Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Áfogat

csendes tag

válasz #59063552 #66 üzenetére

Nézd, nem célom meggyőzni Téged. Ha Te úgy gondolod, hogy Taiwan katonai elrettentő ereje tartja vissza Kínát, akkor számodra ez lesz az igazság.

Én nem tudom megmondani, hogy valójában mit, és miért cselekszik Kína, de messze nem nevezném buta népnek őket. Autoriter a társadalmuk? Igen. Másképp gondolkoznak? Igen. Beszélnek idegen nyelvet? Nem. Ettől még nem lesznek buták, mindösszesen csak ilyenek a sárgák.

• Áfogat

csendes tag

válasz #59063552 #62 üzenetére

Kína katonai erővel való fenyegetése önmagában elég nagy súllyal bír, tekintettel az amerikai támogatásra. Az hogy ezzel fenyegetnek olyan, mintha mi fenyegetnénk Luxemburgot (ha szomszédosak lennénk). Komolyan senki nem venné azt az opciót, hogy kitartanak pusztán a katonai erejükből adódóan, de a következmények brutálisak lennének Kína számára is.

Nem megtenni, mert nem érdekem, és nem megtenni, mert nem vagyok rá képes azért nem egyenlő. Amennyiben akarnák "elfoglalnák", tudtommal van atombombájuk. Az tartja vissza őket az atom bevetésétől, ami a hadsereg megindítását is visszatartja (wiki szerint van 280 atomjuk, ebből 2 darabot biztosan nélkülözni tudnának, ha nagyon kell).

Egyébként nem kellene szurkolni egy háború kitörésének, még ha nyugati szemmel nézve ez "jól is jönne". Valójában mindenki veszít vele.

Cikkhez visszatérve, ha csúsznak 10-20 évet, mi történt az ő szempontjukból? Jelenleg is ebben az állapotban léteznek.

Új hozzászólás Aktív témák