vannak ilyenek.
Gamer ezek a halálfejes, predatoros, a szivárvány összes színében pompázó és világító, gamer hangkártyával! integrált marketing csodák. -
3shae
aktív tag
Nem látom értelmét egy B85-ös lap megvásárlásànak..
-
TeeJay
félisten
nekem Gigabyte B85M-D3H lapom van, júniusban vettem 16ezerért és röhögve lepipálja ezt a gamer vackot
-
törölt tag
Az alap kiépítéshez képest tényleg gamer...
Az én szememben elásta magát a gyártó, mert annyi félig megtervezett lapot adott ki ebben a méret-kategóriában, a gyártási minőség is változatos, ártól függetlenül.
Talán a ASUS H97M-PLUS a legmegbízhatóbb
-
imibogyo
veterán
Csak nekem van nagyon "MSI-dizájn" utánérzésem, ezt a képet nézve? Jó tudom, hogy azért nem ugyanaz, de egymás mellett nézve a két gyártó lapját, azért eléggé "utánérzés" az ASUS lapja. Ezen az MSI lapon még a "hangcsík" is ott van.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Nem, de legalább van plusz a név mögött. Így akármelyik lapra rá lehetne rakni a gamer jelzőt. Pár rendesebb B85-ös lap is ugyan ezt tudja, még sincs rajta hogy gamer.
flanki:
Valóban? Akkor ez esetben tévedtem, azt hittem itt is megmaradt, hogy a Z-s lapok a tuningosak.
Hoppá, ez esetben nem mindegyik. Mégse tévedtem annyira. 1-2 példából nem lehet általánosítani.
-
Pete55555
addikt
2 USB-vel van rajta több, viszont csak 3 fázisú a tápellátása, és nem is hűtött. A kettő közül akkor már inkább a "gémer".
Nem rossz ez a lap, az meg hogy a gyártó milyen hülye nevet ad neki, más kérdés. Az ára lesz a lényeg.
(#21) Mokó
Régen nekem is tele volt hátul az összes USB port, most meg 2-t használok csak. Egér/bill. Nyomtató nincs, pendrive-ot, telefont meg előlapiba dugok. -
Mokó
aktív tag
Azért még 2 usb elfért volna.......csak nekem kell min 6 az élethez?kajak ez alapján választok már...
-
Mi ez "drága" vágódeszka?
-
Cythyel
senior tag
válasz
szabonagyur #16 üzenetére
6 évig használtam gaming célra egy Barton magos Athlon XP 2600-at, és még 3 évig netre és casual gaming-re, erő meg lesz elég abban az i7-ben még jó ideig
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ez se szolgál rá a gamer jelzőre, a színén kívül. Z-s lap alatt nem neveznék semmit gamernek
-
-
Cythyel
senior tag
elég kevés usb, gamer-re minek ps2? és hol az spdif optikai kimenet? o.o? na itt már felejtős nekem...
-
Dyno
veterán
LGA1150 foglalatos Pentium, Core i3, esetleg olcsóbb Core i5 processzort,
Mért i7-t tilos bele rakni, aki nem tuningol, csak simán vesz egy non K i5/i7 CPU-t az nem tudja majd ebben használni?!
Hál istennek a legegyszerübb lapba is elmegy bármelyik i5/i7 is(nyílván tuning nélkül)....szóval nem értem ezeket a kijelentéseket.
Na most nem ezt a lapot védem mielőtt valaki azt hinné, mert nagyon erőltetett ez a gémer elnevezés.... -
Griff55
senior tag
Jócskán lespóroltak erről minden extrát. Nekem a fél fogamra se lenne elég
-
Marketing gamer ez.
De inkább venném ezt a több hűtés miatt
@kekegsm: Hangkártyának hívják azt az eszközt amit x1-be lehet beletenni
Nem ördögtől való dolog
-
DR|FTK|NG
veterán
Nem bizalomgerjesztő.
De gondolom, lesz ez 16-17k is.
Szerk: De mitől lesz valami gamer cucc?
-
Speed®
titán
A gamer szó használatát csúnyán magas jogdíjhoz kötném most már x)
Pistike ebbe vesz egy G3220at 1x4GB RAMmal és máris gémer lesz :S -
kekegsm
őstag
minek rá a PCIe x16 melletti x1, azt nem tudom. Egyslotos VGA-kártya elég ritka...
-
F34R
nagyúr
Az igen gazdagon felszerelt lap
Új hozzászólás Aktív témák
ph Költséghatékony alaplapot kínál azoknak a felhasználóknak az ASUS, akik az alsó középkategóriára építenek és nincs igényük a tuningra.
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külpolitika
- Op3n Dott tablet mélyvíz
- Fotók, videók mobillal
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest