Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

válasz darvak #69 üzenetére

Ha nem is tervezett, de mindenképp silányabb minőségűek a PC-k és a notik is ma, mint 10 éve pl. Ismerős 1Ghz-es P3-asa, az akkor összerakott cuccokkal megy bő 10 éve csak a táp lett cserélve a masinában. Alaplap egy Asus Cusl-2 minden zokszó nélkül teszi a dolgát. Nyilván a relatív kis fogyasztás is belejátszik, mivel ezt egy prescott rezsós szörnyeteg nem fogja produkálni, mivel gyári hűtővel silány házszellőzéssel jó ha 4-5 évig bírják az ilyen kiépítésű konfigok (tapasztalat). Kis hőtermeléssel hosszabb üzemidő érhető el, viszont egy fix hűtésű laposban ez már érdekesebb dolog... notihűtő ide vagy oda.

Tervezett elavuláshoz pedig csak annyit, hogy majd amikor rájönnek, hogy kevesebb szilícium gyártható le, mint elképzelték a véges nyersanyag miatt, akkor mennyire szabadulnak el az árak? Előfordulhat, hogy bizonyos termékek legyártását nem is engedélyezik, mert pl a nagyobb hőtermelés miatt előbb degradálódik, így adott négyzetmilliméter szilícium ostya legyrátása is tervezett ütemben fog folyni. Nem pedig mint nem is olyan rég, hogy a GF100-ak nagy hányada kuka volt, illetve Llano-k kihozatali aránya sem fényes volt az első időkben.
    Pénz csinálni lehet, nyersanyagot nem mindig és nem mindenhol lehet.... van, hogy 10 000 évet kell várni.... :DDD

• maross

nagyúr

válasz darvak #69 üzenetére

Baratnom noverenek volt van egy olyan notija, amelyiknek keves hasznalat mellett 0-ra halt az akksija. Pont kifutott a gariidobol, azert rakerestem neten. "Known issue", az akksi feltoltes szamlalojat elirtak egy 0-val, es ezert "lekapcsolt". 5000 forintert szivesen megcsinaltak neki, rakotottek valami gepet, megnyomtak egy gombot, es maris olyan volt mint ujkoraban. Tipusra sajna nem emlekszem, de megkerdezhetem, meg mindig azt hasznalja. Klassz, mi? :)

Ismerem a filmet, csak a szamomra "valo vilag"-bol mondtam peldat :). Ilyen egyertelmu formaban azert ritkan fordul elo, inkabb csak "megfaradnak" a dolgok a gyenge anyahasznalattol.

• Mozsa

tag

válasz darvak #31 üzenetére

na de jobban melegszik külső hűtő kell hozzá ahogy írták, többet eszik... akkor inkább kerüljön kicsivel többe, és kész

olcsó húsnak híg a leve :K

Új hozzászólás Aktív témák