- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Raspberry Pi
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
#16820480 #22 üzenetére
többé kevésbé igen, így van. a gyakorlati használatnak két érdemi akadálya tud lenni, az egyik a nem uniform és gyakran kriptográfiai hitelesítéssel nehezített boot process, a másik meg a kulcshardverekhez való normális driverek hiánya.
ha érdekel nézz körül a postmarketOS wikin és fórumokon, ezek a srácok okostelefonokkal foglalkoznak ilyen fronton
a random eszközökre 3rd-party OS teelepítése mindig is hit or miss volt főleg ha a gyártó ezt nem támogatja érdemben legalább egy SDK-val.
az ARM-es cuccok igazából egy másik szempontból érdekes kérdés, ez pedig maga a hardver nyers teljesítménye. a RPi4 már egy értelmes lépés volt az office desktop replacement felé, viszont komolyabb számítási teljesítményű ARM-es masina momentán kb az M1 Mac meg egy-két obscure devboard (jó, nyilván túloztam, vannak szerver boardok de azokhoz képest még a M1 is aprópénz)
szóval én inkább ezért vagyok kíváncsi mert ez végre egy ilyen fronton használható(bb) vasnak ígérkezik, szóval megéri vele mint desktop foglalkozni ha megfizethető áron lesz. -
hallador
addikt
válasz
#16820480 #22 üzenetére
Na ebbe ne menjünk bele egy olyan videót nem láttam amin VMet akartak futtatni, ellentétben mindenki videót vág 13“on. Ami ideális nem?
Nem olcsó az EliteBook, de a 32 GB memória, meg az 1 tb disk azért ma is rendben van.
Aztán a programok hiányát meg nem fogja kárpótolni hogy a nagy része csak rosetta2vel megy, kiemeltél egy elemet abból egy elemet amit leírtam aztán azon lovagolsz. Az mondjuk nem zavar, hogy 13" nem alakalmas videó munkára...Amúgy ha valaki fejleszt szerinted min fogja kipróbálni először a cuccot? Csak kérdezem...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ezzel a korábbinál sokkal olcsóbban tesztelhetők lesznek a natívan ARM-ra fordított alkalmazások.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- YouTube
- Last Epoch
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest