Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autóhifi
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
no végre tényleg terveztek a mérnökök, gratula, 10 pont a design és a hasznosság
évek óta várom, hogy valaki ezekkel az ötletekkel álljon elő!
ha lesz is belőle valami, ilyen deszkám lesz bizti[ Szerkesztve ]
-
kariad
senior tag
Tiszta Sci-fi, de nagyon ott van a szeren!!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Na ez igen. Ez gyönyörűen néz ki
Biztosan játszott már a Starcraft-al aki tervezteAzt is sejtem melyik faj volt a kedvence
Látom már mindenre asszociáltunk, csak a Protos-okra nem. de szerintem akkor is tőlük lopták a designt
Nekem továbbra is tetszik,de nem kell ezt komolyan venni, csak koncepció ugyis.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Azért a feltételezésedet nem kellene szilárd tényként tálalni. Simán elmegy 1-2 percet vele a lap. A perifériák nyilván nem kapnak belőle, de azok majd szépen újraindulnak. Csak akkor van gond, ha írás közben jön a szünet. Azt is el tudom képzelni, hogy a szünet idejére alvó módba helyezi a CPU-t. Talán GPU-t is.
(Pár usec-et a kondi-csapat is tud.)
[ Szerkesztve ]
-
Borgi
aktív tag
hi
Szép lap tiszta UFO afterlight feelingem lett
azért amd-ben jobbna tetszene
üdv,
Borgi -
ADAM1337
nagyúr
pinot noir lap is volt az asus-nál kb hasonló sorsra ítélem ezt is.
Avagy cebit és egyéb polcokon virít de még forgalomba se fog kerülni. -
KrAt
veterán
Korrekt
-
törölt tag
Nem is tudom, hogy a szánalmas, vagy a nevetséges-e a megfelelő kifejezés.
-
Zé_Mester
őstag
igen, ezt is akartam írni, de megelőztél.
az a lap is csak egy divatmajom volt sok közül a kiállításon...de a valóságban 1 se volt üzemelbe.
ennek is ez lesz a sorsa, szép meg minden, de egy baromság.
eleve az LGA775 foglalat már lejárt lemez, nem hiszem hogy arra fejlesztene az ASUS csúcskategóriás lapot, mert csak pénzkidobás.
a többi csicsa ami meg rajta van, csak púder : mi a gyásznak egy sz...r lapra kerámia meg az a hülye memófoglalat.nagyon unatkoznak a tervezők úgy látszik, inkább ezt a hülyítéses 16 fázissal kezdenének már valamit
-
spln
tag
Lehet én tudom rosszul, de a kerámia az pont kifejezetten hőszigetelő tulajdonságú, nem?
Pl űrhajók borításaként is azért használjákItt is jönnek már a koncepciók meg tanulmányok mint a kocsiknál
végülis Genf is pont most nyit[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Érdekes... so-dimm memók, UPS... Mintha laptophoz tervezték volna
Na és ha eltörik a kerámia hűtés a hátulján? Akkor helló mi? -
zuchy
őstag
Hmm elég pofás lap. Most divat notimemóriát pakolni asztali pépbe?
Semmi értelme, kevesebb fér bele fizikailag, aztán a tuningnak is annyi...
Csak feltűnés miatt van benne.
A hátsó kerámia merevítést viszont jó dolognak tartom, egyrészt viszonylag jól elvezeti a hőt, másrészt nem fog meghajlani a lap a nagyobb toronyhűtők terhe alatt. Az aksi szerintem felesleges, áramszüneteket maximum 1 perc alattit tudhat áthidalni, főleg ha a Quad proci, meg egy 200W-os VGA megy benne. Az áramingadozásokat viszont kiküszöbölheti... -
Ijk
nagyúr
Már csak azt nem látom mi ezen az a nagy fejlesztés. Tettek bele egy aksit, normális olcsó ddr2-t nem fogad, csatlakozók ugyanúgy vannak, tettek hátulra egy borítást, hogy beszerelésnél ne szurkálja a kezünket, és került rá egy igen giccses hűtés.
Pl. lehetne költségcsökkentés céljából ritkábban rakni kevesebb pci slotot, ugyanis az ember berak egy vga-t, az már mindjárt kitakar egyet.
Igaz giga lapom van, de a pci-exp hangkártya nem fért el a vga felett, hanem csak alatta, viszont így nincs rendes hely a vga-m bordájára a ventinek, holott lentebb még focipálya nagyságú hely van.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Nem biztos, hogy ez kijön a piacra... inkább csak egy ilyen mutogatós darab lesz ez mind 1 éve a Pinot Noir. Plusz LGA775, arra már nem költenék vagyonokat... 40-50k alatt még oké, de efelett már nem szabad alaplapot venni 775-ből.
[ Szerkesztve ]
-
Antibazsi
aktív tag
Azt a q... majdnem belehánytam a billentyűzetembe. Ezt vmi új dzsémszbond filme tervezték?
Ezek a színek és formák...bűnranda!
jobban nézve inkább ez a transzformerszre hajaz.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi84
aktív tag
"meggyalázott quad"
Ez teccik
A lap egyébként éééééredekes. Rampage extreme-en használt 16 fázisú pwm, brutál hűtés, 2fázis Nb és 2 memóriáknak, ami viszont so-dimm, integrált memóriával plusz még egy akksi is van rajta. Kicsit olyan übertuning lap, de azért inkább mégsem. Mintha egy hibrid autóban egy V12-es 6 literes benzinmotort raknának, de a fútóművet meg a kipufogót azért egy trabantról szedték. -
törölt tag
Azt írják, hogy kisebb áramszüneteket át tud hidalni, nem tudom ez mit jelent. Notebook memóriák mellett nem nagyon gyalázod meg azt a Quad-ot, hacsak úgy nem, hogy vizesblokkot raksz rá, s szűrt ganyét keringetsz a rendszerben.
Innentől kezdve a több GPU értelme is megkérdőjelezhető.
-
Ste
addikt
válasz
#72042496 #35 üzenetére
Az egész gépet? Azt hittem csak egy gyors hibernálásra elég max, meg a zavarszűrésre.
Mondjuk biztos vannak ennek is korlátai. Egy meggyalázott quad és 2db dupla gpu esetén érdekesen bírhatja.Apropó akku a hátoldalon: az áramellátást valami nyákok közötti réteggel oldják meg ha a táp nem ad több energiát?
-
törölt tag
Arra azért kíváncsi lennék, ha ott a hátulján a UPS, ami akár az egész gépet is elviszi kis ideig a hátán, mi a fenének külön elem a lapra.
Illetve ha notebook memóriákat fogad, akkor tuning nyilván nem lesz, így extra melegedés sem. Ezért a hűtésbe sem kell az a sok spéci megoldás, különben is, többet nyernének, ha nem takarnák le a bordákat, ill. nem olyan trehány módon pasztáznák a lapjaikat, mint ahogy azt jelenleg teszik!
Külön-külön persze lehet fantázia a megoldásokban, de így együtt ez elég gáz. Kíváncsi vagyok, hogy vajon 10 év múlva is meglesz-e még a floppy csatlakozó. Egyáltalán lehet még valahol floppy lemezt venni?
-
Ste
addikt
igazi vicc kategória
inkább csili-vili az egészha kerámia kell, menjenek inkább herendre vagy hollókőre
engusz: inkább úgy fogalmaznék: addig is rólunk beszélnek
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
a marine-ról egyből a vízhűtés jutott eszembe, meglátva a chipsetet van némi seaquest-es beütése..
fedélzati ram már volt 486-osoknál is igaz ott csak cache, illetve régebbi P3-as notiknál is bevett szokás volt 64Mb SD-t rászórni a lapra, mi meg cserélhettük le naphosszat, hogy melyik "chip" a sz@r, ha fagyott .. -
.mf
veterán
Nem laptop memót is, hanem csak azt.
Amúgy szerintem nem lenne rossz, hogy az EDO óta nagy RAM modulok után visszatérnénk a kisebb modulokra, mint ahogy azelőtt volt; főleg a mATX és ITX-lapok elrendezésének-helykihasználásának tenne jót.
A hátlapi hűtés nem rossz ötlet;
a hátlapi akkunak viszont nem sok értelmét látom: monitor, winyó, stb nélkül ugyanúgy nem lehet tovább dolgozni... -
engusz
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #25 üzenetére
Eddig csak a képeket nézték meg, most már azokat sem, csak a hír címét olvassák el...
-
zed1983
őstag
Hát nagyon úgy néz ki, hogy az Asus akar lenni a Cebit sztárja!
Brutálisan kinéző laplátszik, hogy minden alkatrész minőségi, ilyen kondikat nem is láttam még lapon...
-
törölt tag
válasz
venember83 #11 üzenetére
Pontosan. Ez az egész egy nagy parasztvakítás.
-
total90
veterán
tetszetős darab
-
tome.jr
addikt
Lehet tudni milyen foglalathoz tervezték? Egyébként brutális design és jó ötletek kombója. Talán elcsábulnék ASUS irányban.
[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
gyönyörűűű
csak kár hogy a büdös életbe nem fogjuk látni, max ezeken a képeken. -
Tomate
veterán
Marine cool? Én azt hittem akvárium PC-be tervezték. Már csak a neve miatt is, meg hát úgy is néz ki. Bioshock PC alapja...
-
bartucc
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #13 üzenetére
Most akkor laptop memót is fogad?
Az ára is sztem az egekben, ha vmi hasonlót kiadnak, de inkább kisebb csíkszéleségű chip kellene.... -
/nyelvtantanár on
"A [...] felvonultató termék egyedi hűtőrendszert kapott, amelynek hatékonyságát megduplázták..."
tehát kapott egy egyedi (előtte még nem alkalmazott) hűtési megoldást, dupla akkora hatékonysággal. mihez képest dupla akkora ez a hatékonyság? önmagához?/nyelvtantanár off
-
venember83
nagyúr
Inkább designoltak, mint fejlesztettek, valamiért az az érzésem, hogy ezen újítások egyike sem fog betörni a piacra, max a rendkívül túlárazott alaplapokra aggatnak pár ilyen feature-t, aztán kalap.
-
sNORh
addikt
azta decsúnya..
elég cyber..
-
Depression
veterán
Nem is láttam alaplap fejlesztést már vagy 1000 éve. Örvendetes, hogy van aki ezzel is foglalkozik.
-
törölt tag
Engem az érdekelne, hogy hova lehet beszórni a memóriamodulokat? Vagy fedélzeti memória és csókolom?
-
Sanyix
őstag
és ezzel az ups-el hogy vészeli át mondjuk a tápra kötött vinyó az áramszünetet?
hoppá!
-
P.e.t.ya.
senior tag
Asus -ék nyomulnak rendesen.
-
Rive
veterán
LGA775
Amúgy: végre kidobásra jelölik a helyrabló standard ramokat. Viszont hol a hiegészitő tápcsatlakozó?
-
ngabor2
nagyúr
és mi van, ha a fedélzeti memória megdeglik?
-
gyiku
nagyúr
szep szep, csak mar 1 hetes hir [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Marine Cool számos érdekes újdonságot vonultat fel.
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok