Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#99094528 #44 üzenetére
Nem vita volt ez, egészséges eszmecsere.
Ami írtam tartom, szerintem a te géped már minden csak nem hordozható. Ezért hasonlítottam - nyilván ironikusan - desktophoz.
Egyébként ahova tényleg ekkora erő kell, CAD, videóvágás, stb.. oda inkább választanék asztalit mert jobban számít a kraft mint bármi más. Ott meg mondjuk 100-150W-ból nyilván sokkal több jön ki erőben.De a lényeget leírtad, azzal egyetértek - és ezzel szokott a legtöbb gond lenni, hogy adott user saját preferenciából kiindulna nem tudja megérteni, hogy másnak egyszerűen másra van szüksége.
Szóval a lényeg, hogy legyen 11-17" range, 0.8-tól 3.5kg-ig és utána majd a kedves user kiválasztja, hogy melyiket szeretné használni. CAD-re megveszi utóbbit, vegyesre egy köztes gépet. Minden egyébre vagy épp egy 45kg csaj meg a vékony 13.3-as 1kg-os notit.... pirosban.szerk: Az arányok is mások szerintem. Nagyon sok embernek a tablet szint is elég tartalomfogyasztásra. Munkára pedig jóval nagyobb szvsz az irodai arány mint a WS-t kívánó feladatok. Egyszerű logika szerint is: minden valós feladat mellé ott van a komplett háttérterület, ügyvitel, sales, pénzügy, stb, stb... ott elég irodai munkára bármi. Persze az 1kg, 10mm sem kritérium nyilván.
De még azt mondom, hogy a "valós IT termelésben" is elég sokszor egy átlaggép. Kódolni is lehet U-s procin. Nem kell mindenkinek compile (ami mondjuk megint sokszor annyira optimalizálatlan, hogy hiába teszel alá pl. több magot) vagy VM futtatásra gép még ott sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Nyaralás topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy ruhás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged