- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini PC
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
Köszi a gyors választ, csak én késtem a visszával.
Gondoltam erre a számítási problémára, de semmi konkrétumot nem találtam ezzel kapcsolatban a neten.
A DX12 is friss, erre a platforma tekintettel pedig nem fognak drivert írni szerintem.
Marad a régiben a dolog. Egyelőre megfelel, aztán meglátom milyen irányú fejlesztés lesz.Köszi.
-
PuMbA
titán
Nem éri meg a Dual Graphics, mert sok vele a probléma Jobban jársz, ha veszel egy normális VGA-t két kártya helyett, abból a pénzből Tesztekben látszik, hogy nagyon ingadozik a képkocka számolások ideje és ezzel megnő a mikroakadozások száma, valamint sokszor az az 5%-os gyorsulás amit produkál egy kalap szamócát nem ér a hibáihoz képest. Ugyanis két GPU között kell szinkronizálni a munkafolyamatokat, egyik vár a másikra, másik vár az egyikre, amit ráadásul egy driver vezérel, tehát azt is állandóan frissíteni kell, ami nem lesz a végtelenségig, illetve DX12-ben már nincs Dual Graphics, a fejlesztők kezében lesz a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Tidus
addikt
Üdv.
A kérdésem a következő lenne, bár látom nagy mozgás nincs a topikban.
Alaplap A88X PRO
CPU: 7870K
VGA: Sapphire R7 250 2GB GDDR5 512SP Edition
A rendszer Dual Graphics-ban fut.
A kérdésem, ha még egy ilyen VGA-t betennék mellé, akkor futna e egyben az APU és a két VGA.
Bár a kártyákon nincs tápcsatlakozás. -
PuMbA
titán
válasz peetersonn #709 üzenetére
Tápegység, alaplap, alaplap BIOS a hiba nagyon nagy valószínűséggel Szóval egy BIOS frissítés mehet elsőnek és vissza a Windows 10 Ha így is rossz lesz, akkor meg cseréltesd ki az alaplapot egy olcsóbb MSI-re, mert azok betonstabilak
-
peetersonn
csendes újonc
Sziasztok!
Vettem nemrég egy 7870K procit egy gigabyte alaplappal. Win10-zel tök jól működött, aztán pár hét után elkezdte leállítani magát a gép, majd nehézkesen elkezdett újraindulni. Elvileg a rendszer omlott össze. Feltettem hát a régebbi Win7-et, 2 hétig bírta, és elkezdte megint...Azt mondták, hogy ez szoftveres hiba, és nem hardver, de én nem tudom hova tenni. Garancia van, csak kb. 2-3 hónapot kéne várnom, mire visszakapom a gépemet mert bonyolultan jöttek össze az alkatrészek, így a kérdésem annyi lenne, hogy valakivel előfordult már hasonló, vagy tudna valami mezei ötletet, miért lehet? Angol fórumokon találtam ilyesmi hibákat, de megoldást nem sokat. A proci hőmérséklete okés, a vinyó is rendben van, esetleg a tápra gondoltam, de nincs ötletem mi lehet a gond.
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
karendi
csendes tag
Borzasztóan melegszik ez a proci. Általában csak Gta San Andreas-t játszom és nem rég már ki is kapcsolt magától annyira felmelegedett. A bluechip-ben vettem a konfigurációt amit ők raktak össze. Nem tudom, hogy rosszul sikerült az összerakás vagy alapból ilyen, de az biztos, hogy nem vagyok vele megelégedve.
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok
Én csak annyit kérdeznék, hogy most nemrég vettem egy gépet (AMD a10 7870k, gigabyte F2A88XM-HD3, 8gb ddr3 1866mhz ram) és amikor megnézem a CPU-Z programon a cpu illetve az igp órajelét,kevesebbet mutat, mint aminek lennie kell, 3,9 ghz a proci, 866 mhz az igp,elvileg,nekem 1700 mhz a proci, 366 az igp. Ez üresjáraton ennyi és majd ha játszok akkor növekszik meg, vagy átvertekk???
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
Lesliegold
tag
Üdv Mkinek! 41.500 Ft-ért megvettem, ebből lejön az ÁFA, mert lejön, így 32.677 Ft.-ot költöttem. A lapból kikerülő A6-6400-at eladom 8-10K körül, azaz 22-24K körüli összegért megvolt a NAGYságrendi fejlesztés a fiamnak, aki bizony 1280X1024-es monitoron játszik, és nem is hiányzik neki a full HD. Tökéletes ár optimalizált megvalósítás volt és terveim szerint az elkövetkező 3 évben kiszolgálja az igényeit.
Visszaolvasva a sok troll nyomta, hogy ez az APU semmire nem jó. Itt jegyezném meg, hogy a 8-14 éves korosztály olyan játékokkal játszik, amire az A6-6400 is elég volt 2X4 giga Rammal. Falkákban játszanak fps jellegű játékokat is, de nagy ívben tojnak az 1080p-re, meg a 60-70fps-re. Nekik például tökéletes választás ez a proci+igp kombó, és bizony elég sokan vannak.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
Devas
őstag
Köszönöm, már beszéltem velük is pár hete, ők akkor az Athlon-t rakták össze, de azóta felötlött bennem az FX gondolata is. Amúgy nem nekem kéne a gép, hanem ismerősömék terveznek cserélni és kevés a keret rá (az igények meg nagyok).
Tudtommal az FX alá olcsó a lap, viszont a gyári hűtő kaki.
Sok okosságot leírtál most a proci erőviszonyokról.
i3-al az a baj, hogy lehet az új játékok megkövetelik a 4 magot, ezért igazából 2 lehetőségre szűkítettem le a low-budget PC-t: az egyik a 4 magos FX proci megoldás lenne, a másik meg egy használt régebbi generációs i5. Emlékeim szerint te nemrég vettél hasonló gépet, bár egy 750Ti mellé kicsit overkillnek tűnik az i5 proci.
100-120-ba megállna az jó volna.
Én most egy Phenom II 955 x4-est használok egy GTX 660-al és teljesen elégedett vagyok a teljesítménnyel, valamint ha el akarnám adni a gépem, még 100-at se kapnék érte. Mondjuk az én gépemnél fenn áll a veszélye annak, hogy előbb tönkremegy, mint elavul (mondjuk szerintem ezért sem szabad hosszútávra csúcs gépet venni, mert pár év múlva hiába van benne kraft, ha már kiszáradtak a kondik benne, elöregedtek az alkatrészek).Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Tehát olyan AMD proci kéne neked, aminél az alaplap+CPU olcsóbbra jön ki, mint egy i3-as konfignál?
Vagy a lap+CPU+dVGA álljon meg annyiból, mint egy i3+alaplap?
A már említett X4 860K 1:1-ben az A10-7850K CPU része, IGP nélkül, és kb. 22 ezer forintért kapható, ugyanúgy FM2+ lap kell hozzá, és tuningolható is, akkor pedig a 4 maggal hozza egy i3-4130 két magjának a szintjét. Egy dVGA mellé sokkal jobban megéri szerintem, mint egy APU (bár én lehet inkább egy A8-7650K-t vennék, drágább, de legalább van IGP... tartaléknak nagyon is praktikus).
FX-ek közül a hatmagos FX-6300 kicsivel i3 ára alatt van (28-33 ezer között), a négymagos FX-4300 viszont picivel 20 ezer alatt is megkapható, mindkettő tuningolható (de tuningolva rengeteget fogyasztanak), és az esetek nagy részében hozhatják a drágább Intel APU-k teljesítményét.
Ezek nagyon jó ár-érték arányú CPU-k, és mindhárom kihajtana egy GTX 750-et... sőt, még a 750Ti-t is (utóbbi jobb befektetés, hangyányit drágább, jóval erősebb).
De ha belövöd a pontos összeget, amit rá akarsz költeni, akkor gyere át ide, ott többet tudnak segíteni (bár ott úgyis LGA1150-es Pentiumra/i3-ra akarnak majd rábeszélni).
De kérhetsz több variációt is, pl. FM2+ APU, dVGA+FM2+, dVGA+AM3+, LGA1150+dVGA... aztán majd válogatsz.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Devas
őstag
Most olyan fx prociban agyalok ami olcsobb mint az i3 es kihajtjana 750ti-t. Az nem baj ha eroben gyengebb nala, de a teljes konfig ara az i3-as konfig alatt legyen. APU kiesett, az IGP teljesitmenye keves, dvgaval meg mar nem koltseghatekony. Kiveve ha kap dual channekben egy R7 250-est, de annak tudtommal gyer a direktx tamogatasa a jovore nezve.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Az nem Phenom X4, hanem egy letiltott IGP-s Kaveri APU: Athlon X4-860K.
Annak elég jó az ár-érték aránya, de ahelyett már megfontolandó lehet egy FX-4300, ha már csak CPU kell. Az FX-ben legalább van L3 cache is, és lehet erősebbre cserélni platformváltás nélkül, míg egy 4 magos Kaveri az FM2+ csúcsa.
Mondjuk én nem szívesen vennék IGP nélküli CPU-t így 2015-ben... FX-ek alá nincs véletlenül valami IGP-t is tartalmazó alaplap, mint a régi szép időkben?[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Oliverda
félisten
válasz Petykemano #696 üzenetére
Elnézem, hisz innen oly messzire kell menni egy 7870K tesztért, hogy csak na!
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz Petykemano #694 üzenetére
Ideje lenne már kicsit leszállni a földre, és akkor nem koppannál folyton a saját irreális elvárásaid miatt. Emellett azzal sem ártana tisztában lenni, hogy az AMD esetében már legalább 15 éve így mennek a dolgok. Pl.: Venice, Brisbane, stb.
Az Anandtech is be tud nézni dolgokat. Elég egy gyengébb BIOS, vagy más alaplap, és máris kijöhet ekkora különbség.
Ugyanazzal a processzorral és memóriával...
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Petykemano
veterán
válasz Oliverda #691 üzenetére
A godavarinak van egy olyan természetfeletti jelentése, hogy azt várnám tőle, hogy olyan mágikus előrelépést jelent, mint a haswell->broadwell. Ehhez képest a motorháztető alatt ugyanaz van, csak kicsit tovább tudják tolni a frekvenciát egy magasabb termékszámozással kihozva a terméket. De ezen ne rugózz, kérlek.
Lehet, hogy valami elfogult pancser pletykaoldalon olvastam, de itt, itt, és itt nem tökéletesen egyértelmű, hogy a legfrissebb, legmagasabb számozású APU a legerősebb, legjobb, legpotensebb.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Oliverda
félisten
válasz Petykemano #690 üzenetére
"bár godavarinak nevezni ezt még mindig túlzás."
Mert ennek a szónak van valami természetfeletti jelentése? Vagy miért lenne túlzás?
"A 7870k tesztjéből az derült ki, Hogy olyan szinten throtthlingol, hogy a nem burst teljesítménye összességében rosszabb volt, mint a 7850k-é. Az emelt igp órajel kicsit magyarázhatta volna a célt, de ott meg megint a memória sávszél limitál."
Te mi a fenéről beszélsz?
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
bár godavarinak nevezni ezt még mindig túlzás.
Ez így azért már 10% CPU a 7850-hez képest. Kevéske, de a lehetőségekhez képest tisztességes.
Csak egyvalamit nem értek. A 7870k tesztjéből az derült ki, Hogy olyan szinten throtthlingol, hogy a nem burst teljesítménye összességében rosszabb volt, mint a 7850k-é. Az emelt igp órajel kicsit magyarázhatta volna a célt, de ott meg megint a memória sávszél limitál.
Mit várhatunk egy órajel tekintetében tovább erőszakolt chiptől?Egyébként nem rossz, végül a 28nm shp-n is elérték steamrollerrel a 4.1GHz -t. Ha ez egy éve történt volna, ma lehet, hogy SR Fx procik lennének. De ha ez így megy 28nm-en, akkor suttyomban akár le is hozhatnak egy l3 cache nélküli 8 magos XV athlont. Wishful thinking.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Hál istennek!
Eleve akinek a 20-30 (nagyon max.) 40 ezres használt APU-kat ajánlja az ember, azok nem feltétlen az új i5-i7 vásárlóközönsége
Aki meg új i5-öt vagy i7-et akar venni, azt nem hiszem, hogy el lehet téríteni a használt piac felé, aki meg kis pénzből építkezik vagy ár-érték arányban jót keres (mint a kolléga), annak bátran ajánlható a használt piac.Üdv, pengwin
-
ƬΛЯΛ
senior tag
APUveddmeg... Bocsi muszáj volt
vapebook.hu - őszinte ecigi tesztek, vaperektől vapereknek
-
Épp hasonló cipőben jártam.
Gép építés projekt, stratégiai játékokhoz FHD-ban, lehetőleg kicsi mATX házban, és eleinte két alternatíva körvonalazódott:
1. G3258+GTX750Ti (vagy hasonló árú/teljesítményű dGPU) újonnan, később bővítésként upgrade-elhető CPU
2. Kaveri APU újonnan, később fejlesztésként egy dVGA mellé, hátha addig befut a DX12/MantleMajd megörököltem egy minőségi LGA1155 mATX netezős konfigot, így harmadik lehetőségként rátaláltam a használt piacra, és rájöttem hogy messze az éri meg a legjobban: OEM i5-2400 23 ezer, (majdnem 1,5 év) garanciás MSI Radeon HD7870 37k, mindkettő szállítással.
Ez nyilván kicsit speciális eset, de akkor is sokkal jobb teljesítményt kaptam marginálisan kevesebb pénzért, hála a HA!-nak...
Ajánlom a használt piacot![ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Devas
őstag
válasz Nirvanus #677 üzenetére
Phenom x4-est már nem lehet kapni újonnan ha jól látom. Procin kéne fogni a pénzt és a VGA-tól nem sajnálni. Árban az i3 alá kerülni, de a 4 szál viszont kéne az újabb játékok miatt. IGP-t meg nem használni ki.
Közben körvonalazódott bennem egy újabb elképzelés:
A8 7600 "kiskedvenc" és mellépakolni valamilyen GTX 750 szintű Nvidiát.Ez a hozzászólás adta az ihletet.
[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Devas
őstag
-
Devas
őstag
válasz Nirvanus #672 üzenetére
A kis kedvenced terhelés alatt (komolyabb játék) mennyire melegszik fel szobahőmérsékleten, és mi megy mellette dualban?
Elég-e 1440x900 felbontáson játékra?
Valamilyen pénztárca barát dual channeles APU kombot tudnátok javasolni játékra ezen a felbontáson?(DK-1-est jó lenne ha elvinné.)
[ Szerkesztve ]
-
Nirvanus
aktív tag
A forrasztott kupak úgy tudom, hogy a Godavari sajátja. A Kaveri-nél ilyen még nincs - de tuning nélkül nem hiszem, hogy baj lenne a hőjével. Az A10-7850K ~35-38k körül mozog. Az A8-7600 pedig a "kiskedvencem" az A6-5400K után, előbbi ára elég kellemes (23-27k), de nem tudom, hogy megy-e vele az R7-250 dual-ban.
[ Szerkesztve ]
[iTX-or-GtfO!]
-
Oliverda
félisten
-
JoePapa97
csendes tag
1440x900-as felbontáson szeretnék játszani. AMD A10 7870K + dual channelbe MSI R7 260X vagy MSI Radeon R7 250? Milyen nem túl gagyi alaplapot ajánlanátok hozzá, és milyen RAM-okat (2X4 GB)? Tunning nincs tervben. Mindez pénzben mennyibe kerülne ha minden alkatrész új?
-
Devas
őstag
válasz taklertamas #663 üzenetére
Én mint hozzá nem értő csak annyit látok benne, hogy egy kissebb felbontású monitorral (1366*768, 1440*900, 1600*900), dVGA kiegészítés nélkül ez bizony egy verhetetlen ajánlat a játékosoknak.
Az már csak hab a tortán, ahogy te is írtad, hogy alacsony fogyasztás és kis hőfokok mellett. Mellesleg mivel forrasztott kupak, így nem kell bajlódni az újrapasztázással sem, ha az veszít a hőátadó képességéből.Ezek az APU-k zseniálisak, igazán pénztárca barát megoldás. Csupán szembe kell menni a piaci trendekkel. Nem kell ide fullHD monitor, meg 4k, így fele annyi pénzből is megvan a játékos gép.
Sajnos Magyarországon ha az átlagkereseteket vesszük alapul, az emberek többségének nem futja drágább gépre. Persze vehet Intelt is 2-300 ezerért, de akkor vagy dolgozik látástól vakulásig és ideje nem lesz azt használni, vagy azon kapja fel a fejét, hogy már 35 éves és még a szüleivel él, mert olyasmikre szórta el a pénzt, amit az átlagember nem engedhetne meg magának ebből a fizetésből.
-
taklertamas
csendes tag
Engem mindig csak az irritál az ilyen AMD/Intel tesztekben, hogy "annyira hitelesek"... Az esetek nagy többségében szó sem esik arról, egy APU kapcsán, ha a teljesítmény/fogyasztásról van szó, hogy i3+dVGA az például már qrvára nem 65 Watt, de még százból is ritkán jön ki. Arról sem esik szó, hogy egy 28 nanométeres technológiát hasonlítanak egy 22-eshez, ez már eleve kihat a fogyasztáskülönbségekre.
valahogy az is elsikkad, hogy cserébe egy i3 processzor áráért kapunk egy nagyjából i3 teteje teljesítményt+egy belépő szintű dVGA-t egyben. Ha ezt számszerűsítjük, akkor i3 (kb 40k HUF)+ekvivalens dVGA(kb 25-30k HUF), ami már 60-70k HUF. Ebből kijön egy AMD APU, plusz egy hozzá való alaplap. Fogyasztásban pedig nem hinném, hogy egy diszkrét R7-es+egy i3-as kevesebbet enne együtt, mint 95 watt, vagy, ha a 7800-ast nézzük, akkor 65 watt...
De, mint azt már fentebb réggebben ecseteltem, ezen tesztekben, és az ezeket követő flamewarok folyamán az a legbántóbb, hogy soha senki nem beszél a virtualizációs képességekről, és a többszálas teljesítményről, meg a letiltott utasításkészletekről... Hiába no. Erős a kék marketing. Mondom mindezt úgy, hogy a laptopomban Intel dohog, az asztali gépemben egy régi Phenom felszabadított plusz két maggal, de volt már Apple Powerbookom, meg Inteles iMac-em is... Jelenleg én azt a lehetőséget látom az APU-ban, amit a gamerek nem látnak: Valódi négymagos (jaj, tudom, most jön a modulos flamewar, hogy hát ez is csak két mag, de négy szál...) teljes értékű utasításkészleteket ismerő processzort, meg ha kedvem támad tolni rajta egy Skyrimot, az sem lehetetlen. Mindezt egy i3 áráért. Az AMD APU a kisember i5-je... :-D -
cskamacska
addikt
Ha még a magozás lenne a legnagyobb baja. Ami kísérti az egész "Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!" felállást, az a borzalmas 9 éves Core 2 szinten maradt IPC, amit esetleg még súlyosbít az FPU felének lehagyása a nagy The Future Is Fusion igyekezetükben. Így eshet meg, hogy a 6 magos FX6300 a 2 magos Core i3 mellett teljesít az összesítésben, a 4 magos Core i5 meg elhúz, mint a vadludak..
más
Ettől független az 7870K marha drága, a majd 10-essel olcsóbb 7850K 35k körül sokkal jobban megéri, a 24 ezres A8 7600 pedig teljesen jó olcsó multimédiára.
más
A legtöbb embernek egyébként az a legnagyobb gondja, hogy EZ a legjobb amit az AMD jelenleg nyújtani tud, meg az FX8350, ami se nem olcsó(50k), se nem nyújt olyan kiegyensúlyozott teljesítményt, mint egy azonos árú Haswell Core i5(jelenleg dobozos 4460 van ilyen árban, 4670 56k-tól, K tuningosan 60k, i7 4770K... 86 ezer ). No meg hogy az AMD letudta ezt az egész évet egy Kaveri->Godavari átnevezéssel, meg egy BIOS frissítéssel. Igen a Kaveri-t _mindenben_ verő Broadwell, meg az érkező Skylake cunami megjelenése közben.. Mondjuk ahelyett, hogy kiadta volna a Carrizo-t desktopra, vagy Excavator magokkal, kisebb fogyasztással frissítette volna az FX szériát, ha már másra nem telik.
Intel oldalon egyszerűen több a választási lehetőség. Ha valaki valami 10k-s Celeron-t, 20k-s Pentiumot bepattint egy nem látványosan teszkógazdaságos lapba, meg van a lehetősége hogy akár egy 30k-s i3-at, akár egy 50k környéki i5-t(esetleg i7-et ha rászakad az ótépé) bele tegyen később ha a tárca engedi, több mag mellett némi single thread előny is látszik, és még egy Win reinstall sem szükséges. FM2+ oldalon nincs fejlesztési út, A8 7600-ról A10 7870k-ra nem fejleszt senki. FM3+ fronton a szerencsésebbek eleve 6 és 8 magos FX-ekkel kezdtek, onnan sincs hova tovább, csak a tuning, annak meg az alaplap és hűtés gyártók zsebelik be a hasznát, nem az AMD.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Oliverda
félisten
válasz attila9988 #659 üzenetére
Ez OFF és flood. Nyomod bele a vakvilágba a több ezer karaktert teljesen feleslegesen, ezzel értelmetlen vitát generálva. Ennyi a gond.
Legyen ebből elég itt és most!!
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz attila9988 #654 üzenetére
Ha továbbra is folytatod ezt az értelmetlen vitát, akkor első körben szó nélkül törlöm az erre vonatkozó hozzászólásokat, majd ha ez nem elég, keresünk drasztikusabb retorziót!
mod: Látom épp itt épp ezért voltál már figyelmeztetve, ergo a törlés már most életbe lép.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
-
titán
válasz #90933760 #642 üzenetére
Valóban van saját felülete a core-on belül, hiszen van független tranzisztor, de még nem láttam olyan grafikát, amikor valaki körbe tudta rajzolni a modulon belül, melyik terület a közös fpu és melyik az önálló integer rész. Szóval a 80% egyelőre semmivel nem tűnik hipotetikusabbnak, mint az 50, vagy a 20. De lehet, hogy én bénázok.
(#644) Zsébernardo
Azzal a nem kis különbséggel, hogy most végrehajtó egységen osztoznak, nem memórián (a cache is egy memória).[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Raysen623
addikt
Ebbe bele se menjünk, mert más topicban már komoly viták voltak belőle. AMD FX4300, de még a 4170 is négymagos, továbbá az Intel i5-ös szériája is tudtommal, de jópár i7 is, amit a HT miatt 8 magnak lát az OPS.
Közben javítottad Valahogyan úgy ahogyan írod(#633) schawo: a procik valóban nem avulnak el újabban. Lassan 4 éve használom a 4 magos pirosat, de még mindig bőven elegendő mindenre.
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
titán
-
jedis
senior tag
válasz #90933760 #636 üzenetére
Nahh erre leszek kíváncsi én is ,mert per pillanat a valós négymagos processzorok úgy néznek ki a két oldalon, hogy :
AMD: Athlon X4 / FM2+ = 20.000Ft
AMD: FX-4300 / AM3+ = 20000Ft
Intel: I5 / 1150 = 50000FtÚgy tudom ( de javítsatok ki ha nem így van ), hogy az AMD modulos felépítése valós négy magnak számít, de az Intel HT-ja nem !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
-
törölt tag
A játékfejlesztők által most preferált játékos hardverek az i5 CPU és egy GCN 1.2 VGA, legalább 3 vagy 4 GB VRAM videómemóriával vagy ennek megfelelő Nvidia. Mostanság már ilyen hardverekre optimalizálnak játékokat. Az én Phenom II X4-em vagy egy i3 ezidáig elég volt játszani, de ezek után a minimum konfigot is öröm lesz teljesíteni. Itthon kevés pénzből nehéz ezeket megteremteni otthonra, de máshol ezeket gondolkodás nélkül megveszik játszani és ott az i7-re és 980ti-re kell meggyözködni a családot. Ez a tendencia erősődni fog, mert a játékok évről-évre több erőforrást használnak fel. Én is talán most utoljára szivom fel magamat egy jó fejlesztésre, mert ehez i5 CPU és alaplap és R9 Nano VGA kell. Majd meglátjuk ezzel kihuzom-e néhány évet.
-
titán
Mert akkor esetleg a jövőben VGA cserekor nem kell procit is cserélni. Olcsóbb egyből rendes CPU-t venni, mint a gyengébbet eladni használtan, buktával, és utána venni egy normálisat. Ugyanis a CPU-k nem fejlődnek, nem kell attól tartani, hogy úgyis elavul, mint a VGA.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
-
-
törölt tag
CPU erőben az i5 jelenti most az arany középutat és ehez mérten a GTX960 vagy az R9 380 VGA teljesitménye. Közepes gamerkedésre alapozva is sokan szeretnének majd a Star Wars Battlefront új részével vagy a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands-t játszani. Mint ahogy én is szeretném ezeket FHD-n megfelelő részletességgel nyomatni. Egy közepes játékos szint alá már nem ajánlanék sem olcsóbb AMD-t sem i3-at jelenleg. Fejleszteni kell ezekre a játékokra, mert gyengén vagy sehogy sem fog futni alacsony teljesitményű játékos gépeken.
[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
Köszönöm mindenkinek az építő hozzászólást!
A 750 Ti felé hajlok igazából, néztem pár youtube videot. Kielégítő a teljesítménye. Láttam egy videoban 3. generációs i5-3350P mellé rakva, szépen 50 fok körül mozgott minden. Igaz, hogy kb 75%-ig voltak terhelve a dolgok.
i3-tól kicsit tartok a jövőre nézve.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
törölt tag
Valós 4 magra és szálra alapoznék a jővőre is gondolva, de i3 helyett akkor inkább i5, ahol már 4 magos CPU-k vannak. A HT megléte helyenként egy kategóriával feljebb helyezheti egy CPU értékét árban és teljesitményben. A HT jó dolog, de a PH!-s teszteket is olvasva rájöhettünk mennyire lehet haszontalan is a HT virtuális 2 magja, ezért az i5 jelenthet egy biztos értéket és teljesitményben is jobban ajánlható játékos gépbe. A 750ti ereje messze van az erő szinonimájától, amikor egy R9 270X is éppen elboldogul a friss 2015-ös játékokkal.
-
nyakdam
aktív tag
Nem fogalmaztam egyértelműen. Nem a proci hőfokára gondoltam, mert azt a rajta lévő hűtés határozza meg. De hogy mennyi hőt termel azt a TDP. Tehát az AMD, mivel nagyobb TDP-vel rendelkezik több hőt termel. Nincs ezzel gond,de a kérdező nem szeretné ha több hő termelődne. Szerintem ezért az i3 + 750 kombo nem rossz, mivel elég alacsony az össz TDP-jük.
-
Devas
őstag
Ez az APU-s megoldás az R7 250-el játékbeli teljesítményben hány%-al lehet erősebb, mint az adatlapomon lévő jelenlegi konfigom és az R7 250 hány fokig melegszik fel?
Köszönöm!Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Dilikutya
félisten
A gyári hűtő minden esetben elég minden processzorhoz, halkabb működés, vagy alacsonyabb hőmérséklet miatt szokták lecserélni. Nekem is a gyári van az A10-6800-on, nincs vele baj.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
patomi
őstag
Nem érdekel, hogy a 750ti jobb, nem ez volt a HSZ lényege. AMD biztos jobban melegszik mint az Intel. Ez itt tévhit. A10 6800K procimat is simán kordában tartotta egy lofütty toronyhűtő, kis i3-at is. A 7850K topikjában többen írták, hogy a gyári sokat szidott kis pörgettyű is elég hozzá.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
törölt tag
APU mellé, hogy összedolgozzon az IGPvel max HD6670-et tudsz tenni, az összesített teljesítmény nincs a 750Ti szintjén, pláne azért se mert elégé bugos az egész, sok játék nem vinné rendesen. Értelmetlen.
Vagy veszel APU-t és VGA-t mellé, de az IGP-d meg nem csinál semmit. Később ha DX12-ben csinálni fog valamit akkor örülhetsz, bár jobban is fűt majd, mivel többet dolgozik, dolgozik majd pluszban az IGP is.
Vagy veszel koros 4 magos FX-et és mellé VGA-t. Vagy tiltott IGP-s Athlon procit és mellé VGA-t, bár ezt nem ajánlom.
Vagy veszel i5-öt és mellé VGA-t. Jelenleg a legértelmesebb döntés. 750Ti és egy LowVoltage i5.Vagy veszel amit akarsz és klímát.
[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
válasz Dilikutya #605 üzenetére
Mert irritál ha tolja mellettem a meleget a gép. Azért 55 fok, mert ez az APU is kb annyira melegszik fel.
Anyagilag biztos nem éri meg, de ha vennék i3-at 750 Ti-vel, az még mindig csak 2 mag, ami nem biztos hogy elég a jövőre nézve (hiába tudná tartani az 55 fokot mindkettő).
Itt jönne képbe az APU, de én az IGP részét önmagában keveslem. Ha olyan VGA-t raknék mellé, amivel nem dolgozik össze, az pénzkidobás. Viszont ha összedolgozik vele, és nem fűti be a VGA a szobát, már mindjárt más a leányzó fekvése. Gondolom ez sem pénztárcabarát megoldás, de van 4 magom és egy hideg gépem, valamint minőségi játékélmény.
Szóba jött még i5 proci a 4 mag miatt, hogy levenni a teljesítményét, hogy ne fűtsön... de minek fizessek akkor ki érte annyi pénzt, ha úgy sem használom ki?Köszönök mindenféle tanácsot!
(megjegyzés: teljesen hülye vagyok a számítógépekhez, de próbálok tájékozódni)
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Az IGP nem fog csinálni semmit se. De ha egy Intel processzor mellé rakod, annak az IGP-je se, csak hogy valami kóbor éhező trollnak se adjunk most enni.
Az APU dobozán rajta van, mely dVGA-val működik együtt, csak ez a tesztből kimaradt. Korábbi tesztekből úgy rémlik, nem éri meg, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Azt, hogy hány fokos lesz, nem tudjuk megmondani, függ a hűtéstől. Miért pont 55 fok?Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Devas
őstag
Mi történik, ha ehhez az APUhoz hozzácsapok, egy 750 Ti VGA-t?
Összedolgozik az IGP a dVGA-val? Lesz frankó FPS, és játék alatt minden 55 fok körül fog mozogni?
Gondolom nem épp költséghatékony megoldás...
Esetleg másik dVGA-val működik csak? A cél a plafon 55 fok. Köszi![ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Az AMD nem a Kaveri megjelenésekor találta ki a dVGA és IGP együttműködését, ez már kezdettől fogva része a koncepciónak. Csak kezdetben ez a grafikára korlátozódott, lényegében egymást gyorsította a két grafikus mag, Crossfire szerűen. Egy baj volt vele, hogy csak meghatározott APU-dVGA párosok működtek, a processzor dobozán fel is volt tüntetve, mely videókártyákkal működik a dolog. Ez a lehetőség megmaradt, de nem hiszem, hogy túl sokan használnák így. Annyit nem gyorsul, akkor meg fölösleges egy, az IGP-hez hasonló sebességű kártyát is külön venni. Az lesz majd a jó, ha dVGA mellett bármit számolhat az IGP.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nyakdam
aktív tag
válasz Nirvanus #601 üzenetére
Megpróbálok ész érvekkel rávilágítani miért nem pálya ma egy 2 magos proci(Semmi bajom a Pentiumokkal és Celeronokkal, de ma már játékra nem ajánlottak nálam. )
Parampa linkeje is jó én ezt szoktam:[link]
Látszik, hogy 50-60 ropis VGA mellé elég egy gyengébb proci nem kell feltétlen i5. Miért van ez így. A DX11 működése miatt.(Ezt már oly sok tőlem hozáértőbb elmagyarázta de nézzük újra)
[link]
A fenti grafikon a DX11 vs DX12 terhelését mutatja. Eddig azért nem volt sok eltérés a többmagos rendszerek közöt mert 1 száll vol nagyon leterhelve és a maradék terhelés osztódot a többi közöt. Ez a DX12-vel megszünik! Minél több szál van annál jobban eloszlik a terhelés. Így válik értelmelenné a 2 magos proci.Mi szól az APU-k mellet egy i3-al szemben? A6-A8 mellet az ár. Az A10 drágább de az erős IGP jól jöhet szintén a DX12 alatt. [link] Az intel is ezen az úton halad. Az AMD a Kaveri megjelenésekor már vizionálta, hogy szeretné ha együtműködne a DVGA és az IGP. AMD szponzorált játékban biztos benne is lessz. Mivel az Intel is el szeretné adni a jelenleg 1,5-2X -es árú erős IGP-s prociját valszinű a karácsonyi játékok töbsége támogatni fogja a heterogén multiadapter funkciót, hogy az eddigi i5-i7 felhasználok jó sok dollárt hadjanak a kasszáknál mert látják, hogy a Skylake játékokban szépen elveri a Ivy/Haswell procikat DVG-val, (és az i5, i7 tulaj nem Kaveriért megy a boltba) és így már megéri váltaniuk nem úgy mint DX11 alatt ahol alig van gyorsulás.
-
Nirvanus
aktív tag
Jesszusom, mi van itt...
"NélküleTech"[iTX-or-GtfO!]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nők, nőügyek (18+)
- Kingdom Come Deliverance II - Befutottak az első tesztek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- Milyen videókártyát?
- Arch Linux
- További aktív témák...
- Gondolkodjunk? Ryzen 5 2600x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 8-Cores (96M Cache, up to 5.0GHz) Box Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 13600K Pionner Relid
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest