Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Kindle
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Everest / AIDA64 topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz hibavissza #138 üzenetére
A stílusodról pár sort én is tudnék írni, de az eddig látottakból okulás helyett úgy is csak sértődést lenne belőle, és ezért inkább nem teszem, mert nem célom hogy megalázzalak.
[ Szerkesztve ]
-
genlog
aktív tag
A zenészeknek alapvetően rossz a hallásuk. Vagyis az átlagnál kisebb frekvenciatartományt érzékelnek adott hangerőn.
A rutin miatt persze ez kompenzálva van, hogy hogy, az külön téma, viszont a nyers mérések alapján rosszabb a hallásuk, mint mondjuk a boltosoknak.
Az érzékelt frekitartomány egyre csak szűkül az életünk során. Leginkább a magas hangok vesznek el. A felső határ egyre lejjebb kerül - sajnos.
Ez ellen a fül pihentetésével lehet valamelyest védekezni. -
hibavissza
veterán
Mindenkinél degradálódik a hallás. Nekem, neked, mindenkinél az évek során. Egyszerű hallásvizsgálatnál megmondják. Pedig az nem valami precíz dolog. Nem lineárisan degradálódik. Bizonyos frekinél jobban. Mindenkinél más.
A hangfalak nem lineárisan adnak le. Mind másként. Adott szérián belül is különbözik a frekvenciamenet. Jobb gyártók meg is adják a várható eltérést.#135kukulec neked is szól. Olvass utána. A hallás degradálódik. A zenekar-kórus kimondottan súlyosbító tényező. Amúgy kíváncsi vagyok az otthoni stílusodért vajon kapsz egy nap pihenőt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azok az emberek akik ezeket megálmodják, ki kísérletezik, az időt/energiát fektetik bele, hasonló a problémával küzdenek mint a végfelhasználók, mert a pénzt eszköznek tekintik a céljuk eléréséhez, nem magának a célnak. Ha kizárólag pénzszerzés miatt folytatnák ezt a tevékenységet és nem azért, hogy kiéljék benne magukat, akkor saját magukat limitálnák be (lásd kommersz elektronika). Így viszont elérhető az az ideális állapot, amikor csak a saját képességek és az elérhető technológia limitál.
Valóban öniigazolás, hiszen ezek a képességek más úton nem válhatnak fizikailag létező dologgá, hisz magas szinten "beszélgetni" elektronikával csak magas szinten beszélgetni tudó elektronikával lehet.hibavissza: Győztél, Te vagy az erősebb!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hibavissza #133 üzenetére
Sokmindent olvastam/tapasztaltam már a hangtechnika világában, de ilyet még nem!
"Ezért nincs értelme egy korrekt és mérhető minőségi szint fölött jobb vagy rosszabb hangról beszélni."
Ez pontosan mit jelent?
Már egy középkategóriás (2-300000ft) hangsugárzónak pl: Triangle, Focal, Elac stb is nagyon jó mérési eredményei vannak, mégis ennél még bőven, bőven van feljebb!!
Az sem fedi a valóságot, hogy "csak más, nem jobb"!
Egyértelműen minél feljebb lépsz, annál szélesebb ferekvencia tartomány megszólaltatására alkalmas egy rendszer.kukulec: Ne menj át személyeskedésbe, egyértelmű, hogy trollkodik!
-
kukulec
őstag
honnan veszed a bátorságot, hogy halláskárosodásról beszélj anélkül, hogy ismernél, te szerencsétlen? nekem te ne próbálj megvilágítani semmit, mert veled ellentétben én számos rendszert hallgatok meg évente, továbbá kettőt napi szinten magam is használok. nyilván azért játszottam zenekarban és énekeltem kórusban, mert rosszul hallok és nem fogom fel a hang természetét. a továbbiakban téged ignorállak.
más: akit érdekel egy ennél azért normálisabb közönség tapasztalata, az jöjjön a hifi topic-ok valamelyikébe.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
dabadab
titán
Ez azért van mert a te halláskárosodásodat ez egyenlíti ki jobban
Ennek semmi értelme. Ez hangfal, nem műfül.
DRM is theft
-
hibavissza
veterán
Próbálom megvilágítani neked a jelenség mögötti fiziológiát. Ez azért van mert a te halláskárosodásodat ez egyenlíti ki jobban. Másnak meg más tetszik, mert az övét az egyenlíti jobban. Minden embernek más a halláskárosodása "frekvenciamenete" (az anyaméhet elhagyva folyamatosan romlik az emberi hallás és ez frekvenciánként eltérő ember és ember közt). Ahogy minden hangfalnak más a frekvenciamenete. Nem jobb-rosszabb. Más. Ezért nincs értelme egy korrekt és mérhető minőségi szint fölött jobb vagy rosszabb hangról beszélni. Remélem ezért nem visz el az ávó megint
[ Szerkesztve ]
-
genlog
aktív tag
válasz #16939776 #131 üzenetére
Szerintem a két dolog nagyon különböző.
Te pénzben méred őket össze, de próbáld meg inkább a ráfordított erőforrásokat összehasonlítani.
Ha megegyezés szerint egy kavicsra azt mondjuk, több milliárd dollárt ér, majd valaki ezt ki is fizeti érte, az a pénz nem "vész el", csak zsebet cserél.
Ha valaki különlegesen bányászott, különlegesen feldolgozott anyagok garmadájából, különleges eljárásokkal rengeteg energiával, hulladékkal és ráfordított idővel, ráfordított, vagyis máshonnan elvont szakembergárdával előállít valami olyat, amit egy-két ember élvez talán, de lehet, hogy nekik sem nyújt valódi esztétikai, érzelmi többletet (csak téves önigazolást), az bizony pazarlás a szó minden vonatkoztatásában. -
törölt tag
A pazarlás találó jelző. Pont mint egy jegyzett festő eredeti olajfestményt megvásárolni és kirakni egy dolgozószobába.
Kívülről ez pazarlás, aki meg nézegetheti annak többet nyújt így a mű, mintha egy múzeumban kellene érte sorba állnia, nyitva tartási időben.
Műgyűjtés és ezeknek a tárgyaknak élvezeti értékének a meghatározása is hasonlóan ingoványos és hasonlóan értelmezhetetlen emberi problémákra nyújt megoldást mint Hi-End-el foglalkozni.Ezt addig amíg nem határolódsz el kicsit, mert mondjuk bajod van a világgal és mész a közelébe ennek, addig egy nagyon fura dolog. Ha már egyszer jól megdolgozta az erre kiéhezett ember lelkét, utána nagyon nincs kedve visszamenni a valóságba, majd az is átértékelőik, hogy mennyit ér az élmény valós pénzben. Szerintem ez a magyarázat van mögötte.
-
genlog
aktív tag
válasz #16939776 #129 üzenetére
Egyetértek, de internet, tanult keresés, tudatos, erősen szűrt találatok nélkül abüsszosz. Tele van szándékos és akaratlan félrevezetéssel, hazugsággal, a helyes válasz mellett.
Ha a kiállítást szervezők készítenek online bemutatókat, riportokat cégvezetőkkel, mérnökökkel, egyéb szakemberekkel, mindamellett nevüket adják a megjelent tesztekhez, próbákhoz, kiindulásnak megfelel.
A "high end" kategória meg alapvetően szürrealitás és nem elsősorban a hangzása, hanem a létjogosultsága, ára, aránytévesztése, pazarlása miatt - szerintem. -
törölt tag
Az interneten megjelenő véleményekre, főleg a szinte teljesen egybe csengőkre, nem feltétlenül szabad rátámaszkodni. Mert a jó cuccok - amik aztán örök darabbá tudnak válni - általában nagyon ritkán forognak közkézen, ráadásként ezek avatatlan kezekbe kerülve nagyon lehangolóan tudnak viselkedni, mert a körülötte lévő rendszernek/koncepciónak összes hibáját kendőzés nélkül igyekeznek megmutatni, így igazán kegyetlen módon el tudnak bánni a felhasználóval, ha az nehezen viseli el a kritikát.
A legtöbb ember meg elég stabilan hazudik magának, a hallottaktól vagy megijed, eldobja, vagy irgalmatlan módon lehordja azt, az összes létező fórumon, hogy elégtételt vegyen a halálos-sértésért. Aztán van a kissebség, aki tudja, hogy mi történt vele az adott berendezés által. és ennek az egyik része megborul szellemileg, a másik része csendben elkeringőzget az érzelmeivel.Szóval az internetről gyűjtött, mások által megfogalmazót tapasztal, a nagy mennyiségben forgalomba hozott, népszerű de legjobb esetben is középszerű dolgok fognak szembe jönni. Ha ezek a szempontok szerint előszűrt dolgok közül válogatsz, óhatatlan hogy limitálva leszel arra a szintre.
Röviden-tömören egy kutya kölyke mindkettő. Az interneten is hasonló méretékű probléma "a háttér zaj" jelenléte, ugyan úgy itt is a céltalanul bolyongó, fontoskodó, önigazolásukat hajkurászó emberek beszélnek a leghangosabban és a legtöbbet, ami pont olyan káros az élmény elmaradása szempontjából, ahogy egy ilyen kiállításon megtapasztalható, ha valaki az élményért jönne.
[ Szerkesztve ]
-
Ja, rosszul fogalmaztam, nyilván van oka, csak minőség szempontjából nem jó, hisz alacsony a dinamika. De szerencsére ennek már kezd vége lenni, legalábbis manapság a streaming szolgáltatók már büntetik a túl hangosra kevert számokat.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
dabadab
titán
független attól hogy van-e értelme (nincs).
Azért azt ne feledjük, hogy a loudness war időszakában a lemezsikerekhez a rádiókon át vezetett az út, azokat meg akkoriban is leginkább autóban hallgatták, ahol elevel nagy volt az alapzaj, szóval nem nagyon maradt helye a dinamikának (néha autóban is berakom mondjuk az Amarokot, ahol van bőven dinamika, de az mindig a szívbajt hozza rám, amikor a halk részek után van valami hangos ). Szóval határozottan volt oka ennek, más kérdés, hogy erősen túltolták meg azért az album CD-n már lehet, hogy nem olyan jó ötlet ugyanezt eljátszani.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Kevered a szezont a fazonnal. A loudness warnak semmi köze ahhoz amit írtam. Nem attól fog jól szólni valami mindenen, hogy hangos lesz. Meg az sem igaz, hogy csupán egy plugin megoldja azt, hogy valami hangos legyen. Elég sok munka van abban, hogy adott hanganyagot hangosra keverjenek, független attól hogy van-e értelme (nincs).
"Figyelembe veszik, hogy te majd min hallgatod, és ahhoz igazítják"
Ezt mégis hogy? Ennél nagyobb baromságot még nem hallottam. Mutass légyszi példát.
-
genlog
aktív tag
Nem írta senki, hogy direkt rosszul "masterelnek" anyagot. Éppen ellenkezőleg: Figyelembe veszik, hogy te majd min hallgatod, és ahhoz igazítják, illetve van, amikor nem szándékosan, de elrontják, de még olyan is van, ami ellen írtad a hozzászólásodat: talán hallottál a "loudness war"-ról, hát az éppen az, vagyis ott "direkt rontják/rontották el", mert az a divat és volt, hogy túltolták a csúcsszakemberek nem is két-három albumnál.
A maszterelés nem "arról szól", hogy a legtöbb rendszeren jól kell szólnia, hanem koncepció kérdése, milyen végtermékhez, lehallgató-lánchoz igazítják az adott anyagot.
Vannak kiadók, adott sorozatok, ahol kérik a jó minőségű rendszert, mert nem kommerszre való a hanganyag, persze olyan is van, amiről te írsz, de azt kb. egy jobb plug-in is megoldja, illetve azon a szinten mindegy, csak hangos legyen.
Aztán hogy mi a lényege a biznisznek meg a popkultúrának, abba én nem mennék bele (több sör után esetleg), a hifiről írtam.
(Bob Katz könyveit ajánlom a témában, egyet különösen, majd holnap leírom a címét, ha érdekel.) -
Nem vonta kétségbe itt senki, hogy a csöves torzítás nem lehet kellemes az emberi fülnek. Azonban attól még csöves torzítás.
"amivel gyakran a keverő és maszterelő hangmérnökök is számolnak, de van, hogy el is rontják kissé az anyagot, amin egy ilyen rendszer javít, mert "elkeni" az adott hibát, de nem primitív, olcsójános módon, hanem tervezetten."
Ez úgy ahogy van blődség, hogy direkt rosszul masterelnek egy anyagot, hogy egy csöves rendszeren szóljon a legjobban. A masterelés pont arról szól, hogy a lehető legtöbb rendszeren kellemes legyen hallgatni, a telefon hangszórójától kezdve kezdve a milliós szettekig.
-
genlog
aktív tag
Már mások is pedzegették, hogy a csöves torzítás (és megannyi más, leginkább analóg "hiba") az emberi fül számára kellemesebb, zeneibb, mint a "tiszta" leképezés, amivel gyakran a keverő és maszterelő hangmérnökök is számolnak, de van, hogy el is rontják kissé az anyagot, amin egy ilyen rendszer javít, mert "elkeni" az adott hibát, de nem primitív, olcsójános módon, hanem tervezetten. Mellesleg erről szól a hifi-kultúra és nem a stúdió-hangzásról.
Nem akarok flame-elni, felőlem ragaszkodhatsz ahhoz a néhány számhoz, amitől szerinted jobb, illetve legjobb az adott berendezés, de a valóság "kicsit" más.
-
dabadab
titán
Sikeresen belekötöttél abba, hogy a hifit eredetileg meghatározó szabályrendszer mai szemmel nagyon tág. Nyilván ez volt a lényeg
Harmadszor, a neutrális hangzás jó egy stúdióba, dolgozni, de nem a legjobb zenét szórakozásból hallgatni, kikapcsolódni - ezért különböznek oly nagy mértékben a két terület berendezései.
Vagyis nem hifi, hanem a "jól dübögjön a basszus"-kategória, csak sznobként előadva
DRM is theft
-
genlog
aktív tag
Ezt is rosszul tudod. Először is, a hifi-szabvány mára elég laza kritériumú, annak a legtöbb durván torzító ma gyártott csöves erősítő is simán megfelel. Másodszor, a hangzás lehet transzparens és neutrális is. Harmadszor, a neutrális hangzás jó egy stúdióba, dolgozni, de nem a legjobb zenét szórakozásból hallgatni, kikapcsolódni - ezért különböznek oly nagy mértékben a két terület berendezései.
-
törölt tag
válasz #98221312 #117 üzenetére
Nem szar a show, csak rosszul van használva. Abból amit ott hallasz, azzal pont nem eszközok képességét fogják neked demonstrálni, hanem az adott kiállító hozzáállását ehhez a "hangos" dologhoz.
Ha Az (nem Ő) látja (hallja) hogy valami nem OK az installal, de Az akkor is meg akarja mutatni a legdrágább, legérzékenyebb cuccát, és abban bízik, hogy a NEM-OK dolgot senki nem fogja észre venni, abban szimplán nem szabad többet megbízni.
Ezzel szemben, ha ilyen helyzettben a legkisebb, random helyhez legjobban idomítható cuccából csinál oda épkézláb hangot, és ott a többit nem kapcsolja be szívesen senki kérésére, Ő már lehet hogy ért is hozzá, és nem szándékozik magát lejáratni, vagy nem bízik nagyon erősen abban, hogy csak süket-sznobok térnek be "mintát venni" a cégről..Nem kell - szerintem - komolyan venni. Ugyan azt állítja, hogy az emberi agy (ember) a szűk keresztmetszet (ami igaz, csak nem általánosan), amúgy a "nincs különbség" két eszköz között kijelentését meg arra alapozza, amit ő érzékelt ill. nem érzékelt az "áteresztő képességén" keresztül, amit magából kiindulva minden egyes emberi egyednél szűknek tekint, és ezzel a "megfigyeléssel" igyekszik alátámasztani az első kijelentését.
Én szerettem volna eljutni addig a felismerésig, hogy az egyén is lehet a rendszerben szűk keresztmetszet, nem csak az eszközök.
A pénzhez:
Ha azt az eszközt cseréled le a rendszerben ami abban A szűk keresztmetszetet jelenti és nem mást, akkor drasztikusan javul a pénz-el-költésének a hatásfoka. Igen ehhez tudni kell melyik hibádzik, ahhoz meg ismerni kell az eszközeid és a piacon lévő eszközöket* is! Aki mindet vágja, annak olcsón megy a tovább lépés, mert nem csak az oda nem való eszközt választja ki cserére, hanem odaillőt is választ majd a helyére, ami egy másik, komoly kockázott rejt a kisiklásra..*A Hifi-Show / Hi-End show erre alkalmas, jó esetben szűrsz, hogy kivel érdemes egyáltalán szóba állni, majd megismered (kérdések+visuál), hogy azok milyen értékrendszer alapján építenek berendezést/rendszert. Ha mindenben illeszkedni látod a részleteket, a következő készülék vásárlásodig talán nem felejted el a kiállító cég nevét.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Persze. gondolom 25 ével ezelőtt is létezett téli- nyári? Mégsem volt ennyi baleset.
Nem volt ennyi. Sokkal több volt (és ezek abszolút számok, ha azt is belevennénk, hogy '90-ben mennyivel kevesebb autó volt, akkor még durvább lenne a különbség):
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
Otthon, saját (nyugodt) körülmények között, hosszan (hetek, hónapok) használva lehet releváns végkövetkeztetést levonni.
Lehetőleg megfelelő forrásról...Mindenki: Ugye nem azt akarja bárki mondani, hogy csak azért, mert elment egy ilyen show-ra, és valamilyen (bármely) okból kifolyólag nem tetszett neki a hangzás, ezért az sz@r!
Az, hogy a mérés nem mutatja ki az erősítők, illetve hangfalak közti különbséget színtiszta trollkodás, semmi több!!
Azt aláírom, hogy egy bizonyos szint fölött már rengeteg pénzt kell kiadni kicsi javulásért!
-
Mortel
senior tag
válasz hibavissza #100 üzenetére
Persze. gondolom 25 ével ezelőtt is létezett téli- nyári? Mégsem volt ennyi baleset. Persze ere rávágod, hogy ennyi autó sem.Én viszont azt gondolom, hogy vezetni tudni kell.
5 éve nem cserélek gumit. (És nem ott, ahol gondolod) napi 100-150 KM-ert vezetek. 20 éve. Ennyi.https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
Cyrin
addikt
válasz hibavissza #107 üzenetére
"Én még annyi ták, pocsékul szóló cuccot életemben nem halottam mint high-end show rendezvényeken."
+1 -
kukulec
őstag
De, jobb lesz. Hiaba szeretem az i22-met, be kell latnom, hogy egy Luxman nagyjabol mindenben jobb. Nagyobb a tere, melyebbre megy, jobb a felbontasa, reszletesebbek a magas hangjai. Ha viszont ezt egy kozepes hangfalon vizsgalod, gyenge kabelekkel, akkor kevesbe jon elo.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
hibavissza
veterán
válasz #72042496 #110 üzenetére
Elnézést rosszul fogalmaztam. Van különbség, de nem jobb-rosszabb. Picit más. Namost aki ezzel foglalkozik, netalán ebből pénzt csinál az nem fogja azt írni, hogy elhanyagolható a különbség és csak akkor veszed észre, ha A-B teszteled. Ő azt fogja mondani, hogy az ő nagyon gyakorlott fülének egész más a kettő és aki még nem tesztelt jobb cuccokat, talán még egy rendes hifije sincs otthon vagy vett már valami irgalmatlan túlárazott vackot az ott fog bólogatni mögötte. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy egy 100 ezres kamu házimozi erősítőtől nincs följebb. Azt mondom, hogy egy középkategóriás hifi fölött csak ízlésbéli különbségről beszélhetünk. Az árral nem fogsz jobb hangot venni. Valamint ebből kifolyólag azt, hogy a high-end a louis vuitton vásárlók emocionális szintje.
-
törölt tag
"Még hi-fiben sem sikerült kimutatni semmilyen észlelhető különbséget egy 200 e Ft-os és 400 e Ft-os erősítő közt. Humbug és belemagyarázás."
Ezen az oldalon találsz erősítő review-kat, és itt értenek hozzá.
spoiler: Van különbség. -
hibavissza
veterán
3 kollégámmal teszteltük a hármunk erősítőit. Ez még vagy 15 éves sztori. Pedig akkor ezek nem kis pénzek voltak. A három erősítő volt vagy 500 ezer. A végén szétröhögtem magam. Csináltunk hangfalkábel tesztet is. Ugyan az lett az eredmény mint a What hifi nyomtatott számában. A mezei telefonkábel nyert. Sajnos nem tudom linkelni mivel nyomtatott számban volt. Szóval én tökéletesen megértem, ha bárkinek valami hangzása jobban tetszik a másiknál, de attól marhára nem lesz jobb a termék általános értelemben. A high-end éppen ezért szimpla lehúzás. Nem láttam még semmilyen értelmes érvet, számot egyetlen high-end termék mellett sem. A louis vuitton termékek megvásárlásával sem extra minőséget veszel, hanem azt bizonygatod magadnak és a környezetednek vele, hogy te mennyire értékes ember vagy. Szóval nem egy számtech fórum a legjobb helye a piacépítésnek, mert rögtön megjelennek a tényleg hozzáértők.
-
kukulec
őstag
"Még hi-fiben sem sikerült kimutatni semmilyen észlelhető különbséget egy 200 e Ft-os és 400 e Ft-os erősítő közt." - ne haragudj, de ez olyan ostoba leegyszerusites, hogy erre adj lecci linket. hol lehet errol olvasni? meg milyen korulmenyek kozott tortent a teszteles? CXA 60 es 80 kozott azonnal kihallottam a kulonbseget, pedig ott az ardififerencia nem is volt akkora, de tudnek meg szemelyes peldakat irni. tenyleg egyre inkabb azt erzem, hogy nem sok tapasztalatod lehet. vagy csak szeretsz trollkodni.
-
hibavissza
veterán
válasz #16939776 #106 üzenetére
Az eddig publikált bármelyik vakteszten megbuktak a high-endnek titulált termékek. Még hi-fiben sem sikerült kimutatni semmilyen észlelhető különbséget egy 200 e Ft-os és 400 e Ft-os erősítő közt. Humbug és belemagyarázás. Olyan ez mint amikor valakinek attól lesz jó egy erősítő, hogy csöves. Pont. Vicc.
Az emberi agy működéséről, érzékelésről is van egy rakat irodalom. Olvass utána, ha érdekel, mert lehet, hogy hazudok(#104) Jigsaw04 egy időben engem is foglalkoztatott a hi-fi kérdéskör, de személyes tapasztalatom alapján mondhatom, hogy az ár kontraszelektív a minőségre. Én még annyi ták, pocsékul szóló cuccot életemben nem halottam mint high-end show rendezvényeken. Én ezért röhögök ezen. Ráadásul értelmes ember egyet visz haza. Ezerszer többe számít a szoba akusztikája mint egy-egy komponens cserélgetése. Persze van olyan aki átépíti a lakását az új optikai kábelhez. Na vele nem érdemes erről a témáról vitatkozni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hibavissza #103 üzenetére
A műszer sem képes pontosan és megismételhetőt mérni, ha nincsenek megteremtve a stabil feltételek hozzá, persze a fáradság faktor kizárható egy gépnél, a többi ugyan úgy megvan.
És miért nem képes rá az agy?? Nem tud megtanulni valamit részleteiben, amit már többszőr mondjuk hanggal-fénnyel-szaggal együtt "élőben" érzékelt? Nem maradnak meg a minták? Nincs hozzá elég képzelő erő? Vagy nem képes kétszer egymásután ugyan arra gondolni, annyira de-koncentrált lenne folyamatosan?
Engem érdekel hogy mi a kifogás? írd le végre, ne azt ismételgesd hogy nem képes.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintem térjünk vissza az eredeti kerékvágásba.
Én szeretem ezeket meghallgatni. Így ebben nem segít a virtuális bemutatósdi.
Aki technikai paraméterek szerint dönt, az meg megindokolja a választását azok alapján. (ámbár sosem lesz elégedett, ha a számokat lesegeti, mert egyszer úgy is jön egy új-jobb annál.)Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
törölt tag
válasz hibavissza #103 üzenetére
Ezzel pontosan mire gondolsz??
Kábelezés?? Ott elhiszem, hogy létezik az általad említett tézis, viszont azt Te sem gondolod komolyan, hogy pl egy középkategóriás, illetve High End hangfal között csak a pszihé a különbség?!" Az ember nem érzékel állapotot csak különbséget. Az ilyen emlékekből előbányászott érzeteket az összes pillanatnyi érzet befolyásolja. Hő, páratartalom, fény, háttérzaj, fáradság, stbstbstb. Az emberi agy nem képes etalon minták tárolására. Ezért (is) parasztvakítás a high-end."
Ez így is van, de konkretizálni kéne, hogy melyik szegmensre érted ezt.?
Kompletten a HighEnd-re ezt ráhúzni szerintem semmi más csak tapasztalatlanság.
Ha mégsem így van, akkor pedig légyszi írd le, hogy mely eszközökön teszteltél, illetve milyen HighEnd eszközökkel rendelkezel.
-
hibavissza
veterán
válasz #16939776 #102 üzenetére
Ez is tanulható. Ha már van a fejedben egy stabilnak mondható elképzelés, arról hogy mit és hogyan kellene hallani, azzal már össze tudod hasonlítani azt, amit éppen hallasz, és máris nem kell hozzá hogy egy 2. eszköz is a birtokodban legyen.
Ismétlem magam. Az ember nem érzékel állapotot csak különbséget. Az ilyen emlékekből előbányászott érzeteket az összes pillanatnyi érzet befolyásolja. Hő, páratartalom, fény, háttérzaj, fáradság, stbstbstb. Az emberi agy nem képes etalon minták tárolására. Ezért (is) parasztvakítás a high-end.
-
törölt tag
válasz hibavissza #98 üzenetére
Ez is tanulható. Ha már van a fejedben egy stabilnak mondható elképzelés, arról hogy mit és hogyan kellene hallani, azzal már össze tudod hasonlítani azt, amit éppen hallasz, és máris nem kell hozzá hogy egy 2. eszköz is a birtokodban legyen.
Ha mindenki csak annyira lenne bátor a pénztárcája kinyitásánál, amennyit a tapasztalata, tudása kiad, akkor a Hi-End-el sem lenne semmi baj.
Lehet ezt is játéknak tekinteni, aminek az a lényege, hogy ha túlvállalod magad, pofára esel és vállalod annak a következményeit. De ha jó az agyad, az elmúlt körökből leszűrt tanulság gyakorlatba ültetésével, arányaiban egyre kevesebb pénzt költhetsz majd el feleslegesen, a következő kör(ök)ben. Kb.: ennyi az ígérete. Ki mennyit nyer/veszít közben mekkora "tétnél" áll meg? Az tisztán a useren és a képességein múlik, hogy méri fel saját magát...[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
válasz hibavissza #100 üzenetére
"A high-end olyan mint az onanizálás" - nini, egy troll
-
hibavissza
veterán
A téli és nyári gumi közt mérhető különbség van, ráadásul ez közlekedésbiztonsági kérdés nem ostoba birtoklási vágyra és megtévesztésre épülő biznisz.
A high-end olyan mint az onanizálás, ha csendben a négy fal között csinálják nem ártanak vele senkinek. Mondjuk számtech fórumon is jót lehet vele trollkodni
[ Szerkesztve ]
-
Mortel
senior tag
válasz hibavissza #98 üzenetére
No persze...
És a téli-nyári gumi csere?
Az vajon nem lehúzás?De komolyan: Te már hallgattál high-end rendszert? És ne a Magyar High-End show-ra gondoljunk, mert, bár minden tiszteletem Soltész úré, azért egy szállodai szoba, még ha tele van is diffúzorokkal, nem túl ideális demóra. Menj el a Core audio-hoz ott, majd hallasz érdekes dolgokat. De van még egy pár hely, ahol szívesen mutatnak be dolgokat. Való igaz, hogy néha elvetemült árak vannak, de az életben hol nem?? Egyébként pedig, egy nagyon jónak mondható rendszerhez, nem kell milliókra gondolni. Csak okosan kell válogatni. Persze mindennél van jobb (mint minden embernél is) de nüansznyi különbségekért, horror árakat kell sajnos fizetni. És még az sem biztos, hogy meghallja a delikvens...
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
hibavissza
veterán
Az egész "hifizés" ott dől meg, hogy az ember csak különbséget érzékel állapotot nem. Erre találták ki a hifi szabványt. Ez mérhető adatokkal operál. Ami azt megüti az jó. Onnan már csak izlésbéli hitviták lehetnek a high-end nevű butaságig bezárólag, ami arra épül, ha van elég pénzed nem lehetsz hülye.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hát nem tudom én hallottam szólni és igen csak jó volt a hangja, igaz nem éri el egy Copland vagy egy Octave szintját az ARCről már ne is beszéljünk. Én nem akarok veled vitatkozni mert igen is vannak csodálatos hangú Mos-Fet erősítök amelyek esetleg megszorongathatják vagy talán meg is előzik a csöveseket (Mark Levinson) . Lényeg a lényeg ezek az erősítők ára egy jobb autó árához közelít vagyis nem a mi műfajunk, legalábbis nekem nem az.
duree54
-
Reggie0
félisten
válasz #16939776 #94 üzenetére
Pont annyira, mint barmilyen hangszernek is, de itt nem az a kerdes, hogy a kornyezet milyen valtozasokat okoz, hanem az, hogy a teljes felveteli-visszajatszasi lanc eleje es vege kozott lesz-e eltertes es mekkora lesz az elteres. Egy Hi-Fi erosito akkor jo, ha nem tudod megkulonbzotetni, hogy eppen ott hegedulnek az orrod elott vagy csak felvetelrol jatszod le.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Azt tudjátok, hogy nálunk viszont meg akarják tartani az idei show,-t?
-
törölt tag
Magának a készüléknek optimális esetben nincs "hangzása" de amint kihozod a laboratóriumból és a környezetével, ahol használva van, azzal interakcióba lép* és lesz "hangzása".
Amit te ezzel állítasz az az, hogy nem létezik hifi erősítő.
*Ha ezt a részt nem érted, akkor kezd el baseball ütővel püfölni az erősítődet és figyeld meg hogyan változik meg közben a hangja, lehet még torzítani is fog. Ekkora mértékű interakciónál még te is meg fogod hallani a torzítást, fura hangokat.
Addig amíg ezt nem teszteled otthon, a saját erősítőddel, addig tegyük fel, hogy igazam van.[ Szerkesztve ]
-
genlog
aktív tag
-
"De ertsd mar meg, hogy ebben a mufajban csak a jo hangzas szamit, es semmi sem avul el. Baromira mindegy hogyan ered el. Nekem d-osztalyu erositom van, amit a fel vilag ruhell. Na es, szepen szol es kesz. Ugyanez hangfalra."
Én ezt értem, csak nem erről volt szó. Én arról beszélek, hogy annak nem sok értelme van, amikor egy elavult, költséges konstrukciót használsz, amikor van jobb, amit többet tud ugyanazon az áron. Ott van példának az ATC, nem véletlenül aktív az összes komolyabb hangfaluk.
"Arrol nem is beszelve h egy aktiv hangfal szol ahogy szol, ott te nem fogsz finomotani. Megy a szobakorrekcio jobb esetbe, es viszontlatasra. Es ha utalod az eredmenyt, akkor igy jartal"
De nem is akarok finomítani, pont ez a lényege, hogy alapból adott az erősítő-hangfal szinergia, mert egy egységként lett megtervezve. A mérnökök feladata hogy tökéletesre csiszolják, aztán ha tetszik kész termék akkor megveszem, hanem tetszik akkor keresek másikat.
-
válasz #98221312 #81 üzenetére
"Nem firtattam az anyagi lehetőségeidet, de lépjünk is ezen túl!"
Miért kell hazudni? Ezt írtad:
"Nincs rá pénzed, és nem is akarsz foglalkozni az egésszel, ennyi, pont.
Kár is ragozni! "
"Ez pontosan mit jelent?
Megtennéd, hogy kicsit pontosítasz ezen, mert ilyet még nem hallottam!"
Csak egy picit kellett volna továbbolvasni a hsz-t.[ Szerkesztve ]
-
Mortel
senior tag
Ha, valaki kevés pénzből akar igen jó hangot, (és elfogad pár tanácsot) akkor ott van a T + A T100, vagy 120 hangfal, erősítőből egy Arcam A65, (vagy egy olcsóbb csöves pl. Cayin MT35) Belden IC + Belden "tigris" hangfalkábel. A piros Belden tápkábelek is nagyon jók. A forrást kell csak ügyesen megválasztani. Egy jobb cdjátékos, de én sokáig egy FIIO X3-DAP-ot hallgattam. Meglepő volt.
Gondolom nem lesz nehéz rákeresni a komponensekre, de linkelhetek is...
És szerintem ez az egész lánc a hangjához képest, messze túlmutat az árán. Persze használt cuccokról beszélek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
kukulec
őstag
De ertsd mar meg, hogy ebben a mufajban csak a jo hangzas szamit, es semmi sem avul el. Baromira mindegy hogyan ered el. Nekem d-osztalyu erositom van, amit a fel vilag ruhell. Na es, szepen szol es kesz. Ugyanez hangfalra. Arrol nem is beszelve h egy aktiv hangfal szol ahogy szol, ott te nem fogsz finomotani. Megy a szobakorrekcio jobb esetbe, es viszontlatasra. Es ha utalod az eredmenyt, akkor igy jartal
-
válasz #98221312 #73 üzenetére
Rögtön azt firtattad, hogy nincs pénzem. Ha ezzel nem engem akartál megfejteni, akkor mit? Onnan indult az egész, hogy 2.5 milláért még passzív keresztváltó van, ami baromi elavult, és ebben az ársávban már brutálisan költségpazarló megoldás, miközben minőségileg sem jó. Ennek semmi köze ahhoz, hogy nekem van-e pénzem millás rendszerre vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Korábban leírtam már: külön-külön egy erősítőnek és egy hangfalnak univerzálisnak kell lennie. Ezzel szemben egy aktív megoldásnál ugye hangszórónkénti erősítés van, azaz kifejezetten az adott hangszóróhoz van optimalizálva minden egyes erősítő. Így az adott erősítőnek elég kisebb frekvenciasáv, a damping factor optimalizálható az adott hangszóróhoz, az aktív keresztváltót nem kell terhelésre tervezni, stb.
-
törölt tag
Nem állt szándékomban személyeskedni...
Nem is ellened szóltam, érthető teljesen amit írsz.Az lett volna a lényege a mondandómnak, hogy nyílván ebbe a High End vonalba rengeteg pénzt, és időt kell ölni, és ha valamelyik nem áll rendelkezésre akkor el kell engedni.
Elfogadom az álláspontodat, az más kérdés, hogy nem értek vele egyet.
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
"akkor hülye lennék ugyanazért a pénzért gyengébbet venni" ezt az állítást alá is kellene támasztani mindentől függetlenül. mondok én: DYNAUDIO EXCITE X14A 770 euro. oké, ezt nehéz egyből elkalapálni ennyiből. de feljebb azért már nem ez a pálya. szerintem.
-
válasz #98221312 #45 üzenetére
Fantasztikus, már te is engem akarsz megfejteni a téma helyett. Annyira tipikus ebben a témában, hogy sokszor csak személyeskedést sikerül összehozni, szakmai érveket nem.
Arról szólt volna a hozzászólásom, hogy külön erősítővel és hangfallal ugyanazt a minőségi szintet jóval drágábban lehet csak összehozni, mint egy optimalizált aktív rendszerrel. Ha valóban szeretem a minőséget, akkor hülye lennék ugyanazért a pénzért gyengébbet venni.
Csak hát sajnos a hifi már nem arról szól, amiről eredetileg kellett volna, azaz a maximális transzparenciáról (High Fidelity). Hanem a vásárolgatásról, cserélgetésről, variálgatásról; s hát ezt az aktív rendszer erősen korlátozza, tehát a hifi ezt kerüli, vagy legalábbis kevés az aktív hifi rendszer. Vagyis hát a hifi is megtalálta magának az utat: "bi-wire" és "bi-amp". Csak hát nem úgy ám ahogy mérnökileg indokolt lenne, hanem elsődlegesen azzal a céllal, hogy kétszer annyi erősítőt illetve méregdrága kábelt el lehessen adni egy hangfalpárhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz #98221312 #68 üzenetére
ez csak a valóság. aki benne volt és nem csábult el, az látja.
pl régebben amíg volt a Merlin (lehet hogy most is van, de nem ugyanaz), na ott aztán átmosott emberanyag volt az alap.
oda nem zenét hallgatni jártak az emberek hanem átszellemülni. látható volt a kilállításokon, a hang meg pocsék volt, kivéve talán a legkisebb rendszerük, ami tudott meglepetést okozni (mármint saját többi rendszereikhez képest is) -
dabadab
titán
Nézd, a "fül torzítása karakterisztikája" az önmagában eléggé értelmetlen dolog, az a kijelentés meg, hogy ha valaminek pont ugyanolyan torzítási karakterisztikája van (vagyis ezt a torzítást négyzetre emeli) az kellemes, meglehetősen alátámasztatlanul lóg a levegőben.
Ha a hülyeséget lehántjuk, akkor két állítás marad:
1. Az audiofilek által körberajongott csöves erősítők hallhatóan torzítanak, vagyis baromira nem hifik.
2. A csöves erősítők torzítási karakterisztikája egy csomó embernek tetszik.
Nagyjából ez az, amit tényként ki lehet jelenteni, a körítés az marhaság.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
Tök fasza, hogy meg sem próbálsz érvelni, hülyének nézel, egy abszolút mérhető dolognál bedobod a szokásos buta "hallottad már?" érvet, aztán megerősíted azt, amit mondtam, végül benyögsz egy rettenetes debil hülyeséget ("a csövek torzítási karakterisztikája hasonlít jobban az emberi fülhöz (agyhoz), mint a tranzisztor").
"Audiofil"[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
Amikor egy nemdohányzót próbálsz a szivarozás élményébe beavatni..
Felesleges ezzel köröket futni. Sejthetően itt mindenkinek van már valamilyen "sok szenvedés" árán megszerzett tapasztalata, amiben "bízik" és azt nem fogja kedvedért sem félre rakni, mert számára nincs több megoldás, és nincs is a továbbiakban szüksége attól eltérő, hasonlóan jó, vagy jobb megoldás(ok) ismerete.
Kár bele az energia.
-
-
Mortel
senior tag
"Mondjuk pont a csöves erősítőknek sok közük a high-end hifihez (ami a high fidelity rövidítése, ugye) nincsen, mert azokat azért szeretik, mert egyáltalán nem hűek az eredetihez."
Gondolom rengeteg tapasztalat van, emögött a kijelentés mögött is?
Nagyon egyszerű és mily meglepő, tudományos magyarázata van a "csöves" erősítők melegebb hangjára: a csövek torzítási karakterisztikája hasonlít jobban az emberi fülhöz (agyhoz), mint a tranzisztor stb... És akkor megemlíteném, hogy egyes -azonos típusú- de más cég által gyártott csöveknek is teljesen más hangja van. Bizony.
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Nyilván, ha egy elsősorban IT-vel foglalkozó oldal, mint a PH!, leközöl egy ilyen cikket, azt az olvasótábora egyből ízekre szedi...
Azért, egyszer érdemes lenne elmenni, az itthoni high-end kiállításra, vagy csak egy nívósabb boltba, és meghallgatni pár cuccoz. A házimozi és a hi-fi kb. mint Makó Jeruzsálemtől. Jópár, elég jónak ítélt cuccot hallgattam, az elmúlt 35 évben és igen, nagyon sok különbség -igen hallható különbség- van a rendszer minden egyes elemei között.
Én viszont azt szeretném kérdezni, hogy egy mobiltelefon miért kerül több mint fél millió forintba?? Mert abban biztos vagyok, hogy az picit hamarabb veszít az értékéből...https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
Nyilván a végeredmény jó, csak az a kérdés, hogy mennyibűl. Másnak felfedezés, nekem viszont felesleges nyűg a megfelelő erősítő kiválasztása. Leginkább azért is, mert szétválasztva az erősítőt és a hangfalat mindkettőnek univerzálisnak kell lennie, azaz nem optimálisak, főleg ha az árat nézzük.
-
kukulec
őstag
a végeredményt kell nézni, meg azt, hogy utólag olyan erősítőt teszel oda, amilyet akarsz. én ezt kifejezetten szeretem. ugyanazokat a hangfalakat hallottam 3-4 erősítővel is, mindegyikkel máshogyan szóltak. szerintem ez izgalmas. de tényleg nem mindenkinek való ez a sportág.
-
genlog
aktív tag
A jóféle kondik sok évitezedekig megállják helyüket. A "high end" audióba nem az olcsó sz@rokat építik, elvileg.
Ami paraméter meg elmászhat, azt lehet állítani, illetve betervezik.
Például erősítőként a japán Accuphase vagy az amerikai Mark Levinson (két teljesen különböző koncepciót képviselő márka) egy-egy drágább terméke valószínűleg száz év múlva is teszi a dolgát bármiféle fennakadás nélkül.
Ez is a szép ezekben a berendezésekben, hogy nem a mának készülnek. -
Elhiszem, hogy jól szól, de rossz vicc, hogy 2.5 millió forintos hangfalnál passzív hangváltóval bohóckodnak, mert a hifista filozófia szerint az erősítő és hangfal elválasztása szent és sérthetetlen. Ez meg feleslegesen megdrágítja az egészet.
-
Jajó, de ez már szőrszálhasogatás. Kb olyasmi, hogy ugyanazt a számot kétszer hallgatva nem ugyanazt hallod, mert a második alkalomnál a fejed 1 cm-rel odébb volt, így más volt picit az akusztika. Szvsz valahol meg kell húzni határt, pontosabban kb hibahatárt, hogy mi számít és mi nem. Lehetőleg ésszel. Pont az ilyen részletekben elveszés miatt van audiofoolság, pl 99.99% vagy 99.999999% tisztaságú rézből készül az adott kábel.
Szerintem a határ valahol ott van, amikor már rendesen feltűnik a különbség. Pl nagyobb lesz az alapzaja a hangfalnak vagy konkrétan nem vagy torz hang jön belőle, azaz elromlik.
-
Cyrin
addikt
majd rakunk rá Shakti követ meg beállítjuk a sarokba a zokniszárítót, és megjavul minden...
-
Reggie0
félisten
Senki nem utalja, itt nem arrol van szo. Csak az audiofil vilag visszassagaira mutatok ra. Nekem egy primko multimeter pontossaga elmaszik 2 ev alatt, mig itt az az allitas, hogy 10 evig ugyan olyan egy erosito, mikozben olyan preciz szerkezet, hogy ihaj. Na ez a hulyeseg.
(A hangfalakrol nem is beszelve. Egy hulye induktivitast nem tudnak 1%-os pontossaggal megtekerni a gyarban, ellenben nyilvan nem oregszik a hangszoro, ami meg razza is szet magat. 10 ev utan, az ugyan olyan jo lesz, mint uj koraban. Meg egy par10W-os halozati trafo is elkezd bugni 10 ev utan, de a hangszoroban ugyan ugy all a tekercseles is.)[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
ne haragudj, de ez szimpla hülyeség amit írsz. ez nem így szokott történni. nem egy angol fórumon vagyok jelen, ahol 20 év után cserélnek filléres alkatrészeket erősítőkben. nad 3020-ak mennek el évtizedeket fillérekből. marantz/denon hegyek vannak 20 éven túl, elég jó állapotban. és akkor még a mcintosh/accuphase/luxman vonalat elő sem veszem.
lehet utálni a passzív sztereo rendszereket, de az legalább valós okokból történjen. mondjuk azt el tudom fogadni, hogy valakinek két aktív hangfal rendes szobakorrekcióval sokkal jobban bejön.Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Reggie0
félisten
Marmint minden kondit, minden ellenallast, minden tekercset es minden tranzisztort(csovet) es erosito IC-t cserelni kell, amugy ja, a PCB-t, tap trafot es a keszulekhazat megtarthatod
Mas elektronikai cikkek hogy jonnek ide? Itt arrol volt szo, hogy "...,ami 10 év múlva is pont ugyanolyan jó lesz.". Ha ugyanolyan jo, az azt jelenti, hogy nem oregedik, tehat instant nobel dij a fejlesztonek.
Es komolyan itt olyan eszkozokrol beszelunk, ahol a felhasznalo allitolag azt is meghallja, hogy ha a tekercset csevelo kisgyerek korme 0.1mm-rel nagyobb volt, mint a megengedett, de 10 ev oregedes az nem szamit. Kar, hogy nincsen audiofil villanyora, akkor nem kene x evente ujrahitelesiteni.[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
válasz #16939776 #24 üzenetére
akiket én ismerek, azok heti 10-15 órát legalább hajtják a rendszerüket. szerintem nem sokan adnak ki egy rahedli pénzt ebben a világban olyasmiért, amit nem használnak.
-
kukulec
őstag
ok, szóval arról beszélünk h pár ezerért kondit kell cserélni, vagy a peremet meg kell javítani. ennyiből más elektronikai cikk esetében mit lehet csinálni?
-
törölt tag
Pedig monitorra még inkább igaz, mert fokozottabb igénybevételnek van kitéve.
Pl.: A hangszórókészlet biztos hogy elfárad ennyi idő alatt, mármint mérhető és észrevehető különbség lesz, ha 10 év után cseréled újra ezeket, persze össze is szintezed.
Hi-End cuccok meg messze nem kopnak ilyen szinten, mert ritkán kapcsolják be őket.Szóval megint mindenkinek igaza van. (a saját szemszögéből) :
[ Szerkesztve ]
-
Én anno egy pár fosch Behringer B3031A-val kezdtem, azóta eladtam, és még mindig tökéletesen működnek az új tulajdonosnál, pedig 9 évesek. Habár az nem félmillás, hanem csak ~150ezer / pár kategória volt.
-
Reggie0
félisten
"...,ami 10 év múlva is pont ugyanolyan jó lesz."
Ezzel kapcsolatban azert vannak ketsegeim, mert az alkatreszek oregednek. Az allitasod azt indukalja, hogy a jelenlegi "magas kovetelmenyek" az alkatreszekkel szemben csak mestersegesen generalt es szuksegtelen, igy a termekek ara is egy lufi.
-
válasz GodGamer5 #17 üzenetére
Na a csöves erősítő is fura dolog. Ugyanis a cső az objektíve rossz, legalábbis ha a transzparenciát tekintjük célnak (eredetileg ezt jelentené a hifi). Viszont szubjektíve kifejezetten kellemes lehet az a fajta harmonikus torzítás, amit csövek produkálnak.
-
dabadab
titán
-
GodGamer5
addikt
Aki szerint a High End hifis dolgok mind kamuk, az hallgasson meg egyszer egy minőségi csöves erősítőt, minőségben hozzá való hangfalakkal. Ja és a házimozi szintet mindenki felejtse el...
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
törölt tag
+1
Magánszemélyként Inkább nézelődni, és információt gyűjteni érdemes elmenni egy ilyen kiállításra, mert vagy elviselhetetlenül hangos a helyszín(ek nagy része), ha szarul sikerül berendezni, és ezt "ellensúlyozni" igyekeznek a hangerővel. Vagy ha már jól és "intimen" szólna egy helyszín, az gyorsan tele lesz hangosan beszélgető, egymást győzködő emberekkel.
Szóval a rendezvény ezen részét, illetve annak az elengedhetetlen mivoltát én eleve zárójelek közé tenném. -
nagyúr
Teljesen amatőr hozzáállás. Egyszerűen egy szuper high-end internetkapcsolatot kell kiépíteni 10000Ł/mérföld áron, vennék, mint a cukrot (feltéve, hogy 40 évig tőzegmocsárban érlelt, mókusvérben edzett, kovácsolt rézkábelen megy a net)
Aki él és nem boldog, az téved!
-
kukulec
őstag
mi a high-end pontosan? ha veszek egy luxman 507-et egy elac vela 409 társaságában az szerintem már eléggé high-end, de a hangjában semmi kamu nincs, ellenben nagyon jól szól. azt próbálom csak megvilágítani, hogy bár vannak túlzások, azért ebben a műfajban is megvan az oka az árazásnak, és nem minden kamu.
-
hibavissza
veterán
Nekem a HB2-es hangja tettszett mindig is. Semminek nem volt azóta sem olyan jó hangja, mint annak. Persze minden valamire való hifista fikázza, hogy még régen sem volt nagy szám. Más kérdés, hogy a nappaliba maximum egy Bose Ac. 5-öt viselek el látványra. Soha nem bámulnék egy HB2-es szintű ocsmány dobozt.
-
törölt tag
Technikai paraméterek alapján nem lehet megítélni egy hangfalat..
Azt sem értem egyáltalán, hogy merül fel ilyesmi, már csak azért is abszurd, mivel a legtöbb gyártó hatalmasakat lódít paraméterek terén, pláne alsó szinteken.A másik dolog, hogy pont a marketingesek (sznob hifisták) helyezik a hallást előtérbe, a pontos, valós mérésékkel, technikai paraméterekkel szemben.
-
veterán
Sajnos rátapintottál a lényegre, nagyon igazad van, egyébként is mindenki másképp hall van akinek ennek jön be a hangja van akinek a másik. Szubjektív dolog. Nekem van egy 40 éves conrad-johnson csöves erősítőm és hozzá egy 30 éves Spendor hangdobozom, ami hihetetlenül jól szól, de van aki fikázza, mert a paraméterei silányak, és ebből kiindulva a hangját is utálják.
duree54
-
kukulec
őstag
"Vérszagra gyűl az éji vad" - látom sok "hifista" jött ide. mindenesetre: sajnálatos minden esemény elmaradása.
hogy mennyi a kamu vagy nem ebben a műfajban azt szerintem kár egy olyan oldalon felhozni, ahol tonnányi cikk jelenik meg idióta rgb-s gémer cuccokról masszív felárakkal, illetve, ahol egymást buzdítják emberek irgalmatlan pénzek elköltésére, azért hogy 5 fps-sel több legyen.
valaki összegyűjt fél millát és vesz egy rendes 2.0-ás rendszert, ami 10 év múlva is pont ugyanolyan jó lesz. valaki vesz fél milláért egy nagyon jó pc-t, 10 év múlva semmit sem ér. az egyetlen komoly értetlenkedés a kábelezésből fakad, de azt is racionálisan és jutányosan meg lehet oldani.Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
törölt tag
Valóban ingoványos talaj, de nem a marketing miatt ami körülveszi.
Inkább azért, mert a legtöbb (átlag ember által használt) nappali/szoba, teljes mértékben alkalmatlan házimozi kiépítésére.Igazából ha valaki vesz egy komoly elektronikát, vagy hangfalat, abban nincs lehúzás (csak annyira mint az élet bármely más területén.)
A kérdés az, hogy a fent említett tényező miatt mennyire tudja, az azokban rejlő tudást kamatoztatni.A kábel mizériát hagyjuk, ott lehet marketing...
-
dabadab
titán
A jelenlegi technológiai fejlettség szintjén egyszerűen nem lehet reprodukálni ugyanazt a hangzásélményt a digitalizált rendszereken, mint amit az ember egy termék közvetlen közelében a saját fülével hall.
Ez egyébként hülyeség, pont a digitalizált résznek nem jelent ez problémát, hanem az analóg komponenseknek, különös tekintettel a hangszórókra.
DRM is theft
-
Hát sajnos az a legritkább, ha értenek hozzá. Leginkább csak sok pénzt szánnak rá, és nyitottak a sok kamu marketingrizsára.
A HiFi-vel úgy általánosságban nekem az a bajom, hogy baromi ingoványos talaj. A HiFi piacot leginkább egy olyan gyógyszertárhoz tudnám hasonlítani, ahol 1% lenne valódi, tudományosan bizonyított, ténylegesen működő gyógyszer. A maradék 99% meg jobb esetben homeopátiás, ezoterikus placebo; rosszabb esetben méreg.
-
Cyrin
addikt
úristenmostmilesz....
hogy fogják így megvenni az emberek a százmilliós rendszereket?
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Azért ezt tényleg nehéz online bemutatni. Ide azért hozzáértők járnak akik szeretnek áldozni a minőségi hangzás kedvéért.
Mondjuk én nem tartozom bele akinek a alaplapi hangkodek által nyújtott valami is bőven elég.Mindenbe beleugatok!!!
-
genlog
aktív tag
Nagy veszteség nem érte a világot, a kiállításon sem lehet "high end" körülmények között hallgatni egyik eszközt sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest