Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ergoGnomik #18 üzenetére
De, az, de akkoris érdemes helyesen szövegértelmezni, tehát míg 1990 nem a robotika éve vagy kora volt, ilyenről ma már lehet beszélni, és ez nem azt jelenti, hogy nem volt már 90-ben is robot, mint olyan, csak mondjuk ha megnézzük, hogy az Apollo 11 űrprogram anno milyen számítógépekkel ment és annak teljes számítási kapacitása már évtizeddel ezelőtt ott volt mindenki farzsebében és nyomkodta róla az Angry Birds-öt, lehet sejteni, mennyit fejlődött a világ azóta - legalábbis technológiában. Nyilván, egy ilyen programban, mint egy Hubble Upgrade, mai eszközökkel simán szóbajön a robotizáció, 1990-hez képest hatványozott precizitással, most csak a legeslegalapabb eszközökre gondolva, a manuál-félmanuál vezérlésre lentről, a kamerák felbontása, szenzorok garmadája, rengeteg extra elektronika/algoritmus, satöbbi satöbbi. Szóval ma egy pár darab ilyen abszolválná az Apollo 11-et, mondjuk úgy, de egy Raspberry Pi-n elférne az egész tokkal vonóval.
Tehát ahogy anno is voltak számítógépek és elektronikai eszközök már, nem mondhatjuk, hogy a mikrochip gyártás éráját éltük éppen, vagy annyira marhára devops éra lett volna, vagy netán felhő
, mint ma mondjuk.
Ennyi a lényeg, és nem biztos, hogy több szót kell itt és erre pazarolni most, mert full off
és totál felesleges.
Szóval az STS robotkarja mai technológiával, vagy bármi egyébnek a robotkarja ma sokkal többre képes, mint az eredeti, ami mellett én Doom-oztam.
Szerk.: ja, Dynamics. Köszi. Majdnem Acoustics-ot írtam, olyan is van
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- iPad topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Google Pixel topik
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Érintőkijelző, I7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szám
- GAMER PC - I7-3930K / ASUS GTX 1060 6GB / 16GB RAM / SSD / HDD
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest