Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #21 üzenetére
nem láttam mostanában nagy sparc szerver leírást, úgyhogy nem tudom.
de azt látni kell, hogy az ilyen qpi meg hasonló cuccok csak nyers erővel próbálkoznak, ami sokszor nem célravezető. Pl. anno a sparccenter 2000-esnek csomagkapcsolt backplane-je volt, 256 bites adatbusszal, amikor a pc-ben még a 16 bites isa meg a vlb volt a király. vagy a vaxok lemezvezérlője már 20 éve is tudott virtuális memóriába dma-zni.ilyeneken szerintem több múlik, mint azon, hogy van egy 4.8Gt-s qpi-d.
-
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #16 üzenetére
emlékeim szerint maga a proci annyival nem izmosabb az x86-nál, a köré rakott körítés az, ami nagyon durván elveri a pc-ket, mint a ...rt. a pc-vel mindig is az volt a baj, hogy tele volt szűk keresztmetszetekkel, így hiába tettél bele bikás procit (pláne hiába sokmagos prociból többet), azok csak egymást fogták vissza, mert hol a memória sávszélesség volt kevés, hol a perifériát nem bírta kitömni adattal, stb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #3 üzenetére
Beleírtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest