Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
Tewe013 #3098 üzenetére
Pedig tesztekben meg a legjobbak között van. Nem mondom jó mert lehet szép képeket lőni vele de nem kiemelkedő. A színek általában legalább természetesek. Feleségem s10 plus telójától se voltam és vagyok elájulva. Az napsütésben szép képeket lő de szobában lámpafénynél meg eléggé pocsék (annál is jobb volt a xiaomi mi note 10 lite bizonyos helyzetekben például lámpafénynél ). Azt kell mondjam a kis középkategoriás xiaomim elég jó képeket csinált.
Most nézem vissza Apple tv-n a 13 pro képeit és azért sok nagyon jó de néha tud hibázni. Horváth András youtuber azt mondta nem lehet vele rossz képet csinálni ha csak kattintgatunk se! Na ez nem igaz.Kérdés! Azt be lehet állítani, hogy gépeléskor ne nagyítson rá a böngészőre? Például ide írok és picit ránagyít de utána nekem kell vissza kicsinyíteni.
-
Urak ha az iOS 16 béta programban részt vettem és ugye már megjelent a public verzió , akkor azt automatikusan fissíti a normális verzióra?
-
Imi1981
veterán
Fényképezgetek evvel a 13 pro-val de őszintén jobbra számítottam. nappali képekben jobban tetszett a xiaomi mi note 10 lite telóm képei . Ez sokszor túlexponál kicsit meg nem is tudom de ha kislányomat süti a nap akkor furán adja vissza a bőrszínt. Mintha filterezné valamilyen módon a képet és ilyenkor kicsit mossa is a részleteket . Fehéregyensúly se mindig jó de az xiaomin se volt . Beállításokban nem sok lehetőséget látok. Legközelebb kipróbálom, hogy lejjebb tekerem az expot. Amúgy szerintem a hdr-t tolja túl kicsit mikor olyan furcsa az arcbőr szín.
-
edgelaszlo
senior tag
Számíttatni, scusi
-
totopad
senior tag
válasz
icecave #3090 üzenetére
Igen, iPhone-ból, youtube-on másnap már szoktak review-k lenni, ezért is furcsállom.
Itt nem tudok dönteni, hogy kamu-e, vagy sem, de valamelyik 5-ösnél konktéran emlékszem, hogy odaadták a bemutató előtt a telót valamilyen profi természetfotósnak és elvitte a Brit, vagy Ir vadonba 1 hétre, azzal promózták és utána a youtube is tele volt vele!gondolom embargóznak, meg ilyesmi
-
válasz
totopad #3089 üzenetére
iPhone-ból? Ha így is van esetleg, akkor is köti az embergó, ami a hivatalos megjelenés (nem előrendelés) napján jár le. Akkor már mehet a posztolás, addig viszont nem, és egy nagy ytber nem kockáztat, mert durvák a szankciók, ha megszegi a szerződést. Az ilyen kis 20-30k-s feliratkizós hobbi videós meg nem fog kapni eszközt, nem hogy bármiféle szerződést, amit adott esetben megszegne a nézettségért.
-
saca23
aktív tag
válasz
telefon6310 #3079 üzenetére
A maxot most nézetem 500-tól indul, ez beteg azt hiszem nagyon sokáig megtartjuk a pro maxot , ezek valami vicces árak , és egyben totál agyamentek már.
-
totopad
senior tag
Nemtudom, ez mennyire lehet kamu, de, ha nem, én nem sok különbséget látok a kettő közt:
https://www.youtube.com/watch?v=_1uqMbb7aFc -
totopad
senior tag
válasz
edgelaszlo #3083 üzenetére
3 hónapja váltottam szolgáltatót (vagyis azóta már csak singleként használom), de addig gyakorta használtam dual simet, és nem tapasztaltam drasztikus merülést
-
f3rdzs0
senior tag
Gondolom úgy tervezték meg őket, hogy ne sértsék egymást. De a magsafe töltő azért elég durván oda tud csapódni a telefonhoz, mikor este próbálom megtalálni, hogy hol van, és megtalálják egymást a megnesek (alapvetően vettem hozzá állványt, ami sokkal jobb, de most költözés miatt ilyen natúran tolom).
-
edgelaszlo
senior tag
válasz
Tewe013 #3082 üzenetére
Kaptam egy ilyen infót, hogy az e-sim nagyon szívja az akkut dual üzemmódban (ne kérdezd, nem tudom megérteni miért tenné, de egy isminek ez volt a a tapasztalata)...ok köszönöm. Egy konkurens high end készüléket használok dual sim módban és hát finoman szólva is hagy kívánnivalót az üzemidő, a random restartokról és COD Mobile folyamatos lefagyásáról már nem is beszélve, szal lehet h váltanom kell.
-
Tewe013
őstag
válasz
edgelaszlo #3081 üzenetére
Sima Pro-t használok dual sim-mel (lehet 2 e-sim, illetve fizikai+e-sim is), egy nap alatt esélytelen, hogy lemerítsem egyébként nem vettem észre nagy különbséget a single sim és a dual sim között üzemidőben.
-
edgelaszlo
senior tag
Sziasztok!
Aki esetled dual sim üzemmódban használja (jól tudom e-sim és fizikai sim kombó van ebben?) az üzemidő hogyan alakul? Normál felhasználás mellett...(oké, kinek mi a normál, de mittomén: mindkét kártyáról telefonálás, kis játék, soptify pár óra stb)
Köszi előre is -
kchris78
veterán
válasz
telefon6310 #3079 üzenetére
úhhh nem is néztem.. úgy már neccesebb...
-
telefon6310
tag
válasz
kchris78 #3078 üzenetére
Ez a sima Pro, nem a Max.
De amíg még néhány helyen 420 körül megtalálja valaki, meg kell venni. Vegyétek, vigyétek, amíg nem nyomják fel az árát :-)
Eskü, nem kapok százalékot a 13 Pro eladások utánDe ez most tényleg best buy. Nagyon kevéssel marad el a 14-től. (ár-érték arányban)
-
kchris78
veterán
válasz
telefon6310 #3077 üzenetére
ha azt vesszük hogy hogy máshol 450 volt nem is olyan vészes - és nem akar 630-at fizetni egy valamivel többet tudó modellért... Hardveraprón meg nem tolta mindenki fel, látni még 400 közelében árakat - alatta is, felette is. Ha valaki még olcsón akar hozzájutni.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
11 Pro Maxról váltok, 14 Pro Max volt betervezve, de a 690e Ft picit sok nekem..
Sikerült egy 256GB-ost beszereznem még az utolsó pillanatokban jó áron, szóval itt vagyok!
Ezzel a mágnes dologgal lenne kérdésem… bátran használhatom a kiegészítőket hozzá nem lesz baja a telefonnak? Nincsenek foltok vagy bármi? -
Imi1981
veterán
Szerintetek érdemes töltőt venni hozzá (13 pro) ? Jelenleg egy Samsung 20 wattos (ha jól emlékszem)és néha egy xiaomi 34 wattos töltővel töltöm. Nem tesz neki rosszat, hogy nem apple töltőt használok?
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
JamesHolden #3059 üzenetére
Mediamarkt-ban még nem korrigálták az árat, de az alzánál már 507 egy 13 Pro Max 128GB
-
totopad
senior tag
válasz
telefon6310 #3068 üzenetére
Az a vicc, hogy olvasgattam külföldi kommenteket is és, még az amcsiknál se egyértelmű vétel az új széria, mint eddig. Akkora infláció van náluk is, hogy nem fogják tudni kifizetni.
Azon gondolkodtam, hogy mekkora lehet majd igy a cégnek a visszaesés és ez, hogy hathat a jövőre?
-
telefon6310
tag
Gyerekek, ahogy látom, ettől a 14-es széria árazástól hangos az internet. Nem alaptalanul. Arra számítani lehetett, hogy a Pro induló ára fél millió felett lesz, de 570-re senki nem gondolt. Brutális, indokolatlanul magas a 13 Pro-hoz viszonyítva.
Visszatérve a topic témához, ahogy korábban is többen jelezték, köztük én is, a 13 Pro (max) best buy lett. Minimálisan marad el tudásban az újtól, viszont 150 ezerrel olcsóbb, ami nem mindegy. Még... Mert az benne van a pakliban, hogy rájönnek erre a kereskedők is, hogy ajóval drágábban is simán el lehet adni és megemelik simán az árat, mint ahogy azt már korábban a Telekom is tette. Ja, meg a sima 13 az apple.hu-n, ahogy egyik fórumtárs már jelezte, felment 390-re!
Aki még fontolgatja a váltást régebbi készülékről az szerintem ne habozzon, irány a Media Markt, aztán megvenni a 13 Pro-t.
Nem gondoltam volna, hogy valaha azt fogom mondani, hogy a 425 ezres iPhone-t marha jó áron vettem, na most ez is megtörtént. A jövő elkezdődött, erre kell készülni a jövőben, ilyen árakkal kell majd számolni. -
totopad
senior tag
Tavaly vettem a Lengyeléknél a 13PM-et, megjelenés napján, akkor 5700 PLN volt, most 7200 PLN a 14PM.
Asszem, új munkát kell keressek, ha új iPhone-t akarok jövőre
-
Doki42
őstag
Most meló után
[link]
durva sza… a forint. -
zsolidodd
senior tag
Az a durva, hogy még a kiegészítők ára is felment. 30K egy bőrtok
Nekem nagyon tetszik a 14 PM, de az árazás horror lett és semmi okom cserélni a 13 PM-ot. -
Süvi
őstag
válasz
Most egy olyan helyzet állt elő, amire korábban nem emlékszem:
A hivatalos helyeken nem drágább, hanem sok esetben olcsóbb a telefon, mint a szürkeimportos helyeken.
(A hivatalos viszonteladók az apple által 2021. szeptemberi "rögzített" árfolyamokkal dolgozik, míg a szürkeimportos cégek "piaci, napi" árfolyammal dolgoznak). -
Süvi
őstag
válasz
A 13Pro kikerült az apple.hu-ról, de vehetsz 13 simát korábbi 13Pro árban
.
Én nem számítanék csökkenésre.
Szerintem vedd, amíg tudod -
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok!
most hogy megjelent a 14 Pro és kikerült a 13 Pro az Apple kínálatából, számíthatunk árcsökkenésre a 13 Pro esetében?
A 11 Pro-mat cseréltem volna14 Pro-ra, de sokkolt az induló ár így “csak” 13 Pro-ra upgradelnék.köszi
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
pajorgergo #3053 üzenetére
Őszintén szólva engem meglepett, hogy mennyire jól oldották meg a szigetet. A szoftveres támogatás nagyon sokat dob rajta
Az ár miatt örülök, hogy beszálltam a 13 Pro-ba még tavasszal ahelyett, hogy várok a 14-re. Főleg amiatt, hogy a 14-nél nem nagyon emelték ki, hogy az A15 mennyivel jobb mint a 13 esetén, szóval valszeg együtt fogják kapni és elveszteni a hosszútávú software supportot.
Egy Apple Watch SE-n azért gondolkodok, főleg az új low battery mode miatt. Ha így kibír 2-3 napot, akkor valszeg meg fogom venni.
szerk.: iOS 16-ot viszont már nagyon várom a billentyűzet rezgőmotor használata miatt.
-
Süvi
őstag
Szerintem lassan csomagolom ki a fiókban "porosodó", bontatlan 13Pro-t.
Fura lett az árazás.
Eddig 425 volt a szorzó 13-as sorozat esetében, most 500ra számítottam és 560-570 lett a 14-es sorozat esetében
13-as sorozat estében 425*-ről 484* lett
Apple watch esetében 425* 525* lett. -
bbendre
őstag
válasz
ricshard444 #3050 üzenetére
Azért nem olcsó és pár szuper jópofa dolgon kívül mást nagyon nem tud (szerintem) Azért váltani fogok
de lehet nem azonnal
-
cH1
aktív tag
válasz
ricshard444 #3049 üzenetére
Azt hogy a 13 így még jobb vétel. Elképzelni se tudom kinek érnek meg ezek a dolgok ennyi plusz pénzt. Majd 700k egy 256os PM-ért a rossz vicc kategória. Sajnos tudom hogy a trágya forint a fő ok, de ez nem segít sokat a helyzeten.
Én a titanium házas órát vártam nagyon, de 420ért azt se fogok venni... Várok pár tesztet az se2ről meg a 8rol aztán mérlegelek... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
1 TB, 930K :-)))), de elég lesz a 512-es, magyarba 810 ezer...
Nekem nagyon bejön az új sziget egyébként. -
Sordoran
addikt
válasz
Ránézek az árakra, és örülök hogy tavaly szálltam be, mert idén nem tenném.
Majd a 15-ös szériánál elgondolkodom a cserén, olyan új dolgot amit kihasználnék nem látok a 14 Pro (Max) esetén. Jók az új dolgok, de nem kihagyhatatlanok számomra. -
ricshard444
veterán
válasz
-
ricshard444
veterán
Ahogy sejteni lehett nem kapjuk meg az AOD-t.
Jó dolgokat kapott az új széria, a kamera nagyon hype a számok alapján és az új sziget is jópofa animációkkal egészült ki, ezek jól hangzanak, a szokásos igazából. Lépkedünk előre szép lassan.Ti mit gondoltok?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #3045 üzenetére
Úgy értem a gyári töltőjét még nem is használtam.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ricshard444 #3041 üzenetére
19:00-kor.
És pro max jöhet is azonnal, de a 13-ast is megtartom, ezen még mindig 100% az akku, pedig a megjelenésekor vettem meg és konkrétan össze-vissza volt/van töltve. Autóban, otthon, az M1 max.os laptopom 140W töltőjével etc... A sajátját ki sem bontottam. -
Blue meth
senior tag
Üdv!
Instánál veszem mostanában észre folyton, hogy bár a fényerő le van véve, bizonyos tartalmak megjelennek és szépen kivilágosodnak, és kb meg is vakítanak.nem tudja valaki hol lehetne kikapcsolni ezt? Gondolom valami köze lehet a HDR-hez talán.
-
ricshard444
veterán
Magyar idő szerint hány órakor indul a 14 bejelentés?
-
Imi1981
veterán
válasz
Jakob.rabbi #3039 üzenetére
Majd utána nézek köszi .
Más téma!
Most állítom be a 13 pro-t hát ezt szokni kell . A gyári billentyűzet nagyon nem jön be . Nincs szó javaslat ami nekem hiányzik . Amúgy nagyon folyékony gyors a teló. Most felraktam a shiftkey billentyűzetet ez már sokkal jobb! Ezt kép nem lehet eltűntetni, hogy ne legyen ott gépelés közben? Használat közben jövök rá,hogy hiába van itt opera böngésző ha nagyon nem olyan mint androidon. Nem lehet bejelentkezni az opera fiókba! Még csak fél órája próbálgatom de kicsit fura itt minden. Most mindent feltekepítek azt használom. Egyelőre nem nyűgöz le az iOS. -
Imi1981
veterán
És tökéletesen átlátszó? Mármint én többször találkoztam olyannal ami ilyen mikroszemcsés (nagyon enyhén látható fehér és világos felületeken) és rontja a minőseget. Sokakat nem zavar de én nagyon utálom. Utoljára mocolo márkájú üvegfólia volt olyan ami tökéletesen átlátszó volt és szinte semmit nem rontott a kijelző minőségén.
-
GoldhandRent
őstag
az nem csak marketing maszlag ? JerryRig-en Zack megkarcolta level 6-on, mélyebb vájatokkal level7-en
-
-
R a y
senior tag
Kameralencse miatt aggodnék a legkevésbé, hiszen azok zafírból vannak. És tényleg, mert gyémántvizsgálóval néztem őket és a zafír jelzésig ugrott fel a műszer. A következő lépésegység már a gyémánt volt
-
Imi1981
veterán
Akkor jól gondoltam hogy nem az igazi a kameraüveg. Akkor olyan tok lesz ami kamera körül peremes. Kösz mindenkinek!
Más kérdés! Jelenleg Google fiók tárolja a telefonszámokat androidos telón. Ezt át lehet vinni valahogy?
-
huan
őstag
válasz
Imi1981 #3024 üzenetére
Szia
Nekem volt kameralencsevédőm. Amit tapasztaltam: ócska műanyag, ami jobban karclódik sokkal, így ronthat a képminőségen, mindig maszatos volt, de ami a legjobban zavart, hogy a lencsék közötti részhez mindig aláment a zsebpiszok és ronda volt. Kettőt használtam, 4-et elhajítottam. A tokokból vannak valóban peremesek, így asztalon is azon "fekszik" nem a lencsén. -
Imi1981
veterán
Oké meggyőztél! Kösz
. Ma jön a mobil. Kicsit azért félek hogy tudok átállni androidról de remélhetőleg könnyen.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ilyet link használ valaki? Tényleg olyan jó mint ahogy írja? Ára nem vészes (főleg ha például yettelnél és Telekomnál kapható árakhoz nézzük) és ha tényleg jó minőségű vennék.
Holnap jön az 13 pro és az olcsó tok és üvegfólia már ma megjött szóval ideiglenesen jó lesz de hosszú távon nem. A tok nem védi a kamerát mert nincs kiemelkedés a kamera körül (ezt képen nem láttam /figyeltem) . Az üvegfólia meg ahogy nézem sokat ront a képminőségen bár majd felhelyezéskor látom rendesen de ahogy vizsgáltam nem az igazi (bár ezt tudtam csak gyorsan kellett).
Kamerára rakott itt valaki üvegfóliát? Rontja a képminőséget?
-
válasz
Imi1981 #3017 üzenetére
Úgy van, ahogy mondod. Van valami kínában forgalmazott fajta, ami tényleg fizikai dualsimes, de itthon az ritka, mint a fehér holló.
R a y: Nekem az ESR Armorite nagyon jól bírja, néhány pici hajszálkarc van rajta fél év után. Tesztekben erőhatásra viszonylag hamar megroppan, de nálam a karcot jól bírja. Igaz, gép előtt dolgozom, nem fizikai munkát.
-
Imi1981
veterán
Egyvalamire nem gondoltam. Ugye ez csak úgy dualsimes ha az egyik esim? Ha igen akkor be kell majd menjek yettelhez esim váltásra.
-
-
Imi1981
veterán
Most hirtelen átlátszó szilikon tokot és olcsó üvegfóliát rendeltem. Kezdésnek jó lesz. Később mindenképpen oleofób bevonatú üvegfóliát akarok mert amin nincs ez a bevonat nagyon maszatolódik (ég és föld a különbség).
Tokból akarok majd egy jó vékony (ami nem teszi nagyon vaskossá) és igényeset akarok. Magyarországon jó áron(mert vannak néha óriási különbségek ugyan azon termékekre) hol érdemes ezeket keresni? Jelenleg a tok.store.hu oldalon nézelődök. Végülis itt is van sokféle. Most van ideiglenes tok úgyhogy nem sietem el, hogy jobb tokot vegyek.Amúgy siera kékben rendeltem ami szerintem nagyon jól néz ki! Kár hogy el kell takarni tokkal.
Ez az arcfelismerő tök sötétben is gyorsan felold? Otp alkalmazásban utalás /fizetésnél akkor arcfelismeréssel lehet jóváhagyni gondolom. Fura lesz android után de ez tutira kényelmesebb lesz. -
Imi1981
veterán
Köszi mindkettőtöknek! . Inkább Magyarországon belülről rendelek mert jó lenne ha megjönne szerdáig. Nem szeretném tok és üvegfólia nélkül használni.
Ray
Lehet nem annyira kemény viszont nem annyira törik emiatt. Most rendelek rá gyorsan egy olcsó tok +üvegfóliát de majd később veszek rá valami jót. -
válasz
Imi1981 #3007 üzenetére
Fél éve van fent egy ESR Armorite, tökéletes. Ahogy nézem, 14PM-ra is jólesz a másik, ami a csomagban maradt
Mindig olyanom volt, ami takarta a notch-ot is, sosem volt problémám vele. Egy dolgot olvastaam, néheány fajta üveg bekavar a fényérzékelőnek.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Mivel nincs külön 13 pro fórum így ide írok és itt kérdezek majd ha nem baj. Most a héten jön a iPhone 13 pro készülékem (ha minden igaz szerdán) és üvegfóliát és tokot vennék rá. Üvegfóliánál bezavar valamit ha olyat veszek rá ami a noccsot is lefedi? Rosszabb lesz az arcfelismerés? Szívesebben tennék rá ilyet, hogy ne karcolódjon ott sem.
Amúgy első iPhone-om. Sose gondoltam volna hogy egyszer iPhone-t használok mert szeretem az Androidot de most mégis így alakult és már nagyon várom, hogy használhassam. -
válasz
sfdrakex #3003 üzenetére
Mondjuk ez egy olyan idegesítő dolog, minthogy hívás közben megnyomod a power gombot, hogy a kijelző kikapcsoljon, erre bontja a hívást. Viszont iOS 16-ban végre kikapcsolható ez, (vagyis nyogudtan meg lehet majd nyomni a powert hívás közben, nem fogja bontani a hívást).
-
pamesz
tag
Sziasztok, ma fotóztam nagyon sokat, és Google Drivera szeretném feltölteni. Galériában kijelölöm a képeket, majd kiválasztom a Drive lehetőséget, majd ott a Driveon a mappát, és feltöltés. Majd elindul a feltöltés felmegy pár db kép, aztán kifagy, megáll a feltöltés. Már többször próbáltam, mindig más darabnál, van hogy eljut 60ig, van hogy 30nál megáll. Hogy tudok egyszerűen Drivera feltölteni? Mert így nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest