Új hozzászólás Aktív témák
-
rodrigez
senior tag
Na de pont ezt mondom, hogy aki kisemberként levédett egy jövedelmező szabadalmat, az igenis őt védi. Ha eltörölnénk 5 év után, akkor kár volt egy magánembernek vagy egy kisebb cégnek éveket és egy rahedli pénzt vagy akár egy élet munkáját/kutatását beleölni a fejlesztésbe, hogy mások simán lophassák az ötletét. Nekem volt egy öreg ismerősöm, sajnos már meghalt, aki orvosi, tán hallókészülékek kapcsán talált ki dolgokat, de nem védette le. Megtette más és őt meg felszólították, hogy fejezze be a lopkodást...
-
Cathulhu
addikt
Most is tartom azt a véleményemet, hogy szerintem két dologgal meg lehetne oldani az egészet.
1) szabadalommal ne lehessen kereskedni, jogutódláskor meg azonnal veszítse érvényét
2) legyen a max érvényesség 5 év. Ha valódi, jó szabadalom, akkor 5 év alatt meg lehet valósítani, és ennyi exkluzívitás elég arra, hogy megtérüljön. Ennél hosszabb időtartam csak gátolja a versenyt és a fejlődést. Másrészt ha olyan a szabadalom, hogy 5 éven belül nem megvalósítható, akkor az nem is igazi találmány szvsz, csak valaki flashelt valamit, amit valaki más gyanútlanul megcsinál 20 év múlva, emez meg leperli a gatyáját is.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat kíméletlen stratégiát dolgozott ki az NVIDIA ellen. A cég partnereit szeretnék összeroppantani.
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest