- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Szerintem a HDR is egy marketing fogás csak hogy eladhatóbb legyen az UHD, ilyenre a plazmának és az Olednek nincs szüksége. Most nem akarok belemenni a pro kontra vitába, de az LCD több sebből vérzik. Egy belépőszintű UHD TV-én még a HDR se segít, a "prémium" kategóriáért meg nem adnék annyi pénzt, akkor inkább WOLED. És különben is, miért nem DisplayPort 1.3? Az legalább ingyenes és még fejlettebb is.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
Nem egészen értem, hogy mi szükség a HDR-t a HDMI szabvány szintjén támogatni. Egy adott videót vagy HDR-rel rögzítettek vagy nem, a fix anyagot meg lejátssza az ember ettől függetlenül.
Valaki ismertetné, hogy mitől nagy durranás ez a fícsőr? -
Partz
senior tag
Én ezért tartom feleslegesnek a mostani full hd tv-met lecserélni uhd-ra, az új uhd szabvány nem csak a felbontásról fog szólni. Ilyen a hdr (pl. a helyi magas fényerővel bíró ledek, ez olyan 1000 nites nagyságrendnél kezdődik) valamint a megemelt színtartomány (pl. quantum-dot) ezen tényezők amúgy sokkal többet dobnak a vizuális élményhez, mint csak a felbontás növelése. Ezeket a régebbi uhd készülékek hardweresen se képesek megjeleníteni. Az általam fent említett készülékek viszont megkapják a softwares updatet, amint végleges szabvány lesz. Ezt a gyártók már a készülékek bejelentésekor mondták.
-
Partz
senior tag
Félreértések miatt, akkor leírom mit tudok erről az új verzióról. Ez egy softwares update lesz, amit az erre alkalmas készülékek frissítés formájában megkapnak. Hdr adat plusz információ, ami továbbításához szükséges ez a hdmi update. Viszont csak az idei Samsung 9-es, Sony 940-es, Panasonic 800-as szériák képesek ezen többletinformáció képi megjelenítésére, a helyi led világításnak és a megemelt maximális fényerőnek köszönhetően. A régebbi típusú uhd készülékek, ezt az információt figyelmen kívül hagyják, meg amúgy se lennének képesek a megjelenítésére, ezért felesleges az updatere várni, nem is hiszem hogy fogják mert minek. Ezek a tartalmak csak később lesznek elérhetőek pl a Netflix uhd hdr szolgáltatásaként, illetve az év végén boltokba kerülő uhd blu-ray lemezeken. Jelenleg több hdr szabvány van, amit még nem véglegesítettek. Amint ez a véglegesítés megtörténik, a fent említett tv-ket is updatelni kell softwaresen a hdmi-n felül, hogy a megemelt dinamikatartomány kezelni tudják.
-
nagyúr
he?!
figyelj, itt a következőről van szó. van egy hdres filmed. hogy honnan loptad, az most nem érdekes. hdmi 2.0a verziójú csatolókat használva átkódolás nélkül ki tudod tolni a megjelenítőre. aztán hogy az hogyan erőszakolja meg magát vele, az már megint más kérdés.
értsd: hiába van egy 1000:1es konsztrasztarányú anyagom, ha a megjelenítő 100:1es kontrasztot tud magából kisajtolni, akkor az nem fog megfelelően látszódni, annak ellenére, hogy a kijelzőhöz eljut ez az információ.ha jól tudom, a netflixen vannak hdr tartalmak.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Kékes525
félisten
Jó kérdés! Úgy értettem, hogy nem szükségképpen, de elképzelhető, hogy hardveresen is támogatható lehet (ezt sugallja a cikkből az idézet), akkor például az új funkciók gyorsabbak, precízebbek lehetnek. Sőt az is lehet, hogy csak hardveresen lehet megoldani (gondolom a cikk alapján), amúgy nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
nagyúr
ha nem kell hozzá új hardver, akkor nem kell hozzá új hardver. értsd: ilyenkor a hdmi be és kikódoló ic kap egy új vezérlést (firmware-t).
hogy a tévéd/monitorod panelje képes-e ilyen nagy kontraszt-, és fényerőkülönbségű képi megjelenítésére, az már egy másik kérdés.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Kékes525
félisten
"A HDMI 2.0a valószínűleg támogatható az aktuális HDMI 2.0-t támogató eszközökön is, de ehhez egy szoftverfrissítésre mindenképpen szükség lesz"
Ez azt jelenti, hogy esetleg nem kell új hardver hozzá. Ebben az esetben fognak a hardveren is változtatni? Ha igen, akkor az mivel fog többet tudni?[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
kpal
nagyúr
válasz rambustibi #4 üzenetére
alsóbb kategótiaban néztem , pedig párforintos tétel lenne.
-
kromatika
veterán
Öröm teli hír
-
Joshi
titán
A cikk azt írja, hogy a régebbi 2.0-ás verziónak csak egy szoftverfrissítésre van szüksége a 2.0a kompatibilitáshoz. Honnan lehet megtudni hogy ez a frissítés megtörtént a készüléken?
Amióta megvettem a UHD TV-met már többször is frissült a szoftvere (SONY KD49X8505B), de hogy ilyenkor mit frissítenek azt a jóisten tudja csak. -
rambustibi
őstag
Itt található 1-2 hasznos infó az adatátvitelről:
[link]Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
nagyúr
válasz rambustibi #1 üzenetére
a kábel nem változott. az átvitel igen. más a kódolás.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
kpal
nagyúr
Az legujabb tv-k 1.4 HDMI-nel leragadtak.
-
Bundyta
tag
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
-
rambustibi
őstag
Jó hír.
Végre fejlesztik a kábeleket is, nemcsak a kijelzőket és a hardvertKlaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest