Új hozzászólás Aktív témák
-
kapcs-ford
őstag
Megvan a gépecske!
Az xp-hez fat-re kell formázni, biosban kikapcsolni a d2d-et és már hasít is.
ezek a driverek ajánlottak:
kompatibilispro: veri az eeet az egekbe, nagy tuning masina lesz egyből!
kontra: zajosss a gép de qurvára(legalábbis nekem).Csendes szobában zúg ám a venti állandóan, a aceraspireuser.com-on is panaszkodnak ám rendesen, valaki a refund-ért harcol... Az akksi idő az wifire nem érvényes, (netezéssel csak 1:43-at ment).
Másik, a gyári linux rajta a 3dik restart után bedöglött, most xp van rajta a fenti driverekkel.Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
...A linux ver. ami rajta van az félelmetesen gyors és nagyon user friendly*, nekem is megfelelne csak van pár progi ami amit használok és azok csak xp-én futnak...
*email kliens,openoffice,naptár,kép-videó nézegető stb.. ezekre emlékszem.. tiszta multimédia, komplett felépített kis rendszer átlag user-nek nem hiába netbook kategória.. Valójában azok a programok vannak rajta amiket az átlag user használ tehát nekik ez a rendszer sok örömet fog okozni ellentétben a csupasz windows-al ami pénzbekerül és még xar is....HDD vs SSD
Nekem mindenképpen az ssd-s változat kellett mivel kevésbé sérülékeny ütődésre, rázkódásra mint egy hdd amivel többet is fogyasztana és hangosabb is lenne. Na és a boot idő is kedvezőbb ssd esetében.(sokkal jobb)...Megagiga
Van 2 kártyafoglalat és 3 usb... és az xp után is marad pár giga tehát egy 4-8gb-os pendrive-ra ráfér pár film/zene az útra. Pláne ha xp nlite-al van vagdalva.Bt nincs de van az alján egy lecsavarozható rekesz és oda fogom beépíteni a huawei e220-at
XP csiga?
Amit írtam fentebb azok szerint kell felrakni plussz lecsökkenteni vagy kikapcsolni a lapfájl méretét. (nálam most 50-200mb között van tesztüzemen.) Index-elés, hibernálás ki. Van aki a lapozót átrakta egy sd-kártyára...Telepítettem pár dolgot és ritkán van egy pillanatnyi fagyás (elvileg mikor írna az SSD -re de ezt cáfolja a progik gyors telepítése) állítólag az miatt hogy az SSD kártyához nem jött ki még xp driver de volt aki utánakeresett az SSD típusára P-SSD1800 (samsung ssd 8G ) és elvileg nem lehet driver -probléma. Az akadásokon kívül olyan mint egy normál gép ezzel a konfiggal. divx-xvid etc fut simán usb-ről (eddig akadás nélkül)
..Ram
512MB- netre bőőven elég, mehet bele egy másik 512-esmodul és akkor lap.fájl majd kikapcsolható teljesen.
..Hang
Eddig egyik tesztben sem olvastam hogy hangos lenne, hiába.. ha fizetnek akkor nem hallod.
A tény az hogy ez gyártási hiba, zúg a venti rendesen és csendes szobában számomra ez elviselhetetlen. Sok laptop volt eddig a kezeim alatt de ez a zümi aztán nem semmi. Tehát annak aki csendes-netes mondjuk este az ágyikából szeretne böngészni akkor annak ez rosszhír... agybamászó zúgás.Nem akartam ezt annyiban hagyni és gondoltam ha már úgyis szét kell kapni a gépet teljesen a Ram upgrade miatt na mondom akkor megnézzük a ventit is.... Sunon márka.. tudtommal ismert venti gyártó.. hm a francba akkor ennél jobbat se lehet bele vadászni tehát a fordulatszám magas és azt szabályozva kockázat hogy megsül a gép. Zsákutca.
A fórumon aspireuserone.com írta más is hogy hangos a gép de sokan azt is hogy teljesen csendes...
Ma visszavittem a gépet (nem M.o.)és ki akartam cseréltetni de hiába az óvatosság a szétszedésnél (nincs garifólia) a srác kiszúrta hogy ugrott a garim... a francba.. a csavarok buktattak le..mondta a srác (nagyítózta rutinból ) hogy jó kis csavarok mert csak párat húzol rajta és a festéken látszik, nem lehet észrevenni csak akkor ha ott van egy másik gép is mellette. Nesze neked plasztik nyúzó.Mondtam neki hogy ram upgrade lett volna csak gondoltam szerzek egy csendes darabot.. megnyugtatott hogy eddig mindegyik zümi volt és sokat is hoztak vissza ez miatt. A boltban nem hallatszik ugye.Ennyi.
És itt Ph-es tesztben rudi ezt írja
"Egy kicsivel pörgősebb, hangosabb ventilátor valószínűleg csökkenteni tudná a hőmérsékleteket."A zajttól eltekintve minden ok. A design , szín (kék) nagyon profi. Az lcd fényes keretén látszik a maszat tehát óvatosan nyitni.. pamuttal töröltem át és enyhén karcolódik a keret.
Ha netán valamit kihagytam akkor majd írtok!
Közben megtaláltam a lassulás okozóját: vga driver.
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
1hónapon keresztül használtam a gépet napi 24órában, netezés,mp3. skype, filmek. Egy 20"-os lcd-t hajtottam vele. Sajnos amit korábban írtam a venti hangja nagyon gáz volt de 1-2napja már van rá orvosság [link]
Ezzel kiegészülve nagyon jó kis gép lett.
Ajánlom a 120gb-os változatot ha valakinek esetleg nem egy másodlagos "utazós" gép lenne. Nekem bejött ez a 8gb-os ssd-es kiadás mivel az akksi tovább bírja,vékonyabb és hangtalan. Nálam ezek voltak a szempontok.Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz bejmuller #65 üzenetére
Nem tudom, országonként változik... ebben a topicban a különöző SSD-k vannak tárgyalva mert van az inteles ami lassú xp/vistára és van a Samsung SSD ami megy mint a vaj
A topic vége felé mindenki beírta országonként hogy ki mit kapott mekkora akksival. [link]Nekem kék van! Fehéret akartam csak a notim az fehér...
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz Sayid2106 #69 üzenetére
Felénk 340jurcsi 2év garival.. kb. ennyi lesz itthon is nemsoká.
Miért lenne gagyi az európai?? Elvileg a tiéd is eu-s vagy ha nem akkor gond lesz feszültséggel... de a garival is.
Ez a zümi vagy halk ez egyénenként (hallás) áltozik az Aspir One User fórumon egyaránt írnak ámerikából is.[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
-
kapcs-ford
őstag
A Wind (Medion Akoya Mini) valóban drágább volt mikor vettem az Aspire One-t. Asszem 30ezerrel volt több a 10"-os változat ami már nekem túl nagy lett volna.
A Wind-es témában elég sok user van habár az ottaniak 80%-ának ez az első xxbook gépe ebből kifolyólag is jókat írhatnak róla.
Figyelj arra, hogy ne újságcikk alapján vásárolj mert jó marketing-el mindent el lehet adni. Ott az új Dell mini témája itt a ph-en, még kézben se volt de már sokan magugnak érzik a gépet.Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz bejmuller #94 üzenetére
Most nincs fent mert csak nappal használom 1-2órára de egy haveromnak kellene éjszakára netezni és újra fel akarom tenni. Nálam 60-50 érték volt beállítva de lehet megemelem, azt írják, hogy ha a proci belseje esetleg elérné a 90-1xx fokot akkor automatikusan kikapcsolna a proci mert van benne védelem tehát akár 75ig is engedni lehetne mert a belseje még akkor is csak pár fokkal lenne több. Magyarán kilehetne iktatni a procit teljesen mint ahogy pár gyártó csinálja és eladja "venti nélküli"-ként.
De sokan azzal nem számolnak hogy nem csak a procit hűti a venti hanem a chipset-et is ami eléggé melegedhet pláne (gondolom) ha van rajta egy külső tft. Persze a tartós hő ad egy nagyot az akksinak meg a hdd-nek, plána ha wlan is be van kapcsolva.
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
up
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz burgatshow #98 üzenetére
Akkor várunk a klubban! Milyen színben lesz?
Biztos nem lehet a Wind-ben bővíteni?Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
Rossz hír azoknak akik várják a netbukiba a dual Atom-ot mert nem lesz!
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
Modding
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz korysoft #107 üzenetére
Egyébként ne aggódj a hang miatt mert a wind etc.. sem különb és azokra még mod sincs.
Barnát még nem láttam csak képen.
Nekem kék van, fehéret akartam csak nekem fekete bill.-kellett mert mikor filmezel stb sötétben akkor ne világítson a bill. Ha lenne fehér , fekete bill.-el akkor az tuti lenne
A wifije az kifejezetten jó. Ha érdekel még valami akkor írj csak nyugodtan.Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz korysoft #111 üzenetére
A hangminőség az olyan amilyet egy kicsi hangszórótól el lehet várni vagy hasonló amilyen a notikban is van: gagyi. Vagy külső cucc van rákötve vagy pedig füles de beszédre elmegy, ja a mikrofonja az nagyon jó!
A kéket szerintem csak a media világításban láthattad lilának, szobai világításban és természetes fényben az kék.
Az anyagminőség az valóban ok, volt már pár gépem a top márkáktól és mind recsegett.
A wind-esek többsége még életében nem látott ilyen gépet és a vásárlói élményük csorbulna ha rájönnének hogy az Aspire One az nem csak olcsóbb hanem..."Érdekelne h a zsanérok mennyire tartósak? Szóval így hosszabb használat után mik a tapasztalatok? Nálad mennyire karcolódik a fényes felület, nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat?
Köszi"A zsanér az pöpec,masszív és erős pedig már ki lett nyitva párszor. Ami nekem nem tetszett az a nyílás volt a kijelző és a gép között nyitott állapotban amíg rá nem jöttem,hogy baromi hasznos! Kis gép , kis súly és ha nincs hova letenned vagy éppen csak felemeled akkor már meg is van a fogása és egy ilyen több gépet védene meg a leeséstől/kicsúszástól.
A felületen még semmi karc sincs habár mikor nincs használatban akkor a tokjában van. A lenyomatokat meg gyűjti úgy mint a legtöbb habár a tokjának a belseje leviszi a nagyját.
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
-
kapcs-ford
őstag
Acer Aspire One WiMAX netbook coming in 2009
Filed Under (Reviews) by KiNG on 10-10-2008The WiMAX Aspire One managed speedtest.net results of 6.7 Mbps on the downlink and 2.8 Mbps on the uplink; it also loaded the NY Times homepage in 15 seconds and played smooth streaming video from Hulu in full-screen. Check out the Laptop Mag link for the video demo of the WiMAX netbook in action.
As for market availability, our contacts at Acer passed us this European press release for the netbook which confirms that not only integrated 3G but integrated WiMAX are upcoming options. While the release specifies the Euro/Asian spec 2100MHz HSDPA band, we’re told a 3G version suited to the US is certainly on the cards.
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
Valójában fogalmam sincs de az Asus One-nak lényegesebben szebb képe és színhűsége van az asztali tft-mhez képest és a jelenlegi kínálatban levő netbook-okhoz képest, az asus-é az kritikán aluli, a wind-é az még jó és egyiké sem 16M ha jól tudom...
Szerintem a panel minőségétől függ az egész de talán ez így igaz:
“The overall quality is the sum of all things, not just one part.”Szerintem kérdezd meg a milyennetbook-ot vegyek topicba ott sok "hozzáértő" van, ne csodálkozz ha a wind-nek meg az asus-nak plazmája lesz
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
PS CS3, Autocad2008,ACAD2002, SketchUp6, ChoiceCAD,Solidworks userek!
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz Dilikutya #159 üzenetére
"buta Acer netbook, és egy 80-as Fujitsu-Siemens között, leszámítva azt, hogy utóbbi valamivel csak színvonalasabb gyártó."
Látszik fogalmad sincs az egészről mert akkor nem írnál baromságokat. A fujitsu-siemens az nem is gyártó csak összerakó mint a legtöbb. Mellesleg az alsóbb kategóriában a legrosszabb és mielőtt megmagyaráznád nekem az ellenekzőjét csak írom, hogy szinte minden márka volt már a kezeim alatt bontásra...
Itt okoskodhatsz, nekik van optikai cuccos meg teamelegítő is
[link]"Optikára bárhol, bármikor szükség lehet."
Olyan hozzáálásod van mint aki motorszalonba menne és ott okoskodna, hogy neki kell az 5ajtó mert etc..[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
kapcs-ford
őstag
válasz nokia3650365 #174 üzenetére
Üdv a klubban!
Nekem az ssd-és van és annak is levett kb. 45percet a modem (Huawei k3520) az állandó kapcsolattal. Szerintem normális. Teszteld le modemezés nélkül is.
Aláírás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Akciófigyelő: Kedvezményekkel várja a karácsonyt az EarFun
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Bitcoin topic
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MSI Katana GAMER Notebook! 15,6" / i7-13620H / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- MSI Katana 15 Gamer Laptop B13VFK 9S7-158571-072 ÚJ,Számlás,bontatlan!
- HP Spectre x360 14-ef2774ng - ÚJ - 13,5" felső kategóriás 2-IN-1 ultrabook
- HP Spectre x360 14-ef2759nz - ÚJ - 13,5" felső kategóriás 2-IN-1 ultrabook - OLED kijelzővel
- Asus Zenbook 14 UX425E/i7-1165G7/16GB ram/512GB SSD/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest