- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
A céget hidd el nem érdekli. Nálunk minden OS X, mindenkinél MAC, nem is kis cég. Kutyát nem érdekli mid van otthon. A vezetőség a rendszergizdákkal egyeztet, pénzt számolgat és dönt.
Egyik boltban, ahol Ubutnura állt át az egész, nemrég lecseréltek mindent új winDOS-os gépekre... mondom WTF? Valami nem volt jó? De, jó a linux, elvoltak vele ~1,5 évig, de most pályázatra cseréltek mindent. Mivel OS is belefért, az is lett. Persze minél nagyobb az összeg, a "forgatás" után annél többet lehet kiszedni a pályázatból. Szal. az ingyenesség (tudom, h fizetős, supportos verziók is vannak, de nem kérdeztek...) hátrány is lehet.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nemlehet
őstag
Amúgy sok munkahelyen azért nem használnak linuxot mert mondjuk nincs rá az adott célszoftver. Pl egy mérnöki tervezőirodában egy PLM rendszernek általában nincs linuxos verziója. Esetleg MAC-es de többnyire az sincs. Vagy ha egy vállalatnak saját szoftvere van (pl könyvelőirodák) azt sem lehet csak hipp hop átültetni linuxra. Főleg hogy előnnyel sem járna, hiszen a szoftver már megvan, valószínűleg jól fut az adott gépen akkor minek költeni rá?
A kiadók megint csak a pofájukat lebegtetik. Nem lesz itt semmi az ő részükről....
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
bambano
titán
"Egy Amazon/Google méretű cégre eddig sem volt sok hatással a konzumer rétegben elterjedt rendszerek aránya.": ez tény. desktop linux részaránya mondjuk 1%, google esetén a linux részaránya 99.99%.
"Ha Linuxra már most elérhető lenne minden szoftver olyan minőségben és funkcionalitással, mint Windowsra": pont ezt nem érti senki, hogy egyáltalán nem kell olyan funkcionalitás, mint amit a windowsos cuccok "tudnak". vagy nem tudnak.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
a döntéshozók a költésben érdekeltek. nulla forintnak akárhány százaléka nulla, ezért nem érdekli őket a linux. dolgoztam minisztériumi környezetben egy évtizeddel ezelőtt, az én gépemen akkor is linux volt, és mindent meg tudtam oldani. biztos lehetsz benne, hogy a linux 10 évvel ezelőtt is alkalmas lett volna a minisztériumi alkalmazottak 99%-a számára. következésképp nem a linux alkalmazhatósága volt az érv, hogy mégis inkább kifizetnek egy zsák pénzt egy ms disztribútornak.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
leviske
veterán
ViZion-nal értek ebben a témában egyet. Nem sok köze van az otthoni felhasználásnak a cégekhez, pláne nem a nagyokhoz.
Egy Amazon/Google méretű cégre eddig sem volt sok hatással a konzumer rétegben elterjedt rendszerek aránya. Valószínűleg az NSA botrányt követően (meg úgy általánosságban is) arra fognak törekedni a komolyabb cégek, hogy saját maguk által ellenőrzött szoftvereket használjanak, jó eséllyel már egyedi igényekre tervezett/terveztetett hardverekkel együtt.
Ugyancsak az NSA botrány miatt logikus lépés lenne, ha az összes komolyabb állami szervezetet és bank rendszereket átállítanák Windowsról.
A Patriot, THAAD, Aegis, Black Hawk és az F/A–18 terveinek kiszivárgását követően az amcsik részéről is logikus lépés lenne a Microsofttól megvonni a bizalmat és egy saját, kevésbé általános felépítésű rendszerre átállni.A kisvállalatokat meg elsősorban a pénz és a rendelkezésre álló lehetőségek irányítják. Ha Linuxra már most elérhető lenne minden szoftver olyan minőségben és funkcionalitással, mint Windowsra, akkor ugyancsak az égegyadta világon senkit nem érdekelne, hogy a dolgozók mit használnak otthon.
Az otthoni felhasználókat érdemes külön kezelni a vállalati szférától, hiszen az otthoni felhasználók is nagyon sokféle rétegből épülnek fel.
[ Szerkesztve ]
-
Roppant ritka, de ha otthon azt látja sok-sok ember, hogy szépen megy a Linux, akkor elkezd felszivárogni a kis cégeken keresztül a nagyok döntêshozóiig. Szerinted a MS miért nem küzd igazán a warez ellen?
Amúgy nézz el a Suse honlapjára, azt elég sok állami szerv használja külföldön.Mutogatni való hater díszpinty
-
pakriksz
őstag
Dehogynem, több helyen visszarakták/dual bootba raktak emiatt vindózt...
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
ViZion
félisten
Te érted félre, illetve ezek szerint nem értetted amit írtam / amire írtam. Az, hogy van jogtulajdonos... most mivan? Vagy azt írtam valahol, h linuxon csak az lehet, aminek "nincs gazdája"? Bakker, csak a DX-ről volt szó, beleolvastál és nem értetted, vagy nem tudom mit gondoljak.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dabadab
titán
Ne keverd mar a dolgokat. Ha valaki a Steamen keresztul akarja terjeszteni a jatekat, akkor a Valve abbol reszesedest kap, akkor is, ha az a jatek Windowson vagy OSX-en fut (amiket ugye szinten nem a Valve irt) - viszont te nem errol irtal.
Ha viszont valaki ir SteamOS-re jatekot es nem a Steamen keresztul terjeszti, hanem mondjuk sajat webshopon vagy akarmi, akkor meg a Valve nem kap belole semmit - marpedig te azt irtad, hogy a Valve ebben az esetben is kerne penzt.(#36) ViZion: Teljesen felreerted a helyzetet. Eleven nem az van, hogy a Linux nem tamogatja a DX-et, hanem az, hogy a DX nem tamogatja a Linuxot. Ha a MS ugy dontene, hogy az az erdeke, hogy Linuxon is legyen DX, akkor abban a pillanatban lenne DX Linuxon gond nelkul. Sot, bizonyos mertekben most is van, hiszen ott a WINE, aminek az egyik feature pont az, hogy van benne egy DX - OpenGL fordito.
(#40) ViZion: jogtulajdonosa gyakorlatilag az osszes programnak van (igen, maganak a Linuxnak is, mondjuk ott tobbesszamban lehet beszelni), szoval ez igazan nem valos kulonbseg.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
ViZion
félisten
Idézem magam: "nem nyílt, van tulajdonosa." a mondatot végigolvashattad volna...
pl. Ubuntu telepítéskor a third party cuccokra kér pipát, de a legtöbbnél utólag kell felrakni pár cuccot, pl. zenelejátszáshoz, filmekhez. Nem azért, mert a DVD-re nem fért.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
semmiféle akadálya nincs annak, hogy linuxon nem nyílt cuccok fussanak. lásd: oracle, sap.
a dx is futhatna, ha az ms nem kapna sírógörcsöt a gondolattól. a non-free nvidia driver is fut linuxon, nincs belőle gond. nekem mp3-ra nem panaszkodott még, a deccs miatt szokott raplizni a linuxom.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ViZion
félisten
A közszféra és az oktatás... nézzed meg pl. az új iskolai gépes pályázatot, ott nem lesz ingyenes linux, mert a beüzemelés/karbantartás költségéből nem lehet annyit szakítani (ELLOPNI, igen), mint a fizetős OS + új gép témával...
-
Jack@l
veterán
Nagy általánosságban értettem, ez megy a közszférába, oktatásban, nagyvállalatoknál. (nem sok cég van akinél a szervereken kívül desktopon is linuxot tolnak) Lehetne, de valahogy nincs.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
ViZion
félisten
"linux sosem fogja tamogatni a DX-t" ...mert semmi köze hozzá, nem nyílt, van tulajdonosa. Az nem úgy megy, hogy hopp, rakjunk DX-et linuxra. Sőt, a jogi macerák miatt még MP3 és a flash lejátszáshoz is külön klikkelni kell, h elfogadod a bla..bla...
A megszokás dolog is érdekes, jöttek a tabok, nem hisztizett senki, h nem win fut rajta... lol. Aki akarja, az tud váltani.
Jack@l: "Gondolj bele mennyi irodában állna linux, ha mancika nem idegenkedne tőle" Munkahelyen majd pont a "planktonok" mondják meg min akarnak dolgozni. Nálunk pl. OS X, meg néhány Win 7 van. Az OS egyáltalán nem, de az Office mondjuk választható: Open Office, Libre Office vagy van pár MS Office licenc is, (OFF)de az OS X alatt sz@r.(/OFF)
Szal. olyan munkahely roppant ritka, ahol megmondod milyen HW/SW legyen a munkakörnyezet... Megjegyzem az érkező 40 éves új kolléga is pikk-pakk "megszokta", mert ha fizetést akar, akkor dolgozik ezen. Felhasználói szinten egyik OS sem az ördögtől való amúgypakriksz: dettó. Munkahelyen pont nem izgatja a céget, h otthon mit használsz. Logikádat követve, akinek csak konzolja volt életében, az nagyon megszívja munkahelyen... Playstationnal PPT-t szerkeszteni eléggé szopóág lehet
[ Szerkesztve ]
-
ddaydome
senior tag
Használtam Ubuntut és sokminden tetszett benne és sokminden nem. Átlagember vagyok, nem értek a programozáshoz és pl. a hangkártyadrivert sem tudtam rendesen megoldani (asus xonar Dx), hogy 5.1-ben menjen. Szívesen fel is tenném, ha sok windowsra megírt játékot is futtatni tudnék, mindenféle átlag feletti varázslat nélkül. Az is feltűnt, hogy laptop üzemidej vagy 1,5 órával megugrott, gondolom okosabban használja az erőforrásokat.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
pakriksz
őstag
És szerinted miért használják a vállalatok? Mert a begyepesedett vindózon (valszeg játékokon vagy a "gyerek játékos gépén") nevelkedett júzer ugyan azt követeli amit otthon látott.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a toolokon múlik. Nyilván kell egy jó validátor, profilozó, debug, de a fő előny ott van, hogy amit megírsz a low-level API-ban, azt elemezni tudod. Látod, hogy hol van a gond és kijavítod. A high-level API-ban a driver elrejti előled a munkát. Érzed, hogy gond van, de nem látod hol. Ez növeli meg drasztikusan a fejlesztési időt, mert csak akkor tudod javítani a hibát, ha megérted, hogy miért van, de ezt jelenleg nagyon sokszor nem tudod megtenni, mert nincs teljes kontrollod a programfuttatás felett. Nagyrészt a driver csinál valami varázslatot, hogy jó legyen, aminek örülsz, de ha ezt nem teszi meg, akkor nem fogod tudni kideríteni, hogy miért nem varázsol a te kódodban.
Ezt a varázslós, feketedobozos, "igazából nem tudod mit csinál a driver" rendszert akarják leváltani.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
tranceplanet
addikt
Pont arról volt szó, hogy a Maxwell generáción megoldható lenne a mantle (ha jól rémlik abu is írta). Nvidia viszont soha nem fog olyan drivert írni, amin a konkurencia API-ja működik. Eléggé úgy néz ki, hogy DX12-ig nem lesz itt semmi. Helyesbítek, az AMD megcsinálta a GCN-hez a mantle-t, aki szeretné használni a low level API-t, az vegyen egy GCN kártyát. Űgy tűnik az AMD-n kívül mindenki a csodát várja, AMD nem ült a babérjain és alkotott valamit, úgy tűnik pár fejlesztő látja is benne a fantáziát, nem véletlenül. AMD megmutatta az utat merre kell menni, itt az idő, hogy a többiek is megmozduljanak. Na most már befejeztem az AMD fényezését, de ami igaz, az igaz.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gondolom pl. Mantle-nek jód debug meg fejlesztő eszközei vannak, ezért lenne olcsóbb és egyszerűbb 2-3 ilyet támogatni, mint a mostani ogl-t önmagában?
Az nV hol tart most ezzel?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Intel, NVIDIA és AMD külön-külön API-jára is jóval olcsóbb fejleszteni, mint OpenGL-en keresztül támogatni mindhárom cég hardvereit. Ez itt a fő gond. Ha lenne mindenkinek saját low-level API-ja, akkor az nem lenne probléma. Azokat támogatnák és kész. Persze egy közös low-level API akkor is jobb, de ha teszem azt, mindegyik gyártó külön low-level API-ja HLSL-t használna, akkor gyakorlatilag csak két extra ember kellene a program kifejlesztéséhez, ahhoz képest mintha egy közös low-level API lenne.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Cathulhu
addikt
Nem egy API lesz, hanem sok. Sajnos. De az EA már támogatja a mantlet. Majd ha az nV meggyőzi, támogatja az övét is, ha nem, akkor nem lesz nVidiás gép. Ennyi. Most viszont semmi nincs, ennél minden opció jobb.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csakhogy az nVidia nem Mantle kompatibilis, és ez fordítva is igaz. Emiatt biztosan nem lehet egy API-t csinálni. Szép lenne, de üzleti érdekek és HW eltérés miatt sem valósulhat meg a "közös mantle" api.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Cathulhu
addikt
Konzoloknál is kizárják őket ugyanúgy, ez is csak egy konzol. Jelenleg úgy állunk, hogy van OpenGl és nincs játék senkinek, ezen csak javítana egy Mantle és pár játék pár gépen. Az nV előtt is ott a lehetőség, elő kell húzni egy APIt és meggyőzni a nagy stúdiókat. Intel nem számít senkinek, ami elfut egy intelen, arra elég az ogl is, amihez kevés, ahhoz az intel is az. Az ogl olyan szintű átalakítása amilyent szeretnének az még évekre van, addig kell valami. Ismerve őket az el fog tartani, mire egyáltalán megegyeznek abban mit szeretnének. Ebből a szempontból a zárt APIk jóval előnyösebb helyzetben vannak. Én is szeretném, ha az ogl versenyképes lenne, de ilyen tempóban sose lesz már.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
De ez sem jó, mert akkor meg az nVidia támogatta játék fejlesztők esnek ki a képből, a játékaikkal együtt. Ezen az úton csak úgy lehetne járni, ha megcsinálnák a (azt hiszem készülő) nVidia saját Mantle megoldását, meg az Intelét is. Így viszont már 3 külön rendszerre kell fejleszteni.
A korábbi cikk alapján egyértelműen az az út járható, ha újraírják az OpenGl-t a mai szemléletek szerint. Ez időbe telik, sajnos már meg kellett volna csinálni a SteamOS startjára, most minden sokkal egyszerűbb lenne mindenkinek.
-
Cathulhu
addikt
Ha a mantle lenne a kalapból előhúzott nyúl, és hirtelen, azonnal megoldást kínálna arra a gondra, amihez az openGlnek alaphangon is évek kellenének, akkor egyszerűen minden steammachinet gcn-el kell adni. Mindenki boldog lenne, egy csomó mantle kompatibilis motor készülget.
-
dabadab
titán
"raadasul linuxon mindig a legujabb kernelt kellene hasznalni ha Uj vas van alatta"
Tekintve, hogy lenyegesen egyszerubb frissiteni a Linux kernelt, mint mondjuk egy windowsos Catalystot, en ebben nem latok problemat.
(#15) leviske: "elvárnák, hogy az összes kiadó perkáljon nekik a Linux-ra SteamOS-re lépésért."
Ezt honnan szedted? Semmi ilyesmirol nem volt szo.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Balazs_
senior tag
A hírt olvasva, kicsit olyan érzésem volt, hogy egyetlen megfelelő API állhat rendelkezésre linux alá: a Mantle. (Bár ha jól tudom még nincs linux portja.) Bár ez sajnos nem lenne megoldás, mert az nVidiasok és régebbi AMD-sek kiesnek.
Mellesleg így én sem értem, mit várt a Valve. Oké, hogy az indie játékok jönnek Linuxra is, de a HCGémer nem fog váltani csak az indie és egy-két jobb linuxport miatt.
FeketePok: nézőpont kérdése, hogy a Win8 felülete tetszik-e, személy szerint nekem bejön. Elégedett vagyok vele. -
FeketePok
tag
"a felhasználói élmény nálam nem üti meg a küszöböt" hihi meg szerencse,hogy az a gusztustalan tapikeernyore kihegyezett csempes kezelofelulet amit a win 8 nyujt meguti a mercet nalad ,csak gratulalni tudok .
A vallalati szfera lassan belatja,hogy a Mancika gepek 80%-a nyugodtan atallhat linuxra amit azokon el kell vegezni arra tokeletesen megfelel a linux is,ja hogy Mancikanak nem tetszik linux hat vagy megtanulja vagy megy a boci seggehez mukahely nem kivansagmusor.
Ami a Valvot illeti hat igen ok nagyon szeretnenek mas szerszamaval szexelni vagyis ne fektessunk semmit sem anyagilag sem szellemileg az uj konzolunkba de huzzunk maximalis hasznot.Lassan ra kellene ebredjenek jobb lenne elengedni Nvigyia kezet beallni AMD moge es fejleszteni a Mantlit linux ala es akkor mindjart lenne esetleg hasznalhato api amire a jatekfejlesztok is hajlandoak lennenek fejleszteni.egyes idiotak szerint:az Intel a CPU-k BMW-je
-
leviske
veterán
Dolgoznak? Kiadtak egy operációs rendszert úgy, hogy gyakorlatilag csak az GUI kinézetét dobták ők össze és erre elvárnák, hogy az összes kiadó perkáljon nekik a
Linux-raSteamOS-re lépésért.Vicces módon, mikor az első Valve OS pletykák felröppentek, biztosra vettem, hogy össze mernek majd rakni egy saját API-t amivel a Linux beugrik a Windows és a konzolok közti szintre, de úgy tűnik a cég szimplán arra számított, hogy majd az nVidia megcsinálja a játékokat és ezzel Newell minden terhet másokra háríthat a tiszta haszon érdekében...
(#14) bambano: Nem a Linux a bajuk, hanem, hogy a közösség képében nem egy ingyen, irányítottan dolgozó bagázst kaptak a kezük alá...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Freddy TNT #10 üzenetére
mi az értetlenkedés oka? de ha nem lenne egyértelmű mások ki is fejtették mire gondoltam.
-
Jack@l
veterán
Amúgy már az MS is készül kicsit a linuxos térhódításra, a fejlesztőeszközeiket már kezdik megnyitni arra a platformra is. Szóval egyátalán nem hülyeség amit mondott. Gondolj bele mennyi irodában állna linux, ha mancika nem idegenkedne tőle és minden progi létezne rá amit használnak? Szted ki fizetne windowsért azután?
Ha ugyanúgy lenne játék oda is, és felnőne egy generáció aki flottul hozzászokott, hidd el hogy jópár 10%-al kevesebb win fogyna mint manapság, amikor szinte mindenki azt használja aki géphez ül, kiskorától fogva.
UI: arm meg előbb utóbb átveszi a helyét a kis irodai/home gépeknek, arra meg egyenlőre linux a befutó.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
BE4GLE
aktív tag
"így a nagy kiadók egyelőre csak erkölcsileg támogatják a Valve törekvéseit"
Tehát nem támogatják.Redmi Note 9 Pro
-
Freddy TNT
őstag
Félre értés ne essék. Nem vagyok linux fan, sőt utálom De én úgy látom, hogy a többség kényelmi okokból nem vált. A játékosok elsősorban azért nem mert nem megy linuxon.
A többiek meg azért mert az évek alatt ezt a felületet szokták meg. Na de ha a linux idővel szinte csak kinézetben térne el a windowstól, ráadásul ingyen akkor..... ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Freddy TNT #5 üzenetére
ezen még dolgozz szerintem.
-
F34R
nagyúr
Ahhoz legalabb 50 ev kellene raadasul linuxon mindig a legujabb kernelt kellene hasznalni ha Uj vas van alatta. En ennek ugy semmi ertelmet nem latom csakis a garazsprojecteknek van valami eletkepessege.
-
LazaCCC
tag
Hjaj, mitől mehetne a süllyesztőbe? Nem a játékosok tartják életben a Wint, hanem a vállalati szféra. Sokszorosát adják el oda ... és eladják, mert ugye a játékosok sokasága meg sem veszi ... és még a játékokat sem.
Egyáltalán nem vagyok Linux párti, egyszerűen a felhasználói élmény nálam nem üti meg a küszöböt, na meg persze játékos is vagyok, így meg főleg ... de ez nem változna akkor sem, ha holnaptól minden játék megjelenik Linux alá is.
Elég nekik PC szinten egy platformra fejleszteni, sokára lesz az még, hogy itt is több platformra fejlesszen mindenki, mint a konzolok esetében .... hiszen ott a sokszorosát adják el 1-1 platformon, mint PC-n össz ... pedig Ők vannak kevesebben, még ha csak X360+PS3 felhasználóból van is kb 160 milla.A mai legkelendőbb FPS-eket is több vásárló nyomja kontrollerrel, mint egér+bill-el ... és ez azért vicces
A SteamBox egyelőre egy vicc ... elbaszott erőművek kiba drágán egy Linux disztribúció futtatására, amin jó ha a játékok 90%-át csak streamelni tudod egy Win-es PC-ről ... persze komplett PC lesz az is, mehet rá Win, csak akkor meg minek a SteamOS ... hiszen végülis Win alatt minden van, ami ott is ............
-
Freddy TNT
őstag
Linux is PC, sőt manapság a MAC is
Azért lássuk be elég súlyos érdekek sérülnének ha lenne egy MAC és LINUX alatt is működő API.
Mindenki aki eddig feketén használta a windows-t játékra az legálisan lecserélhetné linuxra. A megszokás pár hónap és a microfos örökre menne a süllyesztőbe.
Az új generáció meg ha linuxon játszik eleve azt szokja meg, irodában sem lesz idegen neki. Szóval akkor hosszú távon reszeltek a windowsnak.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
No ez az amit nem fognak......
a linux sosem fogja tamogatni a DX-t a jatekfejelsztok elsodleges celpontja a PC es a konzolok, ebbe nem fer bele se a MAC sem a linux. Szoval arra ne is varjunk hogy a huzocimek kijjonnek idoben ra, max evek multan (akkor is oruljunk) En ugy latom az uj Unreal Engine 4-el talan van valami esely arra hogy legyenek jobb jatekok linuxra is esetleg valamilyen UE A++ cim is. -
nagyúr
dolgoznak ők, ha megéri. az pedig csak akkor derül majd ki, ha valaki megpróbálja. kockáztatni az, amit nem akarnak egy bizonyos mértéken fellül, mivel ez már a sok-pénzből-még-többet világa, nem a vöröskereszté.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Jack@l
veterán
Csak úgy mellesleg megkérdezném, ha annyira érdekli őket a linux, mivel szeretnének fejleszteni rá? Mert nem úgy fog ám az menni, hogy hopp megjött az új (csoda) api és két hónapon belül kint van a játék...
Szóval támogatnák a linuxot, ha futna azon is ugyaúgy a dx...
Tessékcsak szépen opengl-re is megírni a motor magját és akkor nem kell sírni a gyengébb grafika miatt.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
törölt tag
Röviden és tömören,: ismerünk egy API-t, akarunk új piacot, de nem akarunk pluszban dolgozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jövedelem
- Windows 11
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elite: Dangerous
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.