Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
Busterftw #67 üzenetére
oké, látom komoly erőfeszítéseket teszel hogy még csak véletlenül se értsed amit próbálok mondani.
egyetlen pont volt ahol arra reagáltál amit leírtam és nem egy szalmabábra amit senki, erre reagálok akkor én is:
""szval ha valaki alternatívát akar, azt valami ilyen kerülő úton kell magának kiharcolnia."
Es ezen miert csodalkozol? Ez az elet minden teruleten igy van.
Ha en kerekpar kereket akarok rakni a bicajom ala, akkor nem kezdtem el a BMW-t fikazni, hogy nincs alternativa, es neked ehhez az igenyhez kerulo uton kell keresni egy custom garazst, aki ezt neked megcsinalja."pontosan erről van szó. amíg nincsen technikai eszközökkel megakadályozva, hogy ez a módosítás megvalósítható legyen, addig igazából különösebben nem is zavar. saját felelősségre, nyilván, de ez szerintem az alapok alapja, ha saját hatáskört szeretnék azzal jár a felelősség is. a helyzet realitása viszont az, hogy ezek a technológiák amikről most beszélünk, pontosan ennek a megvalósíthatóságát teszik tönkre, annak ellenére, hogy a hardver amúgy alkalmas lenne rá.
Annyit teszek hozzá hogy érdemes egy picivel mögé nézni a dolgoknak, ugyanis pl a kérdés nem az, hogy a gyárilag feltelepített UEFI hajlandó-e elindítani egy tetszőleges bootloadert, hanem az, hogy maga az UEFI firmwae mit csinál. ezt ugyanis nem tudhatjuk, reverse engineering nélkül rá vagyunk utalva a termékleírásra, amiben a leírtak vagy igazak vagy nem, vagy a teljes igazság vagy csak egy része.
Az se releváns, hogy MOST működik-e úgy, ahogy én szeretném. ha nem ismerem TELJESEN a működését, és nyilván nem fogom mert ilyen mélységű dokumentációt a gyártók soha nem szoktak közreadni, akkor máris megbízhatatlannak kell tekintenem. Ugyanis például mi akadályozza meg egy ilyen eszköz esetében, hogy a garanciaidő lejárta után out-of-band lerántson magára egy frissítést, ami olyan funkciókban megváltoztatja a működését, amiért én az eredetit vettem. például hogy többet nem engedélyezi az unsigned bootloader betöltését. (tudok ilyen konkrét példát mondani amivel dolgoztam is)
ilyen helyzetben szerintem egyet tudunk abban érteni, hogy a kerülő utas alternatíva, amit te is mondasz (és én is teljesen ki vagyok vele békülve) lényegében az egyetlen járható út a megoldásra. CFW telepítése, vagy a gyárinak a módosítása, ha elég alaposan tudod tanulmányozni és bele tudsz nyúlni. Na ez az, amit ezek a hardverben implementált kriptográfiai megoldások lehetetlenné tudnak tenni, és lehetetlenné is tesznek sok esetben. Eklatáns példa az IME. a me_cleaner is KIZÁRÓLAG azért tud működni egy Core2-nél modernebb platformon, mert az IME önellenőrző funkciójában van egy konkrét implementációs hiba amit ki lehet használni. Lecserélni viszont így sem lehet. illetve le lehet, ha a gépet nem szándékozol 30 percnél hosszebb ideig használni egyhuzamban. ennek a működésnek viszont semmilyen racionális, a felhasználó érdekei szempontjából értelmezhető magyarázata nincs. És akkor az IME még csak az üdítő kivétel volt, amire legalább sikerült valami megoldást találni, a legtöbb ilyen az zárt ajtó marad a kerülő utak előtt.erről beszélek, nem másról. Remélem ha eljutottál idáig egy fokkal világosabb lett hogy mit próbálok képviselni. Egyetérteni nem kell, ha az értés megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest