- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Nem zárkózom én el tőle. Tudom, hogy van ilyen, csak azt nem szeretem, ha rám akarják mások eröltetni, hogy biztos csak placebo az amit hallok. Leírtam már, hogy hogyan megy ez nálunk "hifistáknál".
Én nem tartom magam annak, se audiophil-nek. Csak szeretek zenét hallgatni, jó minőségben. És ehhez hobby-ból elkeztdem építeni, fejleszteni egy sztereó láncot. Ezt úgy csináltam, hogy meghallgattam mindig a komponenseket, hogy tetszik-e az amit hallok, vagy sem. Nem vakteszteltem, csak meghallgattam egymás után ugyan azt a láncon, miközben csak egy dolgon változtattam.
OK, hogy ez így nem tudományosan bizonyított, de minek ezt bizonygatni mindenféle módszerrel, ha csak az számít nekem mennyire tetszik.
Gyógyszerek törzskönyvezéséhez megkövetelik az ilyen vizsgálatokat, másképpen a hatóság nem engedélyezné. Ott bizony kell a szignifikáns különbség dupla vak teszten is. Sok vizsgálati publikációt olvastam el, elemeztem magam is. Sokszor a placebo 40-50%-os (relatív) hatást ért el, holott a betegek nem kaptak semmilyen hatóanyagot.
Ugyan így működik természetesen a zenével is. Bebeszélhetem magamnak, hogy ez-meg az azért szól jobban, mert az egy drágább kábel, drágább erősítő. De nem így szoktam választani.
A saját fülem után választok, és eldöntöm, hogy az adott változás megéri-e nekem azt az összeget, amit a láncom fejlesztésére szánok, vagy sem.
Soha nem tesztek alapján választottam.
De ilyesmit magyarázhatunk olyanoknak, akik csak a teszteknek hisznek.
(#122) palacsa:
Nem értem pontosan ezzel mire célzol, de ha képesek vagyunk önmagunk hibáiból tanulni, az dícséretes. Nekem sem megy még tökéletesen, de rajta vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest