- Autós kamerák
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- Plazma TV topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Befutott a PCI Express 7.0-s szabvány 0.7-es revíziója
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
olymind1
senior tag
És ez: ASUS STRIX-RX470-O4G-GAMING RX470 4GB ?
"Személyes átvétel esetén jövő hét hétfőn,
házhozszállításnál jövő hét kedden."[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
sajnos egy 370-es 15%-al jobb, ami 39k.
Így az Nvidia egy gtx1050-el azt csinál, amit akar, mind árazásban, mind teljesítményben.
Eléggé lehangoló, hogy a 480 versenyképes lenne, ha lenne. Erre mire lenne, az AMD kiüti magát a saját 470-ével. A következő vgaja lefele, meg fele akkor teljesítményű...
A 370 és 380 között 38% különbség volt
A 460 és 470 között 110% a különbség
A 360 és 370 között is csak 34% a különbség..Ez valami borzalmas marketing tevékenység
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
Én meg úgy gondolom, hogy amíg a meglévő kártyámmal tudok rendesen játszani addig ráérek megvárni míg feltöltik a polcokat és kijönnek azok a játékok amik miatt érdemesebb szintet lépni. Foggal körömmel ragaszkodni egyik gyártóhoz ugyanolyan butaság mint türelmetlenségből megvenni valamit.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
olymind1
senior tag
Igen, kinek mire futja, illetve mennyit akar rászánni. Felőlem a boltok tele lehetnek 100e+ forintos kártyákkal, annyit úgyse tudok/akarok rákölteni se 480-ra, se 1060-ra.
Úgyhogy marad a várakozás az olcsóbb 470-ekre. Az nv válasza a 470-re is jöhetne hamarabb. Jó lenne egy kis árháború.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Én azt hittem, hogy talán van még valami technikai negatívuma a hardvernek, amit idáig elhallgattak vagy valami hasonló, de így akkor már értem.
Az árral egyet értek, azt valóban elbaszták. A második viszont már kicsit bonyolultabb kérdés, hiszen ugye kinek mi az ütős, na megye a cég Brilliant HD Gaming-ként reklámozta mindig a 470-et ha jól emlékszem, és ez elég tág.
Ja igen és a referencia és a készlethiány valóban nagyon gáz, ez nem vitás. Bár valahol érthető, hogy 200 dolláros VGA-nál nem fognak egy prémium minőségű hűtőt faragni, azon lepődtem volna meg igazán.Az én szememben elég ütős a 470, ugyanis az elődjét (380-380X) magabiztosan, átlagosan 20-30%-al maga mögé utasítja, ezen felül jóval fejlettebb az architektúra köztük a multimédia motor is és csökkent a fogyasztás. És mindezt azonos áron. Ugye eredetileg a 480-nak kellett volna átvennie a 380X helyét, de a custom 480-al nagyon túlárazottak lettek (készlethiány ugye), így a 470-nél kapóra jött, hogy 8-10%-al van lemaradva a 480 mögött, cserébe valamivel olcsóbb. Én ennek örülök, mert attól féltem, hogy a 470 túlságosan le lesz maradva sebességben a 480-tól, de szerencsére nem ez történt. Azon a 30 dolláron én is húztam a számat rendesen elég alattomos lépés volt. Van egy olyan érzésem, hogy a 470-nél a mérnökök elszámoltak valamit, én úgy gondolom, hogy a cég szimplán eredetileg jóval kisebb sebességre számított, aztán mikor látták a végső teszteken, hogy "túl gyors", akkor rádobtak gyors még 30 dolcsit.
Ennek ellenére szerintem ha majd normálizálódnak a készletek, akkor nagyon jó vétel lesz, hiszen gyakorlatilag ennyi pénzért azért FullHD/60fps maxon szerintem igenis nagyon jó.Én a történetben sokkal szomorúbbnak tartom azt, hogy igen sokan panaszkodnak a Sapphire Nitro kártyákra (OCUK fórum), mármint olyanok, akik már megkapták.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
Pontosan milyen ígéretekről beszélünk az árazáson kívül? Az AMD mit ígért még az áron kívül a 470-nél, amit nem tartott be? Lehet, lemaradtam róla.
Nem mondtam azt, amit írsz! Elég durván kifordítottad a szavaimat.
Amúgy én csak azt próbálom megérteni, hogy itt egyesek, köztük te is mi alapján ítélitek meg a szériát gyengének miközben ár/érték arányban messze az eddigi legjobb. Ezen felül az árazáson kívül valamilyen további be nem tartott ígéretekre hivatkozol és ezekről én nem tudok. Ennyi a történet. Volnál szíves konkrét példákat felhozni?
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Korábban belinkeltem két képet két nagy tesztből. Arról beszéltem, nem tudom mit nem lehet ezen megérteni. A 470 jelenleg a piac legjobb ár/érték aránnyal rendelkező kártyája. Erre meg megy az elégedetlenkedés, én csak ezt nem értem.
Igen, tudom, hogy eredetileg 150 dolcsira jelentették be, ezt én is írtam korábban és igen, szerintem is alattomos dolog volt és igen, én sem örülök neki, de nem erről beszéltem! Na mindegy, aki akartam szerintem meg értette, nem volt egy rocket science a hsz-em szerintem.
#475 Zsébernardo: "A nagyobb szivárgású GPU miatt a fogyasztása az RX480-nál nagyobb."
Hol? A PH-n kívül kérlek mutass egy tesztet, ahol a 470-nek jelentősen nagyobb a fogyasztása, mint a 480-nak! Én ahány tesztem néztem (jó sokat) a PH-n kívül mindenhol kevesebbet fogyasztottak a customok még a ref 480-nál is, valahol 20 wattal, valahol 30 wattal, valahol csak 5-6 wattal, de kevesebbet!
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Az értéke ezeknek a most palettára került termékeknek, hazánkban nem a legjobb, lesz jobb is.
Másban nem igen látok kivetnivalót.
Fogyasztás területén lehet még bele kötni, de már annyira az sem vészes, egyáltalán nem olyan vad mint amilyen volt az előző hasonszőrű teljesítményű AMD kártyáknál.
Odakintről már emberibb áron hozzá lehet jutni a kártyákhoz.
Ja igen, ez a M.O . -on élőket nem érdekli.Akkor várják ki a sorukat az itthoniak, ha annyira idegenkednek rendelni külhoni boltból.
Aztán ha beállt az ára, a "remek" hazai piacon, utána lehet jönni megint.Esetleg még a beszerezhetőségbe lehet belekötni, de ez megint hazai sajátosság,többnyire.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vírusirtó topic
- Ukrajnai háború
- Autós kamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Milyen egeret válasszak?
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...