Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
antikomcsi #73 üzenetére
"előlapi USB3 kivezetés"
Hát, az tényleg...
Mostani asztali gépemhez is kerestem egy jóideig olyan MicroATX méretű házat, ami valóban csak MicroATX méretű, nem a tetején van a csatlakozósor (mert az asztal alatt van a gép), jó elrendezésű, és még USB3 is van rajta, nomegpersze nem huszonharminconezerbe kerül. -
Egyszer kell csak összerakni!
Amúgy szubjektív a dolog.
Nekem nem ártana hátul 1-2 furat SMA csatihoz az antennának. Olyat választanék, amibe bele lehet tenni 2db. 2,5" meghajtót és egy lapos optikát. És akkor olyan nyalánkság sem lenne hátrány, hogy előlapi USB3 kivezetés.
Ha viszont mindezek valakinek felesleges dolgok, akkor 10K-ért nem nagyon lehet mellényúlni vele.
-
vlevi
nagyúr
Kár, hogy DC táp nincs rajta. Tízegynéhány watthoz bőven elég lenne. Akkor tény bele lehetne szerelni egy kiszuperált videomagno dobozába. Vagy mittudomén.
Másik, hogy ez a passiv hűtés mennyire működik egy venti nélküli apró, lapos házban? Igaz, a proci 10Wattja nem sok.Egyébként a Linix hogy áll a baytrail driverekkel, erről van valami infó? Videó driver, pl. 24p lejátszás? Totál tájékozatlan vagyok ezügyben.
-
Ez egy jó kis lap.
A hangnál ha engedélyezve van az alaplapi, akkor az op rendszer alatt kell alapértelmezett kimenetet váltani, úgy lesz hang a hdmi kábelen, és fog szólni mondjuk a tv hangszórója.
Kivetted az elemet, ezért alapértelmezésként az EFI fut, be kell állítani amit szeretnél, és a helyes boot sorrendet, aztán menni fog megint.
-
Tidus
addikt
Fentebb linkeltem egy AsRock alaplapot szerintem napok kérdése hogy kapható lesz.
És biztos vagyok benne hgy jobb összeéllítással egy gyártó sem fog jönni.
A P4-hez képest pedig amit írtál. Főleg a fogyasztás, paneltáppal pedig a venti is kiiktatható.(#66) vojtek: Nézd meg a Bios-t is, a HDMI-t, és a HDMI hangot is lehet külön engedélyezni. Az alap beállítás Auto nem biztos hogy mind a kettőt engedélyezi.
Saját tapasztalat FM2+ alaplap. -
vojtek
csendes tag
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Vettem egy ilyen lapot:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4881&dl=1#ov
-alapból nem ad hangot HDMI kábelről,ezért biosban próbálkoztam,de nem jött össze,
nem értek hozzá.Aztán kivettem az elemet,újraindításkor már ez a kép fogadott:Nem tudok sajnos továbblépni,mit tegyek?
Előre is köszönöm a segítséget! -
rover45
őstag
Szia, igen vállalkozás és hívhatjuk iparinak is.
Valójában a soros nem kell, és a sata is mindegy. 8-10 éves P4eket váltanak le, a lehető legkisebb méretben és fogyasztással akartam. Így végülis a kivezetett LPT port döntöttNa meg az, hogy a sima "B" nélkülit még nem találtam itthon sehol
Egy 60Gb ssd lesz mindegyikben, szavakkal leírhatatlan lesz a változás a régi gépekhez képest -
rover45
őstag
Rendeltem 3db Q1900B-ITX-et a minap az Ipontól, elvileg holnap szállítják, kíváncsi leszek rá
-
vlevi
nagyúr
Pedig pont fikázni akartam a cikkben szereplő lapokat, hogy miazmár 2db SATA2-es port, 1db USB3, optikai hang sehol? Erre tessék
Már csak az a kérdés, hogy a 2 SATA3-as portra, amit írnak, hogy "- 2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug" az nekünk mennyire jó, vagy rossz? Mert addíg képben vagyok, hogy az alap chipset nem tudja, ezért kell külön ASMedia chipet rárakni, de a kérdésem az akart lenni, hogy ez mennyire jó dolog? SSD-hez?"ahova lesz, nagymamanak most egy Atom 330 van,"
Húgom kapott egy Transformer T100-at, amiben a legújabb Bay Trail Atom Z3740 van. Oké, BF4-ezni nem fog rajta, de minden más zökkenőmentesen megy rajta. Gyorsan hozzáteszem, szerintem ebben az is benne van, hogy a T100-asban nem HDD van, hanem 64G flashmemória, ami egy SSD-nél lassabb, de egy 4200-as fordulatú vinyónál nagyságrendekkel gyorsabb. És igen, rengeteget számít a HDD helyett az SSD. Az asztali gépem egy i5, benne 8G RAM, egy Samu 128G-s SSD, és háttérnek egy gyorsnak számító 1TB-os Seagate vinyó. És látványosan gyorsabban indul a rendes Firefoxom, mint az a portable változat, amit a D meghajtón a vinyóról szoktam használgatni. -
moli.hu
őstag
-
Hintalow
senior tag
Ha jól értelmezem, akkor egyikbe sem tehető normál ddr3 memória?
Pedig már kezdtem reménykedni, ahogy néztem, ezek már a jelenlegi Phenom II 550-es procim szintjén vannak, simán kicserélném a gép lelkét ilyenre, még a vga megtartásán is elgondolkoznék. (nem igazán játszom) -
Nekem meg so-dimm moduljaim vannak elfekvőben, még ki sincsenek bontva, ezért én is kerestem átalakítót, am1 deszkához. Aztán amikor láttam, hogy annyiba kerül az átalakító, mintha veszek 2x2 Giga ramot, akkor letettem róla.
Visszafele nem néztem, de látom, te is megtaláltad őket, és Neked is az jött le, hogy ennyiért a polcon marad a boltban.
(#54) moli.hu
Akkora, hogy szerintem még a nagyinak is fel fog tűnni. Én csak J1800-ast építettem, ssd-vel, és ha nem tudom, hogy mi van benne, akkor azt hittem volna, hogy valami "rendes" konfig. Tényleg nem egy brazos, vagy régi atom szint, ez valóban használható.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Most nézem, a J2900-as nagyker ára $94. Ami azért elég húzós, nem?
-
moli.hu
őstag
persze, mindig ez a valasz, de nem kell elmenni szelsosegekbe. kar is volt belemenni, rontja a szinvonalat.
nekem nincs notebook ramom itthon, mert nincs notebookom se itthon. ellenben van egy csomo desktop ramom itthon, mert desktopokat szoktam epiteni. es ez is egy desktop alaplap. ennyit akartam. ertem a dontes hatteret, de nem erdekel. oldjak meg, okosak.
-
-
moli.hu
őstag
pfff.. azert irtam egy emailt az asrocknak (info@asrock.com.tw), hogy lecci.
ilyen atalakito van visszafele is? mert akkor tudnam hasznalni a vagy 12GB felesleges ddr3 moduljaim kozul valamelyiket. most neztem az arakat, hat igencsak megdobna az alaplap arat egy sodimm modul pluszba.mondjuk mindegy is, mert tobb ezert forintert igencsak dragak az atalakitok, foleg, hogy nem erdemes nagyon beruhazni, ha jon a ddr4.. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Tidus
addikt
Ahhoz képest hogy a Gigabyte már két hónapja piacra dobta az j1900-es M-ITX-et. Tényleg késik a 2900-as széria.
De szerintem akár a napokban is feltűnhet.
Nem tartom jó ötletnek és nem is használnák, attól függetlenül hogy létezik a SODIMM átalakító. Ha erre gondolsz.
Ezekhez az M-ITX-ekhez ezt tervezték, és nem mindegy hány Volt-on mennek.
Ha már valaki beruház egy Bay Trail konfig.-ba akkor valamilyen céllal, elképzeléssel teszi. Átlag felhasználók nem veszik meg, sőt hallomásból sem nagyon ismerik.
Aki megveszi az egy adott céllal veszi, ezen emberek többsége pedig 24/7-ben használja, mert 10W. a TDP. -
moli.hu
őstag
ez mar kozelit ahhoz, amit fel eve varok, es mar holnap reggel 8:00-kor vennem meg, de miert sodimm?
van itthon egy csomo feles dimm modulom.. letezik sodimm-dimm atalakito, hogy ha ezeket a modulokat megveszem, kesobb tudjam barhol is hasznalni?
azt mar meg se merem kerdezni, hogy miert nem j2900, mert a fel net ezen lamental, hogy hol a j2900. az intel az asztalfioknak tervezte? -
Tidus
addikt
válasz
antikomcsi #40 üzenetére
A tippem ez volt, mivel az eSATA-t a spec.-ben jelzik, jelezni szokták.
(#39) Jim Tonic :Aha.
-
Pedig leírták!
És azt is, hogy mit ne akarjunk vele csinálni!
"Mini-PCIe Slot
Even though this convenient mini-PCIe slot cannot be used for cooking scrumptious bacon pancakes, it still proves itself to be very useful for connecting an WiFi card that grants wireless internet connection"
-
Tidus
addikt
válasz
antikomcsi #37 üzenetére
Szerintem ez egy rajt cél győztes lesz ebben a kategóriában is. Mint a konkurencia hasonló kategóriájában, AM1-ben is.
Arra viszont nem jöttem rá, hogy a mini-PCI Express Slot mit fog kezelni. -
-
Tidus
addikt
válasz
antikomcsi #35 üzenetére
Szóval erre gondoltál.
Hozzáteszem néhány órája még nem volt fent az AsRock oldalán.
Mindent tud, és otta SATA3 is. -
Teljesen világos, legyenek is ilyen variánsok. Mert tényleg kell az iparba.
Viszont nem lehetne csinálni 1 féle mini-itx deszkát, soros és párhuzamos port kivezetés nélkül, hdmi-vel, 4 sata porttal, és előlapi usb3 kivezetéssel?
Kíváncsi lennék, hogy akik megveszi otthonra letölteni, fájl szervernek, routernek, htpc-nek, azoknak hány százaléka fogja használni valamire a soros/párhuzamos portot?
-
Szerintem messze van attól, mint Makó Jeruzsálemtől...
Annó a Brazos topic-ban ment ezeknek a kisfogyasztású masináknak és a normál asztali gépek kapcsán az adjozás... Hát izé. Szóval nem ugyanarra a célra készültek. (A fogyasztásban is látványos a különbség, nemcsak a teljesítményben.)
(#16) zdanee: azt azért odaírhattad volna, hogy noti prociról van szó... Ugye még az asztali és notebook modell között is különbség van, nem is kevés. (A notiban elég érdekes lenne, ahogy pillanatok alatt leszívná az akkut, miközben meg ráolvadna az asztalra a lapitopi műanyag borítása az asztali magos modelltől.)
-
buherton
őstag
Lehet ezen gúnyolódni, de megnézném, hogy egy USB-t milyen gyorsan tudsz működésre bírni pl. egy mikrokontrolleren a soros porttal szemben. Megsúgom neked, hogy az utóbbi kb 5 perc (el se kell olvasni a leírást csak a regiszterekét, mert simán ki lehet totózni annyira egyértelmű), de az előbbivel 1-2 hét (de inkább több) folyamatos sz.pás van, mert oké összetákolsz egy verziót egy eszközre, de az biztos, hogy más eszközzel nem fog jól működni, stb... Hasonló a weblapszerkesztés vs. böngészőhöz.
-
fogtunder
nagyúr
ha jobban megnézed a két képet, az egyik lapon van D-sub, HDMI és DVI, a másikon D-SUB, soros port, párhuzamos port. az egyik egyértelműen otthoni felhasználásra készült, a másik iparira, beágyazott rendszereknél igenis kötelező a soros port, mert ott még élő szabvány, attól, hogy home userként a legritkább esetekben veszed hasznát.
-
PPatrik
aktív tag
Ilyen ram elrendezést sem sokat láttam eddig.
De végül is belegondolva, olcsóbb lehetett így nyákot tervezni/gyártani. -
-
For357y
aktív tag
A négymagos Celeron teljesítményben hozhatja egy kétmagos Haswell Pentium G3420 szintjét? Esetleg lehet jobb nála? Egy szálon gondolom nem, de több szálon?
-
válasz
antikomcsi #19 üzenetére
-
-
válasz
antikomcsi #17 üzenetére
Köszi, de nekem szoftveres RAID5 miatt kellene az ECC.
-
zdanee
őstag
Ez gyakorlatilag az első generációs Core i5 gépem szintjét hozza CPU-ban. Ha még 8GB memória is belemegy és beletehetek egy normálisabb VGA-t, hirtelen nagyon vonzó kis konfignak tűnik!
-
Möhe
addikt
Ez a lap alkalmas egy 0-24-ben működő kis "háziszerverben" ?
Illetve mik az ebben lévő procinak az asztali megfelelője? -
merkucyo
aktív tag
50-60 euro egyáltalán nem rossz , és ez a proci irodai felhasználásra élég is kell legyen .
-
shteer
titán
ez még mindig nem az amit én várok :/
-
ShinjiNo
tag
Minden tiszteletem az Asrock é, mert remek termékeik vannak.... de ezek ocsmányak, bármilyen szemszögből is nézem
Főleg ez a "merőleges" DIMM elrendezés.
-
E770
aktív tag
soros és párhuzamos portok
nem könnyen múlnak el a 80-as évek -
Bay Trail támogat ECC-t?
-
szabi__memo
nagyúr
Végre beindultak már az új lapokkal a gyártók és az árak sincsenek elszállva
De amúgy hol van a j2900??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Passzív hűtésű, alacsony fogyasztású, két- és négymagos központi egységekkel, kétféle méretben érkeznek az ASRock termékei.
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest