Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szafter
tag
Taperolós laptopok? Hátezmiezmáán? Taperolásra ott a tablet...
Nevess, és a világ veled nevet. Horkolj, és egyedül alszol.
-
ADAMEX
csendes tag
Természetesen $30.000 akart az lenni!
Azt nem mondtam, hogy bevándorlónak kell megvennie egy átlag alatti fizetéssel! Átlagos amerikai állampolgárra írtam.
És csak úgy hasraütés szintjén mondtam, de egy kormányzati oldal szerint ez $27.400 (2006-2010).
Wikipedia szerint is $30.000 körül van. Persze ott is jönnek rá az adók(szja, social security), de a személyi jövedelemadó is átlag 7%, plusz jópár ezret vissza tudsz igényelni ha van kiskorú gyekered stb. Az "Áfa" (state tax) is csak 7% átlagban.
Ehhez vegyük hozzá, hogy 310 millióan vannak, tehát van vásárlóbázis hozzá szerintem. Nem vagyok semmilyen közgazdász, meg semmi, csak így okoskodok itt. Amúgy meg épp USA-ban vagyok, szóval valamennyire belelátok a dolgokba. Még mindig nem azt mondom, hogy itt kolbászból van a kerítés, de sokkal jobban ki tudod spórolni azt az $1400-at egy ilyen kütyüre.Ui. Király az aláírásod
-
Kapanyél
őstag
Ezek a számok hogy jöttek ki neked?
Egyébként a statisztikai átlagkeresetnél általában kevesebbet kapnak az emberek. $1400 körül kapnak a kezdők, a bevándorólk - alkalmi munkavállalók még néha ennél is kevesebbet. A menő(!) orvosoknak osztanak $5000 körül, tehát az átlagnak ott sincs meg a $40000. Jó, ha $25000-et elérik.[ Szerkesztve ]
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
ADAMEX
csendes tag
válasz VaniliásRönk #39 üzenetére
Évi USA átlagkereset $40.000, azaz havi $2500. Ebből kijön 2 db. Nem azt mondom, hogy nincs más kiadásuk. Ez kb olyan mintha Magyarországon 120.000 Ft lenne ez az ultrabook, az azért nem vészes.
-
shteer
titán
bármelyikért odaadnám a mostanit
szerintem jónak tűnik..
-
M@trixfan
addikt
Egész jó, persze az ár egyből megfeleltethető a minőséggel. Egyszerűen mindig azt kapja az ember amit fizet. A belsőt azért még megnézném, emlékszem belül milyen szedett-vedett volt az első S3. Még az Asus Zenbook is vannak átkötések belül, de lehet ebben is fejlődik az Acer. Az 1080p-t szerintem nem kéne erőltetni, mivel nincs rendes pixe négyszerezés. Az IPS bejön, csak maradjunk 1600x900-nál amíg nincs rendes HDPI támogatás a Windowsban.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
-
ADAMEX
csendes tag
Az áron nem kell nagyon hűledezni szerintem, nem hazánk a célközönség (legalábbis nem az átlagemberek). USA-ban egy havi átlagfizetésből 2 db ilyet tudsz venni, én is vennék.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ezek lassan olyanok lesznek mint az F-104 Starfighter, élvédő nélkül vigyázni kell nehogy megvágjanak.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
SentryGun
aktív tag
Én méretileg egy Lenovo U310 által elkezdett vonalnak jobban örülnék. Nekem is fontos, hogy kicsi és hordozható legyen, de a mai faék design-os gépekbe csak a harmatos tárhelyű ssd-ket rakják. Én meg szeretem, ha a fontos cuccaim velem vannak a vinyón. Irigylem, aki elfér egy 128/256-os ssd-n rendszerrel együtt.
Plusz ha már 2012-t írunk: 13,3"-on FullHD IPS!! (ez itt végre megvan) matt kijelző, min. 500GB + mSATA bővítési lehetőség, nagy készenléti idő (ergo nagy akksi), modern processzor, hatalmas touchpad és fém készülékház. Ja, akkor jövőre nem lenne mit kiadni... (Meg tuti lenne vagy 1800 EUR az indulóár)
Az érintőképernyőnek nem látom értelmét egy notebookon, főleg hogy csak 180 fokban nyílik a kijelző. Win8 meg majd kiderül milyen, biztos nem fogok rá rögtön váltani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A gyártók szolgáltatók résznél jobb oldalon miért van ASUS?
-
BoC1ka
senior tag
-
BoC1ka
senior tag
-
planbmokus
senior tag
Remélem hamar jönnek az olcsóbb alternatívák is...
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Gusztáv
addikt
válasz Feruendios #7 üzenetére
Gondolom nem tűnt fel, hogy ugyanannyi pénzért mennyivel komolyabb hardvert kapsz (IPS, FHD, Touchscreen). Pedig az aláírásodból azt látom neked bejön a nagyfelbontású kijelző.
Laci
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz Gadgetfan_ #26 üzenetére
Mennyire használható egy ilyen érintőkijelzős notebookban az érintőkijelző? Nem akadályoz a billentyűzet a használatban?
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
Gadgetfan_
senior tag
Win8 CP kipróbálása óta várom az érintőkijelzős notebookokat, de félmilliót biztos nem adok érte, akármennyire is vártam. Lesz ez még jobb is szerintem, mert ez így elég lehúzás szagú nekem. Egy "normál" ultrabookot vajon mennyire drágít meg az érintőkijelző valójában? Mennyi lehet egy sima és egy érintőpanel közötti árkülönbség alkatrészárban? 10-15 ezer?
[ Szerkesztve ]
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
ViiiiktorOC
senior tag
Hát ezek a gépek elég jól néznek ki, és tudásban is ottvan.
Főleg a kijelzője, na de az ára kicsit sok.LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
Beri78
őstag
hát ezt is kint kell megvenni...
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
vince
őstag
hááááááát, nem én vagyok a célközönség
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
foregister
tag
-
foregister
tag
"Ebben az árkategóriában már csak Apple-t szabad venni."
Majd ha Apple fog gyártani teljes értékű OSX-es érintőképernyős(!) eszközt amire ráhúzhatok bármilyen rendszert (mint a Macbookokra) akkor alternatíva, addig nem.
Ez sem most lesz, amíg az átlag embereknek elég egy lebutított OS-t futtató, ARM alapú termék. Erre olcsóbb "alternatíva" (feltéve ha nő a windows store kínálat) lesz egy ARM alapú Windows RT-s, vagy Atom alapú x86-os Windows 8 táblagép...
Az igen az nem nem
-
stranger28
addikt
válasz foregister #19 üzenetére
Igen!
-
foregister
tag
A $1400-ra rájön az adó ami általában 7% (+$100), ha szeretnél garanciából legalább 2 évet az 1 helyett + $130 az máris $1630.
Így 360,000 Ft + postaköltség + vám. Vámot megúszni nem fogod, mert ha haver adja fel, ha cég, akkor is biztosítani kell, így adott lesz a vám. Ha cég adja fel számlával akkor így durván +30% (ÁFA+vám) 468,000 Ft. Ha becsalod a számlát akkor csak +3%, így 378,000 Ft.
Ha biztosra akarsz menni akkor viszont UPS/FedEx/DHL-t választasz, az kb lesz 30-40,000 Ft (ha nincs kedvezményed) és ha mázlid van a vámot megúszod, bár náluk még szigorúbban veszik.
EU-ban valószínű hasonló árban lesz: 400,000 Ft
Tehát hacsak nem mentél ki az USA-ba vagy nem hozta be neked kézben valaki szívességből, akkor spóroltál 20,000-30,000 Ft-ot és így van egy 2 év garanciás terméked, ami ha elromlik küldheted vissza gyorspostán az USA-ba ami 30-40,000 Ft
Megéri USA-ból rendelni?
Az igen az nem nem
-
.mf
veterán
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha 1000 USD volt az ultrabookoknál megcélozva az Intel által... az Acernek talán elfelejtettek szólni?
Franc fog felárat fizetni a funkcionalitás rovására menő vékonyságért. Se csatlakoztathatóság, se akkus üzemidő. Divattermék.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
freemanone
addikt
Egész pofás, ha nem kéne hozzányúlnom a képernyőhöz és működne úgy mint az xperia sola (ha jól emlékszem) telefonnál, hogy elég csak a képernyőhöz közel tenni az ujjamat, már lenne egy vevőjük. Sima érintőt meg tolják fel jó mélyre a gyártók..... a telefonomat is használat közben többször letörlöm és nagyon utálom, hogy ez még nem alap funkció, legalább a felsőkategóriában....
-
Kapanyél
őstag
Hiába Acer, ez most a top hardver az ultrabook-ok között. Az unibody alu verzióért nem olyan sok a 300k a többihez viszonyítva. Ill. nincs is mihez viszonyítani, mert az Air-nek kisebb a felbontása és nem érintőkijelzős, a Zenbook... stb.
Jó lesz ez!Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz stranger28 #11 üzenetére
Természetesen nem, de egy laptopért, legyen azbármilyen überfasza, ennyi pénzt kiadni, áhh, valszeg nem én vagyok a célközönség. Pedig néhányszáz USD-vel kevesebbért már barátibb lenne (~1000USD).
[ Szerkesztve ]
-
BoC1ka
senior tag
de most nemazert de gorillaglass full hd meg erintokepernyo legujabb hardverrel...300 ezerert? annyira megsincs tularazva...
YNWA
-
prolad
addikt
Pofás gèpek, s hsrdver is tetszik,de rengetegebe kerül.
-
Tussky
tag
Emlékeim szerint az amcsi posta a lítiumion akkukat veszélyessé nyilvánította,és már nem adja postára.
-
=WiNTeR=
senior tag
És ezekben mégis mi a franc kerül 1300USD-be, most komolyan? Van olyan, aki ennyiért meg is veszi?
-
stranger28
addikt
Ha egy üres hsz-t írtál volna, az aláírásodból simán kitaláltuk volna, hogy mit akartál.
Nem rosszak ezek, csak valahogy az Acer név nem cseng nekem jól, illetve az áruk...
[ Szerkesztve ]
-
Feruendios
tag
Nagyon jó kis config, de ennyi pénzt nem ér egy Acer. Ebben az árkategóriában már csak Apple-t szabad venni.
Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
vasii
senior tag
Amcsiban korrekt az ára sztem, itthon mar sajna eselytelen. Viszont ezt postan meg levelben is feladhatjak ha vannak amcsi rokonok
-
saelin
veterán
Áh, ez veszettül drága... biztos kell neki pár év mire mérséklődik az ára addig nem is érdekel.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Agyzuzo
addikt
9323x223x11,9mm? Az szép méret egy ultrabook-hoz. Jöhet.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
nonoka74
tag
Miért ilyen drágák az ultrák?Dizájn,hardver,anyaghasználat?Villogni lehet vele az biztos!
[ Szerkesztve ]
-
Zodicus
senior tag
1399 dolcsi még nem is lenne annyira vészes, DE amire ideér...
Szerk.: ütős darabok, elfogadnám
Szerk2.: #2 ezt mondom én is, hogy amire ideér (és a lényeg az ANNYIRA)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest