- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
weberzolee
aktív tag
válasz
GoldhandRent #199 üzenetére
Nem tudom, nálam a szokás az amit 10/9 csinálok. Tekintve hogy közel 2 éve használom a telefonomat, ha 1-2 alkalommal másképp töltöm ami nyilván előfordul akkor az nem jelenti a szokás megváltozását. A lényeg hogy nálam ez a funkció nem működik, de ezért nem fogok resetelni. Az akkunak már úgyis mindegy
. A következő iPhone -nál meghagyom ezt a feladatot egy okos konnektornak, az biztosan lekapcsol 85% -on és kipróbálom a napi töltést.
-
GoldhandRent
őstag
válasz
weberzolee #195 üzenetére
én többször, több órán át láttam 80% környékén
Ha abbahagyod a szokást, akkor felhagy az optimalizálással is -
-Ben-
veterán
A másik topik eléggé kihalt, itt is megkérdezem:
vett valaki mostanában APR-ből 20W-os gyári adaptert?sylex1: Írok privátban...
-
nord_
veterán
válasz
weberzolee #195 üzenetére
Nálam kb. 2 hét után állt be, azóta tökéletesen működik (12 mini, egy éves lesz).
-
weberzolee
aktív tag
válasz
GoldhandRent #194 üzenetére
nem az iphoneok főleg, az okosan megfigyeli a szokásaid, és az alapján tölt tele
Ez az 'Optimalizált akkutöltés' funkció egy bullshit, abszolút nem működik...
i11 -em dec -ben lesz 2 éves és az akku 89% -on van. Mindig éjjel töltöm, 2-3 naponta kért enni (most már inkább 1-2). Pár hónapja kíváncsiságból írtam egy parancsot ami jelez ha 85% -ra feltöltött. Egy óra múlva már 100% -on van minden esetben, pedig 6:30 előtt sose vettem le a töltőről (iPad 2020 töltőjével töltöm). -
GoldhandRent
őstag
válasz
juhaszroli #189 üzenetére
ez egy nehéz kérdés.
tételezzük fel, hogy igaz ez a 40-80% dolog. -> a gyártó készül erre, tehát amikor neked 0%-ot ír a telefon, az valójában az akku 40%-a, amikor pedig neked 100%-ot jelez ki, az az akku 80%-a. Ugye az akkun fel van tüntetve egy "typ" érték, amibe megintcsak bele lehet kötni, hogy mi alapján szitázzák rá.
Ugye minden számolható, de ezeknél az összeragasztott szendvicseknél senki sem mér rá az akku kapacitásra akkor, mikor a készüléke 40% töltöttséget jelez ki.
Töltőn hagyni viszont nem feltétlenül egészséges, mert azért csipeget (nem az iphoneok főleg, az okosan megfigyeli a szokásaid, és az alapján tölt tele)13 Pro-nál viszont tény: kibír több mint egy napot egy töltéssel, és pár óra alatt teleszívja magát. Nap végén (vagy közepén) feldugod, és pár óra múlva leveszed. El van intézve.
Ha hozzászoktatod, hogy egész éjjel a töltőn csüng, akkor azon a különleges alkalmon, mikor gyorsan kéne a szufla, mert mész buliba, vagy akármi nem fog csak 80%-ra tölteni, mert te majd úgyis csak reggel 6 kor veszed le a töltőről. -
válasz
juhaszroli #191 üzenetére
Csak éjszaka teszem fel.
-
válasz
juhaszroli #191 üzenetére
Én pl. igen.
-
válasz
juhaszroli #189 üzenetére
Nekem gyári bőr tok van. Igaz csak az első pár napban volt rajta, de én "szeretem".
Tölteni pedig már egy ideje csak este rakom a töltőre, egész napot simán kihúzza és másnapra is elég lenne, de 50% alatt én már szédülök. -
juhaszroli
tag
Másik kérdésem, ki hogyan tölti? Ugye van ez, hogy tartsuk 40-80% között stb, mennyire igaz? XS Max rendre fel volt töltve 100-ra szinte mindig, merülni nem nagyon hagytam 20 alá, és majdnem 2 évesen 95% akkut írt.
-
pethYeti
addikt
válasz
juhaszroli #186 üzenetére
Én vettem a 13 Pro-ra egy Midnight bőrtokot, de visszaküldtem pont ezért amit te is írtál. Ragadt mint a fene kb 1 hét után.
-
juhaszroli
tag
Használ valaki gyári, esetleg Nomad bőrtokot? XS Maxon volt mindkettő, de nekem a gyári iszonyúan ragadt, ha sokat volt a kezembe. Nem is ragadt, inkább csak azt a hatást keltette. A Nomad sokkal puhább bőr. Hiába volt mindkettő, nem tudok döteni. Kinek mi a tapasztalata?
Köszi!
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Pro Koryak #180 üzenetére
Nyugi, eszemben sincs eladni a DSLR-t.
Amire egy mobil kell, arra bőven sok a 11PM.
A többit meg rendezik az objektívek. -
válasz
Pro Koryak #180 üzenetére
Elolvastad azt is, hogy mire írtam válaszul?
-
Silenzio
addikt
válasz
anderledani #161 üzenetére
Úgy értesültem, kb. 2 giga egy perc, ezért 4K-ban az Apple csak 256 GB fölött engedélyezi, 128 Gigásnál marad a 1080p, ami még mindig simán skálázható 4K-ban. Azt hiszem, elég evidens, hogy a szenzorból kiolvasott kb. 10x annyi adat miatt lesz ennyivel jobb a minőség. Kevesebb a kása, bending, stb. Az is sokat nyom a latban, hogy a felvételek nem a gyári appal, hanem Filmic Pro-val készültek. Egyszerűen hatékonyabban olvassa ki az adatokat, valószínűleg log-v3 módban készültek utókorrekcióval.
-
nord_
veterán
válasz
Tsebacsi #181 üzenetére
Azt meg már csak halkan teszem hozzá, hogy az esti felvételeknél az okostelefonokkal olyan képet lehet lőni kézből, amihez a kevéssé ügyes fotógépek kivétel nélkül állványért kiáltanak…
Nyilván, szinte minden helyzetben jobb egy nagy érzékelős célszerszám, de pont a fenti példa mutatja, hogy a fényképezőgép-gyártók elkezdhetnék magukat összekapni… -
válasz
Pro Koryak #177 üzenetére
Sehol nem írtam ilyet
Azt tartom hülyeségnek, hogy összemossuk a kettőt, egy DSLR sok tekintetben jobb egy telefonos fényképezőnél, de az átlagember NEM FOG mindenhova DSLR gépet cipelni x optikával. Nem életszerű, nem kényelmes, nem szükséges.
Az, hogy az illetőnek mi mire kell, magának kéne eldöntenie, nem nekünk.
Befejezzük végre ezt a semmire nem jó kommentgyártást és felhagysz a direkt kötözködéssel? -
nord_
veterán
válasz
LosBlancosRM #176 üzenetére
Le lehet törölni az appokat úgy, hogy a telefonon marad: a főképernyőn nem fogod látni, csak az alkalmazáskönyvtárban.
-
válasz
Pro Koryak #177 üzenetére
A felvetés az volt, hogy a 11 PM-et érdemes-e lecserélni erre.
Egy full kompakt fényképező nyilván jobban fog teljesíteni, hiszen arra van kitalálva főleg megfelelő objektívekkel. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Tsebacsi #173 üzenetére
Mivel az volt a felvetése, hogy érdemes-e lecserélni a dslr-t + objektívet erre, ezért van értelme.
Az, hogy nem tetszik a tény, hogy gyengébb a 13promax fotós teljesítménye(mondjuk nem is elvárható, hogy jobb legyen), mint egy dslr, nem ő tehet.Én sem adnék Apple termékért ennyit.
A többi gyártó telefonjáért sem.
Igaz más gyártók is elszálltak az árakkal az utóbbi 2-3évben, de szerintem ez az Apple árazásának köszönhető.
Ha ők megtehetik, akkor mi is krva drágán adjuk a csúcskészüléket. -
válasz
Pro Koryak #170 üzenetére
Továbbra sem tartom jó ötletnek, hogy almát hasonlítunk a körtével.
-
Pro Koryak
addikt
-
válasz
Pro Koryak #166 üzenetére
És azt a 2-3 objektívet zsebrebaszom és viszem ide-oda. Vagy várjál csak...
-
bprubin
tag
Igen vettem a az autómba hotspotnak a két szar iphone mellé.....
Én legalább tudom miről beszélek, 🤭(12 pro max, 11 pro max, csak ha valaki nem ismerné fel)https://drive.google.com/file/d/14a9RgdNOLjtHCh-pgTE4_tOxFSe8Jqso/view?usp=drivesdk.
-
bprubin
tag
Még egy kalap szar telefon, a 12 pro-t is sikerült felülmúlni
-
gattolino
senior tag
Apple esetében az lehet 4-5 év is. Durva lenne, ha 1 éven belül kifeküdne.
Gubu0101-nek akart menni -
Gubu0101
veterán
En mondjuk dili vagyok,evente cserelem a telefonokat,neha felevente,igy nem nagyon zavar a gari ido,de csak is hivatalos helyrol veszem,szolgaltato.Mar csereltem volna a 12 Prot 13 pro maxra,de szerencsere nem jott ossze
Kapot egy eselyt,ameddig birja addig marad,majd ha kifekudt,akkor johet a 13 PM
-
winss
tag
Ez bődületesen nagy?
A régi szijamijaú mi max 3-om na az nagy volt.
Én ezt venném, ha iphone-t vennék.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Gubu0101 #148 üzenetére
Én inkább az itteni nepperek többségében nem bízok...
Külföldi szolgáltatós telefonok gyári függetlenként hirdetve ésatöbbi.
Meg azért szerintem annyire nem mindegy, hogy 1 vagy 3 év jótállást van valamire. Manapság már sajnos mindent úgy gyártanak, hogy minél előbb tönkremenjen és vegyél újat. -
-
Tibee86
nagyúr
"ugyan annyi garancia vonatkozott rá, mint a hivatalos boltban vásárláskor"
Nem egészen, mert a hivatalos viszonteladótól származó készülékre ott volt a szavatosság, amit itthon ugyanúgy jótállásként kezeltek az apr-ek, így gyakorlatilag 2 év volt rá, pont a szürkeimport visszaszorítása miatt. Cserénél a jótállás is újraindult, szóval volt akkor is különbség rendesen köztük, csak erről sokan nem tudtak. -
Régen azért vették, mert jobb vétel volt 10-20-30e Ftal olcsóbban újonnan és ugyan annyi garancia vonatkozott rá, mint a hivatalos boltban vásárláskor, hisz az APR nem kér semmit.
Az új törvény miatt ami idén jött be (ár sávos garancia) viszont én sem értem, hogy ki vesz innen ÚJ Apple terméket pár ezer forinttal olcsóbban 3 év helyett 1 év garanciával. -
da.
tag
sziasztok,
megnéztem, hogy hardveraprón mennyiért adnak 13Pro modelleket. uannyi, mint a hivatalos Apple oldalon, jobb esetben 10E Ft-tal (2-3%) olcsóbb, mint bármely hivatalos kereskedőnél.
csak kíváncsiságból kérdem, mert nem értem... miért vesz valaki itt az aprón fél millióért telefont, ha uannyi egy "rendes" értékesítőnél is?üdv,
a. -
jófejsrác
senior tag
Első okostelefonom egy Sony xperia S volt, nagyon menőnek hatott a világító értesítési sávval, majd váltottam egy Xperia V-re ami szerintem formában még nagyobbat guriított. Neki volt értesítési ledje amit minden appra külön színre állítottam. Majd fél év után jött az "akkori android betegség", hogy elfogyott állandóan a szabad hely a telefonban restore után is. Mindenfélre ROM-al buziskodtam meg launcherrel, hátha megjavul, de meguntam.
Aztán váltottam iPhone 5S-re aminél szerintem 1-2 napig hiányzott ez az értesítési led majd el is felejtettem, mivel azóta is iPhonet használok - 2013.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
FіkuszKukіsz #137 üzenetére
Eléggé érthetetlenek a kommentjei. El kell engedni.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
freeknight #135 üzenetére
Persze, mert 30%-on töltőre rakod. A tesztek meg 100-0 %-ig mennek. Azt nem értem akkor mit akarsz bizonygatni?
-
joey04
titán
-
-
válasz
freeknight #132 üzenetére
Minden egyes tesztben órákkal többet tud a 13 PM, mint bármelyik új flagship. Biztos vannak olyan akik fizetettek, de mindenki azt nem hiszem.
Én igaz nem max fényerőn, csak 90%-on használom, de minden kímélő funkció ki van kapcsolva így átlag 6-7 óra SOT-al és folyamatos Bluetooth kapcsolattal (Watch mindig rajtam van) esténként 60% körül szoktam töltőre tenni.
Volt Fold 3-am azt ehhez hasonlítani üzemidőben vicc. Volt S21U-m is nyár elején, annak nem volt rossz az üzemideje, de inkább a 12PM-el volt egy szinten.
Nem igazán tudok egyetérteni tehát veled. -
freeknight
őstag
2 naponta van etetve, végig max fényerőn használva volt már 6 óra, inkább beltérben nyomkodva 8 óra. 8 óra fölé még ment, 9-et is elérte már, de nem ez az átlagos. Szerintem elég érthető volt eddig is mondjuk
. Az átlag egyébként valóban 8 óra.
Szerintem nem tud többet, mint a mai droidos flagshipek, vagy ha valakinél igen, nüansznyi különbség lehet csak. Nyilván aki eddig is Apple-t használt, annak ez nagy előrelépés, de valójában csak hozza a kötelezőt, aminek ideje volt már. -
válasz
FіkuszKukіsz #130 üzenetére
Tudom azért írtam, hogy valami nagyon nem kerek ott, ha tényleg így gondolta..
-
-Ben-
veterán
válasz
freeknight #123 üzenetére
"de amíg ezt a bunkóval faragott óriásnoccsot nem tüntetik el addig rám ne számítsanak...."
... és képzeld el, hogy van, akinek még tetszik is.
Egyébként én se rajongok érte, de azt be kell látnom, hogy a tartalomfogyasztásban nem zavaró tényező. Esztétikailag nem a legjobb, de elmegy.
-
válasz
freeknight #127 üzenetére
Mit jelent az egy töltéssel 6-8 óra?
Lehet nem értelmezem jól amit írsz, de azt mondod, hogy ugyan annyit tud üzemidőben, mint az S20+ vagy a Note 8 Pro?Mert, ha igen akkor valami nagyon nem kerek.
-
freeknight
őstag
válasz
ForRedGlory #124 üzenetére
Én nem napi 6-8 órát írtam, egy töltéssel 6-8 órát. Ha minden este (tehát kb 16 óránként) töltőre lenne dugva akkor valószínű bírná a 10 órát, de ahogy te is mondod, kérdés, ki nyomkodja annyit. Viszont a 3 nap meg a másik véglet, arra elosztva a 6 óra képernyőidő kissé kevéske, normál használat mellett biztosan nem tudja a 3 napot, csak ha szinte nem is nyúlsz hozzá. Feleségem 2 naponta tölti, de akkorra már nagyon kevés van az akksiban.
Egyébként ő sem érez generációváltást üzemidőben, kb ugyanolyan, mint az előző telója az S20+. Gyorstöltés persze ott se volt. Továbbmegyek, ezt az üzemidőt az én dzsunka Redmi Note 8 Pro-m is tudja (sőt, felül is múlja), csak az negyed ennyibe került. Bár ott meg nincs 120 hz meg hasonló nyalánkságok.
-
válasz
ForRedGlory #124 üzenetére
Valamint valóban elnézett a kolléga, mert egy konkurens sem tud jelenleg ennyit kihozni a telefonból. Átlag használat mellett simán kijön a másfél két napos üzemidő!
-
ForRedGlory
félisten
válasz
freeknight #123 üzenetére
"de az átlag 6-8 óra képernyőidővel csak utolérte a droidos vetélytársakat, szó nincs róla, hogy olyan hű de szuper lenne."
Az az átlag 6-8 óra, amit említessz, nagyon kevés. Inkább az a kérdés, hogy megvan-e a napi 10-11 óra, már aki ennyit kívánja nyomogatni. A 10 óra szerintem kb minden körülmény között kijön, de a 11 is könnyedén elérhető. Ezt szerintem egy android sem tudja jelenleg.
Amikor szabin voltam és belebuzultam a témába, akkor ezt köpte ki magából.
-
freeknight
őstag
A feleségem 1 hete használja, nekem is tetszik, de amíg ezt a bunkóval faragott óriásnoccsot nem tüntetik el addig rám ne számítsanak. Meg amúgy se, én már ennyit nem szánnék telefonra
Én csak azt nem értem, hogyan sikerült ezt a 3 napos üzemidőt a tesztben elérni. Az elődöknél tényleg jobb az üzemideje, de az átlag 6-8 óra képernyőidővel csak utolérte a droidos vetélytársakat, szó nincs róla, hogy olyan hű de szuper lenne. Azt én is tapasztalom, hogy az ios készenléti módban szinte semmit nem fogyaszt, de az aktív használat nem lesz ettől sokkal jobb. Kéne az a gyorstöltés. Az irodában persze rá tudod rakni egész napra a töltőpadra és a dolog megoldva, de aki nem irodában melózik hanem egész nap szaladgál (mint pl én), az ezzel nincs nagyon kisegítve. Ha meg töltő közelébe jutok jobb, ha 40 perc alatt csutkára tölti, mintha 2 óra alatt tenné ugyanezt.
Igenis, ha adott az oled kijelző, legyen adott az aod is, ez az alap, ha ránézek mutassa legalább az időt, ne kelljen nyomkodni meg kézbevenni. Nem, nem fogok hordani se apple watchet se normál órát, szintén munkámból fakadóan bármilyen ékszer életveszélyes lehet, ha beleakadsz valamibe.
Abban is sokaknak igaza van, hogy az ios-nek, mai napig megvannak a különféle szándékos korlátai, amiken túl lehet ugyan lépni, és máris nem olyan zavaróak, ha apple ökoszisztémában élsz. De ne kényszerítsenek rá erre az ökoszisztémára, az csak legyen egy plusz, pl a windowshoz való csatlakozás ne legyen már nyűg, tehát az alap dolgok is működjenek flawless, ne csak az apple ökoszisztéma.
Ezt iPad tulajként is rendszeresen tapasztalom, kedvenc trollkodásom a töltő: a telefonon mai napig nem képesek elengedni a lightning csatit, de azért a másik végén ott vigyorog a type-c
. Plusz pont, hogy így még géphez se tudod csatlakoztatni, mindenképp vegyél másik kábelt, még ha a lightninggal meg is tudnál békélni. Zseniális.
És ha hozzávesszük még az árát is, akkor meg különösen fájóak ezek az apróságok. Dehát ezt megszokhattuk már az apple fennállása alatt. Vegyél mindenből almát, még ha nincs is rá szükséged, és akkor megszűnik minden gondod. Nem túl szimpatikus, de ez van.
Az mondjuk lesokkolt, hogy mind az iPad, mind a 13 PM is szó nélkül azonnal kapcsolódik akár még a legolcsóbb kínai BT füleshez is. -
Sordoran
addikt
válasz
#86564352 #119 üzenetére
Az előző telefonom (Xiaomi Mi9) volt az egyetlen amiben volt AOD, de ott se használtam. Így számomra nem probléma az, hogy itt sincs. Ellenben ott volt értesítési LED, ami hasznos volt. Igaz az is lebutult már egy színűre, holott az RGB lehetőséget adott töltésnél hogy odapillantva tudjuk hogy áll a töltés (vagy más-más szín beállítása különböző appokhoz). Jelenleg engem ennél a készüléknél így nem az AOD hiánya, hanem az értesítési LED hiány a zavar. Tudom az AOD kiváltaná azt is, de azért mégse ugyanaz. Legalábbis nekem elég maga a jelzés, hogy van valami értesítés. Van órám hozzá, így nem maradok le dolgokról, de azért előfordult már párszor, hogy jön értesítés, nem tudom azonnal megnézni, és később jut csak eszembe. Ha közben a telefonon villogna egy LED (vagy akinek az jobb, ott az AOD) akkor emlékeztetve lennék percekkel később is rá. Így viszont van amikor 1-2 órával később, mikor kézbe veszem a telefont (pedig ott van előttem asztalon egész nap) jutok oda, hogy basszus, írtak nekem/ e-mail jött stb. A LED egy plusz alkatrész lenne, de az AOD tényleg csak szoftveres dolog lenne. Nyugodtan bele lehetne tenni.
-
nord_
veterán
válasz
LosBlancosRM #105 üzenetére
1. Azért nem lehet a billentyűzet alatti sávot kikapcsolni, mert amikor egy megírt szövegben akarsz a kurzorral mozogni, akkor ugye a space nyomva tartásával indítod a funkciót: ha a szövegben lefelé akarsz menni, akkor a space alá kell húznod az ujjad. Ha nincs ott hely, akkor hogyan mész lefelé?
2. Nem kell minden appnak ott lenni a kezdőképernyőn, ez tévedés…
-
törölt tag
AOD az új értesítési LED
Lehet, hogy lesz, lehet hogy nem lesz. Apple szemszögéből üzletileg: vegyél órát. Apple szemszögéből filozófiai szempontból: Tim Cook gyakran nyilatkozik olyat kicsit maga ellen beszélve mint tech CEO, hogy ne legyünk az eszközök rabjai, hülyeség ész nélkül egész nap a telót nyomogatni.
I've always thought that technology should serve humanity and not the other way around. And I always worried about people using technology too much. And so, we came out with Screen Time to try to give people a true reading of the amount of time they're really spending on their devices because generally, it's a lot more than they say.
A fizikai némító gomb, kijelzővel lefele lerakott iPhone, képernyő idő limit, alvás mód, ne zavarj mód, fókusz mód, értesítések kordában tartása mind olyan dolog, hogy inkább a nyugi felé terelnek. Szerintem úgy vannak vele a raise to wake és tap to wake elég. Van 1 milliárd iPhone user, ha tömegesen elkésne mindenki mindenhonnan, lemaradna üzenetekről mert nem nincs AOD, akkor már leállt volna a világ.
-
Krolockgrof
csendes tag
Ezzel nem tudok vitatkozni, hatalmas batár. De azért, ha nézel pár képet/egymás mellé rakva a kettőt nagyon is észrevehető. Csak azért írtam le, mert így nem teljesen helyes a cikk, viszont ezen a két kis apróságon kívül tetszett. 11 Pro Max van jelenleg, de szerintem megvárom a 14-et, hogy, mit hoz. Ha nem sok újat, a 13-ashoz képest, akkor jövőre beruházok egy 13 Pro Maxra.
-
válasz
Krolockgrof #116 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyivel kerültek lejjebb én nem érzek különbséget az előző szériához vagy az az előttihez képest, de még az az előttihez képest sem...
Egy kézzel eddig is borzasztó kényelmetlen volt állítani a hangot vagy bekapcsolni a mute-ot és most is az!
-
válasz
Krolockgrof #114 üzenetére
Ugyan ott van.
-
Krolockgrof
csendes tag
"Az összes kapcsoló és gomb ugyanott van oldalt, mint eddig"
Tudtommal ez nem igaz, a hangerőgombok illetve a mute gomb jóval lejjebb kerültek a könnyebb kezelhetőség érdekében.
Illetve ez sem feltétlenül helyes "A RAM mérete is 6 GB, nem pedig 4 GB". Az előző 12 pro és pro max modellekben már 6GB volt a ram mennyisége, az alapmodelleknél pedig 4, ami szintén maradt 4 ebben az évben is. -
Amit te szeretnél, az sokkal komolyabb melót igényel és több erőforrást emésztene fel, mert ez szerintem csak valamilyen állandó lézeres/infrás letapogatással működne, vagy valamilyen kapcsolt eszközzel (óra). És ha óra a kapcsolt eszköz, akkor minek az AOD/OOD ugye?
Te mondtad a kocsit vazzeg, akkor hogyne jönne a carplay és a navi, hiszen autóban ezeket (is) használjuk a telefonon.
Végigolvastam, továbbra is tartom magam a véleményemhez, hogy amit szeretnél, az nem megoldható, vagy logikátlan, és több buktatója lenne, mint haszna. -
Drp81
aktív tag
válasz
Tsebacsi #110 üzenetére
"Ezt nem értem, mi a mezei és mi a nem mezei AOD? Minek az autóba ilyen amikor ott carplayt-t használsz, vagy esetleg navigációt?"
Látom végigolvastad és a lényeget is kiragadtad
A mezei AOD-val a konkrét AOD-ra gondoltam. A "nem mezei" az az, amit felvázoltam, ami érzékel, ha ott vagy, ami végülis akkor nem AOD, hanem OOD (Occasionally OD)bocs..
Nem tudom hogy jön ide a Carplay és a navigáció... De akkor felejtsd el a kocsit. Hanem akkor, összefoglalva: Legyen AOD mellett "OOD" is, akkor én is szeretném a funkciót a telefonomba.
-
Jézusom, óránként max 1%...
"plusz, még be lehetne állítani a kocsiban egy vezetés üzemmódot is hozzá, ami kvázi a mezei AOD lenne, akkor én is hiányolnám a funkciót." Ezt nem értem, mi a mezei és mi a nem mezei AOD? Minek az autóba ilyen amikor ott carplayt-t használsz, vagy esetleg navigációt? -
Drp81
aktív tag
válasz
Tsebacsi #107 üzenetére
"lehet egy dokkolón vagy tartón, ágytámlán, kisszekrényen"
De pl. ha mondjuk 3-4 óráig nem nézel arra, vagy nem vagy ott, akkor feleslegesen mutat mindent - felesleges akksimerítés és képernyőkínzás...
De pl. ha olyan lenne, hogy érzékeli a telefon, hogy mondjuk 2 méteren belül vagyok (állítható lenne) és akár a telefon irányába nézek (ez is beállítható lenne), és akkor kapcsolna be az AOD, plusz, még be lehetne állítani a kocsiban egy vezetés üzemmódot is hozzá, ami kvázi a mezei AOD lenne, akkor én is hiányolnám a funkciót.
De így a folyamatos AOD számomra is érdektelen. -
törölt tag
válasz
Schuler888 #91 üzenetére
Nincs az kimaxolva kicsit sem.
Szeretem a telefonjaikat, mert viszonylag megbízható és gyors. Viszont, ami a legjobban idegesített a 11 Pro Max esetében, hogy az ikonokat nem helyezhetem le, ahova akarom, hogy elérjem akár egy kézzel is gyorsan, nem-nem az Ios fentről kezdi el és ezen változtatni nem tudsz... De amiért megváltam tőle azaz autós BT párosítás volt, ami állandóan eldobta a hívást. Az AOD szerintem fontos dolog, itt meg megy a mantra "minek az én nem használom"a férfiak sem használnak tampont, de eléggé sok nő meg igen, mert nekik hasznos. Ezeken felül jó készülékeket gyárt. Csak a hitgyülis "jóvanazúgy" hozzáállás egy tech fórumon gyalázat. -
válasz
jófejsrác #106 üzenetére
Nem mindig van a telefon kéznyújtásra, esetleg lehet egy dokkolón vagy tartón, ágytámlán, kisszekrényen. Mutatja az időt, hogy van-e valamilyen értesítés (nem fogadott hívás, e-mail, sms, stb) amit nem hallottam-láttam addig.
Erre nagyon is hasznos. Zsebben tartva értelemszerűen kikapcsolja a közelségérzékelőnek hála. -
jófejsrác
senior tag
Akik használják az AOD funkciót és a cikkíró(k) kik hiányolják ezt a funkciót. Azoktól kérdezném mik azok az szituációk élethelyzetek amikor ez a képesség hasznos és nem csak azért hiányzik mert "elvárható" 2021-ben?
Saját példámból kiindulva ha a telefon a zsebemben van akkor nincs értelme. Ha pedig az asztalon akkor többnyire kéznyújtásnyira.
-
LosBlancosRM
őstag
Testreszabhatósága konkrétan 0. Itt nem ikonokra, témázhatóságra gondolok, a Noteom is 3 éve ugyanúgy néz ki(igaz, van egy ikonpakk és Nova Launcher). Számomra érthetetlen, hogy egy teljes kijelzős telefonnál miért van annyi haszontalan "sáv", mint iphone-on. Pl a billentyűzet alatt miért nem lehet kikapcsolni? Külsős billentyűzeteket már engedélyezték, de azok is buták a droidosokhoz képest(hosszan nyomás ideje nálam nagyon alacsonyan van, mert írok ékezeteket). Az is vicces, hogy minden app ott van a kezdőképernyőn. Ébresztő szundi csak 9 perc lehet... Ha huzamosabb ideig használnám, biztos jönne még pár dolog, amit már megszoktam droidon, az ios pedig nem tudja. Fordítva ilyen nem nagyon van.
-
Aryon87
félisten
Tudom, de sokan hasznaljak, azt imadnivalo ahogy villog masodpercenkent. Utana meg keresik a toltot...
Hasznalom az AOD-t, de a telom nem amiatt merul. FB vagy messenger appoknal rendre vinnyog hogy meriti az akkut, mert gyakran frissit hatterben..
AOD eseten csak azok a pixelek aktivak ahol az infot mutatja. Szal nem a teljes kijelzo aktiv, de ezt ugyis tudod gondolom. -
A vaku villogást is ki lehet kapcsolni.
Órán én szeretem az AOD-t, de bármilyen droidos telefonom volt első dolgom volt az AOD kikapcsolása, mert sokkal jobban merítette a telefont.
Mostani droidos ismerőseim közül 10-ből 2-en használják az AOD-t, pontosan az előbb említett dolog miatt. -
Aryon87
félisten
A vakuvillogos ertesites (ami a halalom plane tomegkozlekedesen) meg a kepernyoebresztes ertesites erkezeskor sokkal tobbet eszik az akkubol mint az AOD csak szolok.
Amugy meg ki lehet kapcsolni ha nem kell. Szoval ez gyenge indok.
Es 2021-b3n az Almanak is illene tudnia az AOD-t. Hasznos dolog am.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest