- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Ez különb annál ami a tavaly 6162-esben van? Vagy ugyanaz a rakás szerencsétlenség, csak ezúttal névvel ellátva?
(Amúgy meg a mi a 6100-as széria ha a 6500-as a belépőszint? Ne vedd meg szint?)
-
pengwin
addikt
senki nem akar friss hireket nezni, ami mondjuk nem az allami agymoso-szennymedia formajaban manifesztalodik a TV kijelzojen
Nem akarlak megbántani, de mit gondolsz, nyugaton mégis mi van?
Miben jobb a BBC, a CNN, a Fox News, a Breitbart, vagy az Infowars?
Pont ugyanúgy ömlik mindből egy-egy párt vagy érdekcsoport propagandája.
Rendszeresen látogatom az első három oldalt, és ijesztő mértékben lesüllyedt a CNN és a BBC szinvonala is az elmúlt kb. 4-5 évben. Tulajdonképpen a Fox News szintjére jutottak, ami már elég szánalmas. A másik kettőt amit említettem meg inkább hagyjuk.Ettől nyilván nem lesz jobb az itthon mindent betöltő propaganda, csak sajnos nem olyan egyszerű előle kitérni, hogy simán külföldi híroldalakat látogatsz. Azok is valakinek a zsebében vannak...
-
ALBY
senior tag
Ha jól értem, az amúgy is elégtelen hardvernél még olcsóbbat tehessenek bele, elkezdenek egy új rendszert lefejleszteni... Gratulálok! (többször bizonyították hogy nem megy nekik)
(...most hány dollárba is kerülne egy Snapdragon 625 például?)Vagy hagyják az android fejelsztést másra és tegyenek a tévébe rendes vasat amivel eljátszadozhatnak az egyszerű népek, vagy tényleg dobják ki a franca az egészet, (a hangszórókkal, tunerrel együtt),
jó kijelző kell és HDMI. És adják olcsóbban. Csókolok.
Szánalmas hogy háromszor kell minden félmegoldást kifizetni miden okosss cucc mellé, aztán úgyis építhetek egy HTPC-t ha bármit rendesen akarok használni...
Az évente elavuló lejátszó funkcióknak nem a kijelzőben van a helye, hanem külön dobozban!
Ezt bárki aki egyszer hajlandó belegondolni a rendszerbe egyből beláthatná.Adjanak jó kijelzőt, ahhoz értenek (+ambilight) aztán majd tesz mellé mindenki ízlés szerint HTPC-t vagy boxot (Shield, MI3TV, jövőre akármi)
(#13) haddent igazad van. Én is már évek óta mondom ezeket.
-
Polllen
nagyúr
Én is ezen gondolkoztam, hogy a hw-n spóroltak, ezért lassú, de saját szoftvert meg fejlesztenek
Értem, hogy másik zseb, de totálban ez a matek sántít.zorrokalap
Raspy-nál olcsóbban van S905X alapú box, LE-vel. 4K, HDR, H265 is hasít rajta.
X86-n meg már egy GTX 1030 (20k) is nagyjából indulásnak elég.Ed_007
Van egy népes tábor, akit nem érdekel a fejlődés. TV bekapcs, youtube, netflix, fb menjen és ennyi.
Tesóm családjában csak YT-ra használják az okosTV-t, nem kell neki külön eszköz. És működik. -
Fryskitt
addikt
Downgrade... benzinmotorból is f@szság, nyilván itt is.
-
Fall-N
veterán
Nagy kaland. Akinek kell vesz hozzá Xiaomi MiBox 3-at.
-
Vezérigazgató: Rakjunk bele ezeréves hardvert, fejeljük meg szupermodern, jövő évi kémprogramokkal, rakjunk bele valami lényegtelen panelt és tunert, és kész is a tévénk. Jövő héten várom a prototípust az irodámba. Hajrá srácok! Ezzel be is zárom az idei fejlesztési ülésünket.
-
macii97
senior tag
A 6000-es széria mióta belépőkategória a Philipsnél? Eddig a 4,5000 volt az, 6,7 középkategória, 8,9 csúcs. És ha olyan lesz mint a philips eddigi smart platformja, meneküljön mindenki... Van itthon eddigi saját philips rendszeres tv, és androidos philips is, az androidos mint a villám a másikhoz képest... 6000-res mindkettő.
-
Solten
őstag
Egyebkent a Xiaomi piacra dobott TV-t Amlogic T962 CPU-val, 2GB DDR4-el (ok valahogy kepesek normalis hardvert pakolni a tv-be, egyelore a kinai paicra sajnos). Ha lesz hozza normalis nemzetkozi ROM...
(#35) Balika911: LG, Panasonic frissebb modelljei. Nyilvan egy ketszer annyiba kerulo premium modellel nem hasonlitatok ossze.
-
törölt tag
Dettó. Egy rossz szavam nincs rá, főleg hogy akcióban kb harmad áron van egy shildhez képest, ami persze játékok alatt meg másban is villant nagyobbat, de kinek mire kell. A droidtv tud menni, és nincs is vele gond, el nem tudom képzelni, hogy egy ilyen doboz xiaominak többe fáj mint ~25 usd. De lehet hogy azzal még sokat is mondok. Csak minek tenni ilyen vasat egy belépő tvbe, a vevő meg használja megelégedéssel? Peersze...
-
törölt tag
Én is külső egységgel oldottam meg, de sokan meg a beépítettet használják. Nekik kell. Én nem fogok itt helyettük érvelni, tehát a miértet ne tőlem kérdezd.
(#33) Solten: Konkrétan melyikre gondolsz? Én is meg voltam elégedve anno a belépő tévémmel (Samsung UE40H5000), de azóta néhány komolyabb példányt is kipróbáltam, és azoknak azért a képük és elektronikájuk is jobb.
-
Ed_007
aktív tag
Egyébként mi a f.nak okosság egy tévébe? Könyörgök: MEGJELENÍTŐ!
Ha akarok bele bármi okosságot, majd megoldom külső egységgel. Az okos dolgok úgyis gyorsabban fejlődnek, mint a kijelzők. Még a telefongyártók sem követik az Android fejlődését korrekten, majd pont tévégyártók fogják... -
eszgabor
aktív tag
Xiaomi MI Box 3-asunk van a nem okos tévénkhez és nem veszem észre, hogy az android tv platformmal baj lenne. Rendes vasat kellene alátenni és akkor nem akadozna szerintem.
Ez a váltás inkább fillérbaszásilag lesz szerintem. -
Solten
őstag
Gondolom a kedves gyartok belepusztulnanak ha a keszulekbe epitenenek valami ertelmesebb filleres min. 4 magos SOC-ot (Amlogic/Alwinner/whatever) 2GB RAM-al...
(#13) haddent: Tok igaz, TV vasarlaskor ezert is valasztottam NEM "okostevet", Fire TV doboz es hello. Leveri az osszes lassu sz@rt.
-
Az összes belépő model 4k. Remek. Minek?
-
pengwin
addikt
A háttérben talán az állhat, hogy a termékcsaládba gyengébb hardvert építettek, mint a magasabb kategóriás, továbbra is Android TV-t futtató modellekbe
Mégis melyik androidos TV-be raktak eddig normális hardvert? Az egy Shield kivételével, de az meg félig-meddig konzolnak készült.
A legkedvezőbb vélemény, amit eddig Android TV-ről hallottam az volt, hogy nagyon igéretes, de kevés alatta a hardver. -
törölt tag
Hát nekem is akadt gondom, főleg amikor megtudtam, hogy nem lehet Plex-et rárakni. Vissza akartam vinni csak megnéztem a samsungokat lgket és 10-ből 3 szor gondjuk volt. Nem akart működni telefonról való castolás, lefagyott...
Végül maradtam Philipsnél egy chromcasttel a ba**za meg az anyját végszavakkal. -
törölt tag
Azért egészen humoros ez na. Bebizonyították pl xiaomiék, hogy nem szar a robottv platform, csak nem a kínai kvarcóragyárból kell a vasat megvenni mert az olcsó. A mi boxomon is ez fut, egy röccenést nem produkált, pedig nyúzva van jellemzően.
Eleve nevetségesnek érzem a mai világban, amikor aprópénzért mérik már a használható soc-ot, főleg ha nagy tételben terített tv alá szerelnék, de még mindig ott tartunk, hogy a piaci szegmenseket nem a kép/hangminőséggel, jobb anyaghasználattal, ne adj jézusuramisten több eszköz kezelésével -4 hdmi ftw- próbálják megalkotni. Értem én, hogy egyszerűbb rávenni az egyszeri parasztot, hogy hát figyuka itt ez a nem is ismered anyukája szerint szépnek és okosnak mondott saját os, ami becsszó tartalmaz pár appot, vagy egy kicsit drágábban ami mond is valamit neked is. Mert ha döcög, röcög, befagy meg szenved, akkor legközelebb nem fog a vásárló se gondolkozni, és leteszi a 3-400 k-t azért a korrekt tvért.
-
sarkanyolo2
őstag
Vagy ebben a kategóriában futtatják fel, tapasztalják ki a gyermekbetegségeket.
-
h-yle
addikt
Kedves Pillips,
Nem fogsz tudni értelmes okostévé rendszert írni, de még ha össze is jön, akkor se fogja támogatni senki. Nem. Nem, akkor sem. ... Mondom nem.
Üdv,
Bárki aki látott már TV fejlesztést -
törölt tag
válasz
zorrokalap #18 üzenetére
Melyik tavalyi Samsung TV futtat droidot? Biztos nem Tizen lesz az?
-
syC
addikt
Teljesen igazad van. Hamarosan le fogom mondani a tv előfizetést (upc) mert 1: nincs mit nézni rajta, 2: nincs is időnk tvzni, 3: ha benyomjuk a tv-t, leginkább a gyereknek megy vmi mese (yt-ról), vagy ha úgy van, megnézünk 1-2 filmet (külső vinyóról). Amúgy az lesz a vége, lesz neki egy dedikált laptop, benyomom a mostani mediabox helyére, aztán meg ivágom az ablakon. Bt-os touch pados keyboardot neki, aztán el van felejtve az ügy.
Amúgy egész szépen lejátsza a phlips medialejatszója az usbkette külsőről a relatív jobb minőségű 50Mbit-es videókat is. Összehasonlítási alapom nincsen más márkával szemben, lehet nem nagy tudomány.
-
zorrokalap
tag
Nekem tavalyi androidos Samsung van(most vettem) + ra van kotve a raspberry pi kodi-val.
A TV mindent tud(4k netflix, twitch, youtube stb., dlna) meg a bongeszoje is egesz hasznalhato(de azert azt nem hasznalom max speedtest-re). A kodi-hoz hozza se nyulok. Van optikai audio kimenet szoval azzal sincs baj. Eddig nekem is negativ tapasztalataim voltak az "okos" reszevel a TV-eknek, de most kellemesen csalodtam. 4k TV-nel jelenleg ez meg idealis is mert nem kapsz olcson 4k kepes HTPC-et("raspit" vagy akarmit).
Hosszutavon persze az lenne idealis ha a TV csak egy panel lenne es akkor legyen annyival olcsobb amibol meg mindenki megveszi az "okos" reszt kulon. -
Azazael
aktív tag
Nem kellenek bonyolult appok, Netflix, HBO GO, Twitch, Youtube, lehessen rá Chromecastolni, fel lehet dobni egy KODI-t stb. Nekem ez pl elég és az HBO GO kivételével nekem idáig hibátlanul működnek a droidos Philipsen. Nem kifejezetten gyors de lassúnak sem mondanám és kényelmesebb csak a tv-t használni mint egy plusz TVbox-szal mókolni.
-
haddent
addikt
Igen, ezt vártam
Na, de akkor minek is manapság TV? Illetve oké, legyen, kelljen, de akkor tényleg kb. gyártói beszerzési áron kb. 1000Ft spórolásrók kell dönteni?
Egyébként köztudott nyílt titok, hogy a programozói munkaóránál nincs drágább. Tehát magyarán kurva drága volt egy új rendszert rágányolni ezekre. Ez 2 dolgot jelent: sok eladott példányra számít a Philips, illetve mocskosul fillérbaszó az előzőekből következőleg, hiszne normális hardver olcsó, programozói munka drága, tehát valami okos HR -es kiszámolta, hogy 10M eladott példánynál globálisan spórolhatnak 15centet!!!!! (nem, nem per darab, net sum)
-
haddent
addikt
Egy rakás szar az összes smart tv... már várom, hogy mikor jön egy tökös gyártó, aki mondja azt, hogy itt egy tv, van rajta 4HDMI és semmi más. Se tuner, se okos, se semmi. Meg itt egy távirányító, rajta hangerő, mute, input switch. A többit a képminőségre költöttük, viszlát.
Ezeknek a szenvedéseknek semmi értelme. Használtatlan rakás szar az összes alapból is, de ha meg az x86 headless kodi mellé odarakom akkor elsírja magát a kedves 1.5 milliós tv tulajdonos...
(#11) Balika911 hát 80 ezerért hasítson is.. a shield jó cucc, csak az ára nevetséges. Ugyanazt tudom mondani: abból milyen x86 -ot építek és rakok mellé?
syC Ne is mondd.. nekem Sony van. Okoska, még éppen az androidos era előtti. Használhatatlan szar. Bekapcsolás után 5-10 másodperc mire egyáltalán bemenetet tudok váltani.. .Szánalmas szar. De anno ennek volt a legszebb képe, úgyis csak egy inputról használom így fasza..
-
syC
addikt
Nem, de tényleg. Az ötlet nagyon jó. Nekem egy Philips 50PFH6550-em van. Elvileg nem is a leggagyibb hw-van benne, de bűn lassú szegénykém. Youtube, vimeo, airpplay klón appok vannak rajta használva, de tetű lassú mindegyik. Egyetlen szerencséje van a tv-nek, hogy még mindig k*rva szép a képe.
-
törölt tag
Shield TV-n hasít, én azért vettem olyat. Csak hát nem olcsó, és annak is megvan a maga hülyesége, konkrétan a bugos framerate-switching, color space mapping, és a fix 4K skálázás. Előbbi engem nem érint mert fix 60 Hz-en filmezek, utóbbiakat meg nem veszem észre.
A saját távirányítójával a hangerőszabályzó is "mókás" tud lenni. Nekem HUB alapú Harmony-m van, azzal frankó. Illetve többnyire Dolby/DTS sream megy róla, ott meg úgyis az erősítőn állítom a hangot.
-
törölt tag
Én gyakran olvasom, hogy a tévén futtatják a Netflixet, HBO GO-t (ez nálunk Android TV-n éppen nem érhető el, de már dolgoznak rajta) és társaikat, jó lehet az. (Ezt nem azért írom, mert én is így használnám. Nekem például a DD+ és HD hangok miatt nem jó a beépített, inkább egy Shield TV-ről streamelek.)
-
atike
nagyúr
....aztán nehogy jobb legyen a rendszer, mint az Androidos...
-
Biztos sokaknak van szüksége ilyen appokra a TV-n, bár én még nem láttam olyat, aki egy-két próba alkalmon kívül valaha is használta volna az okostévéje okos részét. De biztos van ilyen.
Másrészt egy külső kütyüvel egycsilliószor jobban megoldható a dolog, ha már kell, mint a beépített gagyival... -
Hg3X
tag
Kíváncsi lettem erre az új rendszerre...
-
Cyberboy42
senior tag
philips tvm van, pon ez a kategoria csak ugye android... itt ott belassul, de siman belefer, az amit szeretek benne a sokfele app lehetösége
-
törölt tag
"információk alapján a Saphin keresztül is letölthetőek és futtathatóak alkalmazások"
Az a nagy kérdés, hogy melyikek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Új smart platformmal támad a Philips: jön a Saphi.
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest