Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sz.balazs.95 #49 üzenetére
de akkor miért nem velem egyetértő hsz-t írtál?
"igazad van arty, ráadásul kihagytad a nintendót, akinek szintén van használható gamepadja, ami dettó gyermekbetegségekkel küzd" ?
-
válasz
sz.balazs.95 #46 üzenetére
Ha "csak" azért hoztad fel, miért nekem válaszoltál?
Nintendó aktuális gamepadján digitálisak a ravaszok - még a GCN-ben is analógok voltak wikipedia szerint, ügyes kis cég, szépen fejlődnek tehát (visszafelé). Felejtős. Pécére egyébként rá lehet trükközni, noha vagy pénzbe kerül az adapter, vagy macera van.
Ghard: miért, te excelperifériával nyomod? (bill, egér)
-
-
sz.balazs.95
veterán
Egyáltalán tudod mi a topik és az ahhoz tartozó cikk témája? Mert nekem nem úgy néz ki.
Konkrétan azért hoztam fel a Nintendót, mert szép és jó, hogy végigmutatják egy gif-ben a MS és Sony kontrollerek fejlődését; de a teljes konzolpiac azért nem csak belőlük állt.
Azt még megértem, hogy a Sega vagy az Atari nem szerepel itt, mert már kiszálltak a bizniszből, nade a Nintendó, amelyik a legrégebbi konzolgyártó a maiak közül, pont azt kihagyni bűn.A Nintendo aktuális kontrollereinél egyedül az kifogásolható, hogy nem megy PC-vel, nade ez szerintem nem várható el egy olyan eszköznél, ami egy konkrét konzol szerves részét képzi.
Aki nem használt GCN kontroller, és úgy kritizálja, az magára vessen.
ezekután gondolkozz el azon, melyikünk az igazán kötekedő
-
válasz
sz.balazs.95 #44 üzenetére
ha te is elismered, hogy a régi kontrollerek nem a mai igényekhez készültek, miért releváns, h a nintendo esetleg 4 generációval ezelőtt az akkori igényekre "tökéletest" gyártott? (nem volt konzolom akkoriban, nem tudok állást foglalni)
ha azt mondom, h nincs tökéletes kontroller, azzal azt mondom, hogy jelenleg mindegyik ma kapható releváns vezérlő szenved valamitől ... (és ha te már idetoltad a nintendot, akkor láthatod: ott is van gond, az ő aktuális megoldásuk sem épp tökéletes, sőt)
ezekután gondolkozz el azon, melyikünk az igazán kötekedő
(sose használtam gcn kontrollert és már nem is fogok: nincs miért... ő is kompromisszumosnak tűnik, hiszen 2 gombal kevesebbet látok rajta, mint ami egy normális xinput emulációhoz kellhetne, de főleg taszít a kinézete
pécét meg ha valaki nem támogat, magára vessen: így elmarad az ismertség, a "jelenlét" egy piaci szegmensből)
-
sz.balazs.95
veterán
Mai igényekhez nyilván nem tudtak kontrollert gyártani 199x-ben, illetve 200x első felében...
Arra amúgy kíváncsi lennék, hogy a korabeli konkurens konzolok kontrollerei mitől elégítenék ki jobban a mai igényeket.
GCN-t konkrétan aktívan használok; és én teljesen meg vagyok elégedve. Jól összerakott, kényelmes darab.
Azt viszont le merem fogadni, hogy huzamosabb ideig nem használtál soha GCN kontrollert.Amúgy biztos szar kontrollereket csináltak, hogyha kb. mindig ők voltak a meghatározóak kontroller terén.
A konkurencia jobbára az ő ötleteiket hasznosították a saját termékükben.PC-vel hivatalos úton nem működik; de mondjuk ez egy olyan beviteli eszköz esetében, amit direkt egy adott konzolhoz gyártottak, talán nem akkora hiányosság.
A Nintendo sosem volt érdekelt a PC kiegészítőkben, és ezen változtatni sem akarnak. -
válasz
sz.balazs.95 #41 üzenetére
a felsőt te is csak viccnek szántad, ugye?
az alsó pedig közismert ipari hulladék ... (digitális ravaszok, lol)a nintendo 6 generáció alatt még soha nem gyártott értelmes kontrollert (mai szemmel, mostani használatra!)... parasztvakító fröccsöntött műanyagok tömkelegét annál inkább.
ps: pécével egyébként hogy működik? gyors guglizás után azt hiszem xinputosként nem (még)
mert nintendo ugye nem foglalkozik a pécével a legkevésbé sem, tehát a lelkes közösségen múlik minden -
válasz
sz.balazs.95 #41 üzenetére
Ez az utolsó kontroller egész jól néz ki.
-
válasz
sz.balazs.95 #38 üzenetére
-
törölt tag
most pc-n játszom, de már kicsit bánom hogy vettem volna vga, lap, ram csere helyett inkább ps4-et
xbox360-at kontrollert [link] használok most pc-n, gondolkodtam xbox one konrrolleren de akkor nincs vibra, logitech rumble2-t használtam eddig az szuper de nincs xinput ezért már nem nagyon jó, új logitech ami xinput az nem vibrál
vibra kell ebből nem engedek
még egy lehetőség van a thrustmaster gpx, de azt nem mertem megkockáztatni, gondoltam csak nem lehet olyan szar a ms xbox360 és de, analóg kar kb. olyan mintha fejszével vágnám a húst -
sajnos tökéletes kontroller nincs... a one-é az lehetett volna, de az LB RB el lett rontva, kényelmetlen - visszalépés a 360as irányító után, aminek viszont legendásan hulladék volt a dpadja (az első xbox kontrolleren pedig a fekete-fehér gombok voltak rossz helyen)
ps vonalon a két egymás melletti gomba mindig problémás lehet (összeérhetnek a hüvelykujjaim, gyűlölöm ezért), ráadásul előző generációban a ravaszok hibásak (rossz felé hajlanak), mostaniban pedig a gumikopás-rossz üzemidő duo borzolhatja az idegeket
gog: van directinput és xinput megoldás is DS4-re, teljesen jól használható (állítólag) - persze kicsit szöszölni kell vele, ellenben az xbón kontrollere plug & play, viszont ez a hátránya is: vezetékes (dögöljön meg érte az MS ...)
-
törölt tag
azért ne felejtsük el hogy nem csak xbox és ps kontroller van, logitech pl. nagyon szuper vezérlőket csinál, az ms mehetne hozzájuk analóg karok szakra beiratkozni
ps4 kontroller mennyire használható pc-hez? próbálta már valaki? nem elméletileg próba érdekel.
-
Valaki megcsinálná ugyanezt az összes egérrel?
-
sz.balazs.95
veterán
Mondjuk aki PS-hez szokott, annak valóban furcsa lehet az Xbox kontrollere, viszont nekem pl. az Xbox-on könnyebb volt megtalálni az ideális fogást, mint PS-en.
És azt mondd már meg, hogy te Xbox-on mikor találod magad szembe a Windows-zal?
Oké, hogy NT hajtja, de amúgy miben befolyásol téged ez a tudat? -
PistiSan
addikt
válasz
sz.balazs.95 #32 üzenetére
Esztétikailag vállalhatatlan volt számomra, ps1,2 vel voltak tapasztalataim, azok a kontrollerek is kényelmesek voltak, gondoltam ez sem lesz rossz.
Illetve a boxon használt wintől alapból a falra mászok. -
PistiSan
addikt
Sosem használtam xboxot, ps viszont nagyon kényelmes.
A kontroller miatt lett nekem ps, xbox helyett. -
sz.balazs.95
veterán
Szerintem akkor is a GCN és a Wii Classic Controller Pro a két legkényelmesebb gamepad
Utánuk jön számomra az Xbox és a 360, illetve a Dreamcast kontrollere, Azután az N64-é, utána pedig a PS.
Hogyha csak a joystick-kal rendelkezőket nézzük. -
Ombre85
tag
Így látszatra a 360-é jobban kézre áll, mint a XO, de majd elmegyek valahova és kipróbálom.
Nekem szerintem csak azért a 360-asé a kedvenc formám, mert olyanom van -
Slade92
aktív tag
Már előre látható hogy a PS4 kontrollerén a fejlesztők annyira fogják kihasználni a touchpad-ot mint a PS3 kontrolernél a sixaxis -t...
-
hibavissza
veterán
Úgy látom egyetlenként fogom a ps pártját. Az xbox-on nem lehet szépen, fokozatmentesen irányítani a játékot. A joystick olyan mintha nyomógombbal operálnék. Kis jóindulattal 3 fokozatos.
Ergonómiája szörnyű a ps után. Az a felfújt plasztik test tökéletesen felesleges. Az hogy a két joystick nincs egyvonalban meg valami design fogás, mert értelme nincs.Hozzáteszem csak hébe-hóba játszom ezekkel, tehát nem szoktam meg egyiket sem.
-
-
törölt tag
szerintem az egyik legszarabb kontroller az xbox360, analóg karok pontossága régi logitech szintű, és inkább kisebb kézbe való rövidebb ujjakhoz mint pl. az enyém pedig nincs nagy kezem
gagyi, csak kényszerből használom
az analóg karok elhelyezésétől egy kissé idegenkedtem mert a szimmetrikushoz voltam szokva, de végül is rendben van úgy hogyha a jobbos másodlagos és ritkán használt, viszont így ebben a formában nem oké lejjebb kellene süllyeszteni hogy egy szintben legyenek -
marquuard
veterán
Az XBOX kontrollere ergonomikusabbnak tűnik.
-
A legjobb kontroller a 360-é, ettől függetlenül nekem a DS4 is nagyon kényelmes. Az előző ps kontrollerek kényelmetlenek voltak, de ezt eltalálták.
Látod Janikám, neked a box csendes, cserébe a kontrollere recseg, zörög, nyekereg
-
Šolaire
veterán
Xbox classic controllerét imádtam igaz kicsit ormótlan de nagyon kényelmes volt vele akár 6-8 órát játszani egy huzamban
-
gianni85
veterán
válasz
zsoltesz9309 #14 üzenetére
X360 controllernél szerintem is jobb a DS4, de az X1 pont annyit javult, hogy újra übereli. (d-pad és triggerek)
Viszont hajlamos kicsit nyekeregni 1-2 illesztésnél, ami azért picit gáz -
Dicker
őstag
Cronusmax-al minden kontroller használható bármelyik konzolon...
-
Ghard
őstag
Hogyan olvadnak a napon.gif, a ps kar jobban bírja
Érdekes, hogy senki nem említi, de a ps lapos gombjai sokkal kellemesebbek a box cukorkáinál, persze ez hosszabb játéknál jön elő.
De tényleg, kar és a konzol formája alapján kell dönteni a vásárlásnál...(exkluzívok? az mi)
Főleg, hogy pshez is lehet venni box alakú kart. -
tarti19
senior tag
Azért fogjatok meg egy PS4 kontrollert s egy one kontrollert. Utána már azt mondjátok, hogy PS4-es kontrollerrel is nagyon kényelmes játszani. Előző genben pedig valóban a xbox volt a befutó.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka #2 üzenetére
Na bazz, én meg a játék felhozatal miatt a PS-t.
Bár tény hogy jobb az xbox kontrollerben, másban viszont nem. -
gianni85
veterán
Ha már boxnál bekerült mindkét fajta classis controller, akkor az átdolgozott 360-ast is betehették volna.
-
Nekem mindig is ps-em volt, boxot mindig csak haveroknál próbáltam, de vhogy nekem a box kar túl böszme, valamint az L2-R2 páros vékonysága nekem valahogy kényelmetlen. De ez szigorúan csak személyes vélemény
-
Griff55
senior tag
PS kontrollerekkel csak kipróbálás szintjén van élményem, de xbox kontrollerem van pc-hez. Kényelmes, és a vibrációs motorral egy plusz játékélményt ad
-
oriic
HÁZIGAZDA
Mindkettő jó szerintem, de nekem mindig kényelmesebb volt az Xbox irányítója.
-
CyDoN
senior tag
Én is a Xbox-t tartom kényelmesebnek, de nem szeretné megbántani senkit
-
O_L_I
őstag
Nekem mint totális kivülálló az XBOX kontroller kényelmesebbnek tűnik így ránézésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A legnépszerűbb konzolok kontrollereinek fejlődése látványos animációkon.
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest