2019. április 22., hétfő

Szponzorunk

Acer blog: 1 kg alatt az új Swift 5

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Ez a pehelysúly főleg annak fényében impozáns, hogy egy 15,6”-es érintőképernyővel szerelt ultrabookról beszélünk.

Az Acer Swift ultrabook sorozatának „munkagépe” az ötös modell, amelynek legutóbbi verziójával már sikerült a gyártónak átlépnie az 1 kg-os álomhatárt (természetesen lefelé). A most bemutatott 2018-as változat sem lett nehezebb nála, ami azért is szép teljesítmény, mert közben a kijelzőt viszont megnövelték, és 14 hüvelyk helyett immár egy 15,6 hüvelykes panelben gyönyörködhetünk. Ez a panel egyébként IPS technológiára épül, érintésérzékeny és Full HD felbontású, ráadásul az előlap 87,6 százalékát fedi le, köszönhetően a kevesebb, mint 6 mm széles keretnek, amely miatt ugyanakkor a webkamerát még nem kellett a kijelző alá költöztetni.


[+]

Mindebből leszűrhető, hogy az új Swift 5 tervezésekor a hordozhatóság megtartása az első helyen szerepelt, így a 15,6”-es kijelző dacára egy átlagos 14”-es noteszgép helyén elférő notebookot kapunk, amely egy feltöltéssel egy teljes napos munkaidőt biztosít átlagos terhelés mellett. Az alacsony tömeg és a megfelelő strapabíróság elérése érdekében egyébként a gépház alumínium-magnézium ötvözetből készült.


[+]

Bár a hivatalos specifikációk közzététele egyelőre várat magára, azt már nagyjából tudni lehet, hogy nyolcadik generációs Intel Core processzorokra számíthatunk, amelyek mellett maximum 16 GB rendszermemória és 1 TB háttértár lehet. Tekintettel arra, hogy a Swift 5 elsősorban hordozható munkagép, így nem volt követelmény az extrém vékonyság, nem kell tehát lemondani a teljes értékű USB portokról sem, így rögtön két Type-A és két Type-C konnektort kapunk, és a gép oldalain elfért még egy SD kártyaolvasó, egy kombinált hangcsatlakozó és egy HDMI kimenet is. Hasznos extra még a LED-es világítással rendelkező billentyűzet mellett az ujjlenyomat-olvasó is.

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.