- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Van bárkinek ilyenje? Működik neki? Én most kapom a másodikat gariba, és értelmezhetetlenül lassú. Nem olyan belépő szintű eszköz szerűen, hanem használhatatlanul. Vanilla rendszeren indítok egy letöltést a download managerrel, és totál belassul tőle minden, megszakad a chrome plugin, egy refresh akár percekig is eltart, végül általában nem is ér a végére annyira keresztbeáll. Ráadásul a letöltési sebességet is limitálja a belassulása, örülök, ha 1-2 MB/s-sel vánszorog a cucc a gigabites hálózaton. Közben a webes monitorozó vígan közli, hogy unatkozik a proci, és a fele memória üres.Egyedül a disket írja 100%, ami szintén fura.
Bárki másnál van működő darab? Sokat segítene az infó, hogy sorozatos egyedi hibákkal küzdök, vagy ez tényleg egy szemétre való modell.
Előre is köszi,
Fisha -
törölt tag
Sajnos megvannak a limitációi, igen. Nem biztos, de egy másik típust kiválasztva talán működik egy kompatibilis driverrel. Csak egy ötlet, én nem használom ezt a funkciót. A linkelt topikban talán van ezzel tapasztalat.
(Nekem pl. az Eaton 3S 700 UPS-em nincs fenn a Synology listáján, mégis felismeri és együttműködik vele USB-n.)
-
törölt tag
Szerintem ez hozzávetőleges érték, a hardver képességei jelentik a korlátot.
A PH!-n rengeteg információ gyűlt össze a Synology topikban, illetve Borisz76 blogja is nagyon hasznos olvasmány, ha esetleg nem ismered.
-
Ringman
félisten
a syno honlapján egy elég érdekes korlátozásra bukkantam:
Tárolt fájlok maximális száma 10,000
A tárolt fájlok maximális száma arra utal, hogy a Drive szolgáltatás legfeljebb hány fájlt tud indexelni és tárolni. -
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #32 üzenetére
szerintem otthonra jó ez - 1 közös tárhely, ami közvetlenül tud syncelni cloudba. pl valószínűleg apámnak is jó lesz homeoffice-ra, eddig a ds218j lett volna a nyerő, 1 diszk+onedrive-val, na ezt most 20k-val olcsóbban meg lehet úszni.
ha még a nasra rá tudom dugni a régi usb-s nyomtatót hogy megosztva lehessen használni, az külön előny.
-
-
törölt tag
"De a Qnap bővíthető, és jelzik is a lehetőséget a sec.-ben."
Téves. Az otthoni és SOHO kategóriában - nem 100%, de úgy tudom - a TS-x51 sorozat alatt egyik QNAP NAS sem bővíthető. Ezt van, ahol jelezték az adatlapon (pl. TS-228A), de van, ahol nem (pl. TS-231P).
Ha bővíthető, azt meg természetes, hogy jelzik.
"Amúgy az elő hsz.-ed, jó nagy hülyeség, google a te barátod."
RAID és backup viszonya, a kiemelt válasz említ pár konkrétumot arra, amire én azt írtam, hogy "minden más esetre úgyis kell mellé a külön backup": [link]
A többivel én is egyetértek.
-
-
Tidus
addikt
válasz
#72042496 #29 üzenetére
Ami neked hűlyeség, az másnak megpldás.
Ha hűlyeséget használsz, ne fájjon a jobb.
Amúgy az elő hsz.-ed, jó nagy hülyeség, google a te barátod.
De a Qnap bővíthető, és jelzik is a lehetőséget a sec.-ben.
Gagyi cuccokkal, és hardverekkel semmire sem mész.
A téma lezárva,
Amúgy a szarvakat törd le... -
zetor2000
őstag
Én eBayről vettem egy Qnapot, kétszer ennyiért (280€), 8 TB lemezzel (4x2TB)...
Ilyen egylemezest nehezen tudok elképzelni, hogy mennyi értelme van, pláne, hogy a "hobbi" routerek is elég sokmindent tudnak.
"Ismerkedni" drága, szerintem. -
Ringman
félisten
100-110€ között van a bevezető (?) ár, gondolom itthon 35-40k között fog indulni.
az 1 diszk meg elég ha úgyis fellövi az ember cloudba az adatokat.szerk:
fotók a termékről: [link] -
MrCsiT
addikt
Kezdőknek 1 lemezesként sokkal inkább a DS116-ot ajanlanám, az a NAS rendben van. Aki meg komolyabbat szeretne, az intel procis Synot vesz.
Otthonra egy nas mellé egy szünetmentes táp is javasolt, mert 4-5 egymás utáni rövid áramszünetet(amiből a másodiktól már az épp bootoló rendszer alatt esik ki az áram) csak nagy szerencsével fog bármilyen raid túlélni szerintem.
Inkább apróból egy ds116.mint ez a 119j, amin még a DSM felületre is sokat kell majd várni. Plusz ennek az ársávjában tuti van egy olyan Qnap, ami erősebb hardvert kapott, így ez a termék nem gondolom, hogy elterjedt lesz. Mondom ezt Syno tulajként.
-
Dragon3000
nagyúr
Nekem megfelel amit használok, így van 5 mentés a nason és 1 mentés a külső hdd-n (kb 120GB családi képek és videók, ezeket nem lehet sehonnan beszerezni, a többi adatot felesleges védeni, azt úgyis be lehet szerezni újra), ennél nagyobb biztonság már csak akkor lenne, ha helyileg máshol lenne egy nas amire szintén megy a mentés, esetleg az online tárhely, de ezek nem játszanak így, marad amit használok. Ha meghal egy hdd megy a kukába és veszek helyette egy másikat, az automatikus szinkronizálás meg máris menti vissza rá a fontos adatokat, a többit meg be lehet szerezni. Így védve vagyok a hdd meghibásodás ellen és esetleg a nas halála esetén ott a külső hdd-n is.
-
kzkz
őstag
válasz
Dragon3000 #12 üzenetére
Vagy választhatsz olyan módszert is, amikor szintén biztonságban vannak az adataid, és csak 1 plusz diszket igényel, és tolhatod mellé a többit. [link]
Itt az első 3 oszlopban lévő tudja ezt. Én az unRaid-et használom, bár fizetős, de nem drága.
-
RudY
addikt
Melyik elődjére gondolsz a J sorozatból?
Szerintem ez a DS115j némileg modernizált változata, lehet, hogy az kifutó lesz.
Gyakorlatilag ez más procit kapott, más jelentős változtatás nem igazán került bele.
Egyébként a hazai oldalon is elérhető: DiskStation DS119j -
Sendrov
csendes tag
Ennek a közvetlen elődjét, a DS115j-t használom immár 2 éve. Abban 1 magos, 32 bites 800 MHz-es Marvell Armada proci és szintén 256MB memória van. Otthoni media szervernek (max full HD), torrent kliensnek, személyes felhőnek, stb. Használom. Tapasztalatom szerint a legszűkebb keresztmerszet egyértelműen a processzor. A fentieket akadás mentesen, szuperül tudja, de folyamatosan 90% felett ketyeg a legegyszerűbb feladatnál is. Ehhez képest az új, 2 magos, 64 bites Marvell proci mindenféleképp előre lépés. A 256 MB memória a fenti dolgokhoz meglepő módon elég. Egyedüli gondom a régi masinával, az egyébként szuperul funkcionáló DiskStation Manager kicsit lassú működése. Épp ezért én jobban örültem volna, ha egy picit még erősebb procit és minimum 1 GB ramot raknak az új verzióba. Mivel csak a procihoz nyúltak, így az új kevés ahhoz, hogy lecseréljem a régit.
-
dagonya
aktív tag
kár volt emlegetni a szinonímaszótárat, most megy az "apparátus"-ozás
-
törölt tag
Egyrészt, másrészt pedig ha belegondolok, otthonra egyáltalán nem egyértelmű, megéri-e a redundáns tömb. Egy drive meghibásodása ellen véd, de minden más esetre úgyis kell mellé a külön backup.
Feltételezem legalábbis, hogy a RAID1 volt itt a ki nem mondott érv a kétrekeszes NAS-ok mellett, illetve az egyrekeszesek ellen.
-
törölt tag
Ha van egy komolyabb routere az embernek és olyan helyen, hogy nem zavarja a HDD kerregése, akkor alapvető célokra el tudom képzelni ehelyett a konkrét NAS helyett. De egy erősebb egylemezes NAS hardveresen és szoftveresen is csak jóval többet tud egy routernél.
Nekem pl. ezek lennének a fontosak. Nem tudom, egy router melyiket milyen minőségben tudja:
- Plex szerver
- Samba és NFS megosztás
- IP kamerák képének rögzítése
- Automatikus szinkronizálás egy másik NAS-sal
- Mobilról érjem el, ha szükséges
- Jogosultságokat kezeljen -
arn
félisten
Pl mediahattertarnak nem rossz ez.
-
Taranti
senior tag
Egylemezes NAS? Még ha modulárisan bővíthető lenne kétlemezesre, de így semmi értelme. Főleg ismerkedni nem venném.
-
törölt tag
Azt a 256 MB RAM-ot el se hittem, de a hivatalos honlapon is annyit írnak. Ráadásul nem jelzik, hogy bővíthető lenne.
Az cikkben levő 108 Mb/s viszont 108 MB/s a honlap szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó a kompakt, egyfiókos NAS-t a hálózati adattárakkal csak most ismerkedőknek ajánlja, mint első, megfizethető megoldást.
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Mesterséges intelligencia topik
- Last Epoch
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest