Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Van egy Samsung smart tv-m. A gondom az ,hogy a böngészővel az egyik oldal megnyitásakor egy plugin letöltését ajánlja fel. Viszont ha rá kattintok a letöltésre semmi nem történik. Anélkül pedig nem tudja megjeleníteni az élő képet. Mi lehet a megoldás?
-
chinok
újonc
Segitséget kérek.SOS.
Sony Bravia KDL-40EX650 SMART TV-t hogy lehet összehozni és távirányitani Touch Keyboard K400 -val.
Sony boltban azt mondták hogy ez kell hozzá.PC-n működik TV-be bedugva a a padhoz adott jeladót kiirta hogy az USB eszköz nem támogatott.
Azt szeretné még kérdezni hogy a PC-re felkell telepiteni a SMART SHARE programot?
Segitség köszi. -
Angel2014
addikt
Sziasztok van egy samsung ue32f6400 om tudtok abban segíteni nekem , hogy lehet a smart résznél a skypén
üzenetet írni ill fogadni valahogy?Skype kamerát vettem , kép és hang van , de az írás lehetőség nincs sehol.
Billentyü ill egér még nincs lehet ez a gond ? Vagy semmi féle képp ezt a funkciót nem tudja.
-
Bundesz
csendes tag
válasz
Samsung SPS #130 üzenetére
Szia!
Gondoltam,hogy valami hasonló lehet a gond,de nem voltam benne biztos,úgyhogy inkább megkérdeztem!
Köszi a választ! -
Bundesz
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy tavaly a családdal vásároltunk egy Samsung UE39F5300-as smart TV-t,belehelyeztem egy CI+ kártyát,valamint csatlakoztattam hozzá egy külső vinyót;a problémám az lenne,hogy a felvétel ütemezésnél nem tudok más műsort felvenni,mint amit éppen nézzünk,hanem átkapcsol a TV a fel venni kívánt adásra.Így nem látom sok értelmét,mert ezzel az erővel meg is nézhetem a műsort,tehát a TV nem tudja ezt a funkciót vagy én vagyok figyelmetlen?Az e-manualt is átböngésztem,de nem találtam választ a kérdésemre.
Előre is köszönöm a válaszokat,illetve a segítséget!
-
feribk
aktív tag
Hali! Remélem jó helyre írok... nos van egy samsung smart tv-m és eddig minden szép és jó volt kb egy hónapja van meg eddig minden rendben volt vele amint írtam DE a mai nap mikor használtam észre vettem h megjelenik egy kb1x1cm-es fekete halvány pont ami mozog össze vissza :/ mitől lehet ez? javításra szorul?
-
anderson
csendes tag
Sziasztok!
Samsung ue40es6100 tv-m van. Wifi -fel csatlakozik a nethez, viszont "szaggat". Jelerősség kb 60-70 dbM között mozog (3 csíkig felmegy). Ez már kevés neki?
Üdv -
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Samsung Smart TV vásárlását tervezem. Mindenképpen kihasználnám a internetre csatlakozási funkcióját, mert eddig gépen néztem a netes BL közvetítéseket.
Igazából a kérdés az hogy amit gépen tudok nézni netes tévéket azok fognak e menni a Smart tv-n.
-
Newlachka
őstag
sziasztok láma kérdés következik.
hogyan tudok smart tv-n ue32...videóanyagot rögzíteni?
esetleg xbox360 videót vagy ps3 videót tudok-e ami hdmi-n csatlakozik? -
joe007
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy BD-E8200 (vásárlását tervezem) ügyben ki tud nekem segíteni, hogy lehet reset-elni a beállításait és lehetséges úgy gyárilag telepíteni egy készüléket, hogy csak az északi országok üzemeljenek vele? (Svéd, Dán, Norvég, stb.), mert az eladó szerint csak ezeket az országokat kezeli a készülék miközben a DVB-C/T tunert tartalmazza a készülék?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Ha ezt a témát már vhol-vki feltette kérdésnek akkor szívesen átmegyek abba a fórumba, csak írjátok le melyik az! .) -
dj_real83
csendes tag
válasz
sznoopy1977 #108 üzenetére
de tudod, smath hub----->csatorna---->tools---->csatorna szám szerkesztése
javaslom elöször papiron vezesd le mit is szeretnél, mert eléggé tréfás a dolog, ugyanis ha lentebbit feljebb raksz, az utánna lévők elcsúsznak, és el lehet kavarodni gyorsan
-
nagyrenato
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de ha nem akkor küldjetek a megfelelő témához!
Van egy Samsung ue40eh5300-es készülékem, DigiTV-s szolgáltatásom, amihez jár egy DVB eszköz is. A kérdésem az, hogy van-e rá mód, hogy a vevő eszközt visszaadjam a szolgáltatónak, és közvetlenül a TV-be kössem a kábelt. Olvastam, hogy ennek a készüléknek DVB-T; DVB-C tuner-je van, de nem ismerem ezeket a rendszereket így nem tudom, hogyan kell megoldani, ha egyáltalán meglehet. -
Đave
csendes tag
Sziasztok!
megérkezett karácsonyra egy ue40es6560
ámde... valaki találkozott már olyan problémával hogy a smart funkció nem akar működni és területi korlátozásra hivatkozik a tv?!sehol nem találok választ a neten...elképesztő
legujabb 1031-es soft van rajta!amennyiben valaki tudna segíteni kérlek priviben irjon!köszönöm
-
katja1
csendes tag
sziasztok! az a gondom hogy samsung smart UE40ES6710-es tv-m tegnapi frissítés óta bizonyos oldalon nem ad hangot..kézileg usb-n keresztül frissítettem még egyet de ez se vált be..tudna valaki segíteni?
-
szunyog199
tag
Sziasztok.
Vettem a minap egy Samsung UE40ES6540 Smart TV-t. Nagyon jó kis készülék. Viszont próbáltam lejátszani rajta AllShare módban .mkv fájl és azt írja ki, hogy nem támogatott formátum. Ha átnevezem .avira a fájlt akkor lejátssza viszont magyar szinkron nélkül, angolul és magyar felirattal. Van valakinek vmi ötlete, hogyan tudnék HD-s filmeket lejátszani mondjuk bármiféle lejátszó eszköz nélkül? -
z.istvan
csendes tag
3D pedig fantasztikus élmény
-
z.istvan
csendes tag
Gyorsultak minden tekintetben.
-
keszo
őstag
válasz
sznoopy1977 #108 üzenetére
Logitech mk220
-
sznoopy1977
tag
Nekem is SMART-om (6570ws) van, de van pár kérdésem, pl hogy az analóg csatornákat nem tudom rendezni
Klasszikus klaviatúrát és egeret tud valaki ajánlani?
-
keszo
őstag
válasz
csiribacsi #106 üzenetére
-
keszo
őstag
válasz
csiribacsi #104 üzenetére
a model: RFSOP-35A
gondolom az RF= rádiófrekvencia -
keszo
őstag
Sziasztok
Smart tv-én próbált már valaki rádiós billentyű-egér kombot?
Én próbálgattam már a web böngészést a saját távirányítójával (ami elég macerás)
valamint egy rádiós egérrel (sokkal gyorsabb és kényelmesebb)
egyébként elég jól lehet használnimás:
kár hogy kivették a google maps-ot kíváncsi lettem volna rá -
csiribacsi
tag
HEllo, smart tv-ém van és van rajta olyan funkció hogy felveszi az adást egy külső adathorozóra. MIlyen pendrive amit tudtok ajánlani? (amik nekem vannnak azoknak nem elég az írási-olvasási sebessége)
-
habadzsaba
csendes tag
Csöcs!!!! Lenne egy kérdésem Samsung UE46ES6570 tv-re, hogyan tudom feltenni a samygo-t??? Tippek, trükkök érdekelnek...
-
eptefal
csendes tag
válasz
digikábeles #98 üzenetére
mondjuk ennél elbafottabb kezelést nehéz lenne kitalálni! van 4-5 kategória, és vízszintesen lehet mozogni bennük, filmről filmre... nade keresés, szűrés bármi ilyesmi = 0!
-
eptefal
csendes tag
válasz
Habib[HUN] #11 üzenetére
Habib, én megvettem a legolcsóbb no-name BT egeret, bedugtam és megy (UE40ES6560), szóval ezen változtattak a tavalyi modellekhez képest. Viszont van ötleted webcam-ra? Azt sehol nem találok a 2 méregdrága saját modellen kívül.
-
lac977
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy megtalálta-e már valaki az MTV archívum alkalmazást?
Milyen néven kell keresni? MTV-re,MTVA-ra,nem talál semmit. -
zsigus
őstag
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de eddig nem vettem észre a hsz-ed.
Ennek nagyon egyszerű oka van, az egyik lejátszó tudja a 24p-t, a másik nem.
pl. a WMP nem tudja, viszont az MPC-HC/XBMC igen. Ha viszont nem tudja akkor a monitorral egyező képfrissítést használ (tehát nem vált frekvenciát) ami általában 60 Hz-re van beállítva mindenkinél (ami viszont elméletileg NTSC-hez illik, PAL videókhoz 50 Hz kellene).
A legoptimálisabb megoldás az lenne amit az XBMC is használ: van egy olyan lehetőség, hogy a videó képkockasebességéhez állítja be a frekit, tehát 60 Hz-es videónál 60 Hz-re, 50 Hz-es videónál 50 Hz-re, 24p-s videóval 24 Hz-re vált automatikusan (a monitorok egyébként nem szeretik a 24p-t).
-
Utukki
csendes tag
Megtépem ruhám és hamut szórok a fejemre a talp miatt, úgy jó lesz? Még egyszer leírom: a talp valóban zsákutca, kár volt példaként említeni. A lényeg továbbra is az - harmadszor is ide írom - ma már nem probléma egy tablet elektronikáját egy tévében elhelyezni, így elérhető lenne a teljes net kompromisszumok nélkül, kit érdekel, hogy egyes gyártók mit akarnak szolgáltatni!
-
Utukki
csendes tag
Lehet, rosszul fogalmaztam. Nem a talpon van a hangsúly, hanem hogy egy teljes értékű tablet elektronika elfér egy mai tévében. A talp csak példa volt, de igazad van, akkor problémás a falra akasztás. Tehát a mondandóm lényege az lenne, hogy nem kell variálni, hogy milyen store milyen tartalmakat kínál, ott a net a maga teljességében, mindenki válogasson. Ehhez ma minden feltétel adott (lenne) egy korszerű tévé esetében.
-
Ijk
nagyúr
Egyáltalán nem hoz lázba ez a "smart" funkció. Mivel normális médialejátszót nem képesek belerakni egyetlen tv-be sem, így azt úgyis külön kell vásárolni hozzá, amiben ugyancsak megvan a rengeteg internetes sallang.
Legalább egy sopcast lenne benne. -
TomAce
tag
válasz
Habib[HUN] #48 üzenetére
1080p-s filmekkel nincs semi baja, a sample 3d HD videokat is siman lejatszana ha lenne normalis net. A hangvezerles 80-90%-ban mukodik, a mozgasvezerles, meg 10-30%-ban. De lenyegtelen a kepe veretetlen.
-
zsigus
őstag
És ha valaki felakasztja a falra a TV-t, akkor mi lesz a talpban lévő elektronikával? Leteszed mellé a csupasz talpat?
Most is megoldható lenne pl. egy USB csatlakozó a talp elején, és ha valakinek pont befér a TV a bútorok közé (úgy hogy az oldalsó csatlakozók elérhetetlenek) akkor is tudná használni az "előlapi" USB-t. De nem véletlenül nem tesznek oda semmit.
-
BloodRay
veterán
válasz
Mr President #79 üzenetére
Másnak tűnt a felfogatása, de megnézhetem majd neked.
Bár szerintem ennek a 8000-nek a talpa a legszebb, legjobb része, azt is beleszámítva, hogy nem forgatható emiatt.
-
nicu71
addikt
nekem egy ilyen nagyon kellene!!!
-
gmredmond
csendes tag
Samsung D6500 el gond nélkül működik a HD médiakártya.
Kis gond volt az engedélyezéssel, de az ügyfélszolgálat segített! Tűéles tiszta kép. -
Utukki
csendes tag
Mit kell ezzel annyit variálni? Egy tv talpába simán elfér egy tablet elektronikája. A kijelző adott, na az érintőképernyő az, ami nincs, arra kell valami megoldás. Bele némi SSD-t, aztán nyomás.
-
zsigus
őstag
Nálam a házi-mozi valami ilyesmit jelent: [link]
A kompakt rendszereket csak csúfolják házi-mozinak. Egyébként nem hiszem, hogy ellensúlyozná a kiesett eszközök árát...
Majd a digitális terjesztés előretörésével várható a TV-k médialejátszójának drasztikus javulása, és akkor már a Smart rendszernek is lesz haszna: online stream, online videotartalmak vásárlása/kölcsönzése stb.
-
zsigus
őstag
Ha ezt is beleraknák akkor ki venne külső médialejátszót? Senki
Nem véletlenül csinálnak mindenre külön eszközt, egyrészt azért mert nem éri meg a gyártóknak ha nem vesz mindenki minden funkcióra külön eszközt, másrészt egy céleszköz a legtöbb esetben többet nyújt vagy nehezebben oldható meg a teljes funkcionalitását beépíteni egy multifunkciós eszközbe.
-
Dany007
veterán
Ha már témánál vagyunk hadd kérdezzem már meg, hogy lehet az, hogy ugyan azt a filmet egyik lejátszó prog 60fps-sel nyomja a másik meg 24-gyel?
Mutatom a képet:A különbség annyi, hogy a jobb oldali lejátszónál nincs hardveres gyorsítás, a bal oldalinál viszont van. Ez lehet az oka?
Szerk.: most megnéztem a jobb oldali lejátszó esetében az SD anyagoknál is 60fps-t ír ki a fraps.
-
Destructo
senior tag
Már hallottam róla..egyenesen lenyűgöző..mondjuk az ára is
-
mrhitoshi
veterán
(#59) aram01 : Sehogy. Ha jó megfigyelő vagy biztos észre veszed.
Persze. Ha venni akarok egy normális lejátszót, akkor nem 11-ért veszek.
Gondolom a hsz.-ból lejött, hogy nem érzem ennek a hiányát (kb. Amoled Pentile esete).
A másik meg, hogy sajnos ott van az a fene nagy lehetőség a külső vinyónál, hogy tudom másra is használni, ha akarom. 24/7-ben otthoni szervert segíti ki, csak néha jelenik meg a TV mellett.De igazából nem jelentene gondot egy Blue Ray lemez lejátszása sem, van a TV mellett PS3.
Szóval ez a lejátszó engem még mindig hidegen hagy, és ha össze kellene hasonlítani, nem venném észre, mint hogy eddig sem.
A lényeg akkor is az, hogy még mindig feleslegesnek tartom ezt a Smart TV őrületet. Az én szemszögemből semmi értelme.
. -
mrhitoshi
veterán
Itthon egy D6100-as TV van 40" kivitelben. A kép elég jó, viszont ezzel a Smart TV-vel még nem tudtam azonosulni. Nekem a TV az TV, kész pont. Nem is tudom kihasználni teljesen a TV-t. 3D-re sem használom, mert minek ?
Egy nagyon, de nagyon hasznos funkciója van számomra, mégpedig a Médialejátszó képessége. Mióta megvan a TV, vettem mellé egy külső vinyót (600GB), és meg van oldva a Blue Ray. Anélkül tudok Full HD filmet nézni a TV-n, hogy be kellene szereznem egy Blue Ray lejátszót. Arról nem is beszélve, hogy a régi családi videókat átvettettem DVD-re, de most már ez sem kellene, mert ott a külső vinyó.
Ez az amit igazán nyomni kellene, nem pedig az optikai adathordozást, mert ez így baromi kényelmes. Még meg tudnám oldani, hogy hálózaton játsszak le filmet, mert elbírná a hálózat, de sajnos csak Wifi van a TV környékén, így ez kilőve, de még így is élvezhető, annak ellenére, hogy mikor filmet akarok nézni, akkor hordoznom kell a külső vinyót.
És akkor most jön az új generáció: mit is hozott ? Erősebb hardvert, meg több "Smart" tartalmat. Szerintem felesleges. Még a hangvezérlés, meg a mutogatós játék még el is megy, mert innovatív, de én nem látom értelmét, hogy alkalmazásokat telepítgessek a TV-re. A mostani TV-m, remekül meg van saját egy magjával, igen akadozik mikor meg-meg lesek egy két alkalmazást, de nem használom erre. Furcsa ez számomra, hiszen én nem tartozok abba a korosztályba, akik épp hogy tudják használni a Windows-t (elnézést kérek minden olyan fórumozótól, aki 40-50-es korosztályba tartozik), de nem azt veszem észre magamon, hogy kellene. Ennek ellenére, Apám gyakran használja ezeket a funkciót, pedig nem szereti a számítógépet, még kívülről sem. Szóval lehet ennek a Smart rendszernek a legnagyobb vonzereje az egyszerűségben keresendő, és ha így nézem, akkor lehet azt mondom rá, hogy oké.
-
tjnet
aktív tag
-
erdoke
titán
válasz
Habib[HUN] #48 üzenetére
"ezzel az előző évi modelleknek se volt semmi baja"
Nem is a tévének van baja, hanem az embernek, aki nézi... Ha egy mozifilmet nézek, akkor az szépen fusson az eredeti 23.976 fps-en, ne konvertálgassa nekem a gagyi médialejátszó se 50, se 60 Hz-re. Tehát helyesen fogalmazva: A tavalyi modellen is elindult és futott valahogy, csak nem úgy, ahogy kellene.
-
h-yle
addikt
válasz
Tigerclaw #52 üzenetére
Sajnos a HW gyártók nem igazán veszik komolyan a software-t, esetleg nem értenek hozzá / nincs elég tapasztalatuk. Plusz felmerül a kérdés, hogy miért is vegyek új TV-t az új SW melé?
Sony, LG, Samsung, Pana... egyik sem tud értelmes SW-t írni a készülékeikre, pedig a HW már évek óta elérhető.
Ez egy olyan környezetben, amikor a köv. Xbox már tényleg teljes értékű multimédia központ , a következő (vagy azutáni) Apple TV játékokkal kiegészülve szintén az lesz édeskevés.
Egy átlagember egy, max két platformot fog a TV-re kötve használni, és mivel a BR lejátszótól, a konzolon át a set top boxig (amik lassan egy dobozban fognak egyesülni) mindenhez külön platform van a TV gyártóknak itt nem nagyon van esélyük labdába rúgni. De jól látszik, hogy ezt a Samu is érzi, és a cserélhető platformjával gyakorlatilag leválasztja a TV-ről a Smart részt, amivel viszont maga alatt vágja a fát, hiszen egy MS-al, Apple-el nem fogja tudni felvenni a versenyt. Hacsak csoda nem történik a piacon. Ami meg nem fog.
-
slashing
senior tag
-
Tigerclaw
nagyúr
Én egyébként nem kifejezetten ezt a Samsung megoldást tartom gyengének, hanem az eddigi összes okos tévé és multimédiás tévé próbálkozást. Komolyabban kellene venni a témát. Átgondolni, hogy milyen funkciókkal érdemes bővíteni a tévét és ha megvan a lista, akkor mindet magas szinten kellene megvalósítani. Tehát ha internetezésre is szánják, akkor html5 kompatibilis gyors böngésző kell, ehhez megfelelő memóriaméret, illetve némi háttértár, legalább memóriakártya, vagy USB-s pendrive, valamint olyan kontroller kell, amivel a gépelés és a "kurzor" mogatása könnyű. (fizikai billentyűzet, touchpaddal, vagy a ma divatos touchscreen panel, virtuális billentyűzettel) egy távirányító alkalmatlan internetezésre, chatre, email, facebook, stb. funkciókra. Szóval vagy csináljanak valamit rendesen, vagy inkább ne is kezdjenek bele, mert a kutya sem fogja használni.
-
Rogue2
csendes tag
Nekem D6500 smart tv-m van és pontosan látom, miben jó az egész.
Az okostv mint olyan nem extrán megvásárolható funkcionalitás lesz, már most sem tudsz "nem okos" LED samsung TV-t venni... Árban pedig ugyanott van, mint az okosnak mondott, de a fentiek felét sem tudó japán és EU TV-k.
Teljesen nem tudja kiváltani a PCT, de részben igen, és az is nagyon hasznos. A torrent fájl megkereséséhez és letöltéséhez nekem még PC kell, de a filmet már a NAS tölti le és a TVn játszom le utána pár gombnyomással. Nem kell PCt járatnom és Windows-ra várnom.
Ugyanez a Skype-klienssel. Ahogy elindul a TV a háttérben elindul a Skype rajta, és a holland ismerősöm akármikor ránk tud csörögni, amikor otthon vagyunk. Nem kell ezért bekapcsolva tartanom a PCt, vagy a mobilt wifin hagyni.
Mondhatjuk parasztvakításnak az egészet, de ugyanakkor mondhatjuk kísérletezésnek is. Helyenként pedig igenis beletrafálnak szerintem. -
slashing
senior tag
Egy átlag usernek abszolút felesleges ez a smart csoda, sogoroméknál van kb. sose használják mert ők az átlag userek, akinek meg szüksége lenne rá arra meg tökéletesen alkalmatlan, körülményes is lassú is szépnek sem nevezném. Szóval akinek szügsége van ilyen funkciókra az htpc-t épít vagy vesz és elfelejti hogy van ilyen is a tv-ben az átlag meg leszarja mert annyira nem jó.
A cikk meg tele van ilyen kifejezésekkel hogy "teljesen jó" na én ezt akkor szoktam mondani mikor nem mondhatom azt hogy szar csak azt hogy jó, erről ennyit...
Amúgy sem értem ki az az idióta aki a tv előtt magában beszél majd, ez az eszközökhöz való dumát legfeljebb kocsi vezetés közben tudom értékelni azon kívül a legnagyobb parasztvakítás ami létezik. Ahogy a cikk is írta arra jó hogy átjön a szomszéd akkor 1x bekapcsolja az ember aztán vírít de valószínű le is ég egyből mert nem fogja felismerni mikor a havernak mutatja hogy madonna egy szó és bejön az oldal aztán mégsem és nézhetik a banánokat a haver meg hazamegy aztán az asszonynak mondja mennyire hülye ez a szomszéd kiadott fél milliót egy szarért ami még a Madonna szót sem ismeri fel.
szerk.: jah meg nehogy már nekem kelljen megtanulnom a tv nyelvét ha akarom használni, tanulja meg ő mit akarok mondani, meg majd kiteszek egy táblát a ház elé hogy ne járjon arra senki mert így a tv legnagyobb atrakciós funkciója xart sem ér...
-
levykk
csendes tag
Samu csak úgy okádja a különböző modelleket, megoldották már a MAC túlcsordulásos bugot, vagy lehet menni WarDrive helyett DisplayDrive-olni hadd bosszankodjanak a tv tulajok a restart-loop miatt...
-
Habib[HUN]
senior tag
A mostani youtube kliens már kezeli a hd-s anyagokat, le is játssza. Sőt külön szűrni is lehet , hogy csak hd-kat mutasson. A full 3d-s anyagot le kell töltenem hozzá. Sajnos kézben 3d-s blue ray-ek vannak. A legkomolyabb file amivel eddig próbálkoztam egy 1080p-s avatar file, ez 25 gigás darab. Ezzel nem volt problémája. (mondjuk ezzel az előző évi modelleknek se volt semmi baja.) Szerzek valami jó mintát szerdára és letesztelem. (feltéve ha lesz szabadidőm a boltban)
-
Mexildos
aktív tag
válasz
Habib[HUN] #35 üzenetére
Le tudod tesztelni ezeket a tv-ket FULL 3D-s anyagokkal? Tehát nem half SBS-el hanem FULL-SBS-el. Nekem a 1 évvel ezelötti csúcs samu tv nem tudta lejátszani csak a half-ot.
Ez indokoltá teszi a kiegészítő pc-t.Illetve a Youtube kliens képtelen HD folyamot lejátszani. Nem lehet váltani. Ez megint gáz pedig a Youtube tele van már HD anyagokkal.
Tudnál írni erről véleményt?
-
csasaKKP
senior tag
Amíg ezeken a TV-ken nem lesz Android, addig nem kell.
-
staccato
tag
elég kevés szerintem ez a hardver,de az ötlet jó
-
BloodRay
veterán
válasz
Mr President #39 üzenetére
Nem cserélhető a talp(legalábbis nem tudom milyen lenne jó hozzá) és nem is forgatható.
-
Dr. X
aktív tag
Én múlt héten az Euronics-ban láttam egy 46 colosat. Nagyon meggyőzőek voltak a színek, de az alapbeállítással biztos volt valami gond. Egy srác ugrándozott sziklákról egy biciklivel. Minden ugrásnál teleportált a bicikli. Egyszerre kb. 3at lehetett belőle látni akkora csíkot húzott maga után.
-
Dany007
veterán
És ezt itt mennyire lehet testre szabni?
Úgyértem, hogy lehet aktiváló szót választani? Mondjuk Éva?Vagy nem is tudom minek nevezzem a tévémet... Szal ez mondjuk szvsz minimum lenne.
Ami már érdekesebb, hogy lehet-e egyéni parancsokat definiáltatni vele? Tehát amikor bemondom neki, hogy input 2, akkor ő ezt felveszi, rögzíti és ehhez tudom társítani mondjuk az input 2-t, mint kettes bementet. Szal létezik ilyen?Más. Ezt a szoftvert - vagy hasonlót - le lehet tölteni valahonnan / meg lehet vásárolni valahonnan? Mert nekem elméletben bejön ez a hangvezérlés dolog, de ha nem lehet egyénileg specifikálni - mint pl a Windowsos fajtát - akkor az nekem semmit nem ér.
Más 2.
Amúgy szerintem sem akkora parasztvakítás ez a Smart TV, mint amilyennek tűnik. Jelenleg épp azon gondolkodtam, hogy nem-e tudná kiváltani az asszonynak a netezési szokásait. És akkor nem kell a PC-t bekapcsolni, csak ha filmezünk. Viszont végül arra jutottam, hogy a nyögvenyelős irányítás és a lassú sebessége miatt nem. Lglw5590-en igen lassan hozza be az oldalakat. Meg amíg maga a böngésző / alkalmazások betöltenek az is feltűnően lassú. Persze én egy 2 magos 4GB ramos PC-hez viszonyítok. Nekem ahhoz lassúnak tűnik. De maga az elképzelés nem rossz! -
Mr President
senior tag
Cserélhető ennek a talpa? Mert ez a mostani dizájn nekem nagyon nemtetszik.
-
nubreed
veterán
Ennél még a 3d tv-nek is több értelme van mint ennek, pedig azt sem becsülöm sokra.
Megy a parasztvakítás rendesen és ebben úgy látszik vezető szerepre törekszik a samsung. -
aram01
nagyúr
akarok egyet én is,most
-
BloodRay
veterán
Nem írtál hülyeséget, azért nem ezt írtam.
De nagyon körülményes ez a mozgásvezérlés még és nem látom létjogosultságát(jövőbeli komolyabb játékokon kívül). Én is használtam párszor és nekem tényleg rém kényelmetlen minden alkalommal. Főleg a "bekapcsolása". Úgy tűnt igencsak számít, hogy tartom a kezem, milyen sebességgel mozgatom. -
Csabee.
nagyúr
Nagyon tetszik!!
-
zsigus
őstag
válasz
Habib[HUN] #26 üzenetére
Sztem nem lesz a TV médialejátszójában 24p, a 2011-esekben sem volt, de várom a tesztet.
Egyébként elég ha egy HD film lejátszása közben megnyomod az infó gombot (legalábbis Panákon igen), és a felbontás mellett kiírja a frekvenciát is, aminek 24 Hz-nek kellene lennie. -
elefant
őstag
öööö hát egy-két órán keresztül voltam csak a tévé közelében, és akkor úgy tűnt, hogy nem írok hülyeséget.
szerintem egyébként tényleg mehet ez készség szinten, tehát arra gondoltam, hogy nem kell külön odafigyelned rá, hogy hogy tartod a kezed meg ilyesmi. az viszont igaz lehet, hogy nem nagyon fogják használni. volt nálam ilyen tv most, és én is mindig csak a távirányítókkal navigáltam.
-
elefant
őstag
válasz
ironthehorse #23 üzenetére
lesz külön a tévéről is teszt. itt csak a rendszeren volt a hangsúly. nem nagyon tudtam a képminőséget vizsgálni a samsung hq-n, bevittek egy irodába és ott lehetett kipróbálni. de nem volt tévéadás, meg arra se volt idő, hogy alaposan megnézzem a videokat.
-
Pompi
nagyúr
válasz
ironthehorse #23 üzenetére
A cikk, mint ahogy a címe is mutatja a smart rendszerről szól.
-
zsigus
őstag
válasz
Habib[HUN] #21 üzenetére
Ha van 24p a beépített médialejátszóban (kétlem) akkor nem szóltam (nem a TV-ben, hanem a beépített lejátszójában).
50 Hz-en oldalirányú kameramozgásnál mikroszaggatások, 60 Hz-nél pedig egyenetlen képkockasebesség van egy HD-s anyagnál, ha nincs 24p. Nem mindenki egyformán érzékeny rá, de ha megnézel egy részletet 24p-vel, majd 50/60 Hz-en majd megtudod mi a különbség.
Már emiatt önmagában megéri külső lejátszót venni, de azért van még egy-két dolog, amiben gyengébb a beépített...
-
ironthehorse
csendes tag
csak engem zavar, hogy egy szót sem ejtenek a képminőségről? ezért miégiscsak 4-500ezer körül indul a csoda
sok helyen még mindig normál kábel tv van, ezek megjelenítésén kellene fáradozni, nem a smart-os hülyeségekkel, ezek csak figyelemelterelésre jók -
BloodRay
veterán
Elefant nagyon finoman fogalmaztál.
A hangvezérlés még hagyján, elég jó angol kell hozzá, ennyi, de a mozgásvezérlés..."de egy-két nap, és utána minden bizonnyal készségszinten megy már a dolog" -> Itt majdnem leestem a székről a röhögéstől. Másnap már izomlázad lesz, annyira kényelmetlen kéztartás kell a vezérléshez. Arról nem beszélve mennyivel egyszerűbb, gyorsabb bármi mással irányítani. Ez az ami a vagizáson(kétséges kimenetelűn) kívül semmire nem jó...
-
Habib[HUN]
senior tag
Mi főleg Mkv-val teszteljük itt a boltban. Nem tudtunk még olyat rárakni, amit nem vitt volna el gyönyörűen. A 3d-s filmekkel sincs semmi problémája. Lehet állítani a felirat nyelvét, a hangsávokat szintúgy. (az LG ez utóbbin rendszeresen elhalálozik, ha külön könyvtárban van a hangsáv, azzal más nagyon már nem bír) Képminőségi kifogásaim nincsenek, nem kell kábellel szórakozni, helyben van minden. Egy átlagos usernek nincs szüksége kiegészítő eszközre egy ilyen készüléknél.
Szerintem mediabox-nak főleg akkor van értelme ha vesz az ember egy olyan jó minőségű tv-t, ami nincs tisztességes media lejátszóval felszerelve és még netezni is akar.. Olcsóbban ki tud jönni vele az ember.
-
M107
addikt
Szeretem a Samu-t
De kivi volnék mint anno 7 BD lejátszóm külömböző típus (Sony Philips ..stb) 2 hónap és nem látja youtobe-t sem hálózati kapcsolat rendben oda vissza Azt mondták az okosok a szolgáltatom a ludas (Pr Telecom)
Amúgy asztali gépen net-notebook megy a youtobe csak a bd eszközökön nem :szerintem smart tv is u.a ez lesz a helyzet
T-com nálunk szar akadozik állandó karbantartás UPC-Digi meg nem jön ide ki.
Megyeszékhely Szolnok Pletykafalu (ez több mint nevetséges) -
erdoke
titán
válasz
Habib[HUN] #11 üzenetére
Egy 24e Ft-os WD Live Streaming 7-8 W-ot fogyaszt, és az internetes tartalmak mellett kadencia helyesen (!) viszi a filmek/videók nagyon nagy többségét. Igen, a BD ISO-kat és az mkv-kat is 23.976 fps-en. Otthoni hálózat mindenféle változatáról simán lejátszik minden multimédiás tartalmat. A házimozi erősítőhöz, STB-hez úgyis külön távirányító van, és akkor már mindegy, hogy 3 vagy 4 eszközt egyesítünk egy 10e Ft-os Logitech Harmony 600-as távirányítóval. Mindez a ráfordítás bőven belefér a "kevésbé Smart" tévé alacsonyabb ára mellé, és még pár hektó sörre is marad...
-
zsigus
őstag
válasz
Habib[HUN] #11 üzenetére
"Minek járassak hozzá még egy számítógépet?"
Mondjuk azért mert a TV-kbe beépített lejátszók nem igazán képesek kadencia-helyesen lejátszani a HD-s anyagokat? Vagy azért mert ilyen szintű médiatár kezelés egyik TV-ben sincs. Vagy azért mert a Youtube-on (ha már említetted) rengeteg olyan videó van amit csak PC-ről érsz el? És még sorolhatnám.
Lehet, hogy jobb a médialejátszója a samuknak, de azért egy céleszközzel (médialejátszó, Blu-Ray lejátszó, HTPC) nem veszi fel a versenyt... (sem képminőségben, sem szolgáltatásokban).
Tigerclaw: Nagyjából az én véleményem is ugyanez...
-
Champipi
aktív tag
Tigerclaw jól mondja:
"Ott vannak a lustaság szokásos kulcsszavai, mint a "majd" vagy a "jövőben". Egy full HD tévére SD tartalom? Nincs e-mail kliens? Nincs rendes irányítás? Nem is lesz. Ahogy eddig se jöttek a firmware upgradek rendesen az ilyen tévékhez, blu-ray lejátszókhoz, továbbra se jönnek majd. Lesz 1-2 minor update, aztán jön az új modell és megszűnik a support a régihez."
Ehhez még hozzátenném:
Valszeg jobban meg fogja érni venni egy sima LCD-t meg hozzá egy Androidos kis boxot, mint a beépített Szamszung Smart-al bohóckodni.
-
Habib[HUN]
senior tag
Szinte bármilyen BT-s billentyűzetet és egeret támogat a tv. Microsoft és Logitech cuccokkal teszteltük már a kütyüt. Amire szerintem jó ez a smart rendszer, hogy kényelmesen a fotelből tudjon az ember online tartalmakat nézni. Nem kell mellé htpc-t tartani. Egy ilyen tv 70-80 wattot eszik átlagosan (6540-es). Minek járassak hozzá még egy számítógépet? Vinyóról szinte minden formátumot megeszik, támogatja a dlna-t is. Így felesleges járatni mellé egy újabb kütyüt. Fogom magam felmegyek a youtube-ra, ami már tele van egész estés mozikkal. Kényelmesen letöltögetés nélkül nézhetek szinte mindent. De ott van az HBO saját appja is erre a célra. A kids, fitness tényleg értelmetlen "pararsztvakító" feature. Bár a tv magyarországi premierjén a hostess csajokat csak ez a funkció tudta valamelyest lázba hozni
-
osztraksajt
őstag
Kb semmire sem jó. Akkor lesz értelme majd ha egy Wii szintű hardvert és funkcionalitást beleraknak.
-
h-yle
addikt
Ezt én már pár éve megoldottam. Úgy hívják HTPC, amire tehetek, XBMC-t, PLEX-et, BOXEE-t, vagy bármi mást ami szimpatikus, és még évente sem kell cserélni. Arról nem is beszélve, hogy 14k-nál olcsóbb billenytyűzetet is támogat.
Jó irányba megy a samsung, főleg a cserélhető HW-el kapcsolatban, de ha már van bill+egér, és külön doboz, akkor hacsak fele annyira nem jön ki az éves költsége mint egy HTPC-nek, nem látom benne a hihetetlen újdonságot.
Persze átlagfelhasználóknak, akik nem akarnak tökölni mindenféle HW/SW válogatással, telepítéssel, és hajlandóak ezért az out of the box megoldásért némileg többet fizetni tök jó alternatíva.
-
Watchdog
aktív tag
A hangvezérlést ott szúrták el, hogy az ember beszél a TV-nek. Kis idő még, és rájönnek, hogy fordítva kell...
-
Gonzo.
tag
De jó lesz 2 év múlva javítani!
-
Tigerclaw
nagyúr
Hát ha ez a zászlóshajó a Samsungnál, ezt nem lesz nehéz überelni. Ennek a Smart TV-nek még elég alcsony az IQ-ja. Lehet hogy a hozzáállással van a gond, mert ők ezt csak egy segédfunkciónak tekintik, pedig így felesleges is belekezdeni. Ha a smart tv kezelése, megjelenítése és a tartalom nem magas szintű, az emberek nem fogják használni. Ha nehézkes és bosszantóan lassú, unalmas és lehangoló lesz használni, ergo kell a francnak. Inkább vesz az ember valami HTPC-t, amiben mindez fő funkció, nem csak mellékes.
Ott vannak a lustaság szokásos kulcsszavai, mint a "majd" vagy a "jövőben". Egy full HD tévére SD tartalom? Nincs e-mail kliens? Nincs rendes irányítás? Nem is lesz. Ahogy eddig se jöttek a firmware upgradek rendesen az ilyen tévékhez, blu-ray lejátszókhoz, továbbra se jönnek majd. Lesz 1-2 minor update, aztán jön az új modell és megszűnik a support a régihez.
Az a "smart evolution" pedig sosem jelenik meg, vagy csak olyan drágán, hogy senki se veszi majd és az alacsony kereslet miatt a forgalmazó be se hozza az országba.
Eleve jobb lenne, ha adnának egy kis dobozt a TV mellé és az lenne az agy, ala Apple TV és azt külön termékként fejlesztve árulnák mindenféle tévé mellé.
-
lujó55
addikt
"A hátlapra applikáltak egy speciális csatlakozót, amely a Smart Evolution névre hallgató eszköz fogadására szolgál. Ennek lényege, hogy a felhasználónak lehetősége nyílik arra, hogy évről évre fejlessze, szintre hozza tévéjét egy ide csatlakotatható kis doboz segítségével."
-
törölt tag
A fitnesz terven csak lestem, mint hal a szatyorban. De belegondolva, ha valakinek ez segít abban, hogy felemelje a potrohát, akkor már nem volt haszontalan.
Élőben meg iszonyú jól néz ki az ES8000.
-
próbakocka
senior tag
a csatornaváltás még mindig olyan lassú mint a korábbi modellekben?
smartbox-ot külön miért nem gyárt a samsung?
(az ügyfélszolgálat nem is értette a kérdést...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk, hogy működik a mozdulat- és hangalapú vezérlés, sikerült-e begyorsítani a rendszert, és a többi újítást.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dark Souls sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LED világítás a lakásban
- Asylum - tölthető a demó
- Fujifilm X
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest