Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Jó ötletnek tartom, ne egyesével, minden kis szirszarért új bétákat dobáljanak ki a gyártók, inkább 1-1 nagy update több újdonsággal, és TESZTELTEN.
Annyiban viszont rossz hogy soxor a gyártó se tud drivert írni, pl. a Creative legendásan béna ebben, a win8-as X-Fi driverük csak garantált kékhalál előidézésére volt jó, semmi másra, így ha nincsenek jótét lelkek akik szabadidőben önzetlenül megírják helyettük, akkor gyakorlatilag lehetett volna kidobni a kukába a cuccot. Na ezentúl ilyen esetben csak a kuka marad.
-
Nekem nem egészen tiszta, hogy akkor majdan mi lesz a régi, egzotikusabb hardverek drivereivel. Nem tudom használni ezeket az eszközöket?
MaCS
-
Hiftu
senior tag
Már látom előre, hogy a kickstarteren megszaporodnak a WHQL minősítésre gyűjtő driver projektek.
-
SaGaIn
senior tag
Miért az Imac-en mennek a régi hardvereid? Vagy mióta lehet nem aláírt drivert vagy bármit ami nem aláírt telepíteni?...
Sokan ezért tartják biztonságosabbnak a mac-et. Erre a Microsoft is végre meglépi hogy vér istván nem tudja egyszerűen feltenni a driverekneked.com ról leszedett kamu driverekkel telerakni és jól elcseszni a gépét két héttel azután hogy megcsináltam neki.
Érdekes módon azok a felhasználók akik megértették hogy nem értenek hozzá és elfogadták hogy csak sima felhasználó jogot adtunk nekik a gépükön és úgy használják (nem piszkálni akarják) azok kb 80% -al kevesebbszer szólnak hogy elbaszódott valami vagy lelassult stb...
Többieknek: Látom nagyon sokan felületesen vagy sehogy sem olvasták el a cikket mert nagyon nem értik miről van szó... eza megszorítás jövőben megjelenő driverekre vonakozik és ha nagyon akarja az ember továbbra is meg lehet kerülni...
Ugyanez vonatkozik a "letilthatatlanul" települő candycrush-ra és társaira. Group policyvel egyesével le lehet tiltani minden ilyet... totál le lehet butítania a w10pro -t ha akarod csak macerásabb... (persze a reklámoknak itt sem örülök de hát ilyen az üzleti élet mindehol reklám van)
Jah én pl várok a frissítéssel kb 1 hónapot mert a kasperák amit használok majd csak akkor jön ki kompatibilis verzióval. Meg amúgy egy hónap kell minden ilyen nagy verziónak hogy a kisebb betegségei estleges új driverek megjelenjenek.
-
nalaca000
tag
Ms mindent akar kontrollálni és mindenről akar tudni.
Én ennek a lépésnek inkább az árnyoldalait látom
-
MrDerekas
addikt
Jó neked, hogy nem találkoztál még ilyennel. Azért elég durván nyomták (legalábbis amire én "ráláttam") főleg a realtek lan és audio drivereibe a driver gyilkos, trójai kódokat. Cefetül meg tudta keseríteni az ember életét...
Azért a visszadátumozás nem olyan egyszerű, mint antedatálni egy közjegyzői levelet
Szóval részemről oksa az MS döntése. (MicroSoft Windows iOS 10 ?
) Szóval nem egyedülálló a dolog és ha kiforrott a mögöttes politika, brutál stabil rendszer lehet/lesz belőle. Semmi ártalmat nem érzek a sok vérpistike driverhegesztő szakmunkás inaktívvá tételében.
-
Zotya84
őstag
Addig, amíg emiatt nem kell lecserélnem az egerem és a billentyűzetem, mert mindkettőhöz Vistás az utolsó driver, addig nem gond. Mire meg gondot okozna, addigra remélem, már nem fog.
-
Anfänger
őstag
Sziasztok!
Lehet ezt egyáltalán törölni?
Nincs az imént telepített updatek között.
Help pls! -
tatararpad
őstag
Ez igazából akkor lesz izgalmas, mikor a LAN/audio/wifi/webcamera/kártyaolvasó gyártója majd nem akar pénzt pengetni a Microsoftnak egy WHQL aláírásért, viszont az új Windows 10 builden meg már nem vagy szarul megy az eszköz a régi WHQL driverrel. Azért ezeket írtam mert laptopokban tipikusan csillió fajtát szednek össze ezekből, még akár egy típuson belül is. De a laposon meg majd ott virít a Windows 10 ready matrica, mert elvégre egyszer az volt. Szép új világ
-
bitblueduck
senior tag
Nemtudom miért ne lehetne ez kétszintű, legalább a nagy partnereknek egy kulcs amivel aláírhatnak plusz telepítésnél egy figyelmeztető amit el kell fogadni aztán ennyi.
-
Szpisti
addikt
De király lenne, ha pl. holnaptól nem tudnám használni a nyomtatómat...
-
csiki_89
csendes tag
Hát akkor erre nem frissítünk, akkor működni fog úgy , nem?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hackeeeee #30 üzenetére
A Futuremark nem a WHQL alapján dönt, hanem egy saját hitelesítés alapján. Bizonyos driverek egyszerűen kimaradnak ebből a hitelesítésből, így nem kerülnek fel az adatbázisba, mert nagyon hamar újabb verzió jött belőle, és inkább azt tesztelték. De az igaz, hogy a WHQL driverekből mind tesztelésre kerül, tehát ezeknél ügyelnek arra, hogy kapjanak hitelesítést, de kap ilyet cross-signed driver is.
-
Cathulhu
addikt
Meg jo, hogy az elso dolgom uj gepen a secureboot kikapcsolasa.
#20: mert ez az utolso windows es azt tesznek mostmar updaterol updatere amit csak akarnak.
-
Male
nagyúr
"A vállalat szerint a változás a felhasználók védelmét szolgálja, mivel ilyen formában a potenciálisan veszélyes kódot tartalmazó meghajtók telepítése kizárható."
Erre eddig hány példa volt? Mert még nem találkoztam olyan emberrel, akinek egy driverrel települt vírus/trójai a gépére... persze lehet, hogy csak én nem találkoztam vele.
"Szintén kivételt képeznek a 2015. július 29-e előtt kiadott"
Tehát ha épp vírust/trójait akarnék a driverrel terjeszteni, elég visszadátumozni? Mert akkor ez aztán hatalmas védelem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hackeeeee #23 üzenetére
Béták eddig sem voltak. Hotfix vagy általános néven cross-signed driverek vannak, amelyek nem béták. Ezek is megmaradnak, mert egyrészt lesz egy hardcore felhasználói réteg, amely secure boot nélkül telepíti majd a csomagot, és a többség, akik majd leszedik update-ről, vagy megvárják az aláírást. Eddig is szinte minden cross-signed drivert elküldtek a cégek aláírásra, vagy két héttel később ezeket már WHQL formában is lehetett tölteni. Erről persze nem számoltak be, mert nem változott a driver. Aki telepítette annak felesleges még egyszer, aki pedig nem telepítette csak a WHQL verziót töltheti egy idő után.
-
balint355
aktív tag
A laikus felhasználó viszont (szerintem) úgyse akar unsigned drivert telepíteni, aki viszont tudja mit csinál, annak fölöslegesen nehezítik meg a dolgát. Persze nem megoldhatatlan, de szerintem pont azoknak nehezítik meg a dolgát akik nagyjából tudják mit csinálnak. Engem mondjuk nem érint, nincs semmi olyan cuccom amihez ne lenne WHQL driver
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ő, akkor innentől minek lesznek béta driverek?
Oké, mondjuk sokan valszeg most sem uefi-ben boot-olnak (sec. boot nélkül) de akkor is. Mondjuk mintha korábban már lett volna erről szó.
-
ledgeri
nagyúr
Én valahol megértem... (Csak ha ez pl egy hónappal,héttel debüt előtt hallanánk az jobb lenne...)
-
bambano
titán
miért csinálja az ms, hogy minden héten kijön valami szigorítás vagy feature visszavonás a win10-hez?
lesz még valami, amire használni lehet, vagy csak fizesd ki érte a zsák pénzt és egyből dobd a kukába? -
Shing
őstag
A Microsoftnak kell alkalmazkodnia a legtöbb felhasználóhoz. Azért törölnek automatikusan programokat, azért nem lehet letiltani a frissítést és azért nem lehet mindenféle drivereket feltenni, mert ilyen dolgokat b@szarintanak el a felhasználók, aztán sírnak hogy szar a vindóz.
-
Abszolut nem tulzas. Mashogy nem lehet relative jol biztositani a laikus felhasznalok vedelmet (az userek 99%-a).
Tehat ha te mindenkepp unsigned drivert akarsz, akkor
- kikapcsolod a Secure Bootot
vagy, amirol a cikk nem ir
- teszt-szignalod a drivered. Ez penzbe kerul, de ha tenyleg drivert fejlesztesz, es Secure Boot alatt akarod futtatni, akkor valoszinuleg a napidijad boven 1000 dollar folott van, szoval nem fog gondot okozni.Sajnos a biztonsag per pillanat nem nagyon megy maskepp, csak chain-of-trust modszerrel. Nezzetek meg a mobilokat.
-
edari
őstag
Windows 10 haterek egyesüljetek!
-
aram01
nagyúr
Nesze neked ingyen W10
-
Ixion77
addikt
Az utolsó mondat helyesen:
...számos meghajtó terjed az interneten még manapság is, amelyek esetlegesen tartalmazhatnak a mammutcégek profitjára potenciálisan ártalmas kódot.Avagy pusztuljon minden kis hardver- és szoftverfejlesztő cég, akik innovatív fejlesztéssel potenciális veszélyt jelenthet a nagy multikra... Gusztustalan. Remélem, ez is tol majd a linux szekerén.
-
nonsen5e
veterán
Jól értem, hogy akkor most az eddigi opció is
bcdedit /set testsigning on
is megszűnik ezzel? Nehogy véletlen használni tudjam a PS kontrolleremet egy custom írt driverrel PC-n, hanem vegyem tőlük jó pénzért az Xboxos vackot?
-
Viktor77
titán
A Win7 még nagyon sokáig használható. Addig meg meggondolják magukat.
-
Nirvanus
aktív tag
apa,kezdődik...
-
törölt tag
Valószínű kidobok majd minden hardvert, amihez már nem klszült aláírt-driver, csak hogy Win10-en dolgozhassak.
+b@szhassák
Kiderül, hogy nem is olyan drága az Imac...
-
zolee0307
őstag
Ezt kérdezem én is, mert az AMD vga-mhoz havonta kijön több hibajavítós driver is, de whql-re több hónapot kell várni. Mondjuk csak vga drivert frissítek rendszeresen, a többi (chipset, lan, hang, játékvezérlő, nyomtató) eszköznek nem (mondjuk már lassan lassan én konfigomhoz nem is nagyon lesz már frissebb). De ez azért elég nagy szivatás a ms részéről. Egyébként is, hogy jön ahhoz, hogy eldöntse, hogy milyen programot tehetek fel a gépemre. Ennek a whql aláírásnak sincs már sok értelme.
-
balint355
aktív tag
Értem én, hogy fő a biztonság, de ez talán egy picit túlzás...
-
Ez azt jelenti, hogy hotfix driverek nem lesznek windows 10 alá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új Windows 10 verziótól esetenként a használhatatlanságig szigorodnak a felhasználási feltételek.
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest