Új hozzászólás Aktív témák
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kovacszk #1431 üzenetére
Írtam , csak el kellett volna olvasni hogy emailezek de azt akkor értettem csak ha még meglesz addig. elnézést.
tehát nem volt lebeszélve."biztosra nem ígérem majd a napokban elválik mert nem magyarban vagyok még és itt xxxxxxxx-ban is hirdetem 20euro-ért."
Egyébként ha nagyon kellett volna a cucc akkor nem alkudtál volna 500forintot a 3,5kilóból ami így is qva olcsó volt.
-
kapcs-ford
őstag
OFF
Kérem ne email-ezzetek feleslegesen mert a korábban említett Aspire One minden darabja elkelt!
Semmi sem maradt belőle, az ebay-en lett eladva miután az itteni "vevők" csak alkudni meg szxxxakodni tudnak 1-2ezres dolgokon. Lealkudja 10email 3 mobilhívás azt nem kell neki. Ez volt.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #1044 üzenetére
Valakinek kellett a venti-modul mert zörgött neki... nem találom az emailt..
-
kapcs-ford
őstag
Alkatrésznek eladó egy kékszínű!
Eladó részek (ami maradt):
töltő, venti-modul, kijelző keret (külső), Bill. körüli borítás (touchpad-al), wlan kártya, hangszórók, belső kábelek , mikrofon, kamera , vagy az alaplapról bármi.Email plíz.
-
kapcs-ford
őstag
Ha valakinek lesz kis ideje akkor kellene szerkeszteni egy FAQ-ot közösen és berakatni egy moderátorral az elejére.
-
kapcs-ford
őstag
Ha SSD-set veszel akkor ne akarj rá xp-ét mert ha nem samsung az ssd benne akkor annyi. Igen, valóban zsákbamacsek.
"Pl :Sdd verziosat vennék 8gbos ,később tudok bele tenni vagy cserélni Hdd 1.8colos wincsit ?(mert ha igen akkor A110ből A150 csinálhatok ?)"
Igen tudsz bele rakni adapterrel 1.8colos wincsit ami sokkal lassabb mint az ssd és annyiból tudtál volna venni egy hdd-est 1gb-rammal és a garid is maradt volna...
-
kapcs-ford
őstag
Valszeg eladom az Aspire One-om darabokban mármint ami megmaradt belőle. Egy zárlatos usb-s genya tönkrevágta a gépet illetve "csak" az alaplapját. Elsőnek egy p3-as döglött ki de nagyeszűnek ki kellett próbálnia az AA1-en is.
Kijelző, töltő,akksi, ssd, wlan, ház mind tökéletes állapotban. Na, kellemes ünnepeket. -
kapcs-ford
őstag
1, Kapsz tokot!
2, 42-25 hozzászólás, 10k-t megéri csakúgy kicsengetni mert ha intel-es az ssd benne akkor az xp az rémálom lehet és kétlem hogy a hazai balkán üzlet kicseréli-e majd neked hdd-sre csak úgy.
Kezdésnek:
[link]3, Legutóbbi (elvileg) bios-sal jönnek, az akksi többet visz stb... ha nem frissíted akkor sem lesz baj.
-
kapcs-ford
őstag
Nagy különbséget nem vettem észre, kihagyást pedig nem tapasztaltam.
Elvileg a te állításod a helytálló mivel a netbook-ok nagyrészét atheros-ol szerelik ami elég silány, ráadás több a fogyasztása is.
Olvastam, hogy valaki ki is cserélte intel-re az atheros-t.
Egy 14-15"-os notinak ugye az antennája is nagyobb -
kapcs-ford
őstag
720-as hd film alatt a proci terheltsége kb. 40%... xviddivx alatt az max ha 9%-ig felmegy.
Ha kell egy gép az asztali (vagy a noti) mellé és fontos a hordozhatóság, kis méret, súly akkor netbook.
Ha a kis méret/súly nem érdekel akkor hasonló amit fateless ajánlott.Ha a netbook-ot akarod egésznap nyúzni mint én, akkor ajánlott egy külső monitor, akár egy 19-es is.
-
kapcs-ford
őstag
Hír
Tervezik, hogy feb-márctól 10-es kijelzőkkel jönnek.
Acer to launch 10-inch Aspire One as early as February next year
Filed Under (News) by KiNG on 25-11-2008Acer plans to launch 10-inch Aspire One netbooks in February or March next year, according to Scott Lin, Acer Taiwan president.
As for its 8.9-inch netbooks currently available, the 3.5G module-based Aspire One netbooks being bundled with Taiwan Mobile (TWM) services is expected to reach a shipment volume of 9,000 units in the Taiwan market in the fourth quarter this year, Lin said. Acer currently sells 10,000-20,000 Aspire Ones and 7,000-8,000 consumer notebooks monthly in Taiwan, he added.
-
kapcs-ford
őstag
-
kapcs-ford
őstag
Ha egyszer szétkapod ügyesen akkor nem látszik meg de ha érvényesíteni kell a garit akkor ki kell venned a memót ugye tehát 2x kell szétkapni és összerakni. A csavarok nagyon érzékenyek és már 1 szétszedést is ki lehet szúrni ha nem megfelelően csinálod.
Használj plasztik csavarnyúzót vagy rakj a csavar és a nyúzó közé valami anyagot.
A bill. 3 feszítőjét is műanyaggal nyisd, jól jönnek erre a gitárpengetők. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Fapuma1977 #429 üzenetére
Ha előfizuval veszed a gépet szolgáltatótól akkor lehet karifüggő a 3g kártya.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #419 üzenetére
CCCP + Codec 8.3
-
kapcs-ford
őstag
"720p-s .mkv-t nem viszi, én csak KMplayert használok, minden kodek benne van, ami csak kell, és nagyon okos lejátszó, de ezzel akadozik, csúszik a hang/kép. Nem érdekes, erre majd egyszerű divx-eket teszünk."
Teljesen mindegy, hogy milyen 2éves ósdi vacak neked "okos" codec-eket használsz (mint én eddig a nekem okos klite mediaplayer classic legutóbbi verzióját) ha a dolgok fejlődnek mint mindig... ebből az következik, hogy szerinted minden benne van de mégsem.
Trükközni nem kell, mintha 2 program instalálását annak lehetne tekinteni a winfos világában.A lényeg: csont nélkül viszi a filmet amit linkelt a kolléga és csak fel kellett tenni a CCCP packot amiben a beállításokban nem engedélyezzük a "h.264"-et és utána install codec 8.3 és kész is.
Mielőtt jönnek a "netbuk nem erre való, csak netre" annak jelzem hogy a lejátszás alatt a proci terheltsége 43-57% között ugrált.
-
kapcs-ford
őstag
Ok kösz!
Ha lesz időm akkor kipróbálom a dolgokat, addig is Aspire One tulajok előre tesztelni.Itt is azt írják hogy megy:
[link]
"Download the newest CCCP pack.Download Codec8 from free-codecs.com.
Install CCCP.
Install Codec8.3.
Go to ffdshow video codec config and select none for h.264.
Watch all your 720p stuff."
-
kapcs-ford
őstag
Nálam "Hang-wan kép-ninch"... a kép szaggat (nézhetetlen, megáll stb..) 3másodperc után de van hang végig és mindezt Media Player classic alatt (klite pack)
A vlc alatt pedig még siralmasabb (a hang is szagatt) és még kockáz is a megakadt kép.
(Csodálom,hogy a vlc még mindig létezik)Próbáltam külső hdd-ről de semmi eredmény!
Elvileg mennie kellene, majd ha lesz időm ezek szerint járok el:
-
kapcs-ford
őstag
Előbbi videókat nézd már meg ugyan, nem az hogy az Msi igen az Aspire One pedig nem hanem az hogy ott van az asztalon az összes netbook és mindegyik bekrepál a 1080p HD alatt.
Kérdés az hogy kinek mit jelent a HD, ajánlott videó a 3.Mint írtad is, a belsejük (Wind, Aspire One) tök ugyanaz. Mikor még nem volt xp driver az Aspire One-hoz akkor az MSI oldaláról szedtem le a drivereket és azóta is azok vannak a gépemen.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
tortaur2006 #374 üzenetére
Mit ír ki pontosan?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
tortaur2006 #372 üzenetére
(#42) Ezt olvasd el ha xp-t raksz rá.
(#370)
-
kapcs-ford
őstag
válasz
tortaur2006 #360 üzenetére
(#338) + ha tartósan megy venti nélkül (5-24óra) akkor érdemes belemoddolni egy bordát.
-
kapcs-ford
őstag
Camspace progi! MUST HAVE!
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kovacszk #355 üzenetére
Ja, durva.
Venti nélkül.
Mikor csak az egyik borda volt (az aluszínű) akkor alap állapotban 58fokra 31perc alatt kúszott fel és a max az 61fok volt.Ezzel az utóbbi mod-dal az 58fokot több mint egy óra alatt (1:13) éri el de néha visszakapcsol 57fokra mivel 58fok lett a max! terhelés nélkül ugye.
A max-ot 68-ra állítottam és onnan nagyongyorsan visszapörgeti 58-ra. Akusztikailag is jót tett neki mert a venti mikor bekapcsol akkor sokkal halkabb.
-
kapcs-ford
őstag
Ma megmoddoltam rendesen a kicsit
Kapott hűtést.
És ha már nyitva a doboz akkor ez a kép alapján forrasztgattam
most már 4 usb bemenet van a gépen.
Ezt a negyediket kivezettem a hátsó üregbe a 3G modem helyére (az enyém még 3G nélküli). Nem mintha egyszerre lenne használva mind a 4 port de a gép jobboldalán a 2 usb közelsége miatt néha pár usb eszköz nem fér el. Később majd beépítek oda egy usb modemet vagy bt-modult, vagy inkább gps-t ha majd lemegy az áruk..
-
kapcs-ford
őstag
válasz
illuzioo #335 üzenetére
Hát az a borda amit beleraktál az eléggé fullos és látod még azzal sem esett 10fokot! de még lehet..
Amire rájöttem az az hogy nem a proci melegszik nagyon hanem az azon a hídon levő másik chip.
Ha megy a gép akkor alul érezhető is hogy az a része melegebb de legjobb szétkapni a gépet és úgy járatni egy ideig, az a chip az forrósítja inkább az egész hűtőlemezt.
(a képen a jobboldali)Egy router-nek a bordáját moddoltam bele és végül a képen látható nagyobb piros pöttyre ragasztva volt a legjobb hatásfok.
Rendeltem vga-bordákat is csak azok még nem érkeztek meg.
-
kapcs-ford
őstag
Új venti progi verzió.:
[I]Features:
- no installation needed
- small memory footprint (~5Mo)
- complete fan management, with stopped/slow/auto fan modes
- support newest bios, from v0.3109 to v0.3305
- CPU speed management (XP only)
- fast screen resolution changes, with 1024×768 scrolled and downscaled modes (XP only)
- can enable/disable webcam/ethernet/wifi to reduce power usage
- can be started with windows automatically
- option to prevent HDD clicks
- show temperature & battery in tray icon
- customizable icons & colors via .ini file
- integrated ACPIEC driver patching to prevent log writingFAQ
Q- What is the “Prevent HD clicking” option?
A- Some hard drives used in the A1 does some frequent clicking noise, due to [badly] aggressive power management that parks the HD heads whenever it’s possible, to reduce power usage and prevent potential damage from shocks. While this may be a good thing in a general case, when it occurs too frequently it dramatically reduce the lifespan of the drive and may be annoying due to the noise generated. This option almost disable the hard drive power management to prevent this clicks, thus preserving your ears and you drive’s lifespan at the cost of a little more power consumption. Activating this option is not recommended for the A1 models with SSD drives.Q- Why the fan is stopped when I set it to slow mode?
A- Slow mode can’t be activated when the system temperature is under 37°c, thus the fan is stopped until this threshold is reached, whatever your temperature settings for slow mode are.Q- Why do I need to patch my acpiec.sys driver?
A- You don’t need to patch this file to make the program run correctly, however due to this chatty driver, some warnings are constantly written into a log file (due to the temperature polling) causing your hard drive to never spin down and consume power. If you own a SSD drive model, this may reduce its life span due to constant writing causing wear. That’s why it’s recommanded (and completely safe) to patch your acpiec.sys driver when asked. This operation can be completely reversed using the ‘unpatch’ button in the configuration dialog.History:
- 30/10/2008 - version 0.4
+ added acpiec.sys driver patch
+ added 1024×768 downscaled mode restoration at startup/wake up
= fixed fan slow mode threshold control
= tweaked fonts some more
= fixed battery remaining time
= fixed single icon mode- 26/10/2008 - version 0.3 beta
+ now working on Windows Vista (CPU & Screen management are
disabled though)
+ improved font readability for system tray icons
+ added advanced configuration settings in .ini file (text
colors, icon modes…)
+ added support for the 2nd webcam model present in A1
= fixed slow mode causing fan to be full speed in some cases
= fixed other miscellaneous bugs- 07/10/08 - version 0.2 beta
+ added CPU management
+ added 1024×768 scrolled and downscaled modes
+ added battery information and system tray icon
+ added possibility to activate/desactivate ethernet/wifi/webcam
devices
+ added hard disk clicking prevention
+ added manual fan management modes
+ added display of temperature directly in the system tray icon
= fixed back from sleep/hibernation problems
= fixed fan management- 25/09/08 - version 0.1 beta
* first public release[/I] -
kapcs-ford
őstag
válasz
nokia3650365 #302 üzenetére
Akkor csak ráflashelek mégegyszer, kösz az infót!
-
kapcs-ford
őstag
-
kapcs-ford
őstag
válasz
nokia3650365 #288 üzenetére
Nincsmit!
A bios-ban nekem 3305-öt ír és a 3114 lett feltéve rá az acer-oldaláról. ki érti ezt
-
kapcs-ford
őstag
válasz
nokia3650365 #283 üzenetére
Dehát a bios a gépedben az elszállt.
Volt aki csak passt állított a gépén és black screen, ezeket a hibákat javították a friss bios verziókban. Nem tudom, hogy segítene-e a bios-reset de ha szétkapod a géped akkor ugrik a gari, a fenti help pedig az orvosság és gyorsabb. -
kapcs-ford
őstag
válasz
nokia3650365 #281 üzenetére
Ezt azért nézd át, hátha segít.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kovacszk #274 üzenetére
"Nektek nem ad ki magából egy kicsi daráló hangot ami nem a winyó seek zaja."
Akkor az a winyó kaparós seek zaja lehetett szerintem de azt írtad hogy a venti volt biztos akkor a venti volt biztos.
Ütögesd meg kicsit hátha előjön habár a venti túlságosan is védve van ahhoz hogy beleérjen valami, ergo semmi sem érhet bele. -
kapcs-ford
őstag
válasz
nokia3650365 #252 üzenetére
10xCelsius körül van a limit (mag) de elvileg nincs túlmelegedés mert kikapcsol a proci! 90-95ig lehetne ereszteni de az aa1-be a limit 85..biztos ami biztos.
Nálam 70-60 van de moddolom a gépet mert nem a proci melegszik inkább hanem más és mondhatni az "fűti" a procit. -
kapcs-ford
őstag
A linux az valóban jó, szívesebben használnám csak van pár progi ami csak xp-n megy egyébként a linpus totál multimédia és kb. 1x másodperc alatt be is bootol.
Ha számít a kapacitás meg az xp a akkor hdd-vel vedd mert ha intel-es az ssd-benne akkor az rémálom ha később esetleg xp-t akarsz. Nekem teljesen elég a 8gb (nincs káosz) mert ez második gép, mellesleg benne van egy 4gb-os kártya filmekre utazáshoz stb.
SSD verzió előnye: kisebb gép (méret,súly), csendesebb (a mod progival csend), rázkódhat menet közben. "bootolva járok" vele -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #246 üzenetére
bocs a helyeshibákért csak dolgozom
-
kapcs-ford
őstag
Jóóó ár!
Azt kerdeznem, hogy normal, nem HD videoanyag lejatszasahoz mennyire eleg az 1,6ghz-es atom ill. a max 8mb-s VGA?Divx/xvid-re gondolsz? Még sok is neki...
Wifi-n netezve mennyi az uzemideje?
2:45-3 körül lehet, 3g modemmel 2:30 gondolom wifi-vel több.
Ill. meg annyit szeretnek megkerdezni, hogy ez az 512MB ram ez ra van integralva a lapra es van meg 1x DIMM bovitesi lehetoseg vagy nincs? Ha igen, "sima" sodimm memoriamodullal lehet boviteni?
Igen, van az integrált és 1 modult bele lehet tenni, pont a napokban bővítettem az enyémet. -
kapcs-ford
őstag
Nálatok mennyire melegszik a gép alapjáraton 45perc után (wifi stb..ki) ha nem használjátok ? AA1 progi mennyit ír max.nak venti nélkül?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
nokia3650365 #226 üzenetére
Gyorsan ment
Vagy sokat vártál?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
nokia3650365 #224 üzenetére
Nem tudom, lehet van rejtett part.
Nekem a kisebb SSD-s model van. -
kapcs-ford
őstag
válasz
nokia3650365 #219 üzenetére
Passz de szerintem ne zúzz le semmit mert mert nincs hozzá visszaállító tudtommal.. a neten van pár de egyik sem magyar.
Valaki aki most vette frissen annak kellene egy image-t csinálnia paragon-nal vagy ghost-tal és osztani.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
misishow #204 üzenetére
[OFF] kovacszk, misishow
Van itt egy táblázat a tárolásra:
[link]A gépben kicsit jobban melegszik az akksi ami nyírja na meg az is hogy olyankor azon keresztül megy a feszkó és úgy megy a gép.
Eddigi összes laptopom hálózaton volt az akksival mindig és a gép az hamarabb elavult az akksi kihasználása nélkül..Egyébként meg idővel tönkremennek maguktól (kiszáradnak), azt te döntöd el hogy a fiókban használódjon vagy a gépben (szünetmentes. rulez). Nyúzni kell ezeket, arra vannak tervezve. [/OFF]
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Retro DJ #203 üzenetére
[OFF]
Kevésbé érzékenyek mivel nincs memória effektus!
és ez sem igaz:
"de a rátöltést élettartam csökkenéssel jutalmazzák. ""Simple Guidelines
Avoid frequent full discharges because this puts additional strain on the battery. Several partial discharges with frequent recharges are better for lithium-ion than one deep one. Recharging a partially charged lithium-ion does not cause harm because there is no memory. (In this respect, lithium-ion differs from nickel-based batteries.) Short battery life in a laptop is mainly cause by heat rather than charge / discharge patterns. ETC..."
[/OFF]
-
kapcs-ford
őstag
válasz
nokia3650365 #199 üzenetére
Szerintem a 3%-sem egészséges... Inkább rátölteni akár a 40%-osra is mint hagyni lemerülni 7-10% alá.
A 3g/hsdpa/etc. nagyon eszi az akksit, kb. 40-45percel kevesebbet bír.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
nokia3650365 #174 üzenetére
Üdv a klubban!
Nekem az ssd-és van és annak is levett kb. 45percet a modem (Huawei k3520) az állandó kapcsolattal. Szerintem normális. Teszteld le modemezés nélkül is.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Dilikutya #159 üzenetére
"buta Acer netbook, és egy 80-as Fujitsu-Siemens között, leszámítva azt, hogy utóbbi valamivel csak színvonalasabb gyártó."
Látszik fogalmad sincs az egészről mert akkor nem írnál baromságokat. A fujitsu-siemens az nem is gyártó csak összerakó mint a legtöbb.
Mellesleg az alsóbb kategóriában a legrosszabb és mielőtt megmagyaráznád nekem az ellenekzőjét csak írom, hogy szinte minden márka volt már a kezeim alatt bontásra...
Itt okoskodhatsz, nekik van optikai cuccos meg teamelegítő is
[link]"Optikára bárhol, bármikor szükség lehet."
Olyan hozzáálásod van mint aki motorszalonba menne és ott okoskodna, hogy neki kell az 5ajtó mert etc.. -
kapcs-ford
őstag
PS CS3, Autocad2008,ACAD2002, SketchUp6, ChoiceCAD,Solidworks userek!
-
kapcs-ford
őstag
-
kapcs-ford
őstag
Valójában fogalmam sincs de az Asus One-nak lényegesebben szebb képe és színhűsége van az asztali tft-mhez képest és a jelenlegi kínálatban levő netbook-okhoz képest, az asus-é az kritikán aluli, a wind-é az még jó és egyiké sem 16M ha jól tudom...
Szerintem a panel minőségétől függ az egész de talán ez így igaz:
“The overall quality is the sum of all things, not just one part.”Szerintem kérdezd meg a milyennetbook-ot vegyek topicba ott sok "hozzáértő" van, ne csodálkozz ha a wind-nek meg az asus-nak plazmája lesz
-
kapcs-ford
őstag
Acer Aspire One WiMAX netbook coming in 2009
Filed Under (Reviews) by KiNG on 10-10-2008The WiMAX Aspire One managed speedtest.net results of 6.7 Mbps on the downlink and 2.8 Mbps on the uplink; it also loaded the NY Times homepage in 15 seconds and played smooth streaming video from Hulu in full-screen. Check out the Laptop Mag link for the video demo of the WiMAX netbook in action.
As for market availability, our contacts at Acer passed us this European press release for the netbook which confirms that not only integrated 3G but integrated WiMAX are upcoming options. While the release specifies the Euro/Asian spec 2100MHz HSDPA band, we’re told a 3G version suited to the US is certainly on the cards.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #120 üzenetére
SSD (ha nem intel) FAT
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest