Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz
SüdiLaller #404 üzenetére
Próbáld meg a topikjában feltenni a kérdést.[link]
-
SüdiLaller
aktív tag
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok mennyire él még a topic.
Én még mindig egy R9 390 tulaj vagyok, és csak érdeklődnék hogy érdemes e áldozni egy vízhűtésre ami csak a kártyát illeti, mert kifűti az egész panel lakást.
XFX R9 390 black plate
Stresszelve felmegy 94 C-fokig, játékok közben "csak" 82 Celsius. A zaj nem érdekel, mert a füles elnyomja, de hát ez a hő... -
.LnB
titán
Tárgytalan
-
Thunder23
csendes tag
Szerintetek a 380x és a 390 közül melyik a jobb választás? Megéri a magasabb árat a 390? Már nagyon sok tesztet olvastam mind két kártyáról. De saját tapasztalaton alapuló véleményre kíváncsi lennék.
-
Peathee
senior tag
Ha tudsz akkor variálj azzal az 5 házhűtővel. 3 szívja kifelé a levegőt fent és hátul. Kettő meg nyomja be elöl vagy alul.
Vagy esetleg vegyél olyan ventiket amik több levegőt mozgatnak meg. 70-80 cfm minimum. Ilyenből 5db már elég durva huzatot csinálni.Nekem is Gigabyte R9 390-esem van I7-2600 mellett. Nálam is kb 15 perc játék után már 75-80 fokos a VGA.
-
komi77
senior tag
Köszi srácok! Megfogadom a vízhűtéses véleményeteket. Bocs ha nem jó topicban érdeklődök. Egy kérdése még lenne. Az én Gigabyte vga-m nem referencia. Ennek ellenére jó lehet az ajánlott hűtő? Illetve hol találok egy oldalt ahol a támogatott vga-kat meg lehet nézni ehhez a vízhűtőhöz? Előre is köszönöm!
-
-
komi77
senior tag
Kedves Szakik!
Köszönöm, hogy többen is foglalkoztok a Gigabyte r9 390 vga hűtési problémámmal! Többen is ajánlottátok a vízhűtést. Ez lehet a legjobb megoldás. Egy kérdésem lenne még Hozzátok. A gyári hűtőt csak végső esetben szerelném le, mert akkor ugrik a gari. Egy ideje nézegetem a Pci-e x16 - x16 extender/rise kábeleket. Ezzel viszonylag olcsón és garival ki tudnám tenni házon kívülre a vga-t. Viszont azt is látom, hogy itthon nem forgalmazza senki ezeket a kábeleket. Fórumos, vagy egyéb hirdetési oldalakon látok korábbi hirdetett kábeleket, de ezek már nem élnek. Van közületek valakinek ilyen kábele, esetleg tudjátok, hogyan lehet ilyet beszerezni?
Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv: Roland
-
komi77
senior tag
Köszönöm a Gigabyte r9 390-es vga-m hűtés problémájára írt véleményeket! Az általatok javasolt Sapphire v. MSI márkák hűtése annyival jobb, hogy megszűnnének ezek a problémák? Én nem gondoltam erre a vásárlásnál. Azt feltételeztem, hogy egy ekkora értékű és tudású vga-nál már profin megoldja a gyártó a hűtést. Sőt érthetetlen is, hogy gyakorlatilag használhatatlan a gyári megoldás. Ehhez még vegyek vízhűtőt stb.
-
Májkii
senior tag
Az X verzió nem éri meg a felárat, nem erősebb annyival. Ajánlott típusok:
Sapphire Nitro, MSI Gaming. Az MSI-t csak akkor vedd, ha jó hűtéssel rendelkező házad van. -
csonor
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ilyen videokártyát csak nem tudom, hogy az x-es verzó kell-e. Megéri az x-est venni vagy nem? Melyik márkát ajánljátok?
-
komi77
senior tag
Kedves hozzáértő kollégák!
Ámátőrként kérném a segítségeteket.
Vettem egy Gigabyte R9 390 8GB GDDR5 GV-R939G1 GAMING-8GD vga-t, Amd fx 8320 mellé, Zalman Z11 Plus HF1 házikóban, 5 db gyári hűtő + 1db 14cm Emermax TB Silence UCTB14B hűtő alul. Proci hűtő Scythe Grand Cama Cross 2 illetve Cooler Master Seidon 120V RL-S12V-24PK-R2 Ver.2 - ezzel is próbáltam. Az a gondom, hogy a vga kb. 20 perc Star Wars Battlefron, GTA V, vagy Crysis 3 alatt telepumpálja a házat 70-85 fokos levegővel, ami miatt túlmelegszenek a proci, alaplapi chipek, memóriák. Aida szerint a proci kupak hője 78 fok, magok 64 fok - eddig ez volt a max. Úgy tudom, hogy ennek a procinak max 70 fok a határa - bár gondolom ez a mag hőfok. Mégis folyamatosan nézem a hőfokot, mert szerintem kissé egészségtelen ez a hő. A ház fém borítása is átmelegszik, a hátlapon meg simán lehetne pácolt tarját sütni. A vga vadonatúj ezért ha hűtést cserélek rajta ugrik a gari, arról nem is beszélve mibe fáj egy jobb vga vízhűtés. Szerintetek milyen megoldással tudnék javítani a helyzeten?Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
-
Rakeem
aktív tag
Végig olvastam a hozzászólásokat.
Még a végén hülyének fogom magam érezni, hogy a karácsonyra megrendelt cuccaim között szerepel egy Sapphire R9-390X. (pcx-től rendeltem.)
Pedig csak annyi kritériumot szabtam hogy 150k alatt legyen a vidi kari ára. Per pill pcx.hu-s árak esetében 3 kártya mérkőzhetne az árkategória miatt:
-Sapphire R9-390X 8Gb (144k)
-ASUS GTX770 2Gb (130k)
-EVGA GTX970 4Gb (123k)Nem hiszem hogy rosszul döntöttem volna...
Lehet nem jól látom, de bőven jó ár/érték kártya a 390 és 390X.
-
jedis
senior tag
Azért ez ennyiért nem olyan rossz !
-
szacsee
nagyúr
Srácok a grafikonokon a min és avg, vagy a min és max fps van feltüntetve?
-
Dilikutya
félisten
Teljesen lényegtelen, hogy apróról vagy máshonnan vetted, a lényeg az, hogy megvetted, csak össze kellett raknod, még csak nem is tuningolsz. Ez pénz kérdése csak.
A másik meg, hogy hiába vagy megbízható partner az aprón, az nem sokat dob az fps értékeken és egyéb pontszámokon.
-
korion
senior tag
-
jedis
senior tag
válasz
MZperX75 #370 üzenetére
Amiga500+, jelen !!!!!
Dune2
Cannon fodder
Alien breed
Agony
Desert strike
Deliverance
Project-X
Jaguar xj220
Super frog
Assassin
Turicancsak pár az én "favoritaimból"
Ha már 3D, akkor "minden3Dkártyákanyja" Woodoo1 ! Diamond Monster Woodoo1 4
GBMB !Potom egy havi fizum volt 97-ben
. 37400Ft. Mint ha most vennék, egy 980TI-t .
Azóta sem vettem ilyen drágán VGA-t , ( mármint a keresetemhez képest )
-
MZperX75
addikt
Még csak az sem sokat számít ......mármint
"normális márkás cuccokból rakod össze gépet , ( alaplap, jó táp,"
mivel szinte mindig a gagyibbat vettem meg ,különböző okok miatt (csóróság)
nem emléxem ,hogy valamelyik is elszállt volna,
Gyári hibás volt a Voodorush-om azt cseréltem, na az sem romlott el,hanem sohasem volt jó.(mielött X86-ra adtam a fejem 1981-82 től van gépem valami 4Kbytos atari, Primo ,Vic-20,C+4,Amiga500-600HD-m volt 98-ig)
1998-ban vettem az első X86-os számítógépem PII-Celeron 266 L2=0,S3 trió64
VoodooRush,Voodoo1-2 TNT1-2,NVgeforce1-2-4 Ati9550-9600,X1650,GT7600,X1950,HD2600XT,4850,4870,majd aztán jött VGA nélküli korszak az APU
E-350 Brazos majd A6-3500,A8-3820,A8-3870K és most A8-3870K+HD6670-1G
S3 triótól HD4870 CFX ig bezárólag vegyesen NV-tól Ati ig.
1 kártyámmal volt gond nem bírta annyira 110fokot (HD4850) de az sem romlott el."hűtésről/szellőzésről is megfelelően gondoskodsz, és pár havonta rászánsz egy kis időt a gépház kitakarítására ( porszívózás, vagy kompresszoros kifúvatás ), nem lehet nagy gond.
"
Ennyi!
-
jedis
senior tag
Hát én már lassan 20 éve PC-zek, de nekem sem ment tönkre még egy VGA-m sem. Szerintem, ha normális márkás cuccokból rakod össze gépet , ( alaplap, jó táp, és pl. nekem már több mint 10 éve szünetmentes táp is ) , és a hűtésről/szellőzésről is megfelelően gondoskodsz, és pár havonta rászánsz egy kis időt a gépház kitakarítására ( porszívózás, vagy kompresszoros kifúvatás ), nem lehet nagy gond.
-
korion
senior tag
válasz
Milka 78 #365 üzenetére
azért takaróztam az eredményekkel,mert juzererror-ra gyanakodtak!
azért mondtam,h nézni meg az értékeléseket,h ne kelljen kiírnom,h egy kocsog kofa vagyok (NAV)
nálam se ment tönkre egy se(a 280X eladtam 3 oldalas Aqua jelentéssel,h tökéletes a vga
),csak hozták gariztatni,v szóltak,hogy nem megy gépük,vagy szóltak,h csíkoz a kép,stb..
-
Milka 78
nagyúr
Akkor nálam engineering sample AMD karik voltak,mert 2db 4850(VaporX-Toxic)/4870/4870cf/6870cf/7870cf/290/290x,mind agyon feszelve,de egyik sem ment tönkre önön hibamon kívül (290-et rövidrezártam).Nem olvadt le a memó,nem füstölt el,hiba nélkül tették a dolgukat.
9800gt reball,460gtx memória hiba.
Soha többé NV-t és az eredményeim alapján igazat mondok...es objektív is vagyok. -
gtamate2
veterán
No offense, de ha utána nézel rájössz hogy a 280/280x-től kezdve szinte csak a Sapphire ill. MSI Lightning hűtésűek ajánlottak és nem hiába.
Sajnos a gyártók szeretnek spórolni a hűtéssel, itt pedig a vrm hűtőborda szokott leginkább a spróolás tárgya lenni. Plusz nyilván ha egy eszköz többet fogyaszt nagyobb valószínűséggel is hal meg sajnos mint amelyik keveset eszik és hűvös.
Amik pedig nálad meghaltak egytől egyig nem ajánlottak a hűtésük miatt, kivéve a 270, arra nem szükséges olyan komoly hűtő, de persze Murhpy törvénye dolgozik, bármi elromolhat.. -
korion
senior tag
-
korion
senior tag
válasz
Dilikutya #357 üzenetére
nah szóval ami a kezeim között átment hibás vga-k ; 3db Sapphire R9 270 ; 1db MSI R9 280 Gamming ;1db Gigabyte R9 280X ; 2db Asus R9 280X (abból megint tönkrement a másik) egy db Asus R9 290!(ez is tönkrement,csak nem tudtam legariztatni,szóval visszaadtam a gazdájának)
Ebből a Gigabyte R9 280X volt az enyém amit imádtam,de BF4-BF3 alatt blackscreen-elt!
ha megnézed az értékeléseimet láthatod,hogy hogy lett ez a gépem!!
Vettem egy X79 lapot+ egy 3820 procit egy Nemesis hűtővel 90-ért! (67-ért elment az én i5 félkonfigom)
aztán a 3820 procit elcseréltem egy 3930K-ra és adtam rá 20 ezret és 2 csomag Energizer akkuelemet!
kb 50 ezrembe van!
20-ért vettem 2x 4gb 2 ghz Cl9 ramot!
és 70-ért vettem a 290 vga-t majdnem egy éve!(38-ért adtam el a HD7870)kurvára odafigyelek és mindenki imád velem üzletelni!!!
nem tehetek róla,aki korrekt az korrekt
-
Reggie0
félisten
A pozitiv ertekelest nem a szaktudasra es ugyessegre adjak, hanem a megbizhatosagra es korrekt ugymenetre. Magyarul az, hogy normalisan kereskedsz, meg semmit sem mond el arrol, hogy mit muvelsz a geppel. Tehat nincs miert megnezni, teljessen irrelevans.
A hanyadik helyezesre meg csak annyit, hogy vagy 5 290-es konfig van feletted, mig alattad csak 2 az elso 500-as listan. De ez is irrelevans.
-
korion
senior tag
válasz
zovifapp111 #358 üzenetére
parancsolj!
Összeraktam és mielőtt azt mondod,h sok pénzből könnyű el kell,h keserítselek,mert mindent cseréltem és időben szálltam ki és jó áron levadásztam az apróról!
-
korion
senior tag
válasz
Dilikutya #350 üzenetére
Mentem kutyasétára csak összedobtam,mert különben csak pörgök rajta,h leírhassam
)
Más a Mikroarchitektúra
más a Shader processzorok típusa
más Memóriavezérlőmásnak kell megfelelnie a processzoroknak és visszatérünk oda,h az egyiknél kihajtják a belét,hogy hozza a megadott értéket és,ha kicsit meghúzod már szemetel,hibázik!
mig a másik bírja.. -
korion
senior tag
nézd meg a gépemet nézd meg,h PH toplistán milyen konfigokat "gyűrtem" le!(itt nincsen "jusererror" )
3 vga-ból egész pontosan 4 volt,mert vettünk a PH-n egy Saphire 270X a havernak,tönkrement és azután 3 vga-t hoztunk ki!(az utolsó egy MSI 280 volt aminek az egyik ventije nem ment) a másik 2 Saphire ami új volt és hibás!
így érthető?
(csak a rosszindulat..,mert annyi esze nincs,h megnézze,h 710 pozitív értékelése van a "hülyegyereknek")
bocsánat az annyi esze nincs miatt ,de ha így van nem tudok mit tenni ellene
(csak a rosszindulat miatt,mert arra egyből ugrok)
MÁS ; Kinél milyen a net?
-
-
AAAgold
senior tag
válasz
zovifapp111 #342 üzenetére
valóban, visszaolvasva van némi "összeesküvés szaga" az írásnak
arra próbáltam csak célozni, lehet nem az AMD hibáztatható a hibás kártyákért, hanem a kártyákat gyártó cégek, akik nem voltak képesek megoldani a dolgot...
-
zovifapp111
senior tag
válasz
egyedülülő #345 üzenetére
Úgy legyen, mert muszáj lessz a fennmaradáshoz (AMD) Ugyanakkor nem rossz kari ez 390(X), ahoz képest, hogy csak át lett nevezve!!!
-
Malibutomi
nagyúr
"csakhogy teljesen más chipet tesznek rá,az egyiket tudják 70-80% járatni...,mig az AMD 95-100%,h adja a gyári értékeket.."
Akkor akik utana felhuzzak az NV kartyakat addig amit bir azoknal is tonkre fog menni hamar a te logikad alapjan.
Az AMD kartyakat meg 110-120%-ra lehet tuningolni, mert gyarilag 100%-on mennek, megis van bennunk tuning lehetoseg. -
egyedülülő
őstag
válasz
zovifapp111 #342 üzenetére
Egy év múlva kiderül.
-
egyedülülő
őstag
válasz
ThePoweR #339 üzenetére
Van olyan mod aminek rendszeresen ment az adomány, nem is egy. Én többek között azért is preferálom a pc-t mint játékplatformot.
Persze belátom, hogy a mod használói réteg egymaga nem tudna eltartani egy gyártót sem, de ez igaz a tuningosokra, bányászokra stb. Mindenkinek van saját személyreszabott igénye és szerencsére mindenki talál is az igényének, ízlésének megfelelőt, legyen az piros vagy zöld.Tény nem használja ki a többség a 8 gigát gondolom, de a többség nem is tuningol, ettől még egyik sem fölösleges ficsőr szerintem.
-
AAAgold
senior tag
"miért van az,h eddig 3db AMD kártyát gariztattam le???(csak kiment a fejemből) és abból 2 újra tönkrement,pedig kicserélte nekünk egyből teljesen újra ,fizettünk!!"
az AMD gyártotta ezeket a kártyákat? vagy olyan cégek, akik amúgy NV kártyákat is gyártanak?
lehet nem véletlen, hogy a legújabb szériánál csak gyári modellek vannak (cimkézve)
-
ThePoweR
senior tag
válasz
egyedülülő #338 üzenetére
Hajlandó volnál fizetni azokért a tartalmakért? Vagy donate-eltél már a mod készítőknek? Ha még hajlandő lennél fizetni, sem biztos hogy megcsinálnák, mivel valószínűleg olyan hardver kell hozzá ami kevés embernek van. Márpedig ha fizetsz érte akkor szeretnéd futtatni is. Mindenki csak húzná a száját hogy nem megy. Ezu nem éri meg a fejlesztőknek.
Igen pozitívum, de nem mindenkinek. Inkább csak parasztvakítás.
Ne értsd félre, nem negatívum a több ram, de az a 1k ember akinek szüksége van rá nem biztosít megélhetést egy gyártónak. Másban kéne jeleskedni inkább.
-
egyedülülő
őstag
válasz
ThePoweR #336 üzenetére
Én kérek elnézést, hogy valaki legalább megcsinálja azokat a tartalmakat amit egyébként a profi programozók igencsak letojnak. Azt pedig még mindig nem értem, hogy miért ne lehetne ezt pozitívumként értékelni. A moddolás a pc gaming oszlopos része, elválaszthatatlan a platformtól. Az, hogy van olyan kártya ami akár az extrém igényeket is kielégíti csak jó. Lásd előbbi példám.
-
ThePoweR
senior tag
válasz
egyedülülő #326 üzenetére
Értem, de ezt nem lehet felhozni pozitívumnak. Az hogy a rommá modolt játékok a sz*r optimalizálás miatt a világ összes vramját megeszik megint más tészta.
-
Dilikutya
félisten
válasz
egyedülülő #320 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy a Skyrim 100+ moddal igen szűk réteget érint csak. Ha még hozzávesszük, hogy nem mindet csinálta szakavatott fejlesztő, az is dob rajta.
Egyébként attól is függ, melyik kategóriáról van szó. A 12 Gb nyilván a csúcskategóriában parasztvakítás, professzionális felhasználásra nem az.
Ugyanakkor az is egy baromság, amikor egy belépő szintű VGA-n van annyi memória, mint egy feslőkategóriáson, csak lassabb. -
exedoc
senior tag
Szerintem nem kell félteni egyik gyártót sem. Nem kell a szomszédba menni egyiknek sem kamudumáért, vagy éppen agresszív marketingpolitikáért. Mindenki meg tudja ítélni tesztek alapján, hogy mit vesz, ha nem akkor pedig feljön ide, és elolvassa a hozzáértőbbek, vagy épp szakemberek véleményét. A gond ott kezdődik, mikor 2 táborra oszlik a fórum pár márkahű ember miatt, és elkezdjük bizonygatni egymásnak, hogy az egyik jobb mert kevesebbet fogyaszt, de a másik meg jobb DX12 alatt stb. Aztán van a 3-ik aki meg feljön, elmondja mi van a gépébe, és az meg aztán a legjobb, tökmindegy, hogy zöld vagy piros. Mert ő is azért vette, mert meg lehet nézni XY oldalon is, hogy tesztekbe magasan 2%-al elverte a nemtudoménmit. Ejjh.. Óvoda. Éppen elég volt 200X hozzászólásból kihámoznom a lényeget.
Azért akkor is feljövök ide, mert sok olyan ember van aki tényleg ért hozzá, tényeket közöl, előny / hátrány és lehet dönteni. Nem egyszerű, de azért lehet dönteni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Malibutomi #331 üzenetére
Ugy jutottam el oda, hogy ott valamivel jobban belelatni a fejlesztesekbe es celokba, mert tobbet cikkeznek rola es tobb az interju.
Ha nem lenne lenyeges ki sem irnak a fogyasztast, ellentetben kozegellenallasi egyuthatoval, ami valoban nem erdekel senkit
De szerintem kanyarodjunk vissza a topichoz, es ertsunk egyet, hogy nem ertunk egyet.
-
Malibutomi
nagyúr
Szo sem volt versenykorulmenyekrol. arrol volt szo aki vesz egy sportkocsit(nem versenyautot), azt nem erdekli a fogyasztas. Nem tudom hogy jutottal el innen a F1-hez.
Nalunk eddig egy kuncsaft sem kerdezte meg hogy mennyit fog enni a kocsija, csak az ar erdekelte meg hogy mennyi lesz a loero amikor majd elviszi. Hogy fog gyorsulni stb.
-
korion
senior tag
válasz
ThePoweR #322 üzenetére
leginkább az zavar,h fele annyi sávszél.-ből kevesebb (átverős)rammal és még fele akkora fogyasztással jobb,vagy ugyanolyan teljesítményt add!
szóval hülye lennék nem átváltani..
főleg,h 70-80 ezerbe van az XFX és én bontottam ki!Reggie0 ; Azt látod nem tudom és bele se szolok!
Emlékszem mikor megvettem a MSI7870 47 ezerért a silver játékkuponnal (a végére 39 ezerbe volt,mert a játékokat el..)
szóval volt egy haver i7 3770K 4.3-4.4ghz-en (CM 240M hűtve),mellette egy ASUS 760 (amit 70-ért vett)
Asus Maximum lappal!
nálam a 7870 , i5 2500K 4.6 ghz-en 5 ezerért vette szimpla vízhűtő(mint a H50) és egy Z68Xud4 lapom volt,
szóval a lényeg az,h betettük 3D Mark programot és Ő 91% ért el,én 89%!
örültem a hülye fejemnek és oltottam 1000x!(akkor az AMD vga-k voltak a jobbak,sokkal olcsóbban!!)amikor szóltak,h jóárban tudnak r9 290 ,vehettem volna GTX 770 vga-t ugyanennyiből,de akkor ugyan olyan hülyeséget csinálnék,mintha most R9 390 veszek 970 helyett,v 980..
és bocsánat,h idegesít mikor ilyennel jönnek,h nem baj,h "dupla annyit fogyaszt" ; nem baj,h ki van hajtva belőle alapból minden,vedd meg,mert majd 1-2 év múlva nagyon jó lesz
tényleg lezártam! BOCSÁNAT?HA BUNKÓ VOLTAM! "korán" keltem egész héten és nem ehhez vok szokva!
-
Reggie0
félisten
válasz
Dilikutya #321 üzenetére
De a kijelentes nem az volt amit te irtal, hanem sokkal tagabb ertelmu. Attol meg, hogy egyes vevoket nem erdekel, meg fejlesztesi cel lehet, mert a tabor masik felet meg erdekelheti. A gazdagsagnak is az egyik kulcsa, ha nem szereted a felesleges pazarlast/penzszorast.
(#325) Malibutomi: Nem, viszont ott latod milyenek a versenykorulmenyek es a fejlesztesi celok. Koztuk van a fogyasztas is, nem veletlen.
-
egyedülülő
őstag
válasz
ThePoweR #322 üzenetére
Most írhatnèk még ide pár címet, de nem teszem, viszont adott a lehetőség, hogy úgy játszak rajta, ahogy szeretnék, nem kell kompromisszumot kötni. Ha valamiből több van az sosem baj ez a meglátásom.Sírás akkor van, ha kevesebb van valamiből mint kéne.
Amúgy erről beszéltem pont az előbb, kötözködni kell hivatalból is. -
korion
senior tag
válasz
egyedülülő #314 üzenetére
szerinted melyik kártya fog hamarabb tönkre menni??
az amelyik csúcson van járatva és 250-300 wattot eszik,vagy az amelyik fele annyit eszik és 30% tuningpotenciál van benne?(ami természetesen a hőkibocsájtásra is kihat!)
komolyan kérdezem!!vagy miért van,h beírod,h blackscreen és ezer amd topikot dob ki??
segítek,mert nem bírják a ramok,mert szó szerint szarok lettek!VOLT,h 3 db vga-t hoztunk a PC-x-ből és mind 3 szar volt!(igaz az egyiknek csak az egyik ventije nem ment)
miért van az,h eddig 3db AMD kártyát gariztattam le???(csak kiment a fejemből) és abból 2 újra tönkrement,pedig kicserélte nekünk egyből teljesen újra ,fizettünk!!ott van Blackvinyl ő gariztatásban segít,kérdezd,kérdezzétek meg!
Átlagban napi 1 alkatrészt veszek (ÁTLAGBAN) van tapasztalat,ismeretség!
nem szidtam az AMD-t,csak azt mondtam,h tönkremennek!ha 2 év alatt több,mint 10 db hibással találkozol az szar!!(NVIDIA egy sem ment tönkre)szóval ezek után érthető,h felraktam árulni a Life time garis XFX-em!
vagy ráfizetek inkább 15 ezret egy 970-re,csak hogy ne menjen tönkre és "verjem a fejem a falba",h de tudtamés bocsika a kiabálás miatt,csak idegesített,h nem értitek,h nem a fogyasztás érdekel,hanem az ami azzal jár!
-
TTomax
félisten
Inkább akkor van jelentősége a több VRAMnak ha multiGPUban gondolkodsz, tehát ha CF-et vagy SLI-t akarsz.Sokszor jártam ugy,hogy már nem volt értelme második kártyát venni,mert az újabb generáción több volt a VRAM,és szükség is volt rá.
-
ThePoweR
senior tag
válasz
egyedülülő #320 üzenetére
Egy játék. Az összes többiben rég elfogy a gpu.
-
Yutani
nagyúr
Nem baj az, ha leírod a véleményed, de ahogy leírod, az hagy kívánni valót maga után.
Szerintem itt nagyon sokan tudjuk, hiszen látjuk, hogy mi a helyzet. Van az Nvidia, akinek nagyon jól sikerült a Maxwell sorozata, és van az AMD, akik a felsőházban durván 50% plusz fogyasztással hozzák az azonos árú NV termékek teljesítményét és feature-ben is le vannak maradva. Igen, tök gáz ez az AMD-re nézve, de ha valakit ez nem zavar, az megveszi az AMD-t. Alsóbb kategóriákban jobb az összkép, én például nehezen tudnék választani az R9 380 és a GTX 960 között. Valszeg a szebb és jobb hűtésű kártyát választanám.
-
korion
senior tag
Mx 440 ; Radeon 9550 ; HD5670 ; HD 5850 ; Hd 6970 ; Hd 7870 ; R9 280X ;és R9 290 vga-im voltak!
nem vagyok az AMD ellen,mindig azt vettem ami a legjobban megérte..
1 dolgot tud most az AMD parasztvaktani 8gb ram ; 512 bit ; stb..,mikor az Nvidia feleannyiból )mindenből) hozza ugyan azt,v többet!
belelehet kötni a szavaimba,de attól az ugyan azt jelenti!
pár éve ugyan ilyen "fafejek"voltak az "Nvidások" sokkal jobb volt az AMD és vették a "szart"
-
Reggie0
félisten
válasz
Malibutomi #312 üzenetére
Gondolom akkor F1-rol nem hallottal meg.
-
egyedülülő
őstag
A tuningolók csak egy minimális része a közösségnek. Nekem is volt MSI GTX 680 Lightningom és soha eszembe se jutott volna tuningolni, mivel bőven megfelelt amit adott alapból a kártya, pedig azok tuningkirály kártyák. Ezután is megveszem azt ami nekem a legjobban tetszik és nem fogom tuningolni továbbra sem.
Verheted a segged a földhöz, de ne akard ràerőltetni a nézetedet másra, mert ez egyéni izlés és preferencia kérdése, hogy ki mit vesz. Mindkét gyàrtó termékei tökéletesen kiszolgáljáka felhasználók igényeit.
A fogyasztás meg csak azóta izgalmas amióta felkapott téma. Visszagondolva és máshonnan merítve, a ps2 xbox időkben minden ps tulaj azt mondta nem a grafika számít, meg a nyers erő. Most, hogy a ps4 erősebb gép lett, most már csak a nyers erő, meg a grafika számít. Pedig midnkettőn ugyanolyan jól lehet játszani. Csak érzékeltetni szeretném, hogy a márkahívőbb emberek mindig találnak kapaszkodót amiért lehet savazni a másikat. Mert azt kell.
-
exedoc
senior tag
Nálam a válasz a dolgok jelenlegi állása szerint döntetlen, hogy AMD vagy Nvidia. Inkább kivárós, hogy mi lesz a DX12-vel, vagy a következő generációval, HBM-el stb. A középkategória felső szegmenséből fogok kártyát venni, a csúcskategória meg nekem nem éri meg. Meglátjuk technológiai oldalon melyik gyártó mit villant, ha hasonló teljesítmény van, és mondjuk az egyik 10 ezerrel drágább mint a másik, de én úgy gondolom, hogy nekem az XY jobb, akkor azt veszem. Szerintem egy 130-140 ezer forintos kártyánál, ekkora difi még kibírható. Az erős középkategória amúgyis egyre drágább lesz ahogy elnézem az elmúlt 3 évet.
-
ThePoweR
senior tag
"Akinek van egy kis esze, az Nvidiát vesz, aki meg azért küzd, hogy ne kétszer annyiba kerüljenek neked az NV kártyák az AMD megszűnése esetén, az AMD-t vesz."
Pff. Ezen jót nevettem.
-
Dilikutya
félisten
Rossz példa, szerintem sportkocsinál az a 30000$ abszolút nem számít, ráadásul nem mindegy, hogy Ferrari vagy Lamborghini. Van olyan, aki csak azért vesz Ferrarit, mert olcsóbb egy akkora összeggel, amit meg sem érez? Nekem pl. a Lamborghini formája sosem tetszett, de hiába kerül töredékébe, a Ford Mustangot tartom a legszebb autónak.
-
joi29
őstag
Izé ezek itt csúcs kártyák vagy legalábbis felsőkategóriásak, tehát játékra termettek.
Na most ha én venni akarok egy sport kocsit ami versenyre termett, nem azon fogok filózni hogy a Ferrari fogyaszt e kevesebbet vagy a Lamborghini hanem azt hogy ha az egyik kb. ugyanazt a teljesítményt nyújtja de 140 000$ helyet csak 110 000$-ból kijön, akkor melyiket is válasszam? -
-
stratova
veterán
Hümm:
nem a fogyasztása miatt tetszik a GTX
vs.
hanem mert képesek voltak olyan teljesítményt összehozni fele akkora fogyasztással elég sok tuningpotenciállal
vs.
én nem mindegy,hogy egy csúcsra járatott vga-t használsz,vagy egy olyat amiben van kakaó és ha kell min. 20% meghúzod!(de nem akarom húzni
Most akkor nem a fogyasztása miatt szimpatikus a kártya, hanem a fogyasztása ÉS a tuningpotenciál miatt, amit azonban nem akarsz kihasználni. Itt csak én vesztettem el a fonalat?
Oké évek óta tudni, milyen jó a GTX 9xx perf./watt és elég jól húzható is, de akkor most olyan szempotnok alapján ítéled meg a krátyát, amit végül nem kamatoztatsz
-
Dilikutya
félisten
Teljesen mindegy, akkor is, ha az ellenkezőjét ordítod. A tuning nem egy kötelező opció, hanem egy lehetőség, én nem ez alapján ítélek meg egy eszközt. És továbbra is a vásárlók számottevő többségét abszolút hidegen hagyja. Én sem pöcsölök a gépemmel, összerakom, és használom, ami nem az órajelek és feszültségek basztatását jelenti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Asus DirectCU II hűtéses verzióban próbáltuk ki az aktuális legújabb Radeon széria két ígéretes tagját.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest