- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vorontsov
tag
Sziasztok ha vettem akkumlátort de a régi még bírja 2-3 hónapot akkor ráérek jövőre amikor jó idő lesz kicserélni április-május,ha dobozában tárolom egyszer se kell feltölteni tud valaki segíteni?
Azért vettem meg mert a mostani ki tudja meddig lesz jó. -
csongi
veterán
válasz
BerserkGuts #24 üzenetére
Nem a jarmuvel van a gond, hanem a hasznalojaval.
Agyatlan modon kozlekedni biciklivel is lehet.
Segedmotoros jogositvany kell ra itthon.
Akinek nem tetszik, mehet labbalhajtosssl. -
BerserkGuts
addikt
De rá vannak gerjedve erre a qva szabályozásra szabályozzák a gyereknevelést vazdmeg ne ilyen piszlicsáré dolgokat mert van pár baleset jó akkor ugorjanak neki a kést is szabályozni meg a hegesztőgépeket meg mindent ami veszélyes az emberre meg az alkoholt is ki mikor hol meddig milyen alsónadrágban használhatja
A vége úgyis az lesz vegyél jogosítványt ha ez meg azt akarsz bukósisakkal kukásmellénnyel és jelzőfényekkel hogy minden kis genya cég jól járjon a szar gyártásával
-
csongi
veterán
válasz
maximilien88 #21 üzenetére
Elegendő! De egy 11Kw-os benzines társa lényegesen olcsóbb, és mint korábban már írták kb 50000Km mire megtérül a magasabb befektetés.
Hogy ez időbe kinél , hogy aránylik az más kérdés. -
moleculez
veterán
-
maximilien88
tag
ehhez kwh szerint elég a B125 jogsi? gondolom B jogsival nem megy, ezért azt nem is kérdeztem...
-
Adamyno
tag
Kissé húzós az ára a robogónak, de kellene
-
martonx
veterán
Nagy kérdés, hogy mibe fog kerülni a robogó.
-
axioma
veterán
válasz
tothmaxy182 #17 üzenetére
Ion-om van, en egy eve 2.25-ert vettem es jelentem boven hasznalhato. Most neztem nemreg, hirdetesi aron is 2.5-ig mar vannak peldanyok, foleg most holtidoszakban. Erre mondtam hogy ingazni jobb, en legalabbis szeretem, de teny, dugoban ugyanugy all (na jo, csak majdnem ugyanugy, ha a sima autokhoz nezem, mert a dinamikussaga miatt ott is tudok savot valtani vagy mas okbol hamarabb elorebbjutni, ahol a hasonlo meretu Alto-val nem ment).
Persze a hasznalhatosagot most A-bol B-be, mint zart robogo nezem, az egy mas kerdes, hogy ha a user kimondottan autobuzi szempontbol nezi.
Meg egy: bar az arkategoria nem kezdodik lentebb, de nekunk a masik auto olyan plugin hibrid, ami ingazasban elmegy full aramrol, csak videkre kell neki benzin. Egy benzines auto + egy elektromos motor helyett mar lehet ez is alternativa, attol fugg mik az autokkal szembeni feltetelek, es tovabbra is, az se tud elore menni a dugoban.szerk.
Elkezdtem olvasni a cikket. Mar ertem a hozzaallast: az illetonek nincs elektromos autoja, kulonben nem mondana olyat, hogy "Azzal persze számolni kell, hogy minél több fogyasztót használunk, annál inkább csökken a hatótáv.". A futesen (kliman) kivul a fogyasztok a kisakkurol mennek, tok mind1 hogy hany dolog csung rajta. -
tothmaxy182
őstag
Nekem [link] ebből a cikkből az jött le, hogy gyakorlatilag 3-4 millió alatt, használható elektromos autót még nem lehet venni. Az meg azért még viszonylag messze van ettől a kb 2 milliós ártól.
De persze ezt a 2 milliót is nagyon túlzónak találom, olyan max 1,3-1,5 között még el is gondolkodnék róla... -
dementor
senior tag
Egész korrekt a hatótáv a robogó esetében.
-
Schuler888
senior tag
Hm. Annak fenyeben hogy a seat mint markanev valszeg megszunik a szemelyautoknal, lehet megmarad ezen a teruleten?
-
Cobra.
őstag
A 2M Ft körüli ár nagyon sok, 1M-ért vannak a jobb 125-ösök. Robogóval megvan kb 20Ft-ból 1km, tehát kb 50000Km alatt térül meg a felára (illetve több, mert gumit az elektromosra is kell venni és az áram sincs ingyen). Jelenlegi áraknál magánszemélynek nagyon nem éri meg az elektromos motor/robogó. Ételfutárnál, postánál már lehet értelme, ahol sok rövid távot megy egy nap a motor, mert ott a benzines észrevehetően többet eszik és mechanikailag se tesz jót a sok hideg üzem (egy léghűtéses 125-ös télen kb 15 perc alatt teljesen kihül).
-
Aprósólyom
addikt
válasz
benzinkutass #11 üzenetére
És tényleg.
(#10) Huntszy: Nem volt fair az összehasonlítás, de én új-új összehasonlításban azt mondanám, hogy egy benzines sokkal jobb ajánlat, ha nem vagyok elvakult EV hívő. Ezek a supersoco-k tényleg nem drágák, de annyira már drágák, hogy ennyi pénzért vadi új minőségi 125-ös robit kapok (suzuki, honda, stb...) Persze a fenntartás több, de van ereje, nem fog nyögve nyelni egy komolyabb emelkedőnél (direkt rákérdeztem erre a supersoco-nál, hát, budai hegyekbe türelem kell....), van annyi erő, hogy városon kívülre is ki lehet merészkedni vele, keveset fogyasztanak a modern 4 ütemű 125-ös robogók (nagyon max 2,5l, állítólag), tárolóhely pedig biztos van bennük elég a mindennapi munkába járáshoz. Az eddigi elektromos robogók többségénél nem úgy emlékszem, hogy jól állnának tárolórekeszekből. Márpedig ez elég fontos, mert a funkcióját csak így tudja rendesen betölteni, hacsak nem teszünk rá egy utólagos dobozt, amiből egy jobb már tisztességes pénzmennyiség, plusz esztétikailag nem szép...
-
benzinkutass
újonc
Abban hogy ez egy Ninebot MAX átmatricázva
-
Huntszy
tag
https://www.supersoco-hungary.hu/super-soco-cu/
Ez most 2,5k euró, már forgalmazzák egy ideje MO-on, szóval valós ár. Nem mondom, ez még mindig pont 2,5x annyi mint amennyinél te húztad meg a határt de azért van ez olcsóbban is. Ennél valamivel drágábban 3,1k euróért van a nagyobb tesó a TC https://www.supersoco-hungary.hu/super-soco-tc/ az nemcsak elektromos, ugyan így kivehető aksis de baromi jól is néz ki (bár ez nyílván szubjektív).
Ebből már egész sokat látni az utakon itt MO-on ha tudja az ember, hogy hogyan néz ki
Face csoport van, találkozók stb
Új robogó normális pedig természetesen sokkal olcsóbb mint ezek cserébe baj is több van velük (téliesítés, olaj, lánc, 2 üteműnél keverni az olajat, szerelgetni, ha jobbat akarsz azok már megeszegetnek néha 3,5-4 liter ami már nem szignifikánsan kevesebb mint a kiskocsim 6-os fogyasztása cserébe fázol rajta).
Használt sok éves robit hasonlítani ehhez meg nem épp fair.
De nyílván mivel sokkal kisebb a piac és az érdeklődés is (nem divat gyűlölni a robogókat a légyszennyezettség miatt és támogatás sincs az elektromos robira) ezért nagyobb lesz az árrés, hogy profitábilis legyen. -
axioma
veterán
válasz
tothmaxy182 #3 üzenetére
Egy ilyen uj robogo arabol azert mar kb. egy hasznalt elektromos autot veszel, ha nem nyafogsz hogy csak A-bol B-be szempontjabol hozza a szintet. Mondjuk azzal nem mesz a dugoban gyorsabban, ellentetben a motorosokkal (en viszont motoron felnek es faznek).
-
BatchMan
senior tag
A roller miben különbözik a Xiaomi m365-től?
-
moleculez
veterán
Tudom nagyon rossz példa, mégis életszerű: pár száz £ veszek jóállapotú használt robogókat (gyorsan ránéztem autotraderen), amiknek semmi köze ehhez, mert használt, és benzines. De alternatíva, és 6000€ az rengeteg pénz ezért. Itt valahogy jobban mellbevág az elektromos - benzines közti árkülönbség (legalábbis engem), mint autók esetén, ott már lassan, de kezd normalizálódni, de ez még nagyon vad. Pedig nagyon várom, hogy beessen egy értemes árszintre, munkába járni tökéletes lenne kb heti egy töltéssel.
-
"Ha az időjárás engedi, hamarosan elhozzuk majd tesztre, mert nagyon érdekel minket, hogy egy komoly autógyártó emblémája egyben azt is jelenti-e, hogy a minőség végre megugorja azt a szintet, amit már mi is biztonságosnak nevezhetünk."
Most akkor a seat gyártja vagy nem?
-
moleculez
veterán
A robogó nagyon jó, de igen drága... legfeljebb 1000€ lennék hajlandó fizetni érte, azt is fogcsikorgatva.
-
tothmaxy182
őstag
Régóta várok már egy normális elektromos robogó alternatívára. Napi 50 km-t ingázok munkába (25 oda - 25 haza), és tök jó lenne olcsón és "környezetbarátabban" megoldani ezt a dolgot, de az elektromos autók egyelőre nem alternatívák az áruk miatt.
Igazából az alap elvárás (azon túl, hogy tudja egy feltöltéssel ezt a hatótávot), hogy a 100km/h-t stabilan tudja tartani, mert különben országúton eltaposnak a teherautók...
Bár a 2 millió feletti árat kicsit húzósnak találom... -
martonx
veterán
A robogó must have kategória!
-
A motor jó!
A roller teljesen felesleges.. Nulla újdonsága van, indokolatlan, hogy csak "legyen" .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Volkswagen konszernen belül a spanyolokhoz kerültek a mikromobilitással kapcsolatos fejlesztések. A robogó mellett egy új rollert is bemutattak.
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest