Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zazahoho
őstag
fél milliós ára + amit nálunk még rátesznek,nem is tudom
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
lujó55
addikt
Na erre megérte várni...
Van olyan fan, aki ezt várta? A "tíz művészi szűrő" az micsoda? Gondolom: Réz András filmesztéta, Alföldi Róbert színigazgató, Andy Vajna producer, stb. Na ezért ilyen drága! Ők mind fogyasztanak rendesen kaviár, pezsgő és még bele is kell, hogy férjenek a gépbe -
Chaser
legenda
FullHD videot is tudhatna ennyi pénzért.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
Azért az ártól nem kell megijedni ennyire, a hivatalos bejelentett ár sose az, amennyiért megveheted a boltban. Kb. annyi lesz, mint az E-3 volt megjelenéskor...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
erdoke
titán
"A fényképezőgép 3”-os forgatható és kihajtható LCD-t kapott, amely VGA felbontással (921 000 képpont) rendelkezik."
VGA = 640x480 = 307200 képont, vagy valamit rosszul tudok.
A legjobb aláírás a héten
-
nagyúr
Valamiért a többi gyártó is így adja meg, így hát nekik is muszály
Tipikus parasztvakítás egyébként, nég jó hogy nem a molekulák vagy az atomok, vagy a protonok+neutronok+elektronok számát adják meg, amiből a kijelző áll, az lenne csak a jó nagy szám (csak nehogy egy marketinges elolvassa ezt, mert akkor bevezetik )
-
hibavissza
veterán
12,3 MP-es 4/3 szenzor
a lényeg nem változott sajnos -
ViZion
félisten
Fényképezőgép, tehát a videó nagyon másodlagos. Sok fotóst ismerek, még senki nem panaszkodott, h a gépe milyen gagyin videóz...
ez nem családi hobbimasina, ezért nem fog hiányozni senkinek szerintem...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
válasz hibavissza #10 üzenetére
De a szenzor nem ugyanaz, csak a felbontása maradt (szerencsére már kigyógyultak a megapixelhajhászásból, bőven elég a 12MP óriásplakát méretig.).
Majd a tesztek megmutatják mit fejlődtek, bár az E-3 sem panaszkodhatott ezen a téren...Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz Pixelmaster #14 üzenetére
De ő a FullHD-t hiányolta valamiért.
-
Ijk
nagyúr
Szerintem remek kis váz lett, az oly profi vázai mindig is szimpatikusak voltak, hát még az üvegek.
Egyébként nem értem ezt a hatalmas igényt a fullHD videóra. Ezek az eszközök mégsem a profi kamerákat hivatottak kiváltani, egyszerűbb klipekhez pedig bőven megfelel a 720p.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
vadkörte
addikt
válasz hibavissza #10 üzenetére
Miértis? Az oly a 4/3 egyik megalapítója, miért dobná ki a saját szabványát?
Lehet, hogy ortodoxnak fogtok titulálni - a zindexes makrós topikban megkaptuk páran - de szvsz. egy fényképezőgép, pláne tükörcsattogtatós elsődleges funkciója a fényképezés legyen és ne a videózás. Ha annyira FullHD videora vágyok veszek FullHD kamerát egy ilyen DSLR rendszer* árának a tizedéért. A céges D90 is tud videózni, videóztam is vele, 1x de inkább nem kommentálnám...
*: ti. DSLR esetében rendszerben kell gondolkodni, hisz nem meztelen vázzal fotózunk...
Üdv. V. Körte
-
madgie
titán
A teljes rendszer árának nemhogy a tizedéért, de még a duplájáért sem nagyon kapsz nagy érzékelős (!) Full HD kamerát.
#22: kis kamerát használjon, akinek... akkor már tudja a DSLR
Jópár videós ismerősöm egyiket sem venné kezében, náluk a kamera ott kezdődik, hogy három kiló és beteríti a vállát és ráteheti az épített darujára, blablabla[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
legyen má'egy videókamera teszt, és jól bekommentelem, h az állóképek milyen iso zajosak, meg miért nem tud alacsonyabb záridőt, stb...
Ez a kütyü alapvetően fotózásra (nem hobbifotósoknak, akik videóznak is) lett alkotva, arra nem is rossz, bár nem biztos, h ezt venném -ha lenne ilyesmire ennyi pénzem.
Fennakadni a videós tudásán elég felesleges. MP3 ne legyen benne?Az "ennyi pénzért tudnia kellene" megint érdekes mondat, mivel sorolhatnánk a termékeket, amiknek az árukért ezt-azt tudniuk kellene...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
madgie
titán
Nana, a Nikon is csak poénból rakta bele a D3s-be a videót, nem (Canon dettó)? Itt nem arról van szó, hogy K Pistike annyira überpro, hogy már merő sznobériából sem tekerné a videó irányába a vezérlőtárcsát. Kell bele, mert X százalékkal több fog így fogyni belőle. Ha ez az X százalék csak 10, akkor is bőven megérte a gyártónak. Bele is tették, 720p/30 fps, jóa' szódával, marketing szempontjából benne van és kész. Ugyanilyen hiszti övezte pár éve a Live View-t, minek az, profi nem vetemedne olyan gazságra, hogy elektromos élőképet nézegessen a gép seggén, neki csak a tükrös kukucska való. Remélem ez a videó-ellenesség is alábbhagy egyszer.
-
ViZion
félisten
Félreértettél. NEM vagyok a videó ellen, csak nem értem miért akkora súllyal veszik ezt sokan figyelembe, hogy kb. "ami nem fullHD az sz¤r".
A marketing része jogos, néhány matrica sokaknak számít, mivel a vevők nagy része -főleg nyugatabbra- símán be tud egy ilyen gépet is vállalni, még hobbira is...
biztos bennem van a hiba, mert telefonoknál sem értem,h csodálkoznak amikor gagyi fotókat készít...Munkám miatt sok fotóssal beszéltem már, de a videókra még senki nem mondta, h ez vagy az a gép rosszul videóz... mert nem ez az elsődleges.
#27 pilóta: valami kelleni fog, mert a Mpixel és ISO már elég elcsépelt, lassan az userek nagy része tudja is, h mmi az... szerintem lehetne 10000/80000 -as záridő, vagy vmi hasonló. Esetleg 3D? Az most elég menő, csak nem lehet annyira ragozni... 4D, 5D?
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
Sza_Sa
senior tag
Így van, nem a videó az elsődleges tulajdonság, legalábbis egyelőre. Viszont tényleg nem kell jósnak lenni ahhoz hogy lássuk, ebbe az irányba haladunk, még ha nem is előre. Mikor már a hűtőgép is rá van akasztva a világhálóra, egy fényképezőgépnél meg azért csak rokon szolgáltatást bróbálnak belerakni. Majd akkor leszek kiváncsi az arcokra, mikor megjelenik a beépitett gps (cirka 2-3 év) , meg a közvetlen feltöltés az arcbook-ra.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Nem ide akartam
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
madgie
titán
Geotagging. Egyhetes túra, otthon szépen látod a gúgliörszön, hol csináltad a napfelkeltés képet. Nem hülyeség, egyes profi természetfotósok most külső cuccot hordanak a zsebükben és otthon beleírják a képek EXIF-jébe a GPS cucc adatait (pontosan úgy kell mindkét órának járnia).
Enni nem kér, D3x-szintű gépekben szvsz már rég benne kéne lennie, legfeljebb kikapcsolja valaki, ha nem kell neki.
-
Ijk
nagyúr
Mondjuk én még a 4-5 éves képeim nagy részéről is meg tudom mondani pontosan hol készültek. Profiknak biztosan hasznos lehet, egyszerűen én nem érzem a hiányát. Egy olyan rádiós vakukioldónak, amelyik olyan mint az su-800, csak manuális és így minden rendszerrel kompatibilis lenne, valamint hozzávaló beépített vevős vakuknak (ne keljen külön eszköz+akku) annál inkább örülnék.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
addikt
Nem semmi, de azért ennyi pénzt biztos nem adnék ki érte!
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
sebgutkopf
őstag
Remélem, hogy ez csak marketing ár, mert mostani árfolyamon csak átszámolva is erősen túlzás. Akármilyen jó gép is nem tudom teljesen egyenrangúnak tekinteni a D300s-el, vagy a 7D-vel. Alulról nyaldossa ugyan őket, de akkor se közvetlen ellenfél, ami azért az árban is illene a helyén kezelni.
Most akkor tényleg marad az 5fps sorozat? Ebben a kategóriában illene 7-et produkálni, én legalábbis ezt vártam volna. -
Degeczi
nagyúr
még egy sima nyaralásnál is jól tud jönni
pl. évek múltán mutatsz vkinek egy képet, tetszik neki, ő is megnézné ha majd odautazik - de könnyen lehet, h nem emlékszel már rá épp melyik városban is készültha GPS infós képeket töltesz föl valahová (pl. akár csak Picasawebre is), az rögtön képes egy külön ablakban mutatni google maps-en a helyét - sokat dob egy utibeszámoló hasznosságán
szóval otthonra ugyan nem kritikus - de mindenképpen hasznos, ha van
játékiból az autós GPS-t szoktam ilyenkor bekapcsolt naplózással magammal vinni, így utólag is összepárosíthatóak a képek (néha még jobban is, mint egy erre való kamera-kiegészítővel, mert azok tipikusan nem írnak pozíciót, ha nincs vétel, míg a program képes az utolsó helyzetet adott ideig megtartani)
bizonyos felhasználásnál (pl. ingatlan, biztosítási vagy riportfotók) pedig aranyat ér
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #38 üzenetére
attól tartok, a nikon d400 (jövő ilyenkor jön) feltörli a padlót az összes aktuális aps vázzal, egyrészt. másrészt viszont sztem az e-5 mindent tud, mi szem-szájnak ingere. az e-3-at is imádtam, a szenzorra/képfeldolgozásra fért rá a frissítés (megtörtént), az lcd-re (megtörtént) és kb. ennyi. bitangították az af-et, belement a videó.
ha otthon állna a 12-60, 50-200, vagy egy pár top pro üveg, evidens vétel volna alájuk. az ára meg... olympus-osan húzós, sajnos. majd szelídül...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nord_
veterán
Annak már épp ideje lenne, hogy a Nikon valamit felmutasson a málló markolatgumírozáson kívül... (csak egy példa: a D200 még most is feltörli a padlót a D300s-sel alapérzékenységen... Tudom, manapság mindenki rohangáló négereket fotóz sötét alagútban, csak páran vagyunk olyan maradiak, hogy az ISO100 környéke is érdekel.
-
ViZion
félisten
Örülök, h észrevetted... a marketingről volt szó... tehát a 10000/80000 az a jobb, az kell ide!!! ez a pixelek számából jött, illetve hogy miért így írják.
GPS pl. ha okostelóval fotózol, berakja panoramiora automatikusan... ezek kereshetők, stb. erről volt egy durva bemutató ~1 éve: vmi templomra rákerestek és a feltöltött fotókból összerakta, körbejártad, stb...
-
werttzui
addikt
Nem lesz ez rossz csak ilyen tudással kapunk mást és talán jobbat bár meg kell jegyeznem eddig nekem speciel az olympus színei tetszenek a legjobban,valahogy a legtermészetesebb!Ez és a 4/3 sok fant meg fog győzni.
A videózásról meg annyit itt egy példa a nikon d300s olcsóbb mint a d300,ha a videó leviszi az árat az nekünk csak jó Én nem használom az én gépembe sem a videó funkciót nem vonz ennyi.PENTAX
-
HÁZIGAZDA
nos hát, mindent nem lehet. a d2x is jobb iso 100-on, mint a d3 iso 200-on. cserébe minden másban rosszabb. nehéz volna azért azt állítani, hogy a d300 nem bitang komoly előrelépés a d200-hoz képest. nem igazán érzem, hogy a nikonnal bármi gond lenne dslr téren... sőt, ha már itt tartunk, ők most a keményfiúk a csárdában, inkább a canonnak kéne lassan valamit villantani.
használtál is d300-at (én meg most), tudnod kell, h komoly masina. csak az autofókusz rendszere megér egy generációváltást. és a d200-nak pont a szenzora nem volt hibátlan, lásd hosszú expók stb.
a zuiko fixekkel kapcsolatos parád sem értem, a 150/2 és a 300/2,8 egész jó. sőt, az 50/2 és a 35/3,5 is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
TK36
aktív tag
Nem tudtam, hogy miért keltem fel eddig hajnalok-hajnalán. Már tudom az okát.
"SD és CF memóriakártyák használhatók"- most én vagyok nagy elvárással, vagy a fejlesztők maradtak le?[ Szerkesztve ]
-
adriankoooo
senior tag
Remelem kijon az Oly az olcsobb kategoriaban is video felvevessel, vagy eladom az egesz rendszeremet. Ennyire profi gep nem kell mint az E5 nekem, viszont szeretnek videot is felvenni es a vazat is frissiteni, mert igen csak oregecske mar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!