Hirdetés

2019. február 19., kedd

Hozzászólások

(#1) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

>a Star Wars jogokat is birtokló Disney pedig 10 új alkotással áll elő idén

A Disney-t nem szabad lenézni. Pláne, hogy most készül bekebelezni a Fox-ot és tervezik a saját online streaming szolgáltatásuk indítását. Szerintem a piac nagyon meg fogja érezni az ő belépésüket.

Words cannot express how much i don't care

(#2) ceripapa válasza Syl (#1) üzenetére


ceripapa
(senior tag)

A disney-nek gyártani is kéne ahoz :D és nem csak a i++ -k Star Wars-t kiadni , de igaz, disneynel van a marvel is ,de a mostani fekete párduc már pl elég gyenge lett , ( feleségem nagy marvel fan ,de azt mondta jobb h nem mentünk ezért moziba ) . Szóval kevesek , még a netflix is sokszor kevés , pedig vannak nézett anime tartalmak amit nem nagyon akarnak megszerezni ,pedig eközben elég nagy a nézettségük :(

(#3) Tomy Yayo


Tomy Yayo
(senior tag)

Ezt annyi helyen leírják, és ugyanez az 'ijesztgetés' ment régen a torrenttel, de továbbra is badarság, hogy elfordulnának a streaming miatt az emberek a hagyományos mozitól. A kettő egymás mellett létezik, sőt, virágzik. A moziban nézés 'event' lesz/lett. Egymás után döntik a filmek a bevételi rekordokat. Az utóbbi időkben tobzódnak a milliárd dolláros filmek, holott a Titanic után hosszú évekig elképzelni se lehetett, hogy bármi akárcsak megközelíti. A bevételekben én nem azt látom, hogy össznépi elfordulás lenne a mozi felől. :N

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo

(#4) DeathAdder


DeathAdder
(PH! kedvence)

Amíg nem lesz minden szinkronon (és 4k-n), valamint nem lesznek elérhetőek a régebbi tartalmak addig nálam sem a mozit, sem a hagyományos otthoni tartalomfogyasztást nem fogja helyettesíteni :N

Pont De Niro meg Al Pacino azok akik nyugger korukra rohamos tempóval ássák el a tekintélyüket...de az is igaz hogy Scorsese nem adja a nevét bármihez :)

You'll Never Walk Alone

(#5) dr.Mura válasza ceripapa (#2) üzenetére


dr.Mura
(tag)

A Fekete Párduc egy nagyon pontosan pozicionált film, amit valószínűleg mi (európai, "fehér" emberek) nem fogunk nagyrészt érteni, a benne szereplő sok kulturális utalás miatt sem. Mintha valaki Kusturicát akarna nézni anélkül, hogy valaha élt volna Közép-Európában vagy a Balkán környékén. Ettől még lehet(ne) persze jó film, de önmagában a sztori és a színészek nem viszik el a hátukon.

Ha a Disney csak a jelenlegi Star Wars színvonalat tudja hozni (khm.. Solo... khm...) akkor kidobott pénz amit a jogokra költenek, mert csak megölik a franchise-t, ahogy a DC-s movie franchise meghalt (Batman vs Superman, Suicide Squad - miközben a Punisher pedig az egyik legjobb adaptáció lett a TV történetében...).

C8H10N4O2

(#6) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)

Azért a tartalom és tartalom között is van különbség. Például nem árt figyelembe venni, hogy a Netflix filmjeinek a többsége mozifilmekhez képest kis költségvetésűek (paradox módon talán a legjobb Netflix film az első volt (Beasts of No Nation), és ahogy sok más későbbi Netflix film is, nagyjából 6 millió dollárból készült el).

Plusz lehet elkezdeni sorolni az emlékezetes és méltán sikeres Netflix filmeket... Én legutóbb a Bright-ban (Will Smith főszereplésével és 90 millió dollárból készült) és a Death Note-ban (Nat Wolff és 40 millió dollár) csalódtam bődületesen. A fent már említett Beasts of No Nation-on túl egy olyan Netfilx filmet nem tudnék mondani, amit megnéznék újra.

Sorozatok terén vannak persze emlékezesetek (House of Cards, Altered Carbon, stb.), és nem vitás, hogy akkora a portfoliója, hogy kb. mindenkit lenyomnak...

De azért a minőségi filmektől még eléggé messze vannak...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#7) Cifu válasza Tomy Yayo (#3) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

Egymás után döntik a filmek a bevételi rekordokat.

Azért ehhez az inflációt se ártana hozzátenni...
Függően attól, hogy számoljuk az Inflációt, a mai napig a legtöbb bevételt hozott film az 1939-es Elfújta a Szél, és az 1977-es Csillagok Háborúja (Az új remény) pedig nagyjából akkora bevételt hozott, mint a Titanic húsz évvel később...

A bevételekben én nem azt látom, hogy össznépi elfordulás lenne a mozi felől.

Márpedig Észak-Amerikában az elmúlt 22 évben folyamatosan csökkentek a bevételek. A mozipiacot a nemzetközi értékesítés mentette meg, ha nem lett volna a Kínai mozipiac megnyitva cirka 15 éve, és nem adná az éves bevételek nagyjából ötödét egymaga, akkor a világpiacot tekintve is zuhanásról beszélhetnénk.

A TV felől pedig határozott elfordulás figyelhető meg, nem véletlen, hogy a Disney is saját online stream-szolgáltatáson dolgozik...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#8) Danex


Danex
(PH! addikt)

Az a baj, hogy aki igazi minőségre vágyik (lásd valódi 4K stb) ott a tömörítések miatt nagyon nem fogja meg azt a réteget.

Aki úgy igazán szereti az új filmeket, ők úgy is a moziban nézik meg, mert a 3-4 hónapos bluray-ig lespoilereznék. Nem mellesleg teljesen jó kikapcsolódás elmenni moziba a haverokkal, bár otthon is lehet közösségi mozit, de szerintem nem sokan engedhetik meg azt a technikát ami tudná hozni a szintet.

A szinkronok hiánya pedig ugyancsak szűkíti az elérhető embereket.

Xiaomi Mi 8 || Suzuki SX4 S-Cross GL+ 1L 6AT

(#9) buvartacsko válasza DeathAdder (#4) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

régen nem láttam már senkit, aki rajongana a szar magyar szinkronért, közben pedig angol szövegek vannak az aláírásában. "facepalm".

(#10) Cifu válasza Danex (#8) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

Aki úgy igazán szereti az új filmeket, ők úgy is a moziban nézik meg, mert a 3-4 hónapos bluray-ig lespoilereznék. Nem mellesleg teljesen jó kikapcsolódás elmenni moziba a haverokkal, bár otthon is lehet közösségi mozit, de szerintem nem sokan engedhetik meg azt a technikát ami tudná hozni a szintet.

Saját mozis "élményeim" így hirtelen, ami eszembe jut:

-Warcraft filmre kb. 5 perc késéssel (már megy a film) ér be fazon, fején kalap, leül, mögötte ülő megkéri, hogy vegye már le, és még ő áll neki hőbörögni.

-Ülünk a moziban, elkezd egyszer csak az elöttünk lévő sor alján egy "stroboszkóp" villogni. Hamar felismertem, hogy ez egy iPhone, amely ugye így jelzi lehalkítva a hívást (miért is szeretem vajon a sima értesítő LED-et az androidos telefonokon, na mindegy...). Már éppen szólni akarok a fazonnak, hogy kapcsolja már ki a diszkófényt, amire végre magától is észreveszi. Majd visszarakja a földre (kabátjába?) a telefont, de hát aki keresi, az nagyon akarja, mert a film alatt még kétszer visszahívja...

-Kellemes, mikor a közeledbe megszólal valakinek a telefonja. Vagy olyan is van, hogy a T. delikvens még fel is veszi, és beleszól, hogy bocsi, moziban vagyok, majd visszahívlak. Lehet kellenének újra a filmek előtti figyelmeztetések arra, hogy kapcsold ki a telefonod?

-Innen üzenem a Cinema City-nek, hogy oltári nagy b@romság volt a Tacos bevezetése a büfében. A pattogatott kukorica is tud idegesíteni, de általában az első 10-15 percben elfogy, és utána végre nem zörögnek vele. A Tacos viszont nem csak zajos, de ráadásul a különféle szószoknak átható szaga (v. illata, izlés kérdése) is van. Külön öröm, amikor a mellettem ülő tini borítja rám a film közepén a megmaradt szószt.

Ez most ami csak úgy hirtelen jött. Sajnos a párom szeret(ne) többet moziba menni, de mozi után ő is prüszköl, hogy hát mennyi b*nkó embert kell elviselni...

Szóval én igazán szeretem a filmeket, de inkább megvárom, hogy otthon, nyugodt körülmények között nézzem meg a házimozirendszeremen. Ezerszer jobb élmény, mint moziba menni...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#11) cintula187 válasza buvartacsko (#9) üzenetére


cintula187
(PH! addikt)

Úgyúgy :K

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#12) ddekany válasza Danex (#8) üzenetére


ddekany
(PH! kedvence)

Ha hozza a Netflix, mondjuk egy 2G-s 1080p x264 minőségét, akkor aki ilyen értelemben vágyik jobb minőségre, az tippre nagyok kicsi piac lehet. Én átlaghoz képes biztos háklis vagyok, zavar ha rángat, zavar ha hibásan beállítva a monitor, stb., de e fölé részemről már nincs sok értelme menni, egyszerűen nem tudok annyi részletet "befogadni", hacsak nem jobbra balra tekergetem már a nyakam, akkor szöget foglal el a kép. (Kivéve, hogy a 60 fps-t az értékelném a rángatás helyett, de ez meg egy megosztó dolog.) Filmekkel nekem leginkább az a bajom, hogy olyan kiábrándítóan ostobák, meg klisések, stb., nincs amit nagyon megnéznék még ingyen sem, nem hogy úgy, hogy elmenjek moziba, amit le is kell organizálni (munka/család mellett nem egyszerű).

(#13) 7Heads Drago válasza buvartacsko (#9) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Lévén hogy magyarok vagyunk nekem megfelel a magyar szinkron. De akkor nem vágom miért nem egy angol/német/spanyol/portugál oldalon tolod a chatet? Egy amcsi oldalon a droidosokkal se kellene vitázni ennyit.
Nem szeretem ha valaki leszarozza az országot/népet ahol felnőtt.

[ Szerkesztve ]

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#14) Syl válasza Cifu (#10) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

Én hasonlók miatt hagytam fel sok évvel ezelőtt a mozilátogatással. Aztán most ismét elkezdtem rendszeresen járni. Csakhogy. Kizárólag feliratos filmekre megyek. Szerencsére ezekről az előadásokról hiányoznak a gyökerek! :R
A Cinema City-ben meg manapság nagyon nehéz elkésni, lévén 15-20 perc reklám/előzetes után kezdődik csak a film :(((

(#2) ceripapa

Igazad van, csak azt azért ne felejtsük el, hogy a Disney-nél ha valamit be akarnak indítani, arra lazán ki tudják csapni az asztalra azt a 10-20-50 milliárd dollárt.

[ Szerkesztve ]

Words cannot express how much i don't care

(#15) GodGamer5


GodGamer5
(senior tag)

Kár, hogy a mennyiség a minőség rovására megy folyamatosan...

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#16) Cifu válasza Syl (#14) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

Kizárólag feliratos filmekre megyek. Szerencsére ezekről az előadásokról hiányoznak a gyökerek! :R

A Warcraftot feliratosan néztük meg, a kalapos gyökér ott adta elő magát...

A Cinema City-ben meg manapság nagyon nehéz elkésni, lévén 15-20 perc reklám/előzetes után kezdődik csak a film :(((

Ami engem is nagyon zavar, mert utálom, hogy a film előtt 15 perc reklámot és 5 perc előzetest kell megnéznem, de ahogy észrevettem a nézőközönség egy jó része már eleve úgy számol, hogy 15-25 perccel később jön be, mert hát nem akarja a reklámot látni...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#17) Syl válasza Cifu (#16) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

Akkor te gyökérmágnes vagy :DDD

Words cannot express how much i don't care

(#18) buvartacsko válasza 7Heads Drago (#13) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

Nem szaroztam le sem az országot, sem a népet. A gyatra rövid idő alatt elkészült magyar szinkronról beszélek. Régen színvonalas volt, ma már nem az. Természetesen én is nézek szinkronnal IMDB 6-7 alatt ratyi 1x nézős filmeket, de egy komolyabb hangvételű jó filmet szívesebben eredeti hanggal, mivel egy filmet nem csak a képi világa határoz meg, hanem az is hogy a szereplők milyen jól adják át maguknak a szerepet és mennyire játszanak hitelesen. Javíts ki ha tévedek, de egy szinkron színész nem tudja magát olyan jól beleélni magát az adott helyzetbe mint az aki ott van és eljátssza azt a szerepet több hetes/hónapos felkészülés után. Ameddig egy magyar szinkron színésznek jó eséllyel van pár napja felkészülni rá, hogy leszinkronizálja az adott szöveget és utána jön futószalagon a következő film.

[ Szerkesztve ]

(#19) buvartacsko válasza Cifu (#10) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

"Hamar felismertem, hogy ez egy iPhone, amely ugye így jelzi lehalkítva a hívást"

amennyiben így van beállítva. ez nem csak némított állapotban van, hanem hangos üzemmódban is. fogyatékos/süket emberek számára van ez kitalálva. csak páran szarul használják.

(#20) DudeHUN válasza 7Heads Drago (#13) üzenetére


DudeHUN
(fanatikus tag)

Szerintem ezt egy kicsit túldimenzionálod. Az esetek 99%-ban a mai magyar szinkron gyenge. Sokat elvesz a filmből. És hangminőségben is jóval gyengébb az eredetinél (lemezen DTS-HD, Atmos vs DD). Részemről a cirka 2005 utáni filmeket szinte sosem nézem szinkronnal, mert túlnyomóan sokkal gyengébbek az eredetinél. Mások miatt viszont esetenként sajnos be esik néha így pár film. És manapság már a feliratozás is rendszeresen hibás a mozikban amúgy...
Ez nem az anyanyelvről, meg a hazafiasságról szól. A mai magyar szinkron egy összecsapott katyvasz a legtöbb esetben sajnos :(

[ Szerkesztve ]

Gamer for Life

(#21) cintula187 válasza 7Heads Drago (#13) üzenetére


cintula187
(PH! addikt)

Nem szeretem ha valaki leszarozza az országot/népet ahol felnőtt.

Az égadta világon senki sem állít ilyet amikor valaki minősíthetetlennek tartja az utóbbi 5-10 év szinkronos termékeit. :R

[ Szerkesztve ]

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#22) ripla válasza Syl (#1) üzenetére


ripla
(őstag)

Disney? Ugyan már. Az orbitálisan gagyi SW 7 és 8 után sorba hozzák az élőszereplős régi rajzfilmjeik remake-jét, és ennyi.
Az egyetlen nézhető filmjük a Zsivány Egyes volt, meg majd remélhetőleg a SW élőszereplős sorozat... valamikor 2020 után.

Huawei P20 Lite

(#23) DeathAdder válasza buvartacsko (#9) üzenetére


DeathAdder
(PH! kedvence)

A szar magyar szinkronnal hencegni is akkora divat, mint azzal hogy minden ami magyar az szar.

A kétezres évek környékén valóban sok volt a gyatra szinkron, és most is akadnak gyenge eresztések (ahogy bűnszar túlhájpolt hálivúdi színészek is, akik valamiért rendszeresen megkapják a főszerepeket és az egekig szopkodják őket), de vannak olyanok amik még jobban is sikerülnek mint az eredeti.

Számomra a film sokkal inkább adekvát szinkronnal, egyszerűen az anyanyelvemen sokkal jobban tudok vele azonosulni, mint idegen nyelven. De még ha valamivel gyengébb is a szinkron mint az eredeti úgy is jobb, mint összerakni egyes fordulatokat, vagy rosszabb esetben olvasni és lemaradni a karakterek kifejezéseiről. Nálam ez százszor többet elvesz mint a szinkron, mert anyanyelvi szinten soha nem fogok semmilyen idegen nyelven érteni, vagy gondolkodni. Lehet én ilyen csökkent értelmű vagyok és másnak megy, és lehet diszlexiás is, mert időbe telik elolvasnom a feliratot miközben a színészre sokkal kevésbé tudok figyelni.

Nyilván más lenne a véleményem ha mondjuk angol lenne az anyanyelvem és abba a közegbe születek, de így kicsit sem foglalkoztat ez az eredeti nyelv dolog, sokszor egyszerűen képtelen vagyok azonosulni a színésszel (pláne ha még a felhájpolt hálivúdi színész is egy szar).

És ennek mi köze ahhoz hogy mi az aláírásom? Ha osztozom valaminek az identitásában ami történetesen nem magyar, és egy nicknév alá beteszem mint aláírást, akkor már eredeti nyelven kellene a filmeket fogyasztanom?

You'll Never Walk Alone

(#24) Syl válasza ripla (#22) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

Le kellene már szakadni erről a sz*rstar wars mantráról. A Disney olyan apróságok birtokában van, mint a Marvel, Pixar és hamarosan valószínűleg a Fox. Na ha ezek a filmek/sorozatok eltűnnek a Netflixről, HBO go-ról, Amazonról stb. és Disney Online lesznek? :U

Ja, és aki szerint sz*rok a magyar szinkronok (való igaz, sok a nagyon gyenge darab), az nézze meg a Netflixes Dark sorozatot. Ez egy némes sorozat, amit angolra szinkronizáltak. Na az sz*r! Olyan sz*r az angol szinkron, hogy inkább némettel nézem...

[ Szerkesztve ]

Words cannot express how much i don't care

(#25) 7Heads Drago válasza buvartacsko (#18) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Ez így már egészen más. Az előző hsz-ben nem így volt írva.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#26) Solten


Solten
(őstag)

Ugy dontottem iden nem hosszabbitom meg a TV liszenszet (£150.50 / ev: ez a BBC-nek fizetett sarc, a "megtiszteltetes" hogy leulhetsz nezni a gagyi musoraikat), inkabb elofizetek a Netflix-re (Amazon-fele Prime videom mar van). Nem nez mar senki TV-t a csaladban, amugy is csak a hagyomanyos fecesz omlik a TV-bol, jobban gyilkolja az agysejteket mint a szesz: 20x ismetelt filmek, agyonreklamozva, keves minosegi sorozat, ertelmetlen lokal szappanoperak (holioksz, isztendersz), idetlen talkshowk, valosagshowk - love island vagy miasz@r, kormany-propaganda, etc, kutyat se erdekli (szo szerint).

[ Szerkesztve ]

Saor Alba

(#27) ripla válasza Syl (#24) üzenetére


ripla
(őstag)

Igaz, a Marvelt kihagytam, ettől még az SW 7-8 egy kalap sz*r.

Huawei P20 Lite

(#28) Solten válasza Syl (#24) üzenetére


Solten
(őstag)

Azert latszik hogy a mennyiseg a minoseg rovasara ment (Star Wars), ezt jol elqrta a Disney. Btw szerintem a Zsivany Egyes a legeslegjobb Star Wars evor.

[ Szerkesztve ]

Saor Alba

(#29) Enxtheone válasza Danex (#8) üzenetére


Enxtheone
(tag)

"Aki úgy igazán szereti az új filmeket, ők úgy is a moziban nézik meg, mert a 3-4 hónapos bluray-ig lespoilereznék."

UPC-nél elvileg van (régebben biztos hogy volt) egy ilyen mozival egy időben szolgáltatása, azzal otthon is lehet nézni azonnal.
Gondolom akkor a többi szolgáltató is könnyedén megoldhatná (de lehet hogy már ott is van hasonló, de csak a szakadozó UPC csodával van tapasztalatom)

(#30) Syl válasza ripla (#27) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

>ettől még az SW 7-8 egy kalap sz*r.

Ebben nagyon egyet értünk :K bár a VIII-at nem láttam. Az arcpirító copy&paste VII után egyszerűen nem vagyok hajlandó több "nagy" SW filmet megnézni.

(#28) Solten

Nálam is pariban van a Birodalom visszavággal. :K

[ Szerkesztve ]

Words cannot express how much i don't care

(#31) Solten válasza Syl (#30) üzenetére


Solten
(őstag)

Oke, a Birodalom Visszavag-ot nehez uberelni... :K

Saor Alba

(#32) buvartacsko válasza 7Heads Drago (#25) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

az előző hsz-nek is pontosan ugyanez volt a lényege.

(#33) Cifu válasza Solten (#28) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

Azert latszik hogy a mennyiseg a minoseg rovasara ment (Star Wars), ezt jol elqrta a Disney.

Nem azért a két fillérért, de az SW VII. és VIII. csak a mozikban egyenként nagyjából 2 milliárd dolláros bevételt hoztak. Ebből nagyságrendileg 1-1,2 milliárd vonult a Disney zsebébe, és alsó hangon is 700-800 millió dollár nyereséget termeltek egyenként. A Rouge One esetében további 400-500 millióról beszélhetünk, egyedül a Solo lett az, amelyik lehet, hogy még az önköltséget sem hozta vissza.

Ettől még nem lesznek jó filmek szerintem sem, de ha az üzleti oldalát nézem, bizony a Disney rohadt jól csinálta, hiszen ez csak a mozis bevételek, aztán jönnek a Blu-Ray, TV, stream bevételek, a merchandise bevételek, stb..

Szóval szeretnék én is így "elqrni" dolgokat... :DDD

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#34) pilóta válasza Cifu (#33) üzenetére


pilóta
(PH! nagyúr)

Az a baj csak ezzel, hogy rövid távon biztos igaz, de hosszú távon nem feltétlen. Mert ha még csinálnak 4-5 ilyen gagyit, akkor a későbbiekre meg már nem ül be a kutya sem.

A legbosszantóbb viszont, hogy pont ennyi pénzből akár normálisra is meg lehetett volna csinálni ugye, semmivel nem került volna többe egy normális forgatókönyv...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#35) Solten válasza Cifu (#33) üzenetére


Solten
(őstag)

Huhh, uzletileg megerte nekik a ket sz@r film, remek... A tobbi un. "Star Wars tortenetet" meg jegeltek, a Solo "kirobbano" sikere miatt. A hosszu tavu hatasat lenne inkabb erdemes vizsgalni a tortenetnek, egyelore vagy veglegesen nem fejik meg ezt a tehenet mert csak csordogal/elepadt a teje.
A hypetrain bevitte az embereket a moziba, a Solo-nal mar eszhez tertek es nem szalltak fel ra.

Jobb lesz nekik, ha ovatosak lesznek a Marvel filmekkel. Szerencsejukre azokat nem ovezi a Star Wars-fele kultusz.

[ Szerkesztve ]

Saor Alba

(#36) Dr. X válasza Cifu (#10) üzenetére


Dr. X
(fanatikus tag)

Te a nachosra gondolsz, mivel tacos nincs, csak taco. Az meg egy tortillába töltött húsos/babos mexikói kaja.:)
A Disney meg kb. a Star Warsos ajándéktárgyakkal megkereste már a Lucasfilm árát, nem hogy a filmjeikkel. Hatalmas aranybánya az egész.

(#37) C4mp3r válasza DeathAdder (#23) üzenetére


C4mp3r
(PH! addikt)

"de vannak olyanok amik még jobban is sikerülnek mint az eredeti."

:DDD :Y tehat szerinted nemelyik magyar szinkron jobb, mint az eredeti szinesz eredeti kornyezetben felvett hangja?

egyebkent ne haragudj, de amit leirtal nekem csak szimpla onigazolasnak tunik, hogy megmagyarazod magadnak miert nem tanulsz meg normalisan angolul. egy b2 angollal siman meg tud az ember nezni egy blockbustert akar felirat nelkul is, de biztosan nem kell olvasnia vegig. es meg lehet tanulni anyanyelvi szinten is, semmi akadaly nincsen csak bele kell tenni az idot. szegyen, hogy a magyarok kb az utolsok az eu-s idegen nyelvet beszelo listan es ezt az otvar szinkron semmilyen mertekben nem segiti.

egy filmhez nemcsak a kep tartozik hozza, hanem a szineszek hangja is, ugy ahogy azt a rendezo es a hangmernokok kikevertek a studioban. a szinkron a masodikat mar teljesen megvaltoztatja, rontja a minoseget. szinte az osszes szinkronos filmnel amit hallottam mostanaban a tv-ben a dzsungelben jatszodik egy jelent es olyan hangja van mintha a szineszek egy sztalnal beszelgetnenek egy full csendes szobaban. aprobb poenok, odaszurasok teljesen elvesznek, mert gagyi a fordito es nem tudja leforditani vagy nem lehet igazan jol.

ugyhogy igen, bemeselheted magadnak, hogy szinkronosan te jobb elmenyt kapsz, mint pl. en az ov-n, de ez ezt en nehezen tudom elhinni

bnet: C4mp3r#2211

(#38) Enxtheone válasza C4mp3r (#37) üzenetére


Enxtheone
(tag)

Szinkronos film az szerintem olyan mint a "szinkronos zene".
Képzeld el hogy a kedvenc külföldi előadódat "leszinkronizálná" kis grófo vagy ki.
:D:D
Hangszerek ugyan azok, dalszöveg is, de azért kicsit más :D

(#39) pilóta válasza C4mp3r (#37) üzenetére


pilóta
(PH! nagyúr)

Ford Fairlane kalandjai? Sokkal sikeresebb volt nálunk, mint bárhol máshol, és ez főképp a remek szinkronnak köszönhető...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#40) C4mp3r válasza pilóta (#39) üzenetére


C4mp3r
(PH! addikt)

tudtam, hogy valaki fel fogja hozni a ford fairlane-t es nagy ferot, de legyen ezt az anomaliat megadom, meg ugyis, hogy ott a szinkronrendezo azert elegge szabadra vette a figurat.

bnet: C4mp3r#2211

(#41) Syl válasza C4mp3r (#37) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

>nemelyik magyar szinkron jobb, mint az eredeti szinesz eredeti kornyezetben felvett hangja

Az én generációm még emlékszik Louis de Funès magyar hangjára :B

(#35) Solten

>Jobb lesz nekik, ha ovatosak lesznek a Marvel filmekkel. Szerencsejukre azokat nem ovezi a Star Wars-fele kultusz.

Valamint a Marvelnél van egy tökös legény, aki kézben tartja és (jól) irányítja az univerzumot.

[ Szerkesztve ]

Words cannot express how much i don't care

(#42) pilóta válasza C4mp3r (#40) üzenetére


pilóta
(PH! nagyúr)

A Blöff is nagyon jól sikerült, Brad Pitt szerintem jobban vakerált, mint angolul :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#43) lenox válasza pilóta (#34) üzenetére


lenox
(PH! addikt)

Nem annyira ertem a logikat, a 2 milliard dollaros gagyi pont azt jelenit, hogy beulnek a nepek, legfeljebb nem te. En arra tippelnek, hogy nem annyira hulyek vannak a Disneynel, tehat pont ki tudjak talalni, hogy ki a megfelelo celcsoport nekik.

(#44) Tsa-bika


Tsa-bika
(senior tag)

Ezt a 'szom országot...elolvasom a cikket, lenyitom a kommenteket, mert kíváncsi vagyok és szeretem a Netflix-et magát + amit és ahogy képvisel, (a sorozataik minőségéről nem is beszélve)..erre: magyar szinkron a téma

Ok.

Nézzetek csak magyar szinkronos cuccokat és habzó szájjal védjétek meg, ugy gondolom, akinek az jelenti a minőséget azzal annyi értelme vitázni, mint gumicukorral szekrényt megtámasztani. :C

[ Szerkesztve ]

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

(#45) noPublicFG válasza buvartacsko (#18) üzenetére


noPublicFG
(senior tag)

Erre egy ellenpélda gyorsan eszembe is jutott: Now you See me. Először angolul, majd magyarul láttam, és döbbenetesen rossz volt az angol hang a magyar hangokhoz képest. Főleg Jesse Eisenberg pizsamás banán hangjától falra tudok mászni. Vagy a Szupercella című csoda, ahol a magyar szinkronok messze fölülmúlják a teljes film értékét. Stb.

plus ça change, plus c'est la même chose

(#46) pilóta válasza lenox (#43) üzenetére


pilóta
(PH! nagyúr)

És mit nem értesz rajta?

Elmagyarázom akkor:

Ráköltesz 500 milliót, hoz 2 milliárdot a gagyi. Örülsz.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 1,5 milliárdot a gagyi. Örülsz, de már nem annyira.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 1 milliárdot a gagyi. Örülsz, de már nem annyira.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 500 milliót a gagyi. Nem örülsz.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 200 milliót a gagyi. Nagyon nem örülsz.

Ellenben ha:
Ráköltesz 500 milliót, hoz 2 milliárdot a nemgagyi. Örülsz.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 2,5 milliárdot a nemgagyi. Mégjobban örülsz.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 3 milliárdot a nemgagyi. Mégjobban örülsz.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 3,5 milliárdot a nemgagyi. Mégjobban örülsz.

Folytassam, vagy érted már?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#47) benedekco válasza C4mp3r (#37) üzenetére


benedekco
(őstag)

Igenis van olyan szinkron ami jobb mint az eredeti, de azt tudnod kell, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Nekem pl Bud/Terrence egyáltalán nem hiteles az eredeti nyelven. A szar-szinkron olaszról nem is beszélve.

Amúgy én sem értem miért nincs annyi versenyzongorista, nem egy nagy cucc. Beteszi az ember az időt és leklimpírozza az egész klasszikus mindenséget is. Ja nem. Na mindegy. Ne aggódj nekem sem lenne egy élet elég hogy beletegyem az időt. Mert szar a nyelv érzékem.
Neki sincs igaza és neked sincs. Neked is igazad van és neki is. De azért így nem kellene egymást ekézni.
B2-vel nézd meg a blockbustert oké, de komplexebb filmekre már nem elég, csak az ha már hozzászokott a füled pl a tájszólásokhoz. Pölö: This Is England. Ez meg pont a másik, szink (ugye mint mondtam neked is igazad van) tájszólást hogy szinkronizálsz? Szóvicceket hogy szinkronizálsz? Ha nem is sehogy, de biztos nem jól.

Én pl nemrég rákattantam a Kuroszava filmekre, meg szeretem a Ghibliket is. De valahogy most nem érzem hogy bele kellene tennem az "időt" a nyelvbe. Mert akkor a cseh, lengyel, kínai, belga, francia, svéd, dán, olasz ésatöbbi filmekbe is bele kellett volna amiket megnéztem az utóbbi jópár évbe. Na azért az már gombócból is sok. Nemhogy beletett időből. Én amondó vagyok, hogy legyen felirat, mert a mai szinkron bárki bármit mond szar. Ha van is kivétel az ezen szabályt erősíti. 1990+os filmeknél már kezd romlani nálam. De 2000+nál már meg se nézem ha nincs felirat vagy nem olyan nyelven beszélik amit értek.

re: (#38) Enxtheone
Mintha nem lenne ilyen?! Úgy hívják hogy feldolgozás.

re: (#39) pilóta
Amúgy igen, ott nem Feró alakított aki sok helyen baromi zavaró volt. De a fordítás és az egész ahogy volt jó lett. És igen ez még 90-es szinkron.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#48) Cifu válasza pilóta (#46) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

Ellenben ha...

Erre tudsz mondani valós példát? Mert szvsz nincs.

A Marvel filmes sem így néznek ki, hiszen hiába költenek rájuk 130-250 millió dollárt (plusz marketing), a bevétel nem folyamatosan emelkedő, például inflációval együtt a mai napig az első Avengers film a legtöbbet behozó, pedig a későbbiekre többet költöttek...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#49) Kansas válasza Syl (#24) üzenetére


Kansas
(senior tag)

Az ne is zavarjon, hogy az összes Marvel sorozat Netflixen készül...
Nem hinném, hogy eltűnnek, legalább is nem hirtelen:
- kétlem, hogy érvényes "sugárzási" szerződéseket lemondanának
- idő kell, míg az új szolgáltatás elterjed, ha a pillanatnyilag legnagyobb streaming-szolgáltatótól hirtelen eltűnnének a filmek/sorozatok, az nem elhanyagolható bevételkiesést jelentene, szerződésszegési díjjal súlyosbítva

(#47) benedekco: "kivétel erősíti a szabályt" mondásnak frappáns, kár hogy nem igaz - a kivétel kifejezetten gyengíti a szabályt. Ráadásul az érvelésed szempontjából is jobb ez így, hisz a jó magyar szinkron sajnos manapság inkább a kivétel, mint a szabály.

Arról nem is beszélve, hogy a Netflixen is egyre több az olyan tartalom, amihez legalább magyar felirat van, és már megjelent pár szinkronos is(sajnos gyanítom, az is inkább a gyengék közül való)

[ Szerkesztve ]

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#50) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)

@pilóta: Az a baj csak ezzel, hogy rövid távon biztos igaz, de hosszú távon nem feltétlen. Mert ha még csinálnak 4-5 ilyen gagyit, akkor a későbbiekre meg már nem ül be a kutya sem.

Én is ezt hittem a Transformers vagy a Fast & Furious filmek kapcsán, várva, hogy na, mikor törlik az orrukkal fel a padlót a mozipénztáraknál... oszt csak jönnek az egyre újabb és újabb részek, és pl. az F&F filmek horror pénzeket is hoznak be...

El kell fogadni, hogy ez első sorban üzlet. Őket nem az érdekli, hogy jól szórakoz, őket az érdekli, hogy sok pénzük legyen belőle. A Solo az első olyan Disney-féle Star Wars film, ami elhasalt a várakozások előtt, paradox módon szvsz még mindig élvezetesebb volt, mint az SW VII. és VIII., amelyek meg dollármilliárdokat hoztak...

A legbosszantóbb viszont, hogy pont ennyi pénzből akár normálisra is meg lehetett volna csinálni ugye, semmivel nem került volna többe egy normális forgatókönyv...

Ez szubjektív dolog, de especiel én bíztam J.J. Abrams-ban, mert a Star Trek rebootot anno szerintem tök jól összehozta. Az más kérdés, hogy aztán az SW VII-et megnézve csak bambán bámultam kifelé a fejemből, hogy mi ez a katyvasz?!?

@Solten: Huhh, uzletileg megerte nekik a ket sz@r film, remek... A tobbi un. "Star Wars tortenetet" meg jegeltek, a Solo "kirobbano" sikere miatt. A hosszu tavu hatasat lenne inkabb erdemes vizsgalni a tortenetnek, egyelore vagy veglegesen nem fejik meg ezt a tehenet mert csak csordogal/elepadt a teje.

Lásd fent...

@Dr. X: Yupp, lehet, hogy nachos. A végeredményen sajnos nem változtat... :(

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.