- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NiMH akkumulátor
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
Es bar mondani konnyu ra, hogy snassz, megsem tudsz ilyet festeni.
Azért, mert nem vagyok szusi-mesterséf, meg tudom mondani hogy szar-e, amit az étteremben kaptam...Vesával kell teljesen egyetértenem. Szép színes 5 perc hírnév, akire jövő héten már nem emlékszik senki.
Bélabá
-
Vesa
veterán
Ez az egész inkább kultúrsznobság.
Nem attól tartják most őt "művésznek", mert zseniális ötlettel megálmodta ezt a nem túl eszes "festőeszközt", hanem azért, mert valahol, valaki, valamilyen okból felkapta a médiában és most eleve "művészként" hallanak róla. Ha azok, akik most művészként kezelik az öreget, elsőként az út szélén, a kocsiból árulva látták volna meg a képeit a hétvégi családi bzaározás közben, akkor feltehetően egyetlen legyintéssel elintézték volna a "művészetét". De így már, hogy társul mellé a hype, "művésszé válik". Az "egyenes vonal" sem attól művészi, mert olyan nagyon egyedi, inkább attól, hogy adott pillanatban felhype-olta egy olyan ember/médium, melyek még több kultúrsznobot érnek el a véleményükkel. A többi már csak csordában megy utánuk, mert kell nekik az érzés, hogy "én is értem".
Olyan ez, mint amikor a borsznobok méhpempős kúkuszt és tejbegrízes bundáskenyeret vélnek felfedezni egy bor ízvilágában. Ez is nyilván baromság, de kell a tudat, hogy "az értők táborába tartozom tehát endkívül kultúrált vagyok". Véletlenül se a valóságtól már teljesen elrugaszkodott, kultúrsznob.A tudomány a valóság költészete!
-
pomorski
őstag
Érdekes, mi mindenre alkalmas az a "kiváló" Excel!? Egyszer asszem a CHIP magazinban olvastam, hogy valaki megpróbált megoldani egy implicit differenciálegyenletet Excelben és arról írtak az újságban... Erre egyből reagáltam is az alábbiak szerint: "Implicit differenciálegyenletet Excel-el??? Jó hogy nem már Total Commanderrel!!!" Ezt leszámítva minden elismerésem a "művésznek", ez igen!
[ Szerkesztve ]
-
-
anulu
félisten
i7-860, 16GB RAM, SSD, Win10, Excel 2016, dettó. kb 2mp-et gondolkodott
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Sinesol
veterán
Igen, szerintem is csak egy fordulat és valójában azért az Excelt választotta, mert ez érdekelte, vagy csak lehet a bonyolultabb grafikus szoftvereket nehezebb profi szinten elsajátítani belátható időn belül.
Alapból elég valószerűtlen, hogy a japán életszínvonalat tekintve bármilyen grafikus szoftver is drágának számitana ott. Ha jól tudom 1 milla feletti az átlagkereset és biztos tett is félre bőven míg dolgozott, na és a nyugdij sem lehet éppen sz@r.[ Szerkesztve ]
-
Jose73
tag
Még egy sheet:
Kegon Falls (2007) -
Vesa
veterán
Kétségtelenül ügyes, de nem tú okos az öreg!
Állítólag sokallotta a grafikai szoftverek árát, de ahhoz, hogy egy excellel ilyet készíthessen, egy jobb grafikai szoftvár árának többszörösét költhette hardverre. Parádés.Továbbá, miután csak hobbista, nem feltétlen a Photoshopból kell kiindulni. Számos nagyon is jól használható grafikai program létezik 50-70 dolláros ár körül. Ha nem is lehet velük egy menő magazinba DTP-zni, az öreg által készített képeknél lényegesen szebbek létrehozására már bőven jók és még csak szenvedni sem kell használat közben, mert kihasználják a hardvert rendesen.
A tudomány a valóság költészete!
-
Kasya
nagyúr
Lehetseges, hogy muvesz, de errol a mediaban en nem lattam tanubizonysagat. Ertem hogy mit akar kifejezni, de azt egy 8-10 eves szintjen teszi.
Ha te megrajzolsz egy az oreg altal is lathato termeszetkepet, raadasul olyan szepseggel az eszkozhoz kepest, ahogy o is csinalta, akkor igen, az en szememben muvesz leszel. De rajzolhatod massal is, mert en akkor sem fogok tudni ilyet csinalni
A szenatomokhoz remelem nem grafitot kivansz hasznalni
Ezt a kepet kitennem a falra is akar egy-ket helyre diszitoelemnek, de Mondiuk kepeit max. a 444 cikkeibe tennem helykitoltesre.
(#23) Béééla: ez a kep gyonyoru. Szivesen kitennem a falamra. Es bar mondani konnyu ra, hogy snassz, megsem tudsz ilyet festeni.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Persze én pontosan tudom, de a laikus csak ennyit lát belőle.
Nekem amúgy kifejezetten tetszik, főleg maga ez a kék árnyalatok halmaza. És valóban monumentális... ismerem a többi képét is. Mondjuk én bírom az ilyen óriási geometriai alkotásokat, főleg ha nem digitálisan készültek, hanem valami felületre ecsettel. -
titán
Ez egy alaposan megkomponált különleges kép, precíz részletekig kidolgozva. Nem csak egy zsákvászonra véletlenszerűen felhordott kék színű kenőcs, akármilyen egyszerűnek tűnik első pillanatra. Élőben monumentális lehet, egy fotó nem adhatja vissza a teljességét.
(#33) Ren Hoek
Ez nem egy kék alapon fehér vonal. Egyszer nézz meg róla egy komoly minőségű nagyítást.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Ren Hoek
veterán
A "művészet" eléggé absztrakt... viszont manapság rendesen használják olyanok is akiknek nem kéne... Pl giccsfestők. Tucatszám orvosi rendelőkbe készülő borzadványok, és ezt hívják erősen tévesen művészetnek.
Számomra az öregúr képei is enyhén súrolják ezt a giccset.Ha már ez a téma, akkor Red Hong nevű hölgyemény igen komoly és finom munkákat csinál. Itt azért van egy olyan mögöttes tartalom, ami miatt értékes.
Az meg tényleg nem jó fokmérője a művészetnek, hogy mennyiért kelt el egy 50M dolláros kép... mint mondtam a giccsfestők milliárdos piacot visznek... de a kék háttéren fehér vonal azért mégis csak egy olyan valami volt, amit akkoriban meg mert lépni. Jó időben, jó helyen volt. Ma már ezrével csinálhatnák utána, akkor se érne egy dollárt sem...
Nehéz kérdés ez az biztos. Attól is függ mire vágyik a "művész". A család, barátok vállpaskolgatására? Nemzetközi elismerésre? vagy csak el akarja adni és szanaszét gazdagodni. Vagy szarni mindenre és saját szórakoztatására csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
Ez az Excel bűvész, művész bácsi nem most robbant be a köztudatba, már 2 évvel ezelőtt is írtak róla. Szerintem nem a pénzt sajnálta a programra, hanem az Excel már rajt volt a gépén és nem kellett más programot felhajtania, amivel szerintem jobban járt volna. Szebben és gyorsabban alkothatna, csak senkinek nem tűnne fel, ő a rajzeszköze miatt emelkedik ki a csekély létszámú művész tömegből.
Excel helyett használhatta volna mondjuk az ingyenes Inkscape-et, mint ez a figura itt.
Ha meg fizetős programot akar. A Corelnek van szuper kedvezményes változata ami majdnem egy árban van az Office programcsomaggal.
Festeni tud, rajta kívül még nem kevesen festenek így, de egyedül ő tud ilyen hülyén ecsetet választani.
-
daninet
veterán
-
exedoc
senior tag
Nagyon ügyes szerintem. Ehhez aztán kell birkatürelem. Minden elismerésem.
-
daninet
veterán
Ott az excel fájl, egy ezresé kiplottoltatod, kb 3000 a keret. Low budget
Béééla: A kép maga nem nagy szám, ezek a cseresznyefás keleti festmények ráadásul 12 egy tucat, ugyan az mind. Nyilvánvalóan elegendő türelemmel bármelyikünk "összekopipastelne" egyet illustratorban.
A lényeg itt az, hogy tűnj ki a tömegből, és neki sikerült. Az önkifejezésnek nem feltétlen a végeredménye az érdekes, hanem a módja. Ha teszemazt rájönnél, hogy lehet ugyanezt megcsinálni egy nokia 3310-en, téged is felkapna a média[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
szacsee
nagyúr
Az öregúr napi időtöltésnek, agytornának, önkifejezésnek ezt a módját választotta. Az már más tészta, hogy ért is hozzá, hisz nem krix-krax ábrákat rajzol, hanem értékelhető műveket. Az hogy a média felkapta a munkáit és elismeri többet jelent szvsz mint a szubjektív véleményed, amit köszönünk, tudomásul vettük, de nem kell rajta rugózni. /Peace/
A cikkhez kapcsolódva, minden elismerésem az öreg úrnak, nem kis munka fekszik benne.
-
Ren Hoek
veterán
Mondjuk Mondik Noémi tényleg művész. pont a stílusától lesz ilyen... ha nem paint-ben csinálná, valószínűleg akkor is tudna... A paint csak jobban aláteszi a lovat ennek a fekete humornak amit tol.
Itt a kérdés az, hogyha én atomerő mikroszkóppal szénatomokból megrajzolom ugyan azt mint az öreg, akkor én most művész leszek? Mert nem
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #95590400 #22 üzenetére
Komolyabb lett-e a művészete azáltal, ad-e plusz értéket az, hogy a nehezebb utat válaszotta a kép elkészítéséhez. Jobb-e egy fénykép, ha iphone-nal készült, mintha ugyanaz a darab egy rendes fényképezőgéppel készült volna?
(#23) Béééla
Ez egy komoly produktum. Ha lenne rá pénzem, nálam otthon volna a lakásban, és egész nap ezt nézegetném.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Béééla
őstag
válasz #95590400 #22 üzenetére
Amióta ez értékelhető produktum, pont annyira érzem művészi önkifejezésnek.
@atus72:
Hát ha ezt nem tudod értékelni
Hogy idióta módjára vektorgrafikus cuccokat nem az arra kitalált eszközökben csinálja, hanem excelben, attól most nagyon oda meg vissza kéne lenni? Érdekes, de inkább a "nagy az Isten állatkertje" jutott az eszembe. Szép-szép (na azért annyira mégse) de semmi több.Bélabá
-
poirot
őstag
I7 -4790, 16 GB RAM. C vinyó M2 120 GB SSD.
Úgy kivágta képernyőre, ahogy illik.
-
Chaser
legenda
De azzal nem alkotott az hogy nem közvetlen használta ehhez a kezét és az agyát egy dolog. Excel batmanhez azért nem túlzottan szükséges művészi véna Ez pont olyan ha valaki elektonikus zenét csinál, még nem kevesebb annál aki más fajtát. Ha akár csak egy pc-n sw-ekkel teszi mintákból. Van különbség a gyenge próbálkozás és aközött hogy valaki egyedit csinál és azt elismerik.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Béééla
őstag
Azért mert nem sokan tudják utánacsinálni, nem lesz nagy szám. Egy öreg műhelyszakinak üvegszeme volt, és amikor legénykedtek a fiatalok, hogy ki mit tud, az öreg ült csendesen, majd beállít a sorba hogy "na ezt csináljátok utánam", kihegyezett egy fémdarabot, majd megkocogtatta vele a szemét.
Most akkor az öreg is elmehetne vele a cirkuszba fakírnak? Aligha. Az excel-Batman is ugyanannyira csak egy jópofa időpocsékolás, mint ez. Aranyos, színes hír, pont.Bélabá
-
Chaser
legenda
Annak a nagy cpu megfogásnak csúnya sw-es oldala lehet.
i5 540 - igen, első genes 2 magos notebook i5 - 8gb ram - lényegtelen most is 5 van szabadon -, ssd. Kb 2-4 másodperc alatt megrajzolta teljesen. W7 x64, office 2003..sztem utóbbi a lényeg_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Ivy.4.Ever
őstag
Annak viszont tényleg utána lehetne járni milyen géppel szerkeszti ezeket mert nekem i3 2120-al csak ugrálnak össze vissza az elemek ha mozgatni akarom őket.
-
RpPRO
őstag
Ezt beviszem a következő exceles órámra. Meg is nyitja majd a sok asztali gép / laptop 3 perc alatt.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
törölt tag
Kiállításon láttam már ilyen alakzatokból összeállított képet, most már tudom hogy hogyan készült.
Egyetlen szálat dolgoztat, azt is csak fix 80% körül, cpu terhelés ~12%
-
Meridian
senior tag
Mi ebben a nagy szám? Színes foltok egymásra dobálva. Ilyen alapon a Wordben is készülhetett volna...
Amúgy a gépet nem fogja meg, hanem maga az excell nem képes megfelelő módon számolgatni ezeket az egymásra halmozott pacákat, mert 5% CPU terhelés 6 magon nagyításokkor... -
Olajka02
aktív tag
Még a 4790K is akadozik...
Mondjuk inkább a szoftver az, amit ezt teszi, hiszen nem erre találták ki (proci kihasználtsága 16% ramot pedig 256 mb-ot visz el kb)
De azért lehet kezelni a fájlt.
Érdekes...
Belenagyítva 400%-ra is szépek az elemek.
Nagy fokú perverzió és türelem kell egy ilyen elkészítéséhez.[ Szerkesztve ]
-
rottenbull
senior tag
Erdekes cikk. Ugyes az oreg. Viszont ezek nem festmenyek.
-
rudi
nagyúr
Hát ez hatalmas! Athlon X4 750K-t úgy megfogta, mint a fene. Jó kis tesztfájl lesz ebből
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Thomas1
addikt
Ehh, ez nagyon komoly.
A kis P8400 szereti az excel táblákat, de azért ez már durva neki. Megfogja rendesen...
Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
Dr. Akula
félisten
Azt nem mondanám hogy a Libre tökéletesen megjelenítette volna a mellékelt .xls-t. Konkrétan sehogy, belefagyott.
-
törölt tag
Az Excel nem adatbázis-, hanem táblázatkezelő. Az MS otthoni adatbáziskezelője az Access.
A képek nagyon komolyak.
A kis i3-asomat rendesen megfogta a linkelt fájl. Megnyitottam, és úgy beállt az Excel, mintha valami régi 486-os előtt ülnék.[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Kerem, ez mar valami. Mondik Noemi tanulhatna tole
Amugy eleg jo gepen csinalhatja, mert nekem nem teljesen vajsima.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest