Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Z10N

veterán

válasz AxBattler #42 üzenetére

"Ahogy gondolod..."
    Nekem lett igazam...

Csak emliteni kellett es be is futottak a pletykak: RX470D/LE (28cu) + 470SE (24cu) + 465 (16cu)

Varhato volt a kalkulaciom alapjan, de nyilvan en tevedtem es nincs igazam. Errol ennyit.

• Z10N

veterán

válasz AxBattler #42 üzenetére

"Vagy Te az aprós árak alapján kéred számon a gyártókon az aktuális kínálatban a kártyáik pozicionálását?"
    Senkitol nem kerek szamon semmit. Az apron ennyiert kapni par hetes vga-t garanciaval. Pont. Egyseges piac letezik az uj es hasznalt egyszerre. Tul lett targyalva.

"Vagy talán mindenkinek onnan kellene vásárolnia?"
    Nem. Vegyed akkor a sapolt aron. Tobb marad masoknak. Amugy az apron lehet ujat/bontatlant is venni egesz jo aron, de te tudod. Nyilvan ha boltban mar 59k a sapphire 470 4gb, akkor 55k-ert mar siman lehet kapni apron. Szurken meg biztosan. Szamlasan es afasan meg vasaroljonak a cegek.

Csak mondok egy peldat gyorsan. Most vettem eredeti/uj/bontatlan sandisk usb3/64gb (r150/w80) pendrive-t Hong Kong-bol $14,5-ert (4k). Itthon ez 9500HUF. Azaz x2,375 a kulonbseg, pedig ugyan azt kapod. Es akkor meg nem is a hasznalt ebay-s arakat hoztam fel, amiken kiakadnal. Ha ugyesen csinalod ugyanazt a teljesitmenyt kihozod minimum 2/3-s aron, ha turelmes vagy felaron. Ha jo helyen vagy jo idoben akar hasznalt, akar uj meg ez ala is mehetsz. Hang es studiotechnikabol szamtalan peldat tudnek meg hozni, de az mar nem ide tartozik.

"Akkor gyorsan elfogyna a kínálat, illetve a kereslet növekedésével felmennének az árak."
    Az elobb meg lehuztad a hasznalt piacot, most meg sajnalod? Vagy a masik oldarol rajonnenek tobben, hogy semmi gond nincs a hasznalttal, ami meg raadasul garancias is. Amugy emiatt nem aggodom, mindig lesz aki megveszi az ujat annyiert amennyiert. Majd kinovi. Ha nem igy lenne az ebay es tarsai mar csodbe ment volna.

"Ezt azért várjuk még meg."
    Miert is?

"Szerintem a fejlett IGP-k miatt már nem sok értelme van belépő, 25k-s VGA-t piacra dobni"
    Igy van, tehat adjuk a 25k-s kategoriat 45k-ert, mert miert ne. Teljesen logikus. Amugy az igp-k meg mindig nincsenek olyan szinten. Bar nagyon jok (tapasztalatbol mondom), de meg mindig tobbet er a dedikalt memoria. Ha vegre jonne a hbm, akkor majd el lehet felejteni a beleposzintet. Egyelore egy 15k-s 7790 tobbet er egy 15k-s 860k-val, mint a csucs apu 30k-ert.

"nem muszáj 10k HUF-os eltérésekkel lefedni a piacot, lehet azt nagyobb "résekkel", árkülönbségekkel is."
    Nem az ar, hanem a teljesitmeny res a gond. De ugy latom nem lett vilagos. Az arakat mar csak en lottem be $30-s lepcsokben, mivel a gyartok is igy szoktak. Viszont latom neked teljesen rendben van, hogy a 460 es a 470 kozott 2,3x a kulonbseg cu-ban, de ez az arukon nem tukrozodik. A 65k-s arad alapjan is 28k lenne.

Új hozzászólás Aktív témák