Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Politika... Kár belemenni ahogy írod.
Amúgy a Futár hivatalosan, a Synergon-é, amit alvállalkozóként csinál a TSM, ezután kezdtek a BKK projektek direktben hozzájuk kerülni, azóta a Synergon ki is került a pikszisből.Annyit azért kiegészíteném, hogy ez így nem igaz:
"KFKI és IQSYS-ből jött létre"
TSM 2005 óta létezik Telekom leány ként, de a KFKI felvásárlásig inkább csak belső és kisebb külső dolgokat csináltak, valóban a KFKI+IQSYS beolvadás után lett meg a mi cégarculat, ami azért eléggé széthúzó a még nem teljesen integrálódott cégek miatt. De mindenki színe magenta, az fontos! -
nubreed
veterán
Köszönöm, így már érhetőbb. És köszi, a többieknek is a válaszokat!
Az is érdekes, hogy az állami szektroban eléggé tarolt a TSM, nem csak a BKK -nak szállít, hanem nagyon sok más állami megrendelőnek is. Kb mindenki lefeküdt nekik... és én nem vagyok egy összeesküvés elmélet hívő, de azért az ember mégiscsak gondol ezt azt, de az már nem ide való, akkor már nagyon bele mennénk a politikába.
-
vicze
félisten
Anno, a Deutsche Telekom-nál a 2000-es évek elején született egy olyan vállalat szintű döntés, hogy az összes alájuk tartozó cég egységes arculatot kap, ez egy nagyon hosszú folyamat kezdete volt. Ennek hatására lett minden az ég világon magenta és lett a Westelből T-Mobile és Matávból végül Telekom(pár közte állomás után) és ugyan ez minden országban. Így lett a Magyar Telekom hálózati üzemeltetése T-Systems lett, ebbe később beleolvadt több másik magyar cég és lett a mai vállait ügyfeleket kiszolgáló üzletág, ami jogilag és cég struktúrában is a Magyar Telekom alá tartozik 100%-osan. Ez valamelyest problémát is okozott, mikor a T-Systems International lelkezte a németországból az üzemetetést kiszervezni a környező országokba, mivel a magyar leányuk jogilag nem vehette fel a T-Systems nevet, a már létező és tőlük független T-Systems Magyarország miatt. Ekkor született meg az ITSH (IT Services Hungary), ami mostanra Magyarország legnagyobb IT munkaadója lett, és a TSI 100%-os tulajdona.
Történt több próbálkozás is arra, hogy az ITSH beleolvadjon a T arculatába(elég kétarcú a cég, kifelé ITSH, belül egy T-Systems logó köszönt mindenhol), és a TSM-be, de minden ezirányú próbálkozás leginkább a magyar oldalról erőteljes ellenállásba ütközött, mivel leginkább nem szerették volna, hogy a német vezetés beleszóljon a magyar ügyetekbe, illetve még más egyéb szintén cégpolitikai okok.Maga a német Telekom cégstruktúra annyira bonyolult lett az évek során, hogy szerintem oldalakon magyarázhatnám, hogy ki kihez tartozik országonként, és akkor vannak keresztszálak is, mint itt a magyar példában, de van, hogy magyarhoz tartozik egy román vagy bolgár leány, mivel ott nincs helyi "nagy T".
-
Shodan
őstag
A TSM a Magyar Telekom csoport tagja. A korábbi KFKI és IQSYS-ből jött létre . Így a TSI-hez tényleg nem sok köze van.
Később beolvad a Dataplex és az ISH, így jön létre a jelenlegi T-Systems Magyarország Zrt. Ráadásul a Deutsche Telekomnak sincs ugye teljes részesedése a Magyar Telekomban, szóval nem ilyen egyszerű az egész. -
nubreed
veterán
"TSM, although carrying the same brand name as us, is not a legal entity of T-Systems International."
Na ezt így hogy? Hogy hordozhatja a T-Systems nevet a T-Systems Magyarország (TSM) ha jogilag nem tartozik a TSI -hez, ezen állítás szerint? Akkor a TSM mi? A nagy T csoport tagja, nem?
-
Shodan
őstag
... azt hiszem nem árulok el nagy titkot ha azt mondnom a többi rendszer is hasonlóan kiváló működésű, és ehhez mérten óriási "tesztek" feedback előzte meg a bevezetésést, ja nem. Ez lesz ha akarod ,ha nem, és eléd tolnak egy betanak sem nevezhető szarkupacot, aztán használd...Minden bevállalnak, ha 3 hónap alatt 3 hét lett volna a határidő szerintem arra is igent mondanak. Talán mostmár kicsit viszavesznek az arcból, de amekkora agykapacitás van ott lehet hogy ez sem fog megtörténni.
-
Snoop-y
veterán
Ismert rendszerben 3 honapos release ciklusokkal dolgoztunk a T-nel es kb 2 het alatt cakom pakk le lehetett zongorazni az osszes tesztet. Egy total uj funkcional max 1 honap volt. Nullarol viszont egy ilyet megirni 3 honap alatt es meg le is tesztelni ahogy kell az elore tudottan ongyilkos kuldetes.
-
vicze
félisten
Na végre valami, amin már lehet pörögni. Remélem fognak is.
Többi zárható kb... -
törölt tag
"Annyiban hibásak, hogy átvették a T-systemstől hibása! Senki nem nézte át, nem tesztelték."
Így van, plusz utána a flegma kommunikációért. Ezért mondom, hogy megérdemlik amit kaptak, és a T-Systems is.
A BKK-nak nyilván nem a gyerek miatt kellett volna kapnia, és szerintem elsősorban a T-Systemsnek sem, de az én igazságérzetemet ez nem különösebben bántja.
-
Shodan
őstag
[link] vki csak kitette.
-
wolfman
veterán
Amúgy ha megnézed a teljes levelét, abból azért lejön, hogy lehetséges, hogy a script kiddie kategóriába már belesik
Inkább mondanám a gyereket kitartó és szorgalmas tesztelőnek. Mindegyik oldalon mint felhasználó találta meg a hibákat, nem mint hacker. Sehol nem használt semmiféle hacker programot, egyszerűen a weboldalak gyengeségeit, hivatkozásainak biztonsági réseit (értem itt a hanyagul elvégzett munkára) találta meg, amit megint csak bárki megtalálhatott volna. Annyiból lehetne "hackernek" csúfolni, hogy a gyerek már jártas ezen hibák megtalálásában, de NEM HACKER!(#75) Balika911: Értsd meg, a BKK nem követett el hibát azzal, hogy a gyerek megtalálta az általuk rendelt szoftver hibáit. Annyiban hibásak, hogy átvették a T-systemstől hibása! Senki nem nézte át, nem tesztelték. Egyedüli ludas itt a T-systems, aki ezt a szart így kiadta a kezei közül, majd ráhívta a gyerekre a jardot, mert persze az IP lokalizációs feltérképezésük az hibátlanul működik! Más kérdés, hogy a megrendelésre szánt összegnek mennyi része ért oda ahová papíron van leírva, mennyi ment zsebbe, de ezt sose tudjuk meg, de a szokásos lehetséges korrupciós dolgok mellett ők most nem voltak hibásak.
Abban viszont teljesen igaza van a cikknek, hogy azért a tömegek is egyszerű haragtól vezérelve mennyire megvezethetőek. ha utáljuk a kormányt, akkor utáljunk mindenkit aki tőlük kap pénzt. De akkor mindegy is ki jön, utáljuk a mindenkori kormányt. Szóval tényleg sose becsüljük le az emberek intelligencia mélyrepülését nagy tömegekben.
(#77) Snoop-y: Azért csak nagy motiváló ereje van a dislike-oknak! Kíváncsi lennék a TSM kap-e az anyacégtől egy kis dádát? De ezt se tudjuk meg sosem.
-
Snoop-y
veterán
-
vicze
félisten
"Nem értem miért hívják hackernek a gyereket mindenhol"
Mert jól eladható.Amúgy ha megnézed a teljes levelét, abból azért lejön, hogy lehetséges, hogy a script kiddie kategóriába már belesik, de általánosságban halandó ember azt se tudja, hogy eszik-e vagy isszák bármelyik fogalmat.
"akinek van egy cseppnyi esze"
RTL Klub nézői?Nagyon nagyon erősen van "TEK-es szál" tolva sajnos és igen egyértelmű, hogy nem ez történt.
Most a "kibertámadás" és egyéb hangzatos szavak használatába ne is menjünk bele, mikor szerencsétlen a böngészőben írt át 1 értéket és semmilyen rendszerbe nm tört be vagy manipulálta azt kizárólag a saját eszközén tette azt.
Az is probléma, hogy erre az 1 szinte már jelentéktelen dologra van kihegyezve az egész, mikor a rendszer 1000 sebből vérzett/vérzik és sajnos erről nem beszél senki, hogy mekkora is a két cég felelőssége ebben.
Nem beszél senki, hogy milyen jogszabályok és törvények lettek megsértve a jelenlegi implementáció által. Nem beszél senki arról, hogy a QR kód csak az igazolvány számot tartalmazza, amit kvázi illegálisan használ fel a BKV account azonosításra. Ezek a valós problémák... -
törölt tag
Én ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy a BKK és a T-Systems akkor is megérdemelte volna amit kapott, ha nem lett volna semmilyen "18 éves hacker". Számomra mindenképpen az az érdekes, hogy egy rahedli közpénzt elköltöttek egy hulladék rendszer kifejlesztésére, a többi csak a hab a tortán.
Erről a részéről is fontosnak tartottam írni, ne feltétlenül tekintsd válasznak a hozzászólásom.
Ez lehet, volt már korábban is, nem követem a topikokat. Ha esetleg sokszor volt már, akkor elnézést.
-
Kékes525
félisten
Így van. Ez nem hackelés, mert a böngésző és nem a szerveroldalon manipulált. Ezt gyakorlatilag nulla hackelési ismeretekkel is meg lehet tenni. Olyan ez mint amikor elmegyünk egy ajtó előtt és látjuk, hogy nincs becsukva és a kezünkkel belökjük az ajtót, de nem megyünk be a szobába. Ez nem betörés. Csukják be az ajtót (böngészőoldal) és zárják is be (server oldal).
-
wolfman
veterán
Igen, itt most mind a két félnek igaza van meg nem is. Ilyen szalmabáb érvelések ezek. Mind a két fél velejétől utálja a másikat és/vagy persze ez a munkájuk, ezért kapnak fizetést, hogy fogást találjanak a másikon és cikkeket írjanak.
A cikkel kapcsolatban:
1.: Nem értem miért hívják hackernek a gyereket mindenhol, mikor csak annyit csinált, hogy használta a rendszert. Ha nem ő, akkor 2 órával később XY másik ember jön rá véletlenül, hogy a beírt összeg szabadon elfogad bármit. Ehhez nem kell hackernek lenni, ehhez csak használni kell a webes felületet. Ő egy 18 éves aki sokat netezik, használja, pont ő jött rá. Ennyi. Nem is nyólt bele a kódba, nem küldött semmi malware-t, se trójait, semmit, egyszerűen csak felhasználó volt ebben a történetben!
2.: A cikk írója, azon háborodik fel és tartja végtelenül félrevezetőnek, hogy nem este hanem reggel mentek el a gyerekért a rendőrök. Hát ez tényleg hatalmas nagy probléma, így teljesen már a történet. Nem, nem az. Valamint ehhez tartozik, hogy a gyerekre nem rárúgták az ajtót, hanem becsengettek. Ez lehet félrevezető és uszító, de akinek van egy cseppnyi esze rögtön levágta, hogy nyilván nem lehetett ilyen, hiszen nem egy drogbáróhoz mentek ki. Ebben alapvetően kételkedtem, hogy buldózerként hatoltak be a házba és RABSZÁLLÍTÓVAL vonultak ki!
3.: Annyiból igaza van a cikknek, hogy tényleg nem a BKK tehet itt most semmiről és nem is ők tették a feljelentést, igazából itt ők is szenvedő alanyok. Ők most úgy kapják a pofont, hogy ott álltak a verekedés közelében. Ugyanakkor mégsem, mert ez a szolgáltatás állítólag rengeteg pénzbe került, majd mindenféle tesztelés nélkül átvették, kifizették. Tiszta, hogy max egy szemrevételezés történt, de ki nem próbálta senki, csak aláírták a papírokat, kezet fogtak, jöttek a fotók, pár korty pezsgő aztán mehet mindenki haza.
4.: 'Nem csoda, mert a tévécsatorna nemes egyszerűséggel letagadta a levél második részét és a saját riportjában levágott egy egész bekezdést.'
Ez is igaz, valóban kisarkították a dolgokat, ám ez a fajta mentalitás fajsúlyosan inkább nem az ellenzék bevett szokásaihoz tartozik, hanem ...
5.: Akármit is írtak bele ebbe a cikkbe, mindegy is mi a téma, ez a hangnem egyszerűen vérlázító. Nemes egyszerűséggel nem lehet komolyan venni, mert sugárzik belőle a propaganda. A szóhasználat, az utalások, a megnyilvánulás mind egytől egyik kocsmai szint. Így a haverokkal szoktuk megbeszélni a dolgokat pár hideg sör mellett, nem pedig egy internetes hírportál tájékoztatja az olvasóit. Jó, nem akarok álszent lenni, de akkor is kínos volt olvasni a sorokat. -
vicze
félisten
válasz
Dilikutya #71 üzenetére
Bár nem változtat sokat a dolgokon és sokat nem változtat a BKK és TS erőteljes felelőtlenségén, azért a propaganda mögött árnyal legalább 2 dolgot, illetve azért arra rávilágít, hogy milyen istentelen módon fel lett fújva a dolog, mert ez ha akarjuk ha nem így van.
Bár kétségtelen hogy kívülállónak felettébb szórakoztató.
-
Dilikutya
félisten
Egy nap alatt agyonverte propagandával Magyarországot az ellenzéki média
Simicska Lajos legújabb revolvermédiája és a Soros György pénzelte blog... ez a cikk valami elképesztően ostoba, színvonaltalan, ilyen stílusban akkor se lehet komolyan venni, ha véletlenül igaz lenne.
-
Dilikutya
félisten
Érdekes, én úgy emlékeztem, a Telekom már régebben eladta az origót, de tévedtem, utánanéztem, csak 2016 elején zárult le az eladás. Bár most szerintem rosszabb, mint valaha, olyan leplezetlenül megy a sorosozás, jobbikozás, gyurcsányozás, simicskázás, ami még egy nyíltan, bevallottan, teljes mértékben felvállaltan kormánypárti médiától is gusztustalan lenne. Ennek megfelelően hónapok óta le van kapcsolva a kommentelés lehetősége.
-
Fryskitt
addikt
-
nubreed
veterán
válasz
Tigerclaw #12 üzenetére
Én el tudom képzelni, mert az volt a legelső kommunikáció, hogy a vizes VB miatt mindenképp el kel indulni a BKK online jegy rendszerének. Ezt odafentről nyomták, a legfelsőbb körökből, mind a BKK, mind a Tré nyomás alatt volt. Ezzel most nem őket védem, eszemben sincs, mind a kettő egy rohadék társaság, ahogy ezt az egészet kezelik, de van egy ilyen vetülete is a dolognak.
-
Meridian
senior tag
Amúgy most jutott eszembe, emlékeztek még az "Ákos" botrányra? Na, hát az nem pont ugyanilyen volt? Ákos elmondta a véleményét, és másnap a MT nagy garral szerződést (szponzori) bontott és ment elhordani a cuccait az amúgy egy-két nap múlva esedékes koncertről (direkt kibaszva - próbálkoztak - ezzel Ákossal)..
Nos, ez a mostani T-Systems-es reakció nem pont ugyanilyen volt? De!
-
janos1988
addikt
Kiderül majd ha tesznek feljelentést. Kb. olyan szélsebesen, mint a srác ellen. De addig ez csak
pletykasüketelés... -
DithenS
senior tag
Amúgy a T-System ellen feljelentés indult.
-
Alteran-IT
őstag
Na, ennyit a T-Systems-ről, meg a nagy szakértelméről, reklámozzák magukat, azt egy egyszerű webes alkalmazást nem tudnak úgy megírni, hogy azt egy egyszerű HTML kód átírással ne lehessen kijátszani, a titkosítást meg már vagy 100 éve kitalálták, persze ők nem ismerek, azt akkor van bőr a pofájukon azt mondani, hogy hogy "Vitathatatlan, hogy a rendszer bizonyos komponenseinél már léteznek fejlettebb, korszerűbb megoldások. ". Itt is látszik, hogy tiszta idióták. Amilyen hibát elkövettek, az kb. 15-20 évvel ezelőtt taán megengedett volt, sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy véletlenül előfordulhatott az akkori gyengébb technikai fejlettség miatt, most viszont már kurvára gáz és ezzel is csak saját magukat égetik, arról nem is beszélve, hogy ezért a szarért több tíz milliót kaptak, nem tudom, hogy hogy sikerült ennyi pénzből ilyen szart összehozni, meg akkor ugye IT biztonságról beszélnek, meg egyéb okos dologról, amihez szart se értenek, azt a weboldaluk egy egyszerű támadástól letérdepelt.
A Telekomnál egyedül az ott dolgozó idióta és beképzelt emberekből van sok, semmi másból, minden rosszat megérdemelnek amit kapnak. -
mbalint987
aktív tag
Igen, a jelen idő hiba volt, elismerem. A főszerkesztő-váltás viszont javában a T idején történt meg.
"megkerik az MT vezeteset, hogy az Origo vezeteshez szoljanak le."
Igen. Mert nyilván Sáling úr menesztése az Origo belügye volt akkor is. Teljesen egyértelmű, hogy egy olyan szakembert, aki állítólag kiválóan vezette az Origo portált (mint főszerkesztő), egyik napról a másikra menesztik. Persze, ehhez semmi köze nem volt az MT-nek, ugye? Olvasd el a 444.hu-s cikket, amit linkeltem!"te azt kifogasoltad, hogy a nemet allam (jelenleg) miert biralja a magyar allamot a szolasszabadsaggal kapcsolatos problemak miatt, hiszen vegulis ovek az Origo"
Így van. Szerintem abban, ahova az Origo.hu jutott, felelőssége van a német államnak is, még ha csak annyiban is, hogy nem emelték fel a szavukat a botrány idején. Nehéz azt hinnem, hogy a németek semmit nem tudtak erről az egészről...Azt viszont tisztázom, hogy a németek felelősségét - a tulajdonosi szerkezet miatt - abszolút minimálisra teszem. Ha nem lenne egy olyan kormányunk, aki nyomást gyakorolt volna az MT-re, nem lenne miről beszélnünk.
-
válasz
mbalint987 #49 üzenetére
Ezt irtad:
> Még valami: az Origo tulajdonosa a Magyar Telekom, melynek tulajdonosa a Deutsche Telekom.
JELENIDOBEN. Ehhez kepest per pillanat az Origo jelenlegi tulajdonosa a Matolcsy-csaladhoz kotheto Magyar Strategiai Zrt, aki a New Wave Media Grouptol vette meg. Tehat az allitasod, miszerint az Origo tulajdonosa a MT, nem igaz.
> A részvényeseknek pedig bőven van beleszólásuk, hogy milyen lépéseket tesz meg a cég (ha nem nekik, akkor kiknek?).
A reszvenyeseknek abba van beleszolasuk, hogy kik vannak a board-on, es a board valasztja a cegvezetest, akik eldontik, hogy mit csinal a ceg.
Tehat vessuk ossze:
- te azt kifogasoltad, hogy a nemet allam (jelenleg) miert biralja a magyar allamot a szolasszabadsaggal kapcsolatos problemak miatt, hiszen vegulis ovek az Origo
- ehhez kepest ket evvel ezelottig a nemet allamnak 14%-a volt egy cegben, akinek 60%-a volt egy masik cegben, akie az Origo volt, tehat mint 14%-os reszvenyes, kerhettek volna a DT boardjat, hogy hasson a DT vezetesere, hogy a 60%-os tulajdonukban allo MT boardjara hassanak, akik majd megkerik az MT vezeteset, hogy az Origo vezeteshez szoljanak le.Ize. Ennyit a butasagrol.
-
latal
csendes tag
Azért csodálatos látni egyik legnagyobb magyar céget (aki még DDOS védelmet is kinált ügyfeleinek )
, hogy vagy sávszélben nem bírta vagy erőforrásból,vagy a csodálatos ddos protection rendszer nem ugy muzsikált ahogy kellet volna. bármelyik változat gáz .... -
mbalint987
aktív tag
Mielőtt butaságot írsz, vedd a fáradtságot arra, hogy utánanézel a dolgoknak.
Ha olvastál korábban Origo.hu-t, akkor 2015.12.17-ig biztosan valamennyi hír alatt ezt a szöveget találhattad: "Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt." Az Origo Magyar Telekomtól történő megvásárlását a fenti napon jelentették be. Ekkor került el az MT-től a kiadó cég.
Egy kis olvasnivaló: A Telekom már tavaly átengedte az Origót a kormánynak
A részvényeseknek pedig bőven van beleszólásuk, hogy milyen lépéseket tesz meg a cég (ha nem nekik, akkor kiknek?).
-
Just_Reboot
addikt
Szép volt srácok! Ne hagyjátok magatokat!
-
vicze
félisten
Amit szeretnél azt nem teheti meg senki tudod jól, ez az utolsó a legkorrektebb, Ami csak lehetséges, csak annyi a probléma, hogy nagyon későn történt. De ebből már látszik a fény az alagút végén, és nem a fenyegetőző BKK kommunikáció, ezt nekünk is el kell ismerni ha korrekt akarsz lenni és másik féltől is ezt várod el.
-
válasz
mbalint987 #34 üzenetére
Az Origo tulajdonosa nem a Magyar Telekom, a MT-nak csak 60%-ban tulajdonosa a DT, es a DT-nek csak 14%-ban részvényese a német állam.
A részvényesek pedig nem kontrollálják teljesen, hogy mit csinál a cég.
Szóval erről ennyit.
-
Egon
nagyúr
A Zombory-videó ütős, különösen a vége:
"Ha mi csinálnánk Paks2-t, ingyen lenne az áram!"... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomgeszi #41 üzenetére
"A vezérigazgató úgy látja, hogy az adott körülmények között nem volt számára más lehetőség, mint megtenni a feljelentést, ugyanis “a fiatalember nem felénk jelzett”."
Tehát, muszáj feljelenteni, mert ő a bkk-nak jelzett, a bkk jelezte ezt a tsystemnek, akik jelezték ezt a rendőrségnek, mondván, hogy nem nekik lett szólva először, arról, amiről ők úgy mondják, hogy nem tudnak, pedig tudnak.
-
stefi76
aktív tag
(#41) Atomgeszi válasza papi77 (#37) üzenetére
"
Ennyi lett volna az egész:
Köszönjük szíves megkeresését, a fejlesztő csapat(Tsystem) részére továbbítjuk e-mailjét. 10 perc után meg írnak neki a Tsystemtől ,hogy megkapták az emailt, köszönjük szépen, hogy feltárta a hibát. Viszlát."
Pontosan.
Csak ennyi. -
Atomgeszi
nagyúr
Magyarázkodnak össze-vissza.
Mondják,hogy noreply emailre válaszolt, amit senki nem olvas? Ha senki nem olvassa, az email megírása után 2 perccel hogy hogy törölték a bérletét?
Neki aztán honnan kellett volna tudnia, hogy a tyúkszisztemnek kell küldeni az emailt és nem a bkk-nak?!Ennyi lett volna az egész:
Köszönjük szíves megkeresését, a fejlesztő csapat(Tsystem) részére továbbítjuk e-mailjét. 10 perc után meg írnak neki a Tsystemtől ,hogy megkapták az emailt, köszönjük szépen, hogy feltárta a hibát. Viszlát. -
stefi76
aktív tag
Ez semmi, ez újabb hárítás:
"Személy szerint engem is megérint a fiatalember esete, de szeretném kiemelni, hogy számunkra, az adott körülmények között nem volt más lehetőség, minthogy feljelentést tegyünk ismeretlen tettes ellen (a fiatalember nem felénk jelzett). A feljelentést követően és a továbbiakban is, valamennyi érintett félre vonatkozó tisztázó információt és adatot a hatóságok rendelkezésére bocsátunk. A T-Systems Magyarország vezetőjeként, amennyiben bebizonyosodik etikus magatartása, szeretném felajánlani a jövőbeni együttműködés lehetőségét számára, ha Ő erre nyitott.
Mindez rávilágított arra, hogy Magyarországon az etikus hackerség kapcsán nincs széles körben elfogadott gyakorlat és többek közt talán erre is visszavezethetően, nincs igazi konszenzus, egyetértés. Eljött az ideje, hogy Magyarországon az "ethical hacking” tevékenység körüli társadalmi és szakmai párbeszéd megkezdődjön, és megteremtődjenek ennek a tevékenységnek a törvényes, szabályozott keretei.
Ennek érdekében a T-Systems Magyarország ezzel kapcsolatos kezdeményezésekkel („bug bounty”) áll elő a közeli jövőben."Nincs itt semmi látnivaló, porhintés és maszatolás.
Itt egy korrekt, tisztességes, férfias kiállás lett volna:
Elqrtuk az egészet, úgy, ahogy van.
Nem mellébeszélni tovább.De megy tovább a "de-de-de és izé-k" nyomatása.
-
papi77
addikt
Na,végre...[link]
-
Tigerclaw
nagyúr
-
amoledus
aktív tag
Ez az egesz T-szolgaltato szinvonalat mutatja !semmit sok penzert!es a hulye emberek ezt is elturik ezert tart itt ez az orszag...
-
mbalint987
aktív tag
Igen, sajnos a T-csoport már az Origo-ügynél (Sáling Gergő munkaviszonyának felmondása, és a hangvétel "finomítása") elásta magát. A sajtótörténelem szégyene, ami akkor történt.
Még valami: az Origo tulajdonosa a Magyar Telekom, melynek tulajdonosa a Deutsche Telekom. Jön a tízmillió forintos kérdés: ki is az egyik tulajdonosa a DT-nek? Igen, a német állam. Szóval eléggé szánalmas, amikor a német állam a magyar államot bírálja a sajtószabadság lassú eltűnése miatt...
-
dinnje
aktív tag
válasz
mbalint987 #30 üzenetére
Aki gyakran jár korsóval a kútra, azt előbb vagy utóbb úgyis megb@sszák
Szóval nem kellett volna a zorigót beszántani hagyni, némi zsíros állami ügyletért, dehát a németek sem látnak túl a zsíros bödönön. Oszt lesnek, ha visszanyal a fagyi. -
tDr1v3r
veterán
válasz
Tigerclaw #12 üzenetére
A T-Systems mindig is ilyen volt. Ismerostol hallottam par erdekes dolgot, pedig o csak par honapot volt ott... nem veletlen hogy ok nyelik be a sok allami projektet, meg hogy miert cserelodik folyamatosan az allomany. Inkompetens banda.
Ezert is nem csodalkozok ezen... bar ez a feljelentgetosdi meglepett. Sebaj, illiberalis demokraciaban igy megy ez...
-
tatararpad
őstag
Igazából megérdemelnek mindent amit kapnak, ebben az országban annyira hozzászoktak már az emberek a közpénzek ellopásához, hogy egy túlfizetett és elcseszett állami megrendelés fel sem tűnt volna különösebben így a vizes vb árnyékában. De kellett a farokméregetés mellé, meg is van a nagyszerű eredménye.
-
csakszabi
csendes tag
Instant karma, semmi más
Vicces az élet az biztos. -
subaruwrc
félisten
meg is érdemelik,arrogáns majmok..
-
anulu
félisten
házhoz mentek a pofonért
-
Hiftu
senior tag
Jó lett a video felirata.
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz
mbalint987 #21 üzenetére
Nekem nem jön be most.
-
mbalint987
aktív tag
Visszatért az oldaluk...
-
wolfman
veterán
Amúgy a lehető legszarabb kommunikációt választották hackertámadás esetére. Kiálltak és elmondták, hogy minden szuper és tulajdonképpen nem omlott össze a rendszer. Rendkívül arrogáns stílussal.
Itt, ebben az országban ez a jellemző. Mutatni kell hogy kemények vagyunk, meg hogy velünk nem szarakodhatnak!
Annyi kellett volna csak, elk...tuk, javitottuk, elnézést. Mennyire egyszerű, csak gerinc kell hozzá. És aki csinál valamit az hibázik is, ez van. De vállalni is kell.
Na igen, ez viszont egyáltalán nem jellemző erre az országra! De hiányzik cefetül!
Egyébként semmi rosszmájúság, de most mind a két cég kifejezetten megérdemli, térjenek végre észhez.
-
Ixion77
addikt
válasz
Tigerclaw #12 üzenetére
Én simán elhiszem a T-ről. Volt szerencsém közelről látni pár korábbi IT "munkájukat" (állami megrendelők részére), és mint programozó és adófizető állampolgár nem győztem sírni...
Pl. egy sok tízmilliós programozási project esetében a T-systems ígérete az volt, hogy 20 fős professzinális programozócsoportjuk fogja csinálni. A valóság pedig hogy egyetlen külsős junior programozó dolgozott rajta, plusz három T-systemes "manager"... Na olyan is lett az eredmény. -
HXY
addikt
Ott a CISCO logo és még sincs ilyenjük?? Cisco Anti-DDoS Firewall
-
távcsőves
senior tag
válasz
Tigerclaw #12 üzenetére
Mit nem hiszel? Hogy megsem történt? Hogy kerültek akkor a történetbe? Szénné égnek per pill. Már várom a risitas paródiát mikor probálják elérhetetlenné tenni, de akkor fog csak terjedni igazán szerintem.
Annyi kellett volna csak, elk...tuk, javitottuk, elnézést. Mennyire egyszerű, csak gerinc kell hozzá. És aki csinál valamit az hibázik is, ez van. De vállalni is kell.
-
Livius
őstag
Szóval 2015 óta András még mindig nem veszi komolyan a munkáját.
https://www.youtube.com/watch?v=qJc1n81MOqU -
törölt tag
Ha a német T-Systemsre gondolsz, akkor ők nem valószínű, hogy tudnak mit kezdeni ezzel, mert a cég nevétől eltekintve áttételesen kötődnek egymáshoz, a Deutsche Telekomon keresztül:
- A T-Systems Magyarország a Magyar Telekomhoz tartozik, ők pedig a Deutsche Telekomhoz.
- A német T-Systems a Deutsche Telekomhoz tartozik közvetlenül.Aztán mégis a német T-Systems kapja a savat, de hát ez egy ilyen bicikli.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
távcsőves #10 üzenetére
Nem hiszem, hogy a T-systems kiadott volna egy ilyen alpha verziós valamit, hacsak a megrendelő nem ragaszkodott hozzá. Ráadásul talán meg se tudjuk, hogy mi történt valójában, mert a megrendelő engedélye nélkül valószínűleg nem nyilatkozhatnak, így meg se tudják magukat védeni.
A feljelentést is jó eséllyel a BKK kényszerítette ki és valami "lángeszű" politikus/káder állhatott az ötlet mögött.
-
Fryskitt
addikt
Vajon a német anyacég tétlenül nézni, ahogy a magyar leányvállalt koncepciós perekben vesz részt?
-
Janoo_07
aktív tag
De most őszintén mit vártak? Van egy jó arc srác aki megmutatja hogy mit basztak el és javítsák már ki. Más helyen munkát ajánlanak neki és kap egy kis jutalmat. Nem, itt ehelyett este viszik a rendőrök szegény srácot. Lesz ennek folytatása még jövőhéten is
Megérdemli a T-System is meg a BKK közösen
-
mbalint987
aktív tag
A nap híre
Jó lesz ez, egyszer a BKK, egyszer a TSM oldala hal be. Meg is érdemlik...
(#5) gabor7th: Már most is szinte ott van minden. Nem menjünk már vissza azért 30 évet, mert nincsen tökéletes rendszer...
-
gabor7th
addikt
Amúgy a lehető legszarabb kommunikációt választották hackertámadás esetére. Kiálltak és elmondták, hogy minden szuper és tulajdonképpen nem omlott össze a rendszer. Rendkívül arrogáns stílussal. Az ő rendszerük milyen biztonságos és robosztus. Borítékolható volt, hogy ezután be fogják az egész honlapjukat és rendszerüket dönteni. Volt már pár ilyen.
-
gabor7th
addikt
Egy kis demót láthatunk milyen lesz a magyar digitális állam jövője. Mindent fel lehet törni, de a magyar olyan szarul van megcsinálva, hogy a bevezetés után pár órával egy gyerek is meghackeli.
-
inteltunder
tag
-
devast
addikt
Hulljon a férgese....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest