- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nihil
tag
Eléggé kézenfekvő lett volna a korábbi G procikhoz viszonyított grafikus teljesítményét tesztelni...
TEL: +36702870876 ### Köszönjük a minőségi fbukos számtech csoportoknak, hogy az elmúlt években felduzzasztották a PH-t, minőségi, hozzáértő, gerinces emberekkel.
-
szedis81
csendes tag
sziasztok
hol tudok állítani GPU memória méretet?
van egy 2560*1080-as monitorom és szerintem kevés lehet az 512MB
de nem találom az alaplapomon ...
BIOSban?
ASROCK B450Mpro4
[link]
vagy Drivebern (Catalystban van?)előre is köszi a segítséget
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
most cseréltem otthon egy gépben a Ryzen 2600-ot 5500-ra (jó áron volt használtan), ami feltűnt a csere után, hogy terhelve 80-85 fokot is eléri az 5500. Ha jól emlékszek a 2600 nem volt ilyen forrófejű, bár nem én használom a gépet. A körülmények ugyanazok, gyári hűtő, MX4 paszta, jól szellőző ház.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Steve Jr.
tag
Hokuszpk #211 --> Ja, O.K.
Egyébként én még a jó öreg 2400G-t nyűzöm.
DDR4 esetén szerintem1-2 fps eltérést lehet elérni újabb procikkal. (legfeljebb az fps drop kisebb)
Szerintem már a 2400G-t is limitálja a 3200-as ram amit használok...
[ Szerkesztve ]
AMD R5 2400G, MSI B450 Pro VDH, 2x16GB Kingston HyperX 3200 MHz, Adata Legend 750 - 500GB
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Steve Jr. #210 üzenetére
amikor megvettem az 5700G -t, még dühöngött a bányászláz, és az volt a terv, hogy majd jól eladom a Vega56 zsugát ( 220+ eft körül mentek akkor ) az árából visszajön a proci ( 115eft körül vettem ), a maradékot meg elsörözöm. De sosem jutottam el idáig, az ezeréves tvkártyáim ( miro pctv , terratec cynergy 400 ) random képhibákat produkáltak a vega8 mellett ; ami a 3800XT / Vega56 páros alatt nemvolt ; és ugyan meccsnézés közben nemzavart, de a "digizzünk családi vhs kazettákat" projectben nem megengedett. ( még fut a project, de mostmár inkább a "fejlődött a technika, próbáljuk meg a felvételt kitisztítani és felskálázni módban perpill a Topaz Video Ai segedelmével )
összefoglalom : a screenshot idején lehet, hogy ezvolt a helyzet, de elég valószinűtlen, mert idő hiányában ezt a matekot hamar feladtam és ment vissza a Vega56. ( ami a mai napig megvan )
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Steve Jr.
tag
hokuszpk (#207)
Szia, te az APU-t használod megjelenítésre?
Csak mert ez alapján a screenshot alapján szerintem 512MB VRAM-ot használ az iGPU.Bocs, ha tévedek...
[ Szerkesztve ]
AMD R5 2400G, MSI B450 Pro VDH, 2x16GB Kingston HyperX 3200 MHz, Adata Legend 750 - 500GB
-
Dhampir
félisten
Eszerint nem az AMD-nek van a legjobb linuxos támogatása?
Vajon azóta van más alternatíva?
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
oke, a 98% nagyon nemtud feljebbmenni, de ha van ahol beesik mondjuk 70%-ra, ott is meglehetne a 98.
es jatekfuggo is lehet, mert olyan okos a windows taskmanager, hogy a 25% nala ugy is kijohet, hogy 1 mag megy 100% -on, a tobbi meg egyenlo aranyban malmozik. foleg a regebbi jatekoknal, ahol még az 1 szalas ero szamit; na azokban lenne javulas.* ha még nemtetted meg, kapcsold at szalankenti ( logikai processzorok ) megjelenitesre, vagy valami massal monitorozd. ( hwinfo64 ajanlott. )
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Bence_
tag
Köszönöm a választ, Ryzen 5 2600 van most és egy Rx570
Akkor minden marad. -
hokuszpk
nagyúr
ha arragondolsz, hogy eddig hasznaltad a cpu + igp -t, es innentol kezdve csak a cpu reszet hasznalod, akkor mennyivel no igy a cpu teljesitmenye, no ezesetben nagy ugrasra neszamits, annyira nemfogja vissza az igp.
Viszont ha eddig igp-t hasznaltal es most egy normalisabb vga melle teszed ( 6500 nem er, a Cezanne csak pcie3 vezerlovel van megaldva ) akkor a jatekok joval folyamatosabban fognak docogni.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Petykemano
veterán
Hát ez sokmindentől függhet.
Ha előtte erős videokártyához topa procit használtál, akkor az erősebb cputól javulhat a teljesítmény.
Ha arra gondoltál, hogy az igp erősíti -e a dgpu-t, akkor nem.
Viszont ha a procid eddig kihajtotta a gput, aminek VRAM mennyisége nem túl magas (4GB v kevesebb),been az alaplapod csak PCIe3-as, akkor akár csökkenhet is, mivel a Cézanne csak 8x PCiE sávval.rendelkezik.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Bence_
tag
Sziasztok!
Ha ezt a procit egy olyan gépbe teszem amiben van videókártya akkor fog javulni a teljesítmény, vagy tök 8 neki?
Köszönöm. -
Petykemano
veterán
Hát szerintém erre nehéz érdemben okosat mondani.
Szerintem nem fog beomlani a bánya
Nincs a piacon kifejezetten erős igp. Ha most kell, akkor ebből a szempontból szerintem az 5600G most jobb választás. Később viszont problémás lehet, mert ha jól tudom, csak 8x pcie3 sávot tud. Tehát akármilyen vga-t nem fog tudni kiszolgálni. Mondjuk ilyen árak mellett örülhetsz, ha egy navi24-et v 3050-t bele tudsz tenni 150e-ért.
Tehát amikor vga-t választod majd, akkor figyelembe kell venni, hogy csak 8x pcie. Ez jelenleg nem gond, ha a vga legalább 8gb.rammal rendelkezik.Sajnos bármélyiket veszed, egyik foglalatba se lesz jövőre v utána csereszavatos erősebb IGP. Az amdtől a Rembrandt ígéretes, de AM5+DDR5, emiatt teljesen más liga lehet árban.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Corbie
csendes tag
Sziasztok!
Pls segítsetek! A gyereknek kéne összetennem egy gépet, de még nem döntöttem el AMD vagy Intel irányba menjek el.
AMD Ryzen5 5600G vs Intel I5 11600K.
Egyelőre nem teszek bele VGA-t mert vicc árak vannak, baromira túlárazott minden de kénytelen vagyok hozzányúlni a gépéhez mert már az övé tényleg egy f.s. 32GB ramot mképpen fog kapni.
Játék nála:
Fortnite, Wot, Minecraft, Rocket league..stb. Forzát akart karira de mondtam hogy az ő gépén nem fog elmenni (I7 2600 + HD7790 )
Vagy ha a fentiektől jobb gondolatotok van ár/érték arányban légyszi írjátok meg!
Előre is köszönök minden tanácsot! -
orbano
félisten
Az valami vicc, hogy a 3400G nincs benne a tesztben?
A vér nem válik VAZZE!™
-
nagyúr
válasz Petykemano #195 üzenetére
Akkor meg a PCIE3-as kártyákkal van gond (azt most meg nem mondom, melyik generációig van ez). De sztem szimplán nem kellene ennyire szarrágónak lenni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
zsid
senior tag
"Nem tudom miért erőltetik az x8-as kártyákat"
Kevesebb vezetékelés miatt olcsóbb előállítás? (csak tippelek) A 4.0 x8 az ugyanaz a sávszél, mint a 3.0 x16, ahhoz a teljesítményhez bőven elég. Ha meg 3.0 sínbe rakod akkor sincs gáz, 0-3%kal lassabb, elhanyagolható. Most hogy az AMD meglépte lehet az Nvidia is meglépi és jön majd a PCI-E 4.0 x1-es GT3030<tRucKdriFteR>
-
nagyúr
Nyilván nem felejtős a DVGA a PCIE 3.0 miatt, de azért az némileg fura, hogy az AMD pont most adott ki egy (újabb) olyan kártyát, ami csak 8 sávval rendelkezik, és ezért nem árt hozzá a 4.0. Nem dráma, de felesleges bénázás.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Sundesz
őstag
Érdekes, hogy most a DVGA felejtős lett a PCIe 3.0 miatt, de amíg az Intelnél az előző generációig az volt a csúcs az nem számított? CPU szinten egy Ryzen 3600XT, az sem olyan gyenge azért, az iGPU megalsó hangon 2x jobb mint az Intel UHD. Amúgy szerintem is drága, de ha megnézed boltból jelenleg milyen APU-t lehet venni (3200G 60 ezer Ft), akkor nincs rossz ára.
Hörcsög Powa'
-
-
Dave™
nagyúr
De mi az a bármi? Konkrétan, sorolj fel párat. Egyedül az i5-11600K ami valamennyire az lehet, egy sokkal gyengébb GPU-val, és egy hasonló teljesítményű CPU-val, ami SOKKAL többet fogyaszt, mindezt hasonló áron. Mi más van még? Mert ha VGA-t kell mellé venni, akkor van 20-ért GT710, ami viccnek is rossz, GT1030 30+ -ért ami pl. nem tud hardveresen tömöríteni, más pedig semmi. A beépített GPU legalább hozza a GT1030 teljesítményét és még encode-ra is használható, tehát hiába öregecske, százszor jobb alternatíva minden GTX alatti GPU-val szemben annak, aki nem játszik (vagy csak casual szinten és megelégedne egy GT1030 szinttel).
-
Kansas
addikt
RT támogatást IGP teljesítményszinten el kell felejteni, esélytelen, hogy használható fps-t hozzon még szénné FSR-ezve is(és úgy még ronda is). Nem véletlen, hogy az NV se adott RT-t a 16xx szériához, az IGP-k pedig még egy ideig nem fogják elérni a 1660S/Ti szintjét(talán majd DDR5 VRAM-mal megközelítik, de fogadást arra se kötnék). Többek szerint még a 2060-ban is elég véleményes az RT szerepe, ugyanezért.
"Ez így már negyedik bőr lehúzás a 2200g-ről" - nem igazán, az 5300G is a 3400G szintje fölött van CPU-ban(nem is kevéssel, Zen+ vs. Zen3), az IGP-je is alig gyengébb. Az 5600G/5700G pedig nagyon nem az a játszótér, mint akármelyik eddigi APU.
"Korántsem ez a cucc a spanyol viasz ilyen drágán" - ez viszont kétségtelen. Olcsóbban se lenne az.
Egyébként meg #130
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
arabus
addikt
Bármi más alternatíva lehet ha nem játszik. Az korántsem igaz hogy ez gyorsabb egy Intelnél csak a gpu de az is csak éppen. Platform szintén meg egy fabatkát ér az egész mert sem a proci sem a gpu önmagában nem való semmire. Dvga felejtős mert kiherélték a pcie buszt úgyhogy aki ilyet vesz annak no upgrade. Korántsem ez a cucc a spanyol viasz ilyen drágán.Nem beszélve az elavult kotla gpu benne, még ha alap szintén is de ideje lett volna az rt támogatásnak is. Ez így már negyedik bőr lehúzás a 2200g-ről a reális ár érte 36-40 nem száz, ezt kapzsiságnak nevezik.
[ Szerkesztve ]
Útálom az AMD által gyártatott szemeteket,és azokat is útálom akik nem útálják ezeket!
-
Dave™
nagyúr
"Tetszett"
Kérdés: milyen alternatívája van? Ha valaki nem rendelkezik VGA-val és nem játszik (vagy csak nagyon casual szinten), akkor mit tud venni helyette? 5600X + akármilyen alap VGA jóval drágább és a VGA közel használhatatlan lesz azon túl, hogy van képe. Intelnél meg az iGPU is jóval gyengébb lusz a CPU is lassabb, akkor mi az ajánlott helyette? Szerintem már csak azért is ajánlott, mert jelenleg nincs semmi más alternatíva ezen az áron, ilyen APU kombinációban, ilyen teljesítménnyel.
-
félisten
Édes Istenem. Most nézem, van aki már úgy hirdeti a 3400G-jét, hogy az IGP benne hozza kb. a GTX1050/Ti szintjét...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Kansas
addikt
Nézd, felőlem pont annyira lehetsz bunkó, amennyire akarsz, teszek rá, ezzel nem tántorítasz el attól, hogy a hülyeségeidre reagáljak...
Értem én, hogy neked több is kéne, meg gyorsabb is kéne, de az is olcsóbban, csak ez nem így működik. Akkor se, ha téged nem érdekel, hogy működik. Nem a te igényeid kiszolgálására van berendezkedve a tech-iparág, a Nap se a te hátsódból süt.Nem fognak neked dVGA-kkal konkuráló erejű IGP-t adni, pláne nem gombokért(GT1030-at, helyenként az RX550-et így is túlteljesítik). Láthatólag nagyjából meg van határozva, hogy körülbelül a régi Vega11/új Vega 8 erejű IGP-t fognak maximum adni bármely proci mellé, és ha ez frekiből megvan, akkor CU-t vágni fognak, mert az emberek többsége(~99,9%-a) nem fog többet fizetni egy ennél is erősebb IGP-ért(se árban, se fogyasztásban). Nem véletlen, hogy az Intel is olyan IGP-t ad, amilyet(és ha erősebb grafika kell, akkor adnak dVGA-t nem sokára), igazából már ezek a Vegák is túlteljesítik a szükségleteket.
Eleve az is hibás elgondolás vsz. az AMD részéről, hogy minél erősebb CPU-rész, annál erősebb az IGP - aki nem akar vagy nem tud dVGA-t venni, az prociból se fogja tudni/akarni megvenni a legerősebbet, gondolom a te HTPC-dben se véletlenül van 2200G és nem 3400G, Ryzen 5-be kéne a legerősebb IGP, a felett pedig elég lenne egy Vega 3 IGP is bőven, illetve kéne Ryzen 3 alá is valami filléres APU(200GE utód) mihamarabb...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Darmol
senior tag
válasz tasiadam #171 üzenetére
"kis tulzással"
Mivel ez úgy kb. a 10400F és az alatti kategóriában, és ott is csak bizonyos feltételek mellett érvényes, nem olyan kicsi az a túlzás.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Z10N
veterán
Az AMD-t mindig onmagahoz hasonlitom. Majd utana jon a konkurencia. De ha mar a konkurencia jobb ar/ertek aranyban (zoldek/kekek) akkor ott nagy baj van. Elpofatlanodtak.
Tovabbra sem adnek erte $99-nel tobbet. Sot inkabb kevesebbet, mert csak 6CU-s.
Ui: Es valoszinuleg az OEM-ek is ennyi korul kapjak.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
válasz tasiadam #167 üzenetére
"Órajelben nem kicsit magasabb a kevesebb CU-s"
Nem tud erdekelni. Ezt nevezik fejlodesnek. A kevesebb CU viszont sporolas es spurkodas."fogyasztása sem sokkal másabb, ha nem alacsonyabb"
Megint nem erdekel. Ugy hivjak fejlodes. Ezt mar elvarom."a gyártása meg már rég ki van reszelve."
Igen, az elobb emlitett vagdosas es sporolas."És nem 12-14nm-en készülnek ezek a vega-k hanem 7-en, ha az emlékezetem nem csal."
Senkit sem erdekel. Ezt hivjak fejlodesnek. Egyebkent meg megfizeted igy is."Asszem a 4000-esek óta ez van. Ott is volt 2 fajta, főleg a laptopoknál, ami 12-14nm-es volt, meg 7.
Nem relevans...CU-ban felfele kene lepkedni. Erre leepites zajlik, de aki ennek orul az vak vagy fanboy. Mondom ezt ugy, hogy a htpc-ben 2200G van.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
"Ne kezdd már megint a számháborúsdit, nem kilóra mérik...!"
Hozzad mar megint ki szolt?! Mar megint kezded?!De, az AMD kilora meri es azert is fizetsz.
A tobbi meg nem erdekel, mert fejlodni kell, jelen esetbe visszafele fejlodnek. Nem erdekel az orajel, azt majd beallitja mindenki maganak. A CU-ban ott vannak a regiszterek is nagyokos.
-
Fücsök007
őstag
A következő Rembrandt széria brutál jó lesz ha megfelelő ddr5-ös memóriakit-et raknak mellé. Persze még nem tudni melyik hónapban vetik be, de szerintem tavasz vége nyár eleje lehet reális. Addigra az olcsóbb Alder Lake procik is a piacon lesznek mint kounkurencia, lesz végre verseny.
-
ralfee106
tag
meg tudnék barátkozni azzal, ha 65 helyett 95 (esetleg 125) wattot fogyasztanának ezeak az apuk, ha az igpu hozná a 1050TI teljesítményét..... lehet az is, hogy azért nem engedik 65w-nál feljebb mert akkor boxban árulva komolyabb gyári hűtés kéne rá, mert azert valljuk be ezeak a wraith gyári amd hűtők a szódával épphogy elmegy kategória még 65w-ra is...
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
zsid
senior tag
-
DudeHUN
senior tag
válasz tasiadam #171 üzenetére
CPU szinten jelenleg, amit az AMD legyárt az elfogy. Most már legalább nem azonnal, mint eddig. Nincs elég kapacitásuk, hogy kielégítsék a piacot. Ezért és mert az emberek meg is veszik nem esik az áruk.
Az Intel jelenleg ár/teljesítményben jobb választás, ha csak a processzort nézzük.
De lappal együtt számolva már nem. Főleg, hogy combosabb lap kell hozzájuk.Gamer for Life
-
tasiadam
veterán
szinte kizártnak tartom, hogy ők direkt tolják fel az árakat, mert nem véletlen viszik az intelt. Elfogy? Több intelt fogy mint AMD. Plusz az AMD a steam szerint kevesebb kártyát adott el a 6000 szériábol, mint nvidia csak a 3090ből. 380MSRP a 6600? Egy meme.
kis tulzással olcsóbb egy kicsit gyengébb/ugyan olyan erős intel+lap kombót összerakni, mint egy AMd procit venni. 5600x még mindig 1 vicc 105 ezerért, miközben hasonló játék fps-t kapok 10700tól, vagy 11600tól. Ha meg több mag kell melóra, ott a 10700. A 3700x még a 10700tól is van, hogy drágább. Biztosan azért drága a 3700x is, mert nagyon kelendő és nem azért, mert drága a gyártása.Még mindig másodrangú állampolgár
-
Yutani
nagyúr
válasz tasiadam #169 üzenetére
Ugyanakkor az AMD egy CPU piaci szereplő, aki az Intellel versenyez elvileg. Hangsúlyozom, elvileg, mert most mindent annyiért adnak, amennyiért akarnak, még a CPU-t is. Nem tudnak annyit gyártani, amennyi igény van a termékekre, ezért tarthatják magasan az árat, úgyis elfogy. Ez érthető, de ugyanakkor veszélyes is, mert aki eddig náluk találta meg a megfelelő ár/érték arányú terméket, az átmehet a másik gyártóhoz. Például ha én most akarnék új platformra menni, esélyes, hogy az Intel lenne a befutó. Még úgy is, hogy esetleg 14nm terméket vennék a 7nm helyett, mert azért én ezt is figyelem, de a userek nagy részét ez pont nem érdekli, csak az, hogy milyen teljesítényt kapsz a pénzedért. Vagy a rászánt pénzért egyáltalán kapsz-e valamit mindkét gyártótól, vagy csak az egyiktől. Főleg, ha az egyiknek nincs iGP a CPU-jában, és neked csak annyi kell, hogy legyen kép.
#tarcsad
-
tasiadam
veterán
Órajelben nem kicsit magasabb a kevesebb CU-s, fogyasztása sem sokkal másabb, ha nem alacsonyabb, a gyártása meg már rég ki van reszelve. És nem 12-14nm-en készülnek ezek a vega-k hanem 7-en, ha az emlékezetem nem csal. Asszem a 4000-esek óta ez van. Ott is volt 2 fajta, főleg a laptopoknál, ami 12-14nm-es volt, meg 7.
Még mindig másodrangú állampolgár
-
Kansas
addikt
Ne kezdd már megint a számháborúsdit, nem kilóra mérik...!
Már a 4xxx-es laptop és desktop APU-k óta tudjuk, hogy az új 6CUs IGP-k gyorsabbak mint a korábbi 8CU-sak, és a mostani 8CUs IGP-k gyorsabbak, mint a korábbi 11CU-sak.
Jelentősen magasabb órajelen járnak, darab-darab alapon baromság a 2(!) generációval korábbi APU-khoz mérni őket.
Ezek Zen3-as CPU-k, amik a Renoir-ban megjelent IGP-ket örökölték meg. A 3400G az Zen+ CPU-magokat tartalmazott, zongorázni lehet a teljesítménykülönbséget a kettő közt...Ezzel együtt a mostani árak valóban nem reálisak, saccra az 5300G-nek úgy 40-50e körül, az 5600G-nak úgy 65-75e körül kéne lennie, az 5700G mehetne 100-120e környékére.
Ugyanazért drágábbak ennél, amiért minden más is: mert nem tudnak eleget gyártani belőlük; mert amit gyártanak, azt is az ebay-es scalperek vásárolják fel; mert sok hülye és/vagy kényszerheyzetben levő ember ennyiért is megveszi.[ Szerkesztve ]
-
félisten
5300G test (InWin Chopin), not bad.
#160 Polllen
3200G-vel is megfelelne, de ilyen ITX méretben, 3200Mhz-es RAM-al, elég durva a felára a teljes csomagnak. Nálam a Deskmini X300 okoz álmatlanságot...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Yany
addikt
válasz Aprósólyom #151 üzenetére
OEM gépekből már most is értékesítik külön magánszemélyek, itt egy pl. Nyilván busás felárral és erre még áfa rámegy.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
félisten
válasz Aprósólyom #151 üzenetére
Erről nem hallottam, de figyeld az ebay-t.
-
Kansas
addikt
válasz tisztelturam #144 üzenetére
"Érdekes sima procikat tudnak 125 watt az újabbakat meg majd sokkal efelett csinálni?"
Nem csinálnak, az AMD-nél 105W a teteje, és azt be is tartja túlnyomó részt. Nem úgy, mint az Intel.
Az hogy az Intel 125W-os procikat is csinál, de még azt se tudja tartani, az nem azért van, mert szeretnének, hanem azért mert a jelenlegi gyártástech-jükkel nem megy lejjebb ezen a teljesítményszinten.
Meglátod, mihelyt beindul az újabb gyártástech, nekik se lesz eszük ágában se 100W fölé menni - azzal ugyanis üzletet lehet bukni, ha nem férnek bele az OEM-ek normál design-jaiba és vagy gyengébb procival kell szerelni a gépeket vagy drágább hűtéssel.Magas TDP-jű procikat max. HEDT-ben találsz asztali vonalon, de azok más felhasználásra, ahhoz illő áron vannak.
-
őstag
-
S_x96x_S
addikt
válasz Habib[HUN] #146 üzenetére
> akkor kannibalizálná az 5600x piacát.
talán majd az Intel megpróbálja kannibalizálni ..
és "hátha" lesz egy ici-pici pinduri kis árverseny ..Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz AxBattler #138 üzenetére
>5600G - 111k HUF
>5700G - 153k HUF
>Okkkééé... akkor marad az apró.A.l.z.a -nál
5600G ~100K
5700G ~ 138Kde ezek még mindig magasak ...
[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
-
Király cucc, jó lenne ha végre a plex is támogatná
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
zotyesz66
őstag
Kapható, árban ugyanaz, mint az 5600x
[link] -
arty
veterán
azt tudja a 200GE is [link] , egy ujabb gpuban nyilván ez is mégjobb lenne/lehetne (ha a plex csak nvenc-et támogat, akkor meg náluk kell kopogtatni...)
jaok, nem számoltam a spec igényekkel nekem a mai napig egy Llano a htpc, a nas-om pedig egy 1-magos gagyi ARM-os "gép"
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Darmol
senior tag
Magával a technológiával nem feltétlenül estek hasra, inkább a vásárlóikat ejtették pofára. Addig a néhány hétig (igen költői túlzás, de azért a valóságtól sem túlságosan elrugaszkodott) amíg volt Inteles terméktámogatás, nagyjából jókat lehetett hallani.
Egyébként gondolj bele, hogy a mai helyzetben teljesen más lenne a hozzáállás a cucchoz, mint 3 éve. Lehet dupla részvényárfolyamokkal hasítana a cég.
És most arra gondolok, hogy nem feltétlen csak 4GB és nem feltétlen csak HBM variáns lenne a piacon.
De manapság az 500 dodós MSRP is eléggé máshogy hangzik ilyen cuccért.[ Szerkesztve ]
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Robitrix
senior tag
válasz Balázs Z. #131 üzenetére
Valamilyen szintig csökkenthető a teljesítmény/áramfogyasztás arány, de azért nem fognak hipp-hopp 10-15 wattból threadripper teljesítményt kihozni. Legalább is nem a következő 5-10 évben. Ehhez valami alapvető technológiai változás kell. Mondjuk a szilicium helyett átállni valami más félvezetőre. vagy az félvezető technika helyet valami alapvetően másra.
-
Kansas
addikt
válasz Balázs Z. #131 üzenetére
"A magas fogyasztás minden tekintetben hátrány."
Akkor nem, ha el tudod hitetni a vásárlóiddal, hogy igazából menőség. A böhöm hűtések is mennyivel menőbbnek néznek ki, mint a kis kompakt cuccok, nemde? Az igazi menő nem fér el ITX házban...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Balázs Z.
tag
válasz tisztelturam #125 üzenetére
"125 watt ma már egy értelmes proci"
Az egész világ az energiafogyasztás mérséklésére törekszik minden területen, te meg kevesled a wattokat...? Az intel nem menősködésből adja ám ki 125+ watt fogyasztással a termékeit, hanem mert egyelőre nem képes mérsékelni azt. A magas fogyasztás minden tekintetben hátrány.
-
Kansas
addikt
Olyan szempontból előrelépés, hogy van végre 6 és 8-magos AMD CPU-ból is IGP-s.
Igazából az se lenne egy rossz hozzáállás, hogy az Intel mintájára minden AMD CPU-ba beletennének egy Vega3-szintű IGP-t, csak azért, hogy aki nem játékra veszi, annak ne legyen szüksége dVGA-ra. Lefogadom, hogy emiatt estek el némi OEM eladástól is...
Abban nem vagyok biztos, hogy az AMD-nek egyáltalán szándékában állt előre lépni IGP-erőben az eddigiekhez képest.[ Szerkesztve ]
-
slmSIG
tag
3400G alapjáraton, tehát ... :
VEGA11@1400Mhz : 1.975TFLOPS
Ár-érték arányban verhetetlen.
Ezek szerint ez a csúcs jelenleg, amit APU -ban el tudtak érni?
Hiányolom az összevetést a 3400G-vel pláne, hogy eddig a játék-tesztekben a 4750G sem fogta be.
Máshol ugyan láttam tesztet, azok szerint az 5600G ami egy szinten van játékokban a 3400G -vel, viszont pár fokkal melegebb. Ez viszont nem előrelépés, hanem topogás egyhelyben.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz tisztelturam #127 üzenetére
2060-as erő se lenne felesleges sokaknak, de az APU-kat nem ez alapján tervezik...
Nem fognak kiadni 150W-os procit csak mert pár ember ITX-konzolt akar építeni - az Intel legutóbbi hasonló próbálkozása(Vega M-es procik, állítólag 1060 fölötti szintet tudtak) is szépen hasra esett, alighanem tanultak az esetből.
De ha neked az kell, próbálj meg egyet beszerezni...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
tisztelturam
aktív tag
válasz #52931072 #126 üzenetére
Nem hiszem hogy pl egy 1050/1050ti (vegyük ezt a gaming legaljának) erő sokaknak felesleges lenne a prociba. VGA meghibásodás/eladás esetében hidd el nagyon jól tud majd jönni, föleg hogy egy ilyennel már nem kell a játákok 90%át csutka lowon játszani majd hanem már sok game mediumon is eldöcög majd és nem 720pbe megy ilyenekbe
-
törölt tag
válasz tisztelturam #125 üzenetére
A covid meg bányászkodás előtt találták ki, hogy a combosabb procit vásárlók úgyis izmos vga kártyát pakolnak a gépbe, fölösleges ennél erősebb igp a prociba. Ma már egy kicsit más a szitu, de azért szerintem ez még mindig nagyjából igaz. Valszeg kb ennyi fér a tokozásra, mellesleg az intel sem erölködik ilyesmin. Ja meg a tdp keret stb. (Szerintem)
-
tisztelturam
aktív tag
válasz Habib[HUN] #88 üzenetére
Ha az AMD-n múlik soha nem lesz olyan.Ez is lehetne már sokkal erősebb csak nem tudom ,hogy egy apus procit miért csira 65wattal adnak ki...125 watt ma már egy értelmes proci...nos ha csak az apu kapna még 60 wattot lazán jönne már most ddr5 nélkül is az 1050 körüli szint.. De ki tudja mi jár ilyenkor az amd fejében hogy ezt nem lépik meg..
-
paperboy
senior tag
válasz elder troll #90 üzenetére
Van egy sanda gyanúm, hogy itthon az indulója inkább 150e forint körül lesz...
-
Z10N
veterán
válasz elfelejtette #112 üzenetére
El is olvastad a #23-t?
Semmit sem er a TFLOPS, ha nincs alatta memsavszel, azaz nincs mivel etetni a GPU-t. Illetve a vega-ban meg mindig 8 ROP van (kevesebb TMU is), azaz ki sem birja magabol pumpalni a pixeleket.
A #82-t lattad?
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Tán neked válaszoltam, vagy mi? Akinek válaszoltam, az a 1050-hez meg 1050Ti-hez hasonlítgatta, nem a 1030-hoz...
A tesztvideókra meg természetesen ránéztem, kb az RX550 szintjét hozza... és?A 66GB/s az a 112-nek nem egész 59%-a, a 69 se éri el a 62%-ot, az k*va messze van.
OK, a 84-től már nem, de nem a másfélszeres sebességre húzott RAM-mal kéne jönni, az az emberek 95+%-ának elérhetetlen, ha meg megveszi a 4000+-os RAM-ot az meg rohadtul gazdaságtalan. Annyiból már akár VGA-t is vehetne...[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz elder troll #90 üzenetére
"Játékra" a 5300G lesz érdekes megjelenést követően"
Azt sajnos várhatjuk. Javaslom az AMD weblapját... Minden APU ami 5600G-nél kisebb, az "OEM Only". Szóval, hacsak nem veszel nagyon drága Brand gépet, akkor várhatod míg kikerül a használt piacra vagy egy idő után az AMD kiszolgálja a kiskereskedelmi igényeket.
Egyedül a Ryzen Pro szériánál nem látok ilyen kikötést. Ami megtalálható árufigyelő oldalak szerint, azoknak nem a legjobb az ár/érték arányuk.Jevons paradox
-
sb
veterán
válasz tasiadam #102 üzenetére
Azért a kettő között is van élet. Mármint 710 és mondjuk 1650.
Legalábbis jó lenne, de évek óta nincs semmi...@morgyi, Yany
Ez valószínűtlen. A korábbi gyengébb kártyák is alig jöttek, átnevezések vannak X éve a 75W alatti kategóriákban kb. Meg lassan már ez is kikopik.1030-al bár nem átlagigény, de nekem pl. az encode hiányzott volna. Most a remote időkben nem volt rossz, hogy egy ezeréves QuickSync-es Intel sz*r is tudott felvenni akár több stream-et is. egyszerre 0 cpu használattal.
Mondjuk transcode-ra nekem a Vega3 is bőven elég volt. Oda egy 1050 erejű cucc, főleg mai árazással lehet, hogy felesleges lenne.
@arty
Kb. az kellene.
Nálam 200GE-n Win10, Emby, Xpenology, torrent, ftp, meg még pár hülyeség fut és alig van terhelve így is.
Én is azért szemeztem a 4300G-vel a 200GE helyére mert talán kevesebbet enne. Amúgy meg tök felesleges lenne.@Kansas
Ennyire read only? Ránéztetek a teszt videókra?
Igen megvannak a limitek, én is írtam fentebb. De ettől még akik a "1030-at jó ha elkapja" mondatokkal köszönnek be azoknak fingjuk nincs róla reálisan hova tegyék.Ram sávszélesség: fentebb írtam, a 3000-es Ballistix-et 4400-4733-on próbáltam.
66-69GB/sAz már nincs olyan k*va messze a 84-től. De a 112-től sem. És közben optimalizálják folyamatosan a sávszélesség használatot is. Folyamatosan javultak a diszkrét gpu-t is. Ebben is lehet különbség akár. Pl. én ezért várnék már a Vega-ról felfelé lépést. Anno a Navi ebben is jelentősen előrelépett.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz elfelejtette #112 üzenetére
Nem az IGP ereje a gond, a RAM fogja vissza...
5600G/5700G: DDR4, 3200MT/s x 64bit = 25,6GB/s /channel, így dual-ban is "csak" 51.2 GB/s
GTX1050: GDDR5, 7000MT/s x 96bit = 84GB/s
GTX1050Ti/RX560: GDDR5, 7000MT/s x 128bit = 112GB/s[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
A kulcsszó a transcoding.
De amúgy persze, alapesetben a Plex az egy sima file share DLNA-n, amihez nem csak GPU, de CPU sem kell nagyon. Meg amúgy említem a "házi szerver" kifejezést, ami szándékosan gumi, mindenki arra használja, amire akarja. Nekem a fejlesztéshez kelleni fog backendként + Wreckfest szerót akarok rá, ilyesmik. Másnak másra. De a mostani atomom már attól összefossa magát, ha RDP-vel rámegyek és kinyitnék egy browser ablakot. Fél óra és megoldja. Hipp-hopp (D525TUD).
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
-
elfelejtette
veterán
A #23-as hsz-t láttad?
5600G: 7 CU, 1.900GHz: 1.702 TFlops
5700G: 8 CU, 2.000GHz: 2.048 TFlops
GTX1050: 1.862 TFlops
GTX1050Ti: 2.138 TFlops"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
GeryFlash
veterán
válasz elder troll #103 üzenetére
De ez komolyan hogy gondoltak
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
válasz elder troll #95 üzenetére
Jesszusom, ezeknek is duplara nott az aruk? De miert? A 14-16nm-es gyartosorokra valo oriasi kereslet miatt vagy mert ezezekkel olyan jol lehet banyaszni
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
törölt tag
Na ja, csak valszeg mindkét gyártó pont azért készít apukat, hogy egyrészt ne kelljen belépő dedikált vga fejlesztéssel bajlódni, másrészt kiszorítják a konkurencia ilyen gyártmányait, a saját procik mellől. Egyik oldal sem töri magát belépő vga vagy igp oldalon av1 támogatást beépíteni, még.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
-
Yany
addikt
válasz #32839680 #104 üzenetére
Az az igazság, hogy egy normális NVENC-képes kártya kéne a legalsó szegmensben (akár sima 1050-es teljesítménnyel) és akkor az 5xxxG processzorok értelmüket vesztenék még transzkódolós környezetben is, mert egy kis LP Geforce 3030 (mondjuk) + 1x400F párossal kész (lenne) a tökéletes plex szerver + nas + házi kiszolgáló és/vagy htpc.
-
Victorio
aktív tag
Egy olyan proci tesztjében ahol a beépített grafika a lényeg, miért nincs épp ez a rész rendesen kivesézve?
Kéne egy összehasonlítás a régebbi típusokkal, az ellenlábas hasonló árkategóriás megoldásaival, meg pár low-end videokártyával. Esetleg eltérő sebességű és méretű memóriákkal.
És akkor még nem is beszéltem a beépített hardveres video(de)kódolások ismertetéséről és tesztjéről.
Ez a teszt így, hogy saját magával van összehasonlítva egy pár semmitmondó adattal egy kalap tőzeget nem ér.[ Szerkesztve ]
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AKCIÓ ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év gar. 27% áfa
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Eladó dobozos 14700KF garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-