- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Februári hardvervirradat
- Canon EOS DSLR topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz Zeratul #2103 üzenetére
Elsőre (MPC-HC-vel) nekem is ilyen volt az IGP-vel. Aztán leszedtem egy frisset (mármint lejátszót), beállítatlant, és láss csodát, hibátlan volt.
Szóval, legalább hülyeséget ne...Az SB IGP-je minden Youtube videó gyorsítására, DXVA-s lejátszásra alkalmas. Minden más híresztelés egyszerűen baromság (vagy valami csoda procim lehet).
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
szacsee
nagyúr
válasz Zeratul #2103 üzenetére
Ok BD alatt fos.
Szerinted Magyarországon Bp és a nagyvárosok kivételével hol van optika, ahol 30-50Gb-os ISO fájlokat töltögetnek lefelé? Ez igaz már warez téma, mivel épeszű ember vesz külön BD lejátszót és nem a gépbe egy olvasót. Ha pedig töltött formátumról beszélsz, akkor légyszíves ne csak azt mond meg hogy lehet lejátszani, hanem azt is, hogy Józsi, Pisti, Mari, pl Kiskunröcsögén mire tölt le egy BD50-es filmet 512kb/s-es wifis nettel?
Esetleg ajánlhatom nekik az intel megoldását, mert kb 20 év múlva sem fog ilyen anyaggal találkozni, vagy mondjam nekik, hogy vegyél most Brazost, mert igaz, hogy lehal 20 ablak megnyitása után, de majd 30 év múlva milyen jó lesz, ha BD50-es ISO-kat warezolhatsz.
Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz Zeratul #2075 üzenetére
"Tömörítésben a Bull is szarrá ver mindent, de máshol meg elég gyenguszka."
Jaj, ne kezd már te is, ez nagyon nem így van. Minden sokszálas számolós alkalmazásban (videókonvertálás, 3D renderelés, képfeldolgozás, stb.) nagyon is ott van a 2600K szintjén. Ha valami rá van optimalizálva, meg is előzi. Amiben "gyenguszka", az a kevésszálas teljesítmény.
Bár az utóbbinál is jelentős [játékok 9..11%, számolósabb programok up to 18%(!), clock-to-clock] gyorsulást lehet elérni a modulonként egy szál végrehajtásával.
Másik új fejlemény, hogy az uncore 25%-os túlhajtása (sysclock 200->250, egyéb szorzók visszavéve, magórajel azonos) számolós programoknál ezzen kb. megegyező, játékoknál 10-15% további gyorsulás érhető el!
szacse: Szerinted nem átlátszó, hogy csak próbáltad a CPU erőre kihegyezni a dolgokat (pár szintetikus eredményre alapozva)? Hol ne számítana általános használatban, netezésnél, stb. a GPU (ezeknek az IGP-knek a szintjén)? Az, hogy az a valaki nem volt ezzel tisztában, az már az ő baja. Erre próbálta Oliverda felhívni a figyelmedet.
(#2080) Jack@l: Kicsit más valamit 1x elsütni, mint "nyomni", szóval csak ne fenyegetőzz itt!
-
szacsee
nagyúr
válasz Zeratul #2075 üzenetére
Aláírom, hogy a szintetikus tesztek nem mindenhol tükrözik a valós alkalmazásokban nyujtott teljesítményt, de valamelyest mutatja az eszköz gyorsaságát.
SB celeroncs pedig úgy került a képbe, mint írtam fentebb adott volt 25000 FT alaplapra, procira. Abból kellett kihozni a legjobb teljesítményű konfigurációt netezésre, irodai alkalmazásokra IGP-vel. Oliverda írta erre, hogy GPU-ban nincs sehol a brazoshoz képest, amit alá is írok, de a fő szempont nem a GPU volt.
Tripla postból 2-t töröltettem a modkerben. -
szacsee
nagyúr
válasz Zeratul #2059 üzenetére
1. Itt pl...
2. A cél 25K-ból összerakni egy alaplap + proci kombót init VGA-val netezésre.
Szerinted mondtam volna ismerősömnek, hogy figyelj van egy fasza platform, de sokablakos böngészőnél le fog halni + vegyél hozzá 30K-ért SSD-t, hogy gyorsnak érezd.
Tudom cinikusan hangzik, de 25K volt a limit, nem specifikus hardvertesztelő vagyok, csak egy sima felhasználó. Erre az igényekre erősebb gépet ennyiből nem lehet összerakni. -
stratova
veterán
válasz Zeratul #1702 üzenetére
S lőn:
Athlon64 FX-57 és Athlon64 FX-60 1 illetve 2 maggal. -
[CS]Blade2
addikt
válasz Zeratul #1692 üzenetére
Nem hiszem, hogy ha ezt mondták, akkor nem úgy lesz, max ha valami gáz van, és tényleg nem lehet megoldani. Az alaplap gyártóknak sem rossz a helyzet, mert ott vannak a a már megtervezett LGA1155-ös lapjaik, amit továbbra is árulhatnak, és vinni is fogják, valamint no perc alatt át lehet őket alakítani az új chipkészlettel, így minimális variálással készen is vannak az új lapok.
Intel dián is rajta volt már, az alapgyártók is hozzák ki a listát, az én lapom 1104-es biosára is írták, hogy menni fog, ezek után innen már nehéz lenne visszatáncolni. -
->Raizen<-
veterán
-
Prof
addikt
válasz Zeratul #1132 üzenetére
Pontosan erről van szó, a proci szerverfelhasználásra remekel. Sok jó teljesítményű olcsó szervert lehet összerakni a 8magos Bullokkal.
Persze jó lett volna ha az aktuális desktop intel procikat veri, de használati szempontból még mindig jó.
A magas órajeles 4magosok meg még mindig jó alternativát fognak jelenteni akinek játékra kell. -
->Raizen<-
veterán
válasz Zeratul #1184 üzenetére
"Abu85 említette vagy egy hete hogy az Ánus kokszer formula V(érpistike) lap biosa nem kezeli rendesen a energia gazdálkodást és turbo frekvenciát."
Ha ez igaz a ph-s kollegáknak másik lapban kellene tesztelni nem ebben a bulldozert.
A turbo frekvencia eléggé lényeges lenne főleg akkor amikor egy játék max 3 szálat terhel be.
Professzionális környezetbe igen csak jól megy a bull agyonveri a sandy bridge procikat az összeset. Ha majd lesz normális ütemező meg win 8 alá meg egy jó pár új játék akkor bőven beelőzi addigra a 2600k-t. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Zeratul #1116 üzenetére
Nem a tönkremenésre,inkább a jövőbeli fejlesztések nehézségére utaltam,ha nem lesz stabil a pénzügyi háttere a cégnek.Nagyon úgy néz ki,hogy közvélekedés ráütötte a maga "különösen nem ajánlott" pecsétjét a Bull generációra és ettől a pejoratív címkétől innentől nagyon nehéz lesz megszabadulnia az AMD-nek.Ráadásul én nagyon nem tudok hinni az integrációs jövőképben sem.Trend ide,trend oda sokan elfelejtik,hogy az átlagfelhasználó nem csak út közben létezik, ahol bámulhatja az 1cm-es kijelzőket,hanem van kéglije,ahol odaül a bazi nagy TV-je elé és FULL HD-ban szeretne ügyködni.Erre a jelenlegi APU termékcsalád csak túl sok kompromisszummal alkalmas.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
eszerint egy szénné tuningolt 2 modulos bullnak még van is értelme. teljesítmény oké, fogyasztás is elviselhető (gondolom).
azt tudni lehet, hogy a 2 illetve 3 modulos bullok más magra épülnek vagy a 4 modulos letiltásával csinálják őket? core unlock?Enszuke: LGA775, még halottabb
#608: lehet hogy azért, mert hulla vagyok, vagy az ékezetek hiánya miatt, de ez most nagyon nem jött át
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
nbalus2k
csendes tag
Munka állomásnak pedig igen is megfelelnek kis-közepes méretű céges környezetbe. A komoly szerver platformok (Xenon, Interlagos)... Nincsenek kinn ... De ott fog valóban eldőlni, hogy melyik architektúra a jobb.
Mellesleg nem is a szerver platformra gondoltam Intel fronton: Sandy Bridge E
Itt az asztali platform 4 v. 6 magot és 130TDP-t kap várhatóan ami hmmm.... Bulldozer.....
Szerver esetén meg 140W-os TDP nem világ vége, Interlagos sem lesz jobb látva a Zambezi lapkákat... Itt pedig nem a végrehajtó szálak száma a nyerő, ezek csak lehetőségek. (Több végrehajtó ~ jobb válaszidő) Itt egy Apache, IIS teszt a mérvadó. Senkit nem érdekel, ha 12 v. 16 feldolgozó van, ha a 12 szálas feldolgozó 10ms alatt köpi ki a sharepoint oldalt míg a 16 szálas 20ms alatt.
A szerverekről nem tudunk megbízható infókat sem AMD sem Intel fronton, hisz nincs kinn valós termék még. Így értelmetlen is lenne erről beszélgetni. Bár én szurkolok, hogy legyen valós teljesítmény verseny, így teremtve árversenyt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali navigációs kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Óra topik
- Asztalos klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest