- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
bambano
titán
"Német külügyminisztérium": jaja, a német külügy kiváló példa arra, hogyan kell sok energiát belefeccölni és végül tökéletes sikert elérni a "lehető legelb..tabb linux migrációs projekt" versenyen.
komolyan mondom, nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy ennél rosszabb módot találjak linux bevezetésre, mint ők.nem csoda, hogy megbuktak. másrészt az a projekt 13 éve indult. a linux 2014-ben nem ott tart, mint 2001-ben.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
tényleg, kösz, hogy emlékeztetsz, el is felejtettem mondani, hogy a minisztériumi kajáldában a fotóbolt hiánya miatt rinyáló grafikusokat neurobiológus hordák nyugtatták le... és az államtitkári kabinetüléseken is milyen jól elmagyarázta nekem egy kékszemű neurobiológus csaj a vegetatív szabályozókört...
"Nagyon lenéző, lekicsinylő hozzáállásnak érzem, hogy az irodai munkák 90%-ra úgy hivatkoztok, mintha az Office használata lenne a dolgozó legfőbb baja, mikor a gépen dolgozik.": most vagy fogalmazni nem tudsz, vagy tévedésben vagy. Szerintem nem az irodai munkák 90%-ára hivatkozunk úgy, hogy office, hanem a 100%-ára. ettől irodai munka. és irodai munkára offiszt használnak.
ezt te veheted lekicsinylő hozzáállásnak (nem az), de akkor szállj le a valóságban a földre, és nézz szét. irodában nem fotóboltolnak, pláne nem neurobiológusok toszojgatják az egereket. legalábbis a komputeres egereket nem.
-
bambano
titán
az okokat nem firtatnám. de ha kivesszük az okot a mondatodból, és így fogalmazunk:
"Ez az állítás ebben a formában azt jelenti, hogy sok cég dob ki több százezret, esetleg milliót az ablakon operációs rendszer licencelésre "
akkor igen, ez a helyzet.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
"Nem, nem a fotóretusáló miatt nem felel meg nekik a Linux, hanem rengeteg másik program miatt, ami ugyancsak nem érhető el Linux-ra.": megint egy túlzó általánosítás. Nem azt kellene nézni, hogy hány windowsos szoftverről tudsz, ami nem érhető el linuxra (mert akkor azt is kellene nézni, hogy hány linuxos van, ami nem érhető el windowsra), hanem azt, hogy hány olyan szoftver van, amire *ténylegesen szüksége van*, és nem érhető el linuxra és nincs normális helyettesítője sem.
a munkahelyek zömében nulla.
-
bambano
titán
"Normális országban nem Minisztérium Mancika jelenti a munkavállalók 90%-át, sőt, az 1%-ot sem éri el.": nem mondtam, hogy minisztérium mancika a munkavállalók 90%-a, azt mondtam, hogy a munkahelyek 90%-án pont ugyanúgy dolgoznak a gépekkel, mint minisztérium mancika.
az az állítás pedig, hogy minisztérium mancikának, meg a többi sorstárs 90%-nak azért nem felel meg a linux, mert nincs rajta "rendes" fotóretusáló program, továbbra is nevetséges.
egyébként is, a fotóbolt gyakorlatilag hazudozásra való csak. vicc.
-
bambano
titán
én is tudok találni olyan foglalkozásokat, ahol a linux vagy a linuxra elérhető program kevés. még nagyon meg se kell erőltetni magam.
csak fogjuk már végre fel, pláne azon threadben emlegetett szövegkörnyezetben, amire válaszoltál, hogy a munkahelyek *ZÖME* nem ilyen. például én minisztériumi mancika kategóriás munkahelyeket emlegettem, ahol lóhimbilimbit se számít, hogy a gimp gyengébb, mint a fotóbolt.
Neked kevés a linux? fizesd meg a windowst, én nem bánom. de az államigazgatás és az üzleti szféra gépeinek nagy többsége esetén elég a linux. ezeken a gépeken nem számít, hogy nem fut az autocad, nem programoznak plc-t, nem retusálnak fotóbolttal képeket, stb. levelet írnak, emaileznek. slussz. oké, nagy ritkán fényforrást csinálnak (lásd: powerpoint, fotonok földművelő szemébe juttatására).
nevetségesek azok az állítások, hogy ezer dolgozó emberből 1-nek valóban kell a fotóbolt, akkor a másik 999 számára is rossz a linux. nehéz elfogadni, hogy mennyire tévesen túlzóak ezek az általánosítások?
"Ezt mond egy grafikusnak vagy fotósnak, akinek a Gimp funkcionalitása nem elég": hát ja, amikor a minisztériumba jártam dolgozni, ott is az ebédlő tele volt grafikusokkal, akik afölötti bánatukban, hogy linuxon nem tudnak grafikai utómunkákat végezni, kétpofára habzsolták a süteményeket, hogy helyrebillentsék a lelki egyensúlyukat.
"Senki nem a Linux-tól várja el, hogy Windows legyen, de tény, hogy a Microsoft rendszeréhez viszonyítva a rá elérhető szoftverkörnyezet primitívebb/ funkciószegényebb/ gyengébb/ butább.": önmagában ez az állítás is megérne egy bizonyítást (szerintem nem igaz), de ez mellébeszélés, mert a kérdésfeltevés is rossz és pejoratív. azt kellene vizsgálni, hogy ami nincs meg linuxon, arra ténylegesen szükség van? és a válasz minden bizonnyal az lenne, hogy nincs.
-
bambano
titán
a mérnöki szoftveres munkahely az nem sok. a könyvelős se annyira. a céges munkahelyek elsöprő többségén word és outlook megy. a következő kategórián meg az office többi darabja is.
ezek adják a céges rendszerek zömét.
egyébként pedig pont a cégek saját szoftverét egyszerű átírni, mert ott megvan a forrás. vagy pedig ha eredetileg is jól írták meg, akkor nem is kell átírni. az alkalmazásra pedig megérheti költeni, ha a kliens oldali cuccokon utána olyan nagy megtakarítás lesz, hogy az egyenleg pozitív. plusz mindenki saját szájaíze szerint kalkulálja hozzá a mellékhatásokat (pl. snowden). én dolgoztam olyan helyen is, ahol addig szivárogtak az adatok, míg a céges levelezésről átszoktunk egy sajátra. tudod mekkora törés újságban látni az általad írt titkos doksit?
-
bambano
titán
"Egy Amazon/Google méretű cégre eddig sem volt sok hatással a konzumer rétegben elterjedt rendszerek aránya.": ez tény. desktop linux részaránya mondjuk 1%, google esetén a linux részaránya 99.99%.
"Ha Linuxra már most elérhető lenne minden szoftver olyan minőségben és funkcionalitással, mint Windowsra": pont ezt nem érti senki, hogy egyáltalán nem kell olyan funkcionalitás, mint amit a windowsos cuccok "tudnak". vagy nem tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
a döntéshozók a költésben érdekeltek. nulla forintnak akárhány százaléka nulla, ezért nem érdekli őket a linux. dolgoztam minisztériumi környezetben egy évtizeddel ezelőtt, az én gépemen akkor is linux volt, és mindent meg tudtam oldani. biztos lehetsz benne, hogy a linux 10 évvel ezelőtt is alkalmas lett volna a minisztériumi alkalmazottak 99%-a számára. következésképp nem a linux alkalmazhatósága volt az érv, hogy mégis inkább kifizetnek egy zsák pénzt egy ms disztribútornak.
-
bambano
titán
semmiféle akadálya nincs annak, hogy linuxon nem nyílt cuccok fussanak. lásd: oracle, sap.
a dx is futhatna, ha az ms nem kapna sírógörcsöt a gondolattól. a non-free nvidia driver is fut linuxon, nincs belőle gond. nekem mp3-ra nem panaszkodott még, a deccs miatt szokott raplizni a linuxom.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest