Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
Én elvagyok a virtuális billentyűzettel. Azzal mi a gondod? Mondjuk én emuelec-et használok, retropie-nál nem tudom, hogy van-e. Nincs is billentyűzet kötve az enyémre, csak egy USB-s mini, egyedül az esc gombot használom, egyedül PSP emulálásnál. C64-nél, de szerintem amigánál is van virtuális billentyűzet, a játék futásáig elvagyok vele, mire túlverekedem magam az általad leírt dolgokon, 1 játékos, örök élet, space avagy runstop. Soha nem volt a közelemben sem Amiga, így aztán lehet rajta kulturáltabb a Turrican is, ha egyszer azt nem úgy szoktam meg, hanem 16 színnel, akkor nem érdekel.Az igazi az volna, ha vennék egy HQ Megacade-ot, aztán semmi dolgom nincs, de még jobb az volna, ha azt én építeném meg, egy asztali gép, egy erőmű, s akkor mehet a ps2, a gamecube, a wii is, de a franc aki annyit költ rá. Nem volna rossz, de ez elsősorban inkább birtoklási vágy és hát maga a sikerélmény, hogy megtudtam csinálni, nem több, hisz koromból adódóan, nekem ha konzol, akkor nintendo (persze sárga kazis volt, azt se tudtuk, hogy az nem eredeti), ha PC-s játék, akkor a DOS-os játékok és C64, ha játéktermi játékok, akkor meg CPS, NeoGeo.
Amúgy Naomi-hoz nem találok egy működő biost, rengeteget próbáltam már, valamelyiknél az md5 nem stimmelt, valamelyiknél stimmel ugyan, de el nem indul egy játék sem. Egyszer sikerült, de huszadjára. Le is van töltve kb. annyi és nem tudom melyik volt az, hiába próbálgatom egyesével, nem jön össze újra... =/ Na ez az, amit feladtam. -
-
Jahno
veterán
Most itt a vége felé gondolkoztam kicsit, hogy amúgy mi ebben az újdonság így 10-X év távlatából? Ugyanebből a cuccból komplett instant, szerelhető, matricázható, választható borítású cuccokat ésvagy szereld magad csomagokat lehet lőni, akár 1-2 játékos kivitelben is.
Persze ennek durván megkérik az árát, csak kicsit komolyabb kivitel és akadnak hozzá előre megcsinált konfigfileok is, amit benyomsz az emunak:
https://shop.xgaming.com/collections/arcade-joysticks/products/x-arcade-dual-joystick-usb-included
Aliról ilyen fenti egyszemélyes az 10ezer körül:
https://www.aliexpress.com/item/32903786018.html
Vagy akár átlátszó dobozt veszel üreset:
https://www.aliexpress.com/item/33000135589.html
És tele lehet rakni még kb. 20 dollárnyi basszal, de akad olcsóbb ésvagy más kivitel is:
https://www.aliexpress.com/item/32857799818.html
Festett, retrós, bármilyen színű, Sztítfájteres, ésatöbbi. De akkor mitől olyan nagy szám, ami a cikkben van :think:
-
Jahno
veterán
Végül is WoW bajnokságot billentyűzetről nyerték, de nekem egész jól bevált egy csomó játéknál a kontroller. Igaz általában a játék határozza meg, hogy melyik esik hozzá jobban kézre. Pár PC alapú cuccnál gondolkoztam is, hogy ez kisebb helyet foglalna és esetleg beruházok, tipikusan a C64 emus részénél jutott eszembe, de ott alapban nyilak és numerikus van a vezérléshez:
Kitalálom ezt is.
-
nagyúr
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #72 üzenetére
Bármivel is:
https://stepstick.pl/?52,en_usbjoy20e-adapter-extended-version-connect-your-atari-amiga-c64-joystick-to-pc!-develop-your-own-usb-device!
Mindenki mindent mindennel is össze akar kötni, de nem véletlenül szereztem eredetiben Segát. Bedugom és csak simán megy :-D
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #72 üzenetére
Elvileg van rá gyorsgomb, de némelyiknek doksija sem olyan vagy egyszerű. C64Sből kilépni sem tudok, meg mondjuk abban egyszerű beállítani a billentyűket, szerencsére RUNStopba még nem futottam bele, de az asszem még működőképes. Pénztárgépen tabulátor, de hát leírásában is kilépéshez ESC van, de nem műxik, másik leírásában meg ctrl+break, de hát az megint mi és hol nyomjam?
Vicével legalábbel tudtam indítani parancssorból teljes képernyősben a játékot, de az nem akart feléledni DOS alatt... Ataris az végül fasza lett, csak a romokkal egy könyvtárba kell tenni az Exét. Ott van 4 irány és tűzgomb.
-
nagyúr
válasz Gabibácsi #65 üzenetére
Lehet, hogy nekem is, a padláson van egy gondosan őrzött C64 kit. Régebben biztosan volt, de már nem tudom, mit adtam el és mit tartottam meg. Magát a gépet biztosan eladtam, mert C64-II volt és nem mentek rajta a digitalizált zenék, vettem helyette egy originalt
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Pest megye. Amúgy nem kellene nekem egy über-über valami, csak egy egyszerű, de megbizható, kétgombos kis cucc, ami nem fog két Sreet Rod meg három Archon menet után kettétörni.
Meg nem is sürgős a dolog, tehát nyugodtan lehetne egy reumás lajhár sebességével összerakni.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #59 üzenetére
Még nem tudom. De Kaposváron csak át kellene venni azt a kupac joyt. Kocsog olaszok sosem akarnak válaszolni, hogy merre lehet megvenni a cuccaikat. Nagyon jól mehet a bolt :-/
Játékgépen ezeket próbáltad? Mert ha nem, akkor legközelebb viszem. Marha jó cucc, árban benne van a 4 mikrokapcsoló is, csak ugye egyesével nem érdemes venni, hanem posta miatt összeállni egy 60-100ezres rendeléssel valakivel:
https://www.arcadeworlduk.com/products/Happ-Competition-Arcade-Joystick.html
A "szokásos" piros retrósból most beesett olyan, amin gyári Matsushita mikrokapcsolók vannak. Érdekesen kemény, végén még egyik azzal lesz szerelve, mert precíz és nem úgy kemény, mint a kínai szarok. Na, ezt jók megmondtam :-D
Persze ezt a Happot szerelni is nehezebb, átmenő csavar kell a dobozhoz, így vastagabb anyaghoz szokták süllyesztette fejjel és egyebek.
-
Jahno
veterán
válasz Synthwave #54 üzenetére
Ja, meg lehet beszélni kitalálni. Világ melyik végén vagy? Amúgy én az anyagot hordom össze, múltkor már sajátot is inkább kiadtam havernak vállalkozásba, mert nem találtam a kör kivágót. Mert arra hisztis vagyok, hogy fél milliméter pontos legyen és semmi sorja, ésatöbbi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na de várjácsak. Akkor azt mondod, hogy 5-6 pénzért lehet tőled venni valami ilyesmit (/kicsit egyszerűbbet), amit aztán majd díjazna a C-64?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
Itt 20 másodperc körül látszik is a villanyászdobozba épített C64 joy. Kicsit hümmögtem, hogy elég merev lesz-e a teteje, de jól kiadja. Úgy néz ki, hogy a függőleges tájolású jön be jobban, de még csinálunk kettő különbözőt és akkor mindenkinek mindenféle módon meg bír felelni (kockanapköziben nyitás előtt mentem körbe, mert mindig jöttek a kérdésekkel, hogy jajj ez mi meg miképpen meg izé):
-
-
Jahno
veterán
válasz #00137984 #42 üzenetére
Én nem is tudom felsorolni... C64, Atari, piacos klón, SNES, NES, SEGA MD, Sega Master, sárgakazisok, Sega mini, PS mini, Sega flashback klón, Atari flashback joyos, NESSNESsárga klónokból több is. Jahhh, meg Xboxos varázslat, PS2, Wii. De lehet valami kimaradt. Nem csak a polcon nézegetem, lehet jönni kocsmába és veretni rajtuk (:-
-
törölt tag
OpendDingux kézi konzol szintén azoknak ajánlott, akik képesek készre buherálni a firmwire-t. Akinek ez kényelmetlen, az eredeti konzolokat ajánlom. Egyedi kivétel a NES és SNES Classic Mini, a Playstation Classic Mini, SEGA Mega Drive Mini. Alapesetben egyszerűen "plug-in" játszható a gyári játékokkal, de továbblépési lehetőség is van a további játékélmények felé...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sorjában... Atari 2600 konzolból a piacos klón van 2db, mert a beépitett játékok miatt ez érte meg. Eredeti Atari, NES, SNES, SEGA kazetta is van és retró konzol emulátorok PC-n és OpenDingux kézi konzolra. Eredeti konzolok mellett a sárga kazettás. Együtt szépen megvannak a gyüjteményemben, mert igy kerek a történet...
-
Jahno
veterán
válasz Synthwave #38 üzenetére
Attól függ. Eleve bele lehet csapni 6ezer forintnyi mikrokapcsolót, de akkor az olyan is lesz. Ország összes bontott joyát megszereztem ebből a fajtából, mert keci jól néz ki és strapabíró, meg szerelni is egyszerű. Igazából egy luk kell, kb. 2-30mm anyagvastagságban és kész is, alul anya fogja. Kínai joy persze olcsóbb, de az... Egyikbe most még világítós tűzgombot is rakok, örök élet, Atari/C64 vonal lefedve. De este mutatok még, ha érdekel.
Összerakva olyan 5ezer+ felett ki bír jönni, inkább használok egy puhabes márkás 20 éves mikrokapcsolót, mint új szar kínait. Meg az könnyen cserélhető, ha mégis baja lenne.
-
-
Jahno
veterán
Az első verzióban nekem sima gamepad volt kibelezve, a gombok helyére forrasztva a joy és a többi árkád gomb. Jobb volt, mint az olcsó kínai vezérlések, egy asztali PC volt a cucc közepében winnel és évekig nyúztuk. Volt béta verzióm, ahol lapos alátétet kellett beleszórni akkor játszhattál, alul az eredeti kassza gyűjtötte szépen.
-
nagyúr
Hát, a hírre csak pislogtam, hogy "ezmostmiafrancnak", viszont a fórum az nagyon érdekes lett ezekkel az elszánt home-made cuccokkal
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Carlos Padre
veterán
Cuki.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
Jahno
veterán
Utána meg az lesz a bajom, hogy ha egyik vasra felraktam, akkor a többin is egyesével meg kell oldani, de persze különböző OS/pie verziók vannak. Legkisebb laposon "szerencsére" nem kell, mert az már mindenhez is lassú
-
addikt
Hát igen, ilyen arcade gépnek tényleg nem való egy amiga. Inkább kompletten, billentyűvel, mindennel otthoni / haveri bohóckodásra.
Egyébként szinte minden megvan amigán is ami 64en csak azért kicsit kulturáltabban néz ki
Creatures pl.:
Nálunk anno nagy kedvenc volt, a Galaga:
Nem is értem, h lehetett így "unatkozni", h ezt toltuk felváltva éjszakákon keresztülMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Jahno
veterán
válasz AxBattler #20 üzenetére
Sokan mondják (:- Natúr lapra szerelten adták, ez meg pár sör mellett megfejtődött, sok kis tubusos színes festék volt kéznél... Két verziót már elvetettünk, nem győztük csiszolni de ez is a só része.
Ezt adtam fel felénél, mondván előtte még jó ötletnek tűnt és szerintem feltúrhattam hozzá az ország egyetlen 20"as LCD monitorát:
Csak nem tudom milyen irányba menjek, legyen egy hordozható konzol és monitor/TV/projektor úgyis van mindenhol és kész, vagy passz.
-
Jahno
veterán
Amiga szopó bír lenni, az talán egy laza következő lépés lesz, mert ugye annyi hardver verziója van eredetiben is, hogy jajj. Memória, turbókártya, egyáb alaplapi verziók. Nagyon nem mindegy.
Amúgy a hordozhatóbb vas oldalára faragtunk USB-t és abba bill/egér, aztán megy rajt sok más klasszikus is, ha kellene. Amigánál nem sok olyan játékot tudok, amiért érdemes a környezetet befaragni, de akkor mondom a nagyobb trükköt, hogy miért.
Mindenki le meri írni, hogy jajj de jól mennek az Amigás játékok, meg a C64 is és hú há. Igen, párat egyesével válogatva, fejben tartva a saját leírást, mert mivel kezd a játék? Nyomd meg az S gombot a kezdéshez. 1 játékos? 1est. 2 játékos? 2est. Örökélet? Y/N. Nahh, ezt mindet hozzá kellene rendelni a gombokhoz. Abból gépen van 12 darab. Ebből ha globális konfig, akkor ki kell jönni a legtöbb játéknak. Ha meg játékonként, akkor nem 2 perc összerakni, aztán már csak fejben kell tartani, hogy ami egyik játékban kilépés volt, az itt az Y gomb :-D
Hiába csak a 4 irányú joy + 1 tűzgomb, attól a játékok még billentyűt igényelnek. 1-2 cuccot célirányosan meg lehet rá oldani, de globálisan kipöcsölni, hogy melyikhez kell run stop, vagy joy mellett szóközzel még dobod a bombát és azt állítsd be? Elég erős. Többek közt ezért is jó egy drágább USB-billentyű vezérlő, azon ezeket meg tudod csinálni (1 gombra akár késleltetett, vagy kombinációt is nyom, pld. ctrl+q). Azon a vackon meg szinte semmit, ami a fenti cikkben van, mert egy alap gamepadot szimulál és kész, nem tud billentyűt vagy kombinációt, csak korlátozottan.
Most még a Sega Dreamcast van folyamatban, addig egy rendes árkád válogatás van, ezzel lehet szívni a legtöbbet, aztán NeoGeo, mert az kell, NES/SNES/Megadrive az sima ügy és egy adag PS1es játék. Meg pár Linuxos klón és most nekiláttunk a DOS emusoknak, Wolf3D, hasonlók, mert az kell és jó.
Amigánál Xenon/Rtype ami gyengém, az van másra is, több játék nagyjából eszembe sem jut így parkolópályára került a projekt, de nincs feladva. C64 Creatures és hasonló az idővel lesz rajt, csak túl sok szálon futok másféle videójátékokkal is, aminek lehet sosem lesz vége :-P
A hordozhatós verzió amúgy pár nyilvános buliban is elő fog fordulni, ha valakit érdekel, de ugyanezek vannak nálam laptopon, Xbox kontrollerrel és kész.
-
Jahno
veterán
"Ami kb. abból szokott állni, hogy letöltöd az image-et, ráíród egy SD kártyára és azt bedugod a Raspiba"
Így szokott kezdődni, előbb írtam egy rövid indokolást :-P De olyan is volt, mikor a Bből egy B+ba átraktam és úgy eldőlt induláskor, hogy vitte magával a filerendszert. Az is jó, mikor 2.5 napig frissít netről és a végén egy hibaüzenettel megáll Bár nem kell frissteni, okés, de oszt Cabalban megy-e a gurulás?
-
Jahno
veterán
Pandora legalább már nem annyira bugos és penen bővíthető eredeti romokkal. Igaz ahhoz meg megint minek a jamma?
LCD kijelzőim vannak, jó ám az és nem olyan pixeles, valamint az újabb emuk teljesen jól tudnak skálázni és megoldani. Pár 4:3asból pont ilyenek miatt betáraztam, meg Dell E1910 ami jóság.
Kabinetet is gyártattam már, ennyiből egyszerűbb a világ. És régen elég sokhoz hozzá lehetett jutni ingyen, míg ez az egész nem volt menő. Egy karcmenteset most adtam el alig 20ezer felett, friss előlappal, 20" 4:3 arányú monitorral (már ez kuriúzum), méretre befaragva, + hangszórük és erősítők, mert kicsit nagy volt és eléggé sosem elkészülő projektnek nézett ki, ami ha mégis, akkor nem tudom hova tenni. Előlap is lézerrel vágva, frissen fújva... Aztán lett egy asztalim, annak az anyagköltsége szinte fillérre 100ezer forint volt, mert sok kabinetet lehet venni olcsón lapra szerelve. Ennek persze pont bejön az elrendezése, meg is szűnt a gyártása rögtön :-D Álló nagynak meg itt az NC rajza, csak be kell tolni a gépbe, meg oldalára a matricák vektorosan. Világ pénzét bele lehet önteni.
Egy nagyon jó hordozhatót még csinálok, mindenféle kimenettel, 2. joyt külön rá lehet majd dugni, és a joyok külön működnek C64en meg mindenen is. Az kemény lesz. Többiről akad félkész állapotú képem.
Ez legalább hordozhatóbb, bedobom kocsiba és mehet házibuliba:
Ez meg kocka körökben lehet pár cégtől ismerős lesz, mert itt-ott feltűnt a világban:
-
Jahno
veterán
válasz AxBattler #12 üzenetére
Neten terjed egy csomó "töltsd le egyben" pakk, amin van 15ezer Amigás játék és bezzegC64 meg minden készen, közben még jobban lehet vele szopni.
Nagyjából 4 terányit szedtem össze és szórakoztam éjjelnappal, mire rájöttem, hogy úgy hülyeség, ahogy van, max. menükben és kezdőképernyőken különbözik, a kontrollert már állítsd be magadnak, de évekig sehol nem írták le rendesen, hogy mégis miképpen kell.
Főmenüben végignyomtam 18 gombot, jeszokés, Xboxost is alapban felismerte, erre Atariban nem volt tűzgomb, mert csak. Aztán jönnek a specifikusak, mert jó poén billentyűzet nélkül kezelni, hogy gombkombinációra kilép vagy szervízmenü jön fel, de ezt egy Mortal Kombat vagy bármi közben pont megnyomod és vakarod a fejed. Aztán játékonként konfigni felbontást, időzítést, majd összehasonlítani az eredetivel, mert ok, elindult a letöltött pakk (amiben egy játékhoz a háttérben angol mellett francia, spanyol, bootleg és minden más verzió van, de csak a helyet foglalja), Cabalban nem lehet oldalra gurulni. Idővel rá is jössz, hogy ehhez a rom verzióhoz az az emulátor pont így bugos, szóval másik emulátor kell. Aztán gyorsabban megy a karaktered, mint a háttérkép, vagy kép jobb széle lemarad scrollozáskor, 16:9es képre más arányban rakja ki, X. pályánál elhasal, ésatöbbi, ésatöbbi. NES/SNES még elsőre egész jól el is indulhat, aztán jönnek a kreténségek. És persze a málna is melegszik ezerrel, sok játékot nem rendesen emulál vagy kevés hozzá a hardver...
Fórumokon kérdezve meg általában hatszor annyi tapasztalatom volt az egészben, mint aki válaszolni próbált és kb. csak a Googlés találatokat próbálták ismételni, meg "a kontrollert puttyban kell beállítani". Ok, de én már ott tartottam, hogy Win alatt felírtam az irányok címzéseit hexában és azt varázsoltam bele a RetroPie konfigfiléibe :-D
Azt még nem adtam fel, hogy egy instant cuccot ott hagyok a törzskocsmámban a falon, aztán lehet nyomkodni, azon nem lesz 15millió játék, de már egyre jobban állunk és meg van csinálva (hátizsákomban mindig van egy alap hordozható Wines cucc), már a PS1esek is gyűlnek rajta. És most készül a fénypuskás kiegészítés ami megy klasszikus játékokkal LCD-n, vagy falon projektoron is
-
dabadab
titán
Lehet csinálni hasonlót klasszikus alapon is, fogsz egy JAMMA kabinetet és raksz bele egy Pandorát - csak hát az rengeteg helyet foglal, drága, a kabinetet valószínűleg fel kell újítani (vagy nulláról építene egyet, ami igényesen kivitelezve szintén nem lesz olcsó móka és akkor még felmerül a monitor problémája is (klasszikus CRT vagy pixeles LCD, ahol már a 3:4 arányú kijelző beszerzése is problémás).
DRM is theft
-
-
félisten
A gyártó az ingyenesen letölthető RetroPie-t ajánlja operációs rendszer gyanánt.
Ebből arra következtetek, hogy neked kell rá haxolnod sw-t...
... és pontosan erre utaltam #1-ben, kell hozzá értened."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Jahno
veterán
Nekem az sem tiszta a hírből, hogy akkor ez OS nélkül van-e vagy mi, de képek alapján a létező leggyengébb gombok vannak benne és jó eséllyel az USB-s billentyű vezérlés sem lehet az a karcos történet. Van mögöttem pár hasonló ilyen az elmúlt 10+ évben, és amúgy tökre nem olyan egyszerű, hogy megnyomod, felrakod és kész megy :-D
Saját doboz anyagköltségét ha összeszámolom akkor a 2 joystick + 12 mikrokapcsoló már 20ezer forint. Mellé még 20ezer egy értelmes és jól használható USB vezérlés. Aztán még sehol nem vagyunk vele, kollégával pár ezer üzemóránk van a többi sallangban, de ez működik...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
zsolt_64
senior tag
kiderül hogy a pi4 melyik verziója kell 1/2/4 GB ?
-
Tetsuo
őstag
#1 Én meg azt, hogy egyáltalán nincs szükségem ezekre a vackokra.
Akinek pedig árkád-videójáték-konzol kell, az vegyen azt...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Tuti kis csomag, 25k HUF-ért nem is drága!
Az RPi-s híreknél érzem mindig azt, hogy kellene valami alapfokú IT-s végzettség, vagy programozói ismeret... franc.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest